Gelenekler uymuyor

özel eşyaların saçmasapan insanlara sergilenmesi ne kadar da garip.

benim odama annem bile girmez.

kaldı ki evlenicem de bin kat el bana ait alanıma girecek.

gerçekten çok garip.

Bana bir erkegin bu kadar gelenekçi olmasid igrenç geliyor.

"Hayir bu eve her esyamiz sergilensin, millet görsün" diyen erkegi vizyonu ne kadar olabilir?

Niye bunu bu kadar takar?

Hani kv'de taksa bile, rasyonel bir adam "yok olmaz" diyebilmeli.

Zaten genel olarak adet gelenekler çok sakat bir konu. Herkes kendi leyhine kullanmak istedigi seyler ile dolu. Gelin pahali makjaj, bakim malzeme istiyor diye bohça istiyor (ki eskiden böyle birsey bile yoktuda neyse) kv'de gelini hizmetçi olarak kullanmak istiyor,..

Akilli insan hiçbirine bulasmaz bu adetlerin.

Sahsen taviz vermezdim. Hani bazı gelenekler için neyise, ama orası sizin ve esinizin evi. Milletin gözünü ve midesini doyurmak adına boş bir iş. Bizim geleneklerde kırmızı kuşak olayı yok. Esimin tarafında var. Ben baglattirmadim. Gelenek diye herseye de uymaya gerek yok. Eşyalarınızı sergilemek istemiyorsanız hayir demeye devam

Cnm eşin nereli cok merak ettim

Bence gelin yokken evin gezilmesi cok ayıp birsey. O bizde boyle diyorsa sende bizde de boyle de olsun bitsin

Yemek olayı cok agır herkesi cagıramazsın, ama çaya davet edebilirsin. Bende oyle yaptım sadece kaynanamları yemege cagırdım. Diğerlerini aksam cayına. Komsularda gündüz çaya geldiler tanısma ve ev gorme amacıyla.
Kaynanan şimdiden duygusala bağlayıp ağlıyorsa vay haline belli ki isteklerini hep bu yontemle yaptırmaya calısacak. Şimdiden alıştır bence kendi bildigini yap yoksa sonu gelmez

Şu ev görme muhabbetine anlam veremedim gitti bir bende mi merak yok anlamadım bana çok saygısızca geliyor heleki davet ettirilmek ağır saçma geliyor.Herşey geleneklere uygun mu oldu ki bu bekleniyor.İki evlenecek insanın ettiği muhabbetin bosluğuna bak.Bizim adetler hiç yapılmadı bizde yok dendi en sonunda kaynanam arabalara asmak için havlu alırken sende alacak mısın dedi havluda bizde yok dedim konu kapandı kimse saçma sapan adetleriyle bana gelemez bu sebepten.

Konuşun nişanlınızla, böyle adetler mi kaldı ya, kesinlikle izin vermeyin. Insanı yormaktan başka bişey değil.

Son düzenleme:
Gelin evde yokken o evde yemek yenmesi iyi birşey değil tabi ama onların geleneği gelin olmasa bile gelinin anne babası da olamıyor mu?

Bizdede öyle gelini yemeğe çağırrılar ama onlar sende çağır diyolar. Kabul etmesem olurmu sizce. Bide ev görme ne zaman oluyo akrabalar ne zaman ğelcekler oturmaya

Yemeğe çağırmaya ne var ki, çağırmak için şimdiden tartışmayın.

Çeyiz derme konusu ise sizin bileceginiz iş, içinizden ne geliyorsa yapın.

Bende öyle düşünüyorum nişanlımda istemiyo çeyiz serme olayı saçma geliyr onada ama annesi çok istiyo küsüyo ağlıyo kabul etmedim diye bende vicdan yapıyorum
yapma tepene çıkar, ben işte böyle lafımı geçiririm der evliliğine de böyle müdahale eder.bu senin ve nişanlının düğünü evliliği, nişanlın da öyle ay ben sana bıraktım diye aradan sıyrılmasın.annesine açıklasın bu bizim kararımız diye.

Kesin ve net bişey var ki bu kvnizle ilk güc gösteriniz olacak ve eger boyun eger kabul ederseniz devamı gelecek
Bence kararlı olun ve kati suretle benim olmadıgım evde yeme icme benim ic camasırlarıma baskasının bakması fikri hosuma gitmiyor bizde böyle bir adet yok diyip red edin
O evin hanımı sizsiniz sizin söz söyleme hakkınız var kvnizin değil buna müsade etmeyin sakın

Yangin var, yangin var ben yaniyorum yetisin ah dostlar tutusuyorum. Sizin durumunuzu ozetliyor sarkinin bu kismi..Goz gore atese yuruyorsunuz. 🤦🏻‍♀️

Bu kayinvalide size huzur vermez benden soylemesi. Sinirlarinizi cok iyi cizmelisiniz. Asla bu isteklerini kabul etmeyin assssla.

Eve girip gelinin iki uc donunu, geceligini goremiyor, gosteremiyor, gelini daha o evde yemek yapip yemeden milleti getirip yedirip iciremiyor diye aglayarak baski yapiyor. Tam bir kaynanatör🤦🏻‍♀️

Herhalde eften püften sebepten nısanım atılsın dıyorsunuz. Yemezler evınızı.adetse he deyın gecın nıye bu kadar zor.nısanlınızı da germeyın evlenmeden daha.

Iki taraf orta Yolu bulmali. Bana bu adet konularinda bazi taraflarin isine gelen seyleri söyledigini ve cogunu gizledigini düsünüyorum. Herseyin gösteris üzerine kurulmasina karsiyim. Adetlerimizde olan seyler aslinda yapici ve yikici olmadigini düsünüyorum. Simdikiler bunu farkli algilayip cok yanlis amaclara kullanabiliyor. Konusun ve adretlerde iki tarafa uyanlari yapin.

Biz öyle şeyler yapmadık. Nişanlınızla konuşun, karar verip ailelere bildirirsiniz. En mantıklısı böyle oluyor.

Nişanlım sorun etmiyo sen istediğini yap diyo ama annesi ağlıyo küsüyo
Sen ağlayacağına o ağlasın şimdi bu ağlamayla istediğini yaptırırsa emin ol bir ömür önünü alamazsın ne münasebet ben evde yokken daha benim kullanmadığım evde yiyip içip gezecekler ben takıntılı biriyim hayatta istemem

Benim bildiğim evlendikten sonra, evli çift el öpmeye gider ailelere.
Sen yokken, daha sen o eve yerleşmemişken onların senin evinde ne işi varmış.

Bizim orda da yapan var gördüm.kaynanın elinde evin anahtarı konu komşuyu gezdiriyodu şaka gibi.azalarak bitsin şu adetler

Back
X