yapmamak degil, kendi bildiginiz ve uygun gordugunuz sekilde yapin, esinize de danisin tabi ki.
Biz ayni memleketliyiz esimle, kulturlerimizde de bir fark yok,
yine de yastan dolayidir diye tahmin ediyorum, kayinvalidemle cok farkli dusundugum konular olurdu ilk evlendigim yillarda,
ben her zaman kendi bildigim gibi yaptim, bazen esim begenmedi fikrimi, soyle yapalim dedi mesela, onun dedigini dikkate aldim vs vs.
Kkayinvalidem su an hic karismaz, neticede bildigini yapiyor gene diyerekten birakti bu isleri saniyorum.
Bir de kotu olmaya gerek yok,
her zaferinde sakin sakin cevap vermelisiniz,
ornegin bu cuma meselesinde,
kayinvalidecim, ben soz veremem cuma gunu icin, tam dugun sonrasi, belki dinlenmem gerekecek, belki o stresten yorgunluktan hasta olucaz falan, o yuzden soz veremiyorum, ben musit olunca en iyi sekilde misafirlerimi agirlamak isterim zaten, siz dert etmeyin, hic kafanizi takmayin... diyebilirsiniz.
Veya size cok ters geliyorsa bu fikir, ve nisanliniz da sizinle ayni fikirde ise,
ya kayinvalidecim biz pek bu davet islerine girismek istemiyoruz simdilik, o yuzden sen kimseyi davet etme. Bir kendimize gelelim, ondan sonra yeniden konusuruz... gibisinden genelden genelden cevaplanabilir.