• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelecek misafirlerimiz

İlk gün gördünüz herşeyi, çaydan sonra evinize dönmek yerine birde yatıya kalmışsınız,niye??? Kadın zaten niyetini belli etmiş anlamanız için kaç gün gerekli size???Ben misafir ağırlamayı bilmeyen saygısız insanlardan hoşlanmam ama bunu bile bile inatla inatla kalanlarıda hiç anlamam.Ne yapacaksınız davet edecek dışarda yemek yiyecek evde çay içeceksiniz ve bir daha gidip gelmeyeceksiniz.....
sonucta baska sehirden geldik aksam uzeri gittik hemen dönemezdik kalicaz diyerek gittigimiz icin kalkinca biz huysuzluk etmisiz gibi lanse ederdi zaten ilk aksam şoktaydik napalim kalmak zorundaydik ertesi gun keske sabah uyanir uyanmaz gitseydik dedik ama is isten gecti iste

Bize yakismaz, biz bóyle görmedik vs.
Agirla o zaman en iyi sekilde konuyu niye actin anlamadim.
Sizi davet ettiklerinden eminmisiniz siz? Agirlama sekline bakilirsa kendiniz cikip gitmissijiz gibi olmus
davet edilmedigimiz yere niye gidelim arkadasi defalarca cagirdi esinin huyunu bilen insan cagirmamaliydi zaten ne diye israrla davet etti anlamadik kendilerini rezil ettikleriyle kaldilar

insani gercekten kendi evinde taniyorsun ben guclu kadinim calismayi cok seviyorum vs diye konusma bile yapti ben de guclu kadin sadece calisarak mi olunuyor dedim alindi sen evine geleni agirlayamiyorsun bunun neresi guclu ben anlayamadim he zorunda degilsin hicbi sey yapmak istemiyorsan bizi davette etmeyin o zaman hic huyum degildir bi seyi tam yapamicaksam hic yapmam daha iyi
Kesinlikle katılıyorum. Güçlü kadın misafir önünde laf dalaşı yapmaz. Davet ettiyse bi kap çorba yapmayı bilecek. Bizde eşler olarak takılırız eşimin iş yeri arkadaşlarıyla falan bu gayet normal ve güzel bir şey. Ama hiç böyle bir şeye rastlamadım. Eşimi kırmam gerekeni yaparım . Ama bir dahası olmaz. Terbiyesizlik ya .

Nasıl rahat edecekseniz öyle ağırlayın ama yerinizde olsam bana verilen değer kadar önem gösterirdim sonra da görüşmeyi keserdim ama sizin konunuz için konuacak olursam misafir bulduğunu yer diye düşünmeye gerek yoktu ya biz nişanlımla çiğ köfte sevmeyiz biri bizi iki gün üst üste çiğ köfteciye götürse biz sevmiyoruz, istemiyoruz size afiyet olsun der başka yere geçerdik mesela ve ilk kez gittiğiniz belli ki pek de samimi olmadığınız kişilerin evine keşke kalmaya gitmeseydiniz. Hadi gittiğiniz bir gün kaldınız zaten nasıl ağırladıkları ortada keşke ikinci gün akşamı beklemeden dönseydiniz.
iste biz kadini pek tanimadigimiz icin arkadasinin samimiyetine guvenerek gittik her konusmamizda gelin diyor kirmayalim dedi esim ben de tamam dedim esim arkadasi ve iki arkadasi daha var bunlar bi sitenin cocuklari birlikte buyumusler onlar da bu arifin esi yuzunden gorusmeyi kesmisler yani herkesin esini kendinden sogutuyor esini yalnizlastiriyor biz bunu orda ogrendik otururken anlattilar gorusmuyoruz onlarla falan diye ben bunu bilsem adim bile atmam butun arkadaslariyla arasini aciyor boyle davranarak herkes bizim gibi anlayis gostermemis tabi ilk saygisizlikta kalkip gitmisler

Tanımadığınız kadının evine kalmaya ne cesaret gittiniz

Aynı şehirde arkadaşın evine gidiyoruz akşam yemeğine, lavaboyu kullanırken bile çekinirim. Çok sıkışmadıysam eve kadar tutarım hatta :oops:

