Gelecek korkusu !?!

realifeisgood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
232
215
23
Merhabalar herkese,

Benim derdim şu sebebini anlayamadığım.Bu aralar beni inanılmaz derecede gelecek kaygısı sardı.Eylül ayında düğünüm var.Nişanlımla aramızda 9 yaş fark var.Şu sıralar sürekli gelecekde neler olacak diye düşünmeden duramıyorum.
Ya annem ölürse ? Ya babam ölürse ? Nişanlım benden büyük olduğu için o çok mu yaşlanacak ? Ben şu yaşımdayken o şu kadar yaşında olacak ya benden önce ölürse ? Benden önce ölürse naparım ? Babam ölürse naparım ? Veya ben şu yaşındayken annem şu yaşında olacak acaba yaşayacak mı ? Yani sevdiklerimi kaybetme korkusu aldı beni.Fakat sebebini anlayamadım çünkü şuanda mutsuz değilim.Sürekli yıl hesaplıyorum istemsiz. Sanki ben gencecik kalıcamda nişanlım , annem , babam bastonlu yaşlılar olacak gibi değil ama bu korkumu yenemiyorum.
Belki saçma gelmiştir size ama siz bu korkuları yaşadınız mı hiç ?

Zaman zaman düşünürüm evet.
Mesela ben 40 yaşındayken babam baya yaşlanmış olacak,acaba sonrası ne olur diye düşünüyorum bazen ama onun için geçen zaman benim için de geçiyor.Bunları düşünüp kendimi üzmek yerine onlarla daha çok vakit geçirebilirim ya da kendim için bir şeyler yapabilirim.
Ayrıca 9 yaş aşırı bir yaş farkı değil bana göre.

Herkes korkar sevdiklerini kaybetmekten. Bir de şöyle düşünün Allah gecinden versin ama belki de siz onlardan önce ölürsünüz. Bunu bilemeyiz. Ölüm kaçınılmaz bir gerçek nasıl doğuyorsak ölüm de doğal. Ama bunu takıntı haline getirip korkmak bize hcbirşey kazandırmaz. Olucaksa olur bunun önüne geçemeyiz.
Eşiniz olacak kişiye gelirsek aranızdaki yaş farkı az değil fakat aranızda uçurumlar da yok.
Kafanızı dağıtacak hobiler edinin sürekli kaygılanmak yerine.
Başa çıkamıyorsanız bu düşüncelerle bir psikologla görüşmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…