- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.253
- 398
- Konu Sahibi cerencerengil31
- #61
Derinsularda bu tip konularda farklı düşünmek mi?Boşanmaların arttığı ve artık eşlerin birbirinden daha kolay vazgeçtiği konusunda size katılıyorum.
Hayattaki pek çok olgu gibi evlilikler de değişti.
Bunun pek çok sebebi var ve ne bu değişimi engellemek ne de geriye dönmek mümkün.
Şu da var,eskiden boşanma azdı ama herkes mutlu muydu? Özellikle de kadınlar? tartışılır.
Ben 'etraf ne der?' diye boşanmamış ama yıllarca çatışmalı bir evlilikte yıpranmış ve yıpratmış bir çiftin çocuğuyum.
İnanın yıllar önce boşanmış olmasını tercih ederdim anne ve babamın,belki bu sayede ruh sağlıkları yerinde kalırdı.
Böyle bir ailede büyümenin benim evliliğime olumlu katkısı da oldu,ben daha iletişim ve çözüm odaklıyım,25 yıldır devam eden iyi bir evliliğim var.
Annem gibi davranmamak mottom oldu ve işe yaradı.
Ufak tefek sorunlar ve üç-beş büyük kavga hariç keyifli geçirdik bu 25 yılı.
Kişisel olarak evlilikte,fiziksel veya psikolojik şiddet,aldatma,sistematik yalancılık,
bağımlılık (içki,kumar,uyuşturucu,iddaa,porno) yoksa hele de ortak bir evlat varsa,ben,
diğer sorunlar nedeniyle kimseye 'boşanın' demem.
Son noktaya kadar çabalama taraftarıyım.
Bununla birlikte artık evliliğinde tükendiğini hisseden ve zaten boşanma kararı almış bir kadına da
-ki kadınlar çocuk varsa bu kararı kolay kolay almıyor- bundan sonrası için ancak umut verip çocuğuyla mutlu olmasını dilerim.
O saatten sonra boşanmış olmanın getireceği sorunlardan bahsetmenin artık yararı olmadığını ve moral bozmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Bu tip hassas konularda farklı düşünüyor olmayı da gayet doğal karşılıyorum.
Sizin gibi düşüncesini düzgünce ifade eden herkesin görüşüne de saygı duyuyorum.
Kadın resmen boşanan kadınların hepsi yalandan mutluyum diyor diye düşünüyor. Her evlilik çok mu iyi diyor?
Sen bir psikolog olarak bu kadının düşüncelerini nasıl oluyorda saygılı bulabiliyorsun?
Bu resmen nedir? Ben ezilmeyi doğal buluyorum , boşanmaktansa bir adam bana her türlü şeyi yapsın kafası..
Yapma lütfen sen böyle düşünüyor olamazsın.
Bu kadın burada boşanmak isteyen ve boşanan kadınları resmen karalıyor.
Bunun neresi saygı duyulacak bir durum?
Kendi mutsuzluğunda boğulsun bu tarz insanlar ya. Sonra kötü kaynanan ve kötü eş konuları neden nirvana diyoruz. Sebebi bu tarz kadınlar. Cidden uzun zaman sonra sinirlendim .