Biz mi çok hassasız acaba siz mi rahatsınız anlamadım

Şu zamanda yatılı misafir kimse sevmiyor kadın sinirlenmiş muhtemelen ama yine de ayıp etmişler ama gelelim dedilerse çağırın bence çünkü siz onlarda yatılı kalmışsınız.
Geldiklerinde de çok yorulmadan bir çorba bir fırın yemeği hazırlayıp ağırlayın. Siz mahcup olmayın onlar olsunlar.
Ama bu zamanda da çok aşırı samimi değilseniz kimseye yatılı gitmeyin. Bir gece için nevresim yıka falan cidden ev sahibne de dert. Üç saatlik yola sabah gidip akşam dönseniz en iyisi olacakmış.
Benim mesela can ciğer eski oda arkadaşım çağırır senelerdir. Bu sene gideceğim ama otelde kalacağım. Çünkü eşlerimiz samimi değil arkadaşıma iş çıkarmak da istemiyorum.

biz eşimle cok sakalasip gülüsürüz ordayken de normalde nasilsak oyleydik bu esini azarliyor sonra hicbi sey olmamis gibi sariliyor kendini öptürüyor falan acaba bizim nispet yaptigimizi düsünüp soguk mu davrandi bize diye dusunduk normalde esinin yanina degil diger koltuga oturan kadin bizi gordukce esine sirnasiyordu tuhaf bulduk yani komik bi durum esini seven insan once onun sevdigi kisilere deger verir kendin haz etmesen bile onun namına guler yuzlu olunur
Her insan bir olmayabiliyor. Siz iyi niyetle yaklaşmışsınız ama normal de hayatınızda bu betül karakteri yokmuş ya da siz direk kendi arkadaşlığınıza dahil etmemişsiniz. Huyu, suyu nedir bilinmez; bende bilemem. Huyu böyledir, belki kıskanç yapılıdır, kaldıramıyordur. Tabi ki bir misafire hürmet etmek daha güzel bir durum, hem gününüz güzel gecer hem de mutluluk olur. O yüzden siz eşinizi seviyorsunuz belli ki siz hiç karakterinizi değiştirmeyin. Basit bir hazırlıkla hem kendi karakterinizi hem de eşinizi memnun edersiniz.

Şu zamanda yatılı misafir kimse sevmiyor kadın sinirlenmiş muhtemelen ama yine de ayıp etmişler ama gelelim dedilerse çağırın bence çünkü siz onlarda yatılı kalmışsınız.
Geldiklerinde de çok yorulmadan bir çorba bir fırın yemeği hazırlayıp ağırlayın. Siz mahcup olmayın onlar olsunlar.
Ama bu zamanda da çok aşırı samimi değilseniz kimseye yatılı gitmeyin. Bir gece için nevresim yıka falan cidden ev sahibne de dert. Üç saatlik yola sabah gidip akşam dönseniz en iyisi olacakmış.
Benim mesela can ciğer eski oda arkadaşım çağırır senelerdir. Bu sene gideceğim ama otelde kalacağım. Çünkü eşlerimiz samimi değil arkadaşıma iş çıkarmak da istemiyorum.
büyük konusmayalim ama bida asla adim bile atmayi düsünmüyoruz ben cok severim bize gelinsin biz gidelim yakin olsalar kalmazdik baska sehir olunca bi saatlik oturma icin o yol gidilmez kalirsiniz dedikleri icin aksam uzeri gittik ama yok bi kere agirlayacagiz sonra bay bay ben cekemem onun suratini o onun hayat sinavi biz uzerimize alinmiyoruz aslan yattigi yerden belli olur demek ki bazi seyleri birbirinden ayiramiyor esinle problem yaşadiysa bunu baska insanlara yansitmak baya bi karakter düsüklüğü benim gözümde

esimin bi arkadasi var (ismi arif olsun esinin ismi de betul olsun)
konuda bir kere bile ne arif demişsin ne betül. niye isim verdin ki😅😅
bence gelsinler normal tarhana yap makarna salata yap öyle ağirla. ha bir de cig kofte al "siz seviyorsunuz" diye:) hic kendini yorma, disariya cikarsaniz da sadece cay icirmeye gidin. ya da avmye gidin yemek katinda "siz ne alacaksiniz? benim canim popeyes cekti, su masada bulusalim" diye ayrilin herkes secsin alsin yemegini🤣🤣

Bu konuyu okuyunca aklıma şey geldi. Eşimin kuzeninin evine gitmiştik 3 saatlik yola. Erken gelin diye ısrar ettiler, gittiğimizde marketten alınmış 3-4 çeşit kek ve kurabiye vardı. Yanına da bizim götürdüğümüz tatlılardan çıkardılar. (Kahvaltı falan yok) Akşamüstü hadi dışarı çıkalım dediler, biz yemeğe gideriz diye bakıyoruz bizi aldılar çay bahçesine götürdüler ordaki hesabı da biz ödedik 😅😅😅 Daha gece kalın diye ısrar ediyorlardı, akşam saat 8 gibi çıktık ve hemen restorana geçtik yemek yemeye. Çıktığımızda arabaya geçerken gördük, yan dükkanda yemek yiyorlardı. Söyleyeceklerim bu kadar 😅😅😅😅 Ben şahsen gelmek istediklerinde kabul etmedim. Benim asla yapmayacağım ve kabul etmeyeceğim şekilde davrandılar.
Benim kalbim kırılırdı, ponçik kalbim dayanmaz 🥲 bence size çok büyük ayıp etmişler, hem de yolcuyu aç bırakmak bilmiyorum ya hiç bana göre şeyler değil

büyük konusmayalim ama bida asla adim bile atmayi düsünmüyoruz ben cok severim bize gelinsin biz gidelim yakin olsalar kalmazdik baska sehir olunca bi saatlik oturma icin o yol gidilmez kalirsiniz dedikleri icin aksam uzeri gittik ama yok bi kere agirlayacagiz sonra bay bay ben cekemem onun suratini o onun hayat sinavi biz uzerimize alinmiyoruz aslan yattigi yerden belli olur demek ki bazi seyleri birbirinden ayiramiyor esinle problem yaşadiysa bunu baska insanlara yansitmak baya bi karakter düsüklüğü benim gözümde
Bazı çiftler de öyle oluyor cidden. Benim eşimin bir arkadaşı vardı evlilerken gerilirdik hep kavga ederlerdi. Başkasının yanında çatışan çift ben de sevmem. Mesafe koyarsınız iadeyi ziyaret etsinler

esimin bi arkadasi var (ismi arif olsun esinin ismi de betul olsun) ara ara surekli bizi evine davet ediyordu biz zaman bulup gidemiyorduk bi turlu sonra bi haftasonumuz bostu bikac gun onceden haber verdik tabiki gelin dedi onlar bize 3 saatlik uzaklikta baska sehirde yaşiyor. zaten ilk defa gidiyoruz evlerine. neyse gittik, kendisi hos karsiladi samimi iyi bi insan fakat esi oyle degil soguk karsiladi hosgeldiniz diyip sarilmadi bile esimle birbirimize bakip sasirdik neyse dedik yorgundur unutmustur vs bekledigimizden degil ama insan misafir gittigi yerde bi kap corba gormek istiyor yani yoldan geldik bi su icer misiniz diyen yok yemek yapmamislar neyse sohbet falan derken iki uc saat gecti kendileri acikinca akillarina geldik hadi yemeye cikalim dediler tamam dedik onlar onde biz kendi arabamizla takip ediyoruz kebapcinin onunde durdular biz de seviyoruz guzel oldu diye soyledik sonra kebapcinin yanindaki cigkofteciye girdiler size efsane bi cigkofte ismarlicaz dediler neyse yedik guzeldi afiyet olsun eve gittik cay demledi ben gelirken yaptigim keki getirmistim ondan koydu onumuze bi de kuruyemis o aksami boyle kapattik ertesi gun kahvalti yaptik sohbet akarken surekli betul arifi asagilar gibi laf sokma cabasi icerisindeydi adam ne soylese aksini soyleyip ortamin huzurunu kaciriyordu disari cikmadan arif bilgisayarina bakti bi dakika isten mail geldi dedi betul hemen azarladi seni mi beklicez diye biz cok gerildik butun hevesimiz kacti zaten daha neler var da anlatmaya zaman yok neyse dedik disari ciktik gezdik aksama hep birlikte yemek yapalim dedi arif biz de mutfakta olmayi severiz hemen tamam dedik ne yapsak falan kararlastiriyoruz dönüste markete ugrayip malzemeleri alalim dediler sonra her ne olduysa fikirleri degisti bizi yine cigkofteciye goturduler misafir umdugunu degil buldugunu yer mantigiyla bi sey demedik ama bu sekil bi misafir agirlama ömrümde gormedim neyse daha bitmedi yedik kalktik kahve icelim dediler gittik biz bi sey icmicez dedik israr ettiler icin falan esim ve ben bi tane sicak cikolata aldik iki taneyi bitiremeyiz simdi dedik sonra begenmedik guzel degildi tadi betul de icmicekseniz eve gitseydik cay demlerdik dedi biz zaten icmek istemedigimizi soylemistik boyle soguk tonda bunu soylemesi hosumuza gitmedi son noktayi koyan bu oldu bizde bida gelmeyelim buraya dedik esimle kendi aramizda. bugune gelcek olursak simdi onlar bize gelmek istiyor ne yapmaliyiz bizi cagirdilar ama hoş karsilandigimizi dusunmuyoruz hayir desek esim arkadasiyla arasi acilsin istemiyorum ama o kadini da negatifligini de evimde istemiyorum
Misafire yobazlık çağımızın yeni modası oldu maaleaf.Biz hangi ara böyle bir millet olduk aklım almıyor.

Benim çocukluk arkadaşım eşiyle yeni taşındığı eve o zaman sevgilim olan şimdiki eşimle beni yemeğe davet etti. Yıllar sonra yeniden görüşmeye yeni başlamıştık. Huyusunu suyunu unutmuşum. Gelin içelim dedi. Biz de gitmeden içkiyi biz alırız diye aramızda konuşmuştuk eşimle. Yoldayken arayıp bizi metro çıkışından alacaklarını, birlikte markete gittikten sonra eve geçeceğimizi söylediler. Markete gidince de evin tüm ihtiyaçlarını aldılar. Son anda 2 paket türk kahvesini de koşa koşa alıp kasaya geldi arkadaşım. İki kadın kenarda bekliyoduk, beyler kasada alınanları poşetliyodu. Bi baktım eşim ödemeyi yaptı. Sonra sordum, eşi kasada tutarın yarısını çektirmiş benim eşim de kalan kısmı ödemek durumunda kalmış. Eve gidince yemekleri, mezeleri komple ben yaptım. Yedik içtik uyuduk. Sabah kahvaltıya gitmek istediler, gittik. Hesap geldi, arkadaşım kartını garsona uzatıp direkt tutarın yarısını söyledi. Zaten o sırada benim eşim çoktan kartını çıkarmıştı. Yani kimseye assssla yük olmak istemeyiz. Ama hiçbirimiz artık öğrenci de değiliz. Kaldı ki öğrenciyken bile evime gelen kimseye bu tavırla yaklaşmadım, neyim varsa bölüştük. Ayrılırken arkadaşım sıkı sıkı sarılıp bi sonraki görüşmeyi bizim evde yapmayı teklif etti. Tabii canım müsait olunca haber veririm dedim. 2 yıldır müsait değiliz ve hiç müsait olamayacağız. Bence siz de müsait değilsiniz.
arkadasini kocasinin adi Hans mı? tam alman pintiligi bu, nerede görsem tanırım🤣

Misafire yobazlık çağımızın yeni modası oldu maaleaf.Biz hangi ara böyle bir millet olduk aklım almıyor.
yetistirilme tarzi demekki kendi babasini da yargiliyor bizim yanimizda bunlar cok ayip seyler ailevi meseleleri acmak isticek kadar samimi ama agirlayamayacak kadar mesafeli durusunu biz anlayamadik doğrusu

arkadasini kocasinin adi Hans mı? tam alman pintiligi bu, nerede görsem tanırım🤣
Yok dümdüz yerli, milli. Ama bu kesin arkadaşımın fikridir. "Askm bak sakın 3te 2sini ödeme tamam mı, tam 2ye böl tutarı. Hak geçmesin. Biz kolay mı kazanıyoruz. Yiyip içip gitmek yok. Beyaz peynir de alalım, nutella da. Unutma sadece yarısını ödüyosun!" demiştir düdük makarnası 😄

Her insan bir olmayabiliyor. Siz iyi niyetle yaklaşmışsınız ama normal de hayatınızda bu betül karakteri yokmuş ya da siz direk kendi arkadaşlığınıza dahil etmemişsiniz. Huyu, suyu nedir bilinmez; bende bilemem. Huyu böyledir, belki kıskanç yapılıdır, kaldıramıyordur. Tabi ki bir misafire hürmet etmek daha güzel bir durum, hem gününüz güzel gecer hem de mutluluk olur. O yüzden siz eşinizi seviyorsunuz belli ki siz hiç karakterinizi değiştirmeyin. Basit bir hazırlıkla hem kendi karakterinizi hem de eşinizi memnun edersiniz.
kesinlikle ben eşim icin çiğ et bile yerim onun memnuniyeti benim memnuniyetim zaten 2-3 samimi arkadasi var bi hadsiz yuzunden aralari acilsin istemem. ben o tavirlarini gordukten sonra arkadasligima dahil etmem mumkun degil benim icin once saygi. esine saygisi olmayanin bize mi saygisi olcak benim gozumde guclu kadinin tirnagi bile olamaz

konuda bir kere bile ne arif demişsin ne betül. niye isim verdin ki😅😅
bence gelsinler normal tarhana yap makarna salata yap öyle ağirla. ha bir de cig kofte al "siz seviyorsunuz" diye:) hic kendini yorma, disariya cikarsaniz da sadece cay icirmeye gidin. ya da avmye gidin yemek katinda "siz ne alacaksiniz? benim canim popeyes cekti, su masada bulusalim" diye ayrilin herkes secsin alsin yemegini🤣🤣
konunun akisinda isim geregi duymamisim arkadasi esi falan derken :halay:

Yok dümdüz yerli, milli. Ama bu kesin arkadaşımın fikridir. "Askm bak sakın 3te 2sini ödeme tamam mı, tam 2ye böl tutarı. Hak geçmesin. Biz kolay mı kazanıyoruz. Yiyip içip gitmek yok. Beyaz peynir de alalım, nutella da. Unutma sadece yarısını ödüyosun!" demiştir düdük makarnası 😄
ayy beterin beteri var dedikleri bu olsa gerek odemeyi birak tum evin alisverisi o an mi yapilir misafir gelmeden once yapilir yemek hazirlanir misafir oyle beklenir bi de yemegi size yaptirmislar yazik cidden ya

biz eşimle cok sakalasip gülüsürüz ordayken de normalde nasilsak oyleydik bu esini azarliyor sonra hicbi sey olmamis gibi sariliyor kendini öptürüyor falan acaba bizim nispet yaptigimizi düsünüp soguk mu davrandi bize diye dusunduk normalde esinin yanina degil diger koltuga oturan kadin bizi gordukce esine sirnasiyordu tuhaf bulduk yani komik bi durum esini seven insan once onun sevdigi kisilere deger verir kendin haz etmesen bile onun namına guler yuzlu olunur
Kocası tanımadığı birilerini yatıya çağırmış kadın da he demek durumunda kalmış. Karımla konuşup size haber veririm dememiş, telefon konuşması sırasında emrivaki yapılmış. Siz arayıp gelmek istiyoruz demişsiniz, aranıp davet edilmemişsiniz. İlk kez tanışılacak kişilere yatıya gitmek yerine önce bir kez dışarıda buluşulmalı ya da ev oturması yapılmalı. 3 saatlik yol evet günübirlik gidilmez ama ilk akşam çiğköfte muhabbetinde durumu anlayıp ertesi sabah dönmeliydiniz.

Kocanız istediği kadar samimi olsun siz birbirinizi tanımıyorsunuz. Benim eşim arkadaşıyla kalma planı yapsa ben ev sahibi kadına ayrıca mesaj atar sorarım. Eşlerimiz konuşmuş ama ben yine de müsait misiniz diye sormak isterim derim. Eskiden misafir ağırlama işi öyle değildi ama artık biri yatıya kabul ediyorsa diğer taraf da yemek için rezervasyon yapabilir. Olması gereken demiyorum olabilir diyorum. Ben de olsam eşimin arkadaşıyla eşi gelse sofra donatırdım, değişik yemekler atıştırmalıklar falan hazırlardım ama yapmayana da gönül koymazdım. İkinci akşam çiğ köfteciye gitmemeniz gerekirdi. Siz niye onları restorana davet etmediniz?

Ayrıca kadın sizin arkadaşınız değil, tanımadığınız birinin kocasına davranışları sizi ilgilendirmemeli. Görüşülecek tip görüşülmeyecek tip ayrımı yapın. Eşli planlar yapılmasını engelleyin ya da arada bir görüşürüz ama evde kalmalı olmasın diyin.

Yani bilmiyorum ben misafire ozen gosteren biriyim. Ama herkes oyle degil esimin ailesi yurtdisinda ama burda bi kislik evleri var. Neyse evlendikten sonra gittik çağırdılar normalde çok severler beni. Eşimde yola cikmadan once askim yolda yemek yiyelim uzak yol vs dedi 3 saatlik bi yol asiri uzak degil dedim yok ayip olur simdi kadinlar o kadar hazirlanmislardir benim icin vs. Giderken tatli bi seyler aldim. Bi gittik cay kucuk kase patlamis misir kuruyemis ve benim getirdigim tatlilar dedim yemekten once sacma geldi sonra esim dedi hadi yemege cikiyoruz. Gittik yedik falan alman usulu ödedik bana cok komik geldi yani misafir cagirilms asla boylesey yapmam . Daha sonra onlar bize geliceklerdi ben kendime yakisan sekilde her şeyi tamamladim aksilik olmadi gelmediler gelselerdi gostericektim misafirperverlik nasil olur. Esimde üzüldü biraz yani biz ulkelerindeki evlerine gitseydik bize yer kapattirirlardi hergun evlerinde agirlarlardi burada market vs bilmiyolar cok dedi neyse dedim gectim. Siz kendinize yakisani yapin bosverin

Back
X