- 23 Mart 2013
- 1.075
- 258
- 123
- 27
- Konu Sahibi WomanAndProud
-
Bunu deşifre olmamak adına söylemek istemiyorum anlayışla karşılarşınız umarım :)hangi okulda okuyorsun ?
Deşifre olmak mı?Bunu deşifre olmamak adına söylemek istemiyorum anlayışla karşılarşınız umarım :)
Teşekkür ederimTabi ki başka bir alanda yüksek lisans yapabilirsin. Bunun için eğer şansın varsa seçmeli derslerini o alana yakın almaya çalış. Bazı burslar var bunlara başvurabilirsin, öğretim elemanı yetiştirme programı var buna başvurabilirsin, eğer şu anda okurken ailenle yaşıyorsan ufak bir iş bulup çalışıp biriktirmeye başlayabilirsin. Bunlar çok güzel hayaller. Peşini bırakma derim :)
Maşallah diyorumArkadasimin ablasi muhendislik okumustu Turkiyede ve Harvard'da da yuksek lisansini yapti. Ayrica Harvar onu hem calistirip para verdi hem de yuksek lisans yaptirdi. Yani okul burs ve iş veriyor diye biliyorum.
yeterki iste. Olmayacak sey yok. Benim de en büyük hayalim Harvard'da okumakti ama evlendim olmadi, insallah bir gün belki doktorami yaparim orda.
Dili de ogrenirsin zaten zamanla emin ol
Aksanlarını seveyim o İngilizlerin :) Bir aydan sonra alışıp anlıyorsunuz merak etmeyin :)Maşallah diyorum
Ben İngiltereye gitmek istiyorum, umarım başarabilirimDili öğreneceğimden şüphem yok da gidince söylenenleri ya anlamazsam yanlış anlaşılma yaşarsam diye çok korkuyorum.
Merhaba Canım;
İnşallah istediğin gibi olur geleceğin.
Benim çok samimi bir arkadaşım var, şu anda Avustralya da yaşıyor. Sözüm özü senin konuna göre bilgimi şöyle paylaşayım. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya bölümü mezunuydu. Ama Yüksek Lisansını farklı bir alan Finans üzerine yapmak istedi bundan 6-7 yıl önce (şuan yapılabilir mi burada sistem değiştimi bilmiyorum) o dönemde yapamadı bu nedenle Avustralya ya gitti, hem dilini geliştirdi hemde Melbourne (Avustralya) üniversitesinde finans bölümü üzerine y.lisansını yaptı. TR denkliği de var. Yalnız maddiyat olarak biraz katı Avustralya. Arkadaşım gitmeden önce 20.000 TL'ye yakın bir bedeli babası hesabına yatırmıştı. Teminat göstermek gibi. Sonradan geri çektiler ama..
Başka bir örnek verebilirsem bir arkadaşımın yeğenide İtalya'ya Mimarlık üzerine Yüksek Lisans için gitmişti. Onun içinde çok bir bedel değildi hatırladığım teminat olarak yatan bedel ( bu arada kendin üzerine bankaya yatırıyorsun)
7.000-8.000 TL bir bedeldi.
En güzeli netten araştırırsan eğer bu tarz danışmanlık desteği veren firmalar mevcut, en güzel ve açıklayıcı bilgiyi onlardan alabilirsin. Sana en güzel tavsiyem TR denkliği olan bir üniv. olsun. ...
En güzel dileklerimle;;;
öncelikle umarım tüm hayalleriniz gerçek olur :) şimdilik kabaca bilgi vereyim vakti gelince detaylı bilgi isterseniz her zaman konuşabiliriz.
Birincisi akademik kariyer planınız var ise MEB'in bursları var. Pek çok arkadaşım bu şekilde yurtdışında şu an ve döndüğünüzde üniversitede kadronuz hazır.
İkincisi Amerika için Fullbright bursları var önemli olan dil bilginiz üniversite bitene kadar tavsiyem ne yapıp edip belli seviyeye ulaşın.
Üçüncüsü özel şirket bursları var ki bu biraz zor oluyor bildiğim kadarı ile, çoğu yerde torpil işliyor (olmayanlar da yok değil)
Dördüncüsü yabancı devletlerin kendi bursları var, ülkesine göre değişir hangi kurumdan olduğu ama internetten bulunabilinir.
Beşincisi 3.sınıf ya da son sınıfta erasmus yapıp gittiğin okulda kendini hocalara kanıtlarsan yüksek lisans konusunda burs için acayip destek oluyorlar.
Altıncısı Almanya için de Daad bursu var ki bu Almanca bilgisi gerektiriyor.
Bir de tavsiyem şu an okulunda yurtdışı bağlantıları güçlü bir hocana aç konuyu, yurtdışındaki üniversitelerden tanıdıkları diğer hocalar aracılığı ile yardımcı olabilirler :)
Benim endişem de bu işte :)Dil yaşayarak çok rahat öğrenilir sıkıntı olmaz da, çoğu iyi okullar kabul için dil şartı arıyor. Belli bir seviyeye gelmiş olman gerekir en azından.
Okulun kabul şartı Toefl, Ielts gibi sınavlar olur. Deneme amaçlı gir bakalım durumunu bir gör. Listening bölümünde bir üniversite hocasının anlattığı dersten kesitler de oluyor. Onları anlayabilirsen sıkıntı olmaz. Yeterli puanı aldığın takdirde kabul almanda sıkıntı olmaz sanırım. Tabi diğer şartları da sağlıyorsan.Benim endişem de bu işte :)
Muhtemelen C seviyesindeyim şu an. Yabancılarla çok rahat anlaşabiliyorum yazılı olarak. Konuşmada sıkıntı var ama. Asıl derdim gidince dersleri ya anlamazsam, ya da okul beni kabul etmezse
Bu sınavlara hazırlanmak için kurs vs var mıdır ki?Okulun kabul şartı Toefl, Ielts gibi sınavlar olur. Deneme amaçlı gir bakalım durumunu bir gör. Listening bölümünde bir üniversite hocasının anlattığı dersten kesitler de oluyor. Onları anlayabilirsen sıkıntı olmaz. Yeterli puanı aldığın takdirde kabul almanda sıkıntı olmaz sanırım. Tabi diğer şartları da sağlıyorsan.
Henüz hayata atılmamış genç bir kız olarak geleceğimi çokça düşünüyorum şu sıralar. Sizden ricam bana yol göstermeniz.
Yabancı kültürlere küçüklüğünden beri ilgili olan bir insanım. Avrupalıların eğitimde genel anlamda bizden daha ilerde olduğu da bir gerçek. O yüzden hayalim hep üniversiteyi yurtdışında okumak ve sonrasında yurtdışına yerleşmekti. Orta gelirli bir ailede yetiştiğim için pek olacak hayaller değil diye düşünüyordum.
Şu an üni. 2.sınıf öğrencisiyim. Gidişatım pek hayallerime uygun değil. Mimarlık okuyorum şu anda. Kısa kesip hemen soruma geliyorum.
Yüksek lisansımı yurtdışında yapmak istiyorum. Fakat dediğim gibi orta gelirli bir ailem var, bana para yetiştirebileceklerini sanmıyorum 2 tane daha kardeşim var çünkü. Yurtdışında yüksek lisans yapmak istersem üniversitelerden burs alma gibi bir imkanım olabilir mi?
Mimarlık üzerine değil de başka bir konu üzerine yüksek lisans yapma şansım var mı? Kalacak yer ayarlama vs nasıl olur? İngilizcem iyidir fakat eksiklerim var, bunları tamamlamam için imkan sağlanır mı? Hangi ülke daha uygundur gibi deli sorular dönüyor kafamda.
Şu an kafam çok karışık, bunu kafama koyup bunun için çalışmalı mıyım, yoksa olmayacak duaya amin mi diyorum bilmiyorum.
Var tabi. Dil kurslarından ayrı olarak bu sınavlara yönelik programlar oluyor.Bu sınavlara hazırlanmak için kurs vs var mıdır ki?
Maşallah diyorum
Ben İngiltereye gitmek istiyorum, umarım başarabilirimDili öğreneceğimden şüphem yok da gidince söylenenleri ya anlamazsam yanlış anlaşılma yaşarsam diye çok korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?