Gelenek görenekler uymuyor

Asyam17

💮🌸🌸
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
1.455
987
63
31
Nişanlımla gelenek göreneklerimiz uymuyor farklı memleketteniz.
Onlarda ev görme düğünden önce oluyormuş gelin evde olmadan tüm akrabalar gelip eve bakıyolarmış bişeyler yiyolarmış ben bunu istemiyorum .
Düğünden sonra akrabaları yemeğe çağırma varmış.
Nişanı kafede yapın diye bi konu açıldı.
Nasıl oluyo bu işler evlendikten sonra akraba çağırma akraba ziyaretleri. Ev görme şeylerj. Sizce nasıl bi tavır takınıyım stresliyim çok

Kulturunuze uygun biriyle evlenin. Yorulursunuz, uzulursunuz, yipranirsiniz. Zamanla ayak uydurursunuz ama siz sizlikten cıkıp coktan bambaska birine donusmus olursunuz. Kendiniz olmayi biraktiginiz andan itibaren de mutlu olamiyorsunuz maalesef.

Kulturunuze uygun biriyle evlenin. Yorulursunuz, uzulursunuz, yipranirsiniz. Zamanla ayak uydurursunuz ama siz sizlikten cıkıp coktan bambaska birine donusmus olursunuz. Kendiniz olmayi biraktiginiz andan itibaren de mutlu olamiyorsunuz maalesef.
Ama artık söz oldu. Onların gelenekleri baka çok ağır geliyor yapmak istemiyorum diye söyyesem ayıp olurmu sizce

Ama artık söz oldu. Onların gelenekleri baka çok ağır geliyor yapmak istemiyorum diye söyyesem ayıp olurmu sizce
Söz oldu diye evlenmek zorunda degilsiniz. Sözluluk ve nisanlilik donemi tanişma deneme evresidir, baktiniz uyusamiyorsunuz yollari ayirirsiniz. Siz sartlarinizi ve yapmak istemediginiz seyleri acikca anlatin bi deneyib bakalim ne yapacaklar.

bizimkilerde farklı memleket bir tek bizim taraf meraklıdır eski adetleri yapmaya neyse ki nişanlmn tarafı pek adet bilmez.. takılmaz çok şükr :)
ama ben yine de bazı seyleri istemedim direttim hayır olmayacak dedim net.. ama şöyle bir durum var nişanlm benden yana.. o şansım var.. 2 aile bir aradayken söyledim biri bir şey söyledi benm taraf yada karşı taraf hayır dedim böyle böyle olmasını istiyorum ıhh mıh ettiler doğrudur dedim ben böle istiyorum.. ses kesildi.. halam nişan bohçası dedi istemedim.. düğğün pohçası dedi hayır dedim nişanlmda bende kendi istediklerimizi alıcaz herkes kendi getirecek . öyle anne babaya bohça getirme olmayacak dedim evlendikten snra el öpme vardr biz de de ona bir şey demedim giderken ufak hediye bohçası yaparım yeter ;) karsı tarafa da.. bnm dugunm ramazana geliyo nişanlm kendi dedi zaten çalışcaz ramazandan snra bayramda bayramlaşmaya gideriz dedi.. iftara davet ederseler gideriz ama biz kimseyi davet etmeyecegz dedi .. bayramdan snra davet eder yemek veririz dedi.. aynen öyle valla :)

Back
X