• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Ailesi Nelerle Yükümlü?

çok iyi yaparsın canım. babadan bir şey kalmıyorsa evlilikte paraya her zaman ihtiyaç oluyor. sen bence onları evde tutma. ya bankada kasaya koy, ya bozdur vadeli hesaba yatır, hatta banka kartı bile alma, böylece sadece kimliğinle şubeden sen çekebilirsin. ulaşmaları zor olursa almaları da zor olur.

artık o kısımlara bakıcam ama annem asla öyle değil telefonda ağliyo şimdi benimle konuşurken sen işe gittikten sonra tartıştım babanla o nasıl bi konuşma öyle babaysan yapıcaksın altınları bozdurup almak ne demek diye sormuş hesabını annem ztn vermiceksin hiçbirşeyini diyo o konuda rahatım babam karşı tarafa ev alınacak ev olması lazım bile dedi en başta allah razı olsunki annem yanımda ve kayınvalidem anne diyorum onada hiçbirşeyimi eksik etmiyor ne istersem hallediyo ama bi problem çıkınca can sıkıcı durum olunca böyle insanın keyfi kaçıyor :43:çokkk iyi anlıyorum konu sahibini

araba kimin üstüne ve senın üstüne değilse neden senın üstüne değil?
Araba 25 e alındı, 13 binini ben verdim gerisi onların. Yarı yarıya olduğu için farketmez diye düşündüm, babam sonuçta.
Annem buna bile laf etmişti, bazen hastaneye falan gitmem gerekiyordu babama götür diyordum götürmeyince kızıyordum. Annem de arabanın parasını sen verdiğin için dilin uzadı gibi bir şyler söylüyordu...

Ailen hem cimri hem de uyanık. Ayıptır yaa insan kızı için yapacağının, alacağının hesabını yapar mı? Ben bile daha hamileyken düşünüyorum çocuğumu şuraya göndereyim ,şunu yapayım para biriktereyim şimdiden diye. Bu sorumluluk daha doğmadan başlar insan ailesine güvenmeyecekte kime güvenecek ki?
Benim bir arkadaşımın da ailesi çöp almadı hepsini kendi yaptı hatta düğünde takacakları bilezikleri bile kıza aldırdılar birde böbürleneerek düğünde taktılar. Ne ayıp şey.
Sattır arabayı, yada ben kendi kendime ne yapabilirim de. Senden aldıklarıyla satın alınan arabaya kurulmayı biliyorlar.Bu da bizim hakkımız bu kadar şey yaptık diye bakıyorlar galiba...Kabul etme herkes üstüne düşeni yapsın.

Bana net olarak bir şey demiyor ki ona göre konuşalım biz de... Bir kaç ay önce yatak odasını biz alırız diyordu dün sen al dedi...Altınlar benim diyor, ertesi gün taksidinizi kapatırsınız diyor. Bir öyle bir böyle ben de ne yapacağımı şaşırdım...

şu altın meselesinden hatırladım konunu

sen neden soramıyorsun ki açık açık

neden altınlar benım, o arabada benım kusura bakma satılacak ve düğünüm yapılacak diyemiyorsun ki?

öğretmensin birde üstüne üstlük kendini ifade edemeyecek hakkını yedirecek bir insan da değilsin buna dayanarak söylüyorum

biraz pasif gördüm senı korkuyorsun annenden

ama annen iyi niyetli değil ki sen neden olasın?

benım annemde atandığımda maaşımı kendisinin biriktirmesini söyledi vermedim 25 yaşındayım ben bunu yapabilirim ya da yapamam o benım bileceğim iş sonuçta.

Korkmaktan ziyade annemle uğraşmak istemiyorum. Kavgalarımız hiç öyle sakin olmuyor çünkü. En son hakkımı aradığımda evden kovulmuştum kiralık ev bakıyordum. Şimdi düğün öncesi bu tarz olaylara girmek istemiyorum. Bir an önce evlenip gitmek istiyorum o kadar...

sonra veririz diyip senin paranın üstüne mi yatıldı yoksa verecekler mi sana o kısmı anlamadım ? senin on bini krediye yatırırız derken senin kendine ait kredin mi bu ?

benim ailem de bana bişey yapmadı kendi sıkıntıları var sesimi çıkaramıyorum malesef kendi kendimize yetmeye çalışıyoruz eşimle, düğünüme seninkinden biraz daha fazla var. allah yardımcımız olsun.

aynen ben ne düşüneceğimide anlamadım gerçekten o yüzden nişanlıma hiçbirşey söylemedim altınlarımıda vermeyi düşünmüyorum ve hiçbir beklentimde yok onlardan ben allahın izniyle kendim kalkabilirim bu zorluklardan ama böyle şeylerin olması üzücü gerçekten üzücü :43:

Aynen insan zaten kendisi yapar, tam olmaz da 3 eksik olur ama aile bu. En güzel günümde yardımı olmayacak bir de üstüne köstek olacaklarsa ne anladım bu işten?
Öyle aileler var ki gerçekten durumları yok ama manen destek oluyorlar, o bile yeter. Gelse güzelce kızım durumumuz iyi değil dese bile güzel bir şey. Ama sürekli kızı yolmaya çalışmak ne kadar enteresan ya

sonra veririz diyip senin paranın üstüne mi yatıldı yoksa verecekler mi sana o kısmı anlamadım ? senin on bini krediye yatırırız derken senin kendine ait kredin mi bu ?

benim ailem de bana bişey yapmadı kendi sıkıntıları var sesimi çıkaramıyorum malesef kendi kendimize yetmeye çalışıyoruz eşimle, düğünüme seninkinden biraz daha fazla var. allah yardımcımız olsun.

Orasını ben de anlamadımi belirsiz bir tarihte vereceklermiş. Köydeki tarla satılırsaymış ama arabayı sattırmazmış annem. Tarlayı da 5 yıldır satamadılar, ne zaman satılacağı belli değil. Vereceğiz diyorlar ama verirler mi bilemem. Annem bir kere sakın bizde paran olduğunu söyleme güvenmesinler dediği için pek de vereceklerini düşünümüyorum...
Kredi bana ait konut kredisinden bahsediyor...

Son düzenleme:
Sormadan edemeyeceğim...
Nişana az kaldı, düğüne de 4 ay gibi bir süre...
Nişan alışverişi İstanbul'dan yapılacaktı ama annem bayramda gidersin yaparlar dedi...Peki dedik...
Dün anneme ben tek başıma gitmeyeyim, sen de gel. Gelinlik falan bakılacakmış, yatak odasına da bakarız, tek başıma olmaz dedim. Annem "bizde para yok, alamayız yatak odası falan, sen krediden üste kalan parayı ne yapacaksın? Ay ay bir şeyleri al, yatak odasını falan da öde bitsin" gibi bir şey söyledi...Para hesabım ise şöyle (bu ay ek dersim yok,zaten norm fazlasıyım muhtemeln uzun süre ek ders alamam, maaşım 1830), 800 kredi, 300 kredi kartı taksitlerim, 200 yol param, 100 evin telefon, interneti,25-30 kontörüm, yemek param. Geriye bir şey kalıyor da benim haberim mi yok acaba? Neyle alıcam anlamadım.

Ailemde 13 bin lira gibi bir param var, bu bizde dursun zamanı gelince veririz diyerek ilk maaşımı ay ay alarak araba almışlardı. Şimdi ondan da ses yok, hiç bir şey de yapmayacaklar söylediklerine göre. Dün annem böyle paramız yok diyince o zaman dedim arabayı satın başka yolu yok. Sattırmam onu dedi. Senin 10 bin liran (13 düştü 10'a) direk bankaya kredine yatacak, aylık taksidiniz düşsün. Yani sinirlendim mi diyeyim bozuldum mu diyeyim, fazla mı beklenti içine girdim bilemedim. Normalde çocuklar ailelerine verdikleri paraları istemezler, ayıptır, gerçi ben de lafını etmedim ama 1 yıldır "senin paran bizde, vericez, şöyle yapıcaz, böyle yapıcaz" diyip duruyorlardı. Ben de ister istemez güvendim, herhalde dedim düğünde falan harcanır, ya da eşya alınır...

Ailemden bir şey beklememem mi gerekir acaba? İnsan bozuluyor ister istemez. Yani bir anne nevresim de mi alamaz?
[/

Neden boyle yapiyorlar demicem ah su para yok mu para hersey o olmus bu devirde.yardim etmeleri gerekiyor tabii yani normal sartlarda oyle olur ama benim fikrim bence siz kendiniz alin esyalari arkadasim!bende benzer durum yasadim ustelik benim ailemin durumu cok cok iyi(zaten genelde de durumu iyiler yapar maddiyatin maneviyati koreltmesi sanirim)basiniz agirmasin.AMA sana yapilani unutma cunku tekrarlanma ihtimali cok yuksek,ailenle ilgili maddi manevi beklentini sifirla ilerisi icin benden tavsiye sonra daha da uzulunuyor.

Neden boyle yapiyorlar demicem ah su para yok mu para hersey o olmus bu devirde.yardim etmeleri gerekiyor tabii yani normal sartlarda oyle olur ama benim fikrim bence siz kendiniz alin esyalari arkadasim!bende benzer durum yasadim ustelik benim ailemin durumu cok cok iyi(zaten genelde de durumu iyiler yapar maddiyatin maneviyati koreltmesi sanirim)basiniz agirmasin.AMA sana yapilani unutma cunku tekrarlanma ihtimali cok yuksek,ailenle ilgili maddi manevi beklentini sifirla ilerisi icin benden tavsiye sonra daha da uzulunuyor.

Eşyaları erkek arkaadaşımın babası alacakmış, düğünü de onlar yapacaklarmış. Öyle demiş oğluna, siz kredinizi ödeyin gerisini biz hallederiz korkmayın demişler. Ama ben bunu aileme söylemedim çünkü bize de düşen şeyler var.

Annen öz mü merak ettim ? Seninle altınların pazarlığını mı yapıyor ? Bu nasıl bir annelik duygusu. Hem para al hem yardım etme hem altınları iste. Tövbe bismillah :53::53::53::53::53::53::53::53::53:

Altın niye aileninmiş düğünü onlar mı yaptı? Ki yapsalar bile altınlar gençlerindir Allahım daha neler okuycam şurda.

Eşyaları erkek arkaadaşımın babası alacakmış, düğünü de onlar yapacaklarmış. Öyle demiş oğluna, siz kredinizi ödeyin gerisini biz hallederiz korkmayın demişler. Ama ben bunu aileme söylemedim çünkü bize de düşen şeyler var.

bence de söyleme...Sizde en azından yatak odası, fırın, süpürge, mutfak eşyaları filan al ki sonra hiçbirşey almadın öylece geldin diyemesin sana kimse. Başın dik olur senin olduğu kadar benimde hakkım var herşeyde diyebilirsin. Genelde bu konular geçer düğünden sonra kim ne aldı ne yaptı vs. diye.

allah halimizi görüyorda karşımıza öyle iyi insanlar çıkarıyor bizimde erkek tarafı iyi çok şükür sizinde ama dediğin gibi olması gereken yapılması gereken şeylerde var

Ben hiç canını sıkma derim arkadaşım. Yükümlülük mükümlülük geçin bunları. Yıllarca çalıştığımı ailemin eline saydım, keza nişanlım da öyle. Düğün zamanı geldi herkeste bir kem küm. Baktık kimseden kuruş para işlemiyor. Usulmüş adetmiş, gelenekmiş hepsini sildim. Param neye yetiyorsa canım neyi istiyorsa onu yaptım. Bankadan kredi çektik her şeyi onunla hallettik. Düğünde takılanlarla da krediyi ödeyeceğiz. Çok şükür hiçbir şeyim de eksik kalmadı. Aksine daha da güzel oldu. Ne nişanlımın tarafı ne de benim tarafım ağızlarını açıp tek kelime edemediler. Her şeye biz karar verdik biz ödedik. O yüzden hiç düğün stresi falan da yaşamadık. Kafamız rahat çünkü.

Aileni seçemiyorsun maalesef. Sana tavsiyem açık açık konuş. Bana yardım edecek misiniz etmeyecek misiniz de. Edeceğiz derlerse o an parayı iste, ki para da zaten senin paran, yapmayacağız derlerse de müstakbel eşinle konuş, birlikte yapın her şeyi. Ben benim ailem yapamıyor diye onun ailesinden de bir şey talep etmedim. İlerde laf olur diye. Yapmak istediklerine yapmayın demedim.

Hiç canını sıkma sen.

canim anliyorum seni insan daha evlenmeden evlenecegi insanin ailesine rezil olmak istemez ki.bunu ailenle bu sekilde konus yada olmadi sen nisanlinla aranda hallet yani ailen aldi bilsinler ama siz alin.ama daha evlenmeden koz vermen iyi olmayacak diger tarafa.biz ne o taraf ne bu taraf tamamen kendimiz aldik ama zaten ben yurtdisina gelin geldim esim yabanci yani ben biraz daha sansliydim ailem o kadar goze batmadi.

ağzım açık bi şekilde okuyorum yazdıklarını ve yorum yapamıyorum şuanda sana :53::53: geçmiş olsun arkadaşım, ben olsam benimle ticaret ilişkisi yapan ailemden o parayı alırdım, altınların bir gramını da vermezdim, düğün yeterince ağır bi yük zaten insanın üzerinde.

bana çok ilginç geldi altın meselesi özellikle..altınlar bizim hakkımız düşüncesi..onlar yeni evlenenlere yardım diye yapılıyor..anne babaların bu çalışan gençlerin hakkına göz koyması da ayrı bir olay zaten..bir kere bile hadi sen bu eve ne aldın demediler,maaşın nerde eve katkın olsun demedi ailem.hatta eve bi çöp bile almışlığım yoktur..hatta ben de evlenicem seneye şu an çalışmıyorum her şeyi ailem yapacak..keşke her aile çocuk sahibi olmanın sadece doğurmaktan ibaret olmadığını anlasa..üzülüyorum çok bu durumlara..allah yardımcınız olsun arkadaşım

allah halimizi görüyorda karşımıza öyle iyi insanlar çıkarıyor bizimde erkek tarafı iyi çok şükür sizinde ama dediğin gibi olması gereken yapılması gereken şeylerde var

bizim karşı tarafta da tık yok malesef, herşey eşimle bana kaldı Allah hepimizin yardımcısı olsun aile desteği olmazsa çok zor bu işler.

ailemin durumunda bir sıkıntı yok kızlar. Mutlaka ki taksitleri borçları falan var ama, arabayı satabilirler en kötü. Madem 13 bin lirası benim, versinler onunla halledeyim işlerimi.
Erkek arkadaşımın ailesi zaten ev almamız için 30 bin lira + tapu masraflarını falan verdiler. Tapuyu da benim üzerime yaptılar. şimdi 800 ben, 800 erkek arkadaşım ev kredisi ödüyoruz. Babası ile ev olayından sonra teşekkür etmek amaçlı konuştum, siz merak etmeyin biz yaşadığımız sürece arkanızdayız falan dedi. Bir de bakıyorum kendi aileme nasıl bu kıza yük bindirsem, hangi masraftan kaçsam diye düşünüyorlar.ev alınmasını da istemediler zaten, kirada oturun, aceleniz ne gibi şeyler söylediler. Evet biraz aceleye geldi ama şartlar o şekilde gelişti.
Nişanda gelecekler ve fazla zamanımız yok, ilk defa da yüz yüze tanışacaklar aynı zamanda. Ben de nişan akşamı nişan olur zaten ertesi gün de kahvaltıya gideriz güzel bir yere diye düşündüm. Annem hemen "sen mi vereceksin onun parasını?" dedi. Evet dedim, ama onların götürmesi lazım, sen çok meraklısın kendini yedirmeye, erkek tarafı onlar bize bir şey düşmez gibi bir şeyler söyledi. Misafir geliyorlar sonuçta, ne kadar yük olabilir ki kahvaltı onda bile laf etti.
Canım çok sıkıldı bu tavırlara...
Bazen diyorum söyleyeyim içimdeki her şeyi ama annemin anlamayacağından 1o bin liran var onun bile lafını ediyorsun diye alelacele arabayı sattırıp parayı yüzüme çarpacağından eminim.

çarparsa çarpsın arkadaşım satsın arabayıda senin paranıda zahmet olucak ona ama suratına çarpıversin
nasıl annelik bu nasıl aile olmak özür dilerim ama doğurmak mesele 4 bacaklılarda doğuruyor madem onlar senin ailen maden annen sen yuvanı kurarken de e.....k gibi üstlerine ne düşüyorsa alacaklar yapacaklar sorumlulukları var
valla kurban olsunlar benim anneme herşeyimi fazla fazla aldı valla
annelik öledir ama ben de bekarken çalışırken her şeye yetişmeye çalıştım benim param demedim bugün gene ihtiyacı olsun gene alırım yaparım ama eminim annemde beni es geçmez

Son düzenleme:
annen ayıp etmış hem paranı alıp hemde paramız yok ne demekmış oyleee.. madem öyle yapıyolar git iste paranı 10.000 lira senın alacaklarına yeter aılenın senın arkanda olması lazm

Ailemin durumunda bir sıkıntı yok kızlar. Mutlaka ki taksitleri borçları falan var ama, arabayı satabilirler en kötü. Madem 13 bin lirası benim, versinler onunla halledeyim işlerimi.
Erkek arkadaşımın ailesi zaten ev almamız için 30 bin lira + tapu masraflarını falan verdiler. Tapuyu da benim üzerime yaptılar. Şimdi 800 ben, 800 erkek arkadaşım ev kredisi ödüyoruz. Babası ile ev olayından sonra teşekkür etmek amaçlı konuştum, siz merak etmeyin biz yaşadığımız sürece arkanızdayız falan dedi. Bir de bakıyorum kendi aileme nasıl bu kıza yük bindirsem, hangi masraftan kaçsam diye düşünüyorlar.Ev alınmasını da istemediler zaten, kirada oturun, aceleniz ne gibi şeyler söylediler. Evet biraz aceleye geldi ama şartlar o şekilde gelişti.
Nişanda gelecekler ve fazla zamanımız yok, ilk defa da yüz yüze tanışacaklar aynı zamanda. Ben de nişan akşamı nişan olur zaten ertesi gün de kahvaltıya gideriz güzel bir yere diye düşündüm. Annem hemen "sen mi vereceksin onun parasını?" dedi. Evet dedim, ama onların götürmesi lazım, sen çok meraklısın kendini yedirmeye, erkek tarafı onlar bize bir şey düşmez gibi bir şeyler söyledi. Misafir geliyorlar sonuçta, ne kadar yük olabilir ki kahvaltı onda bile laf etti.
Canım çok sıkıldı bu tavırlara...
Bazen diyorum söyleyeyim içimdeki her şeyi ama annemin anlamayacağından 1o bin liran var onun bile lafını ediyorsun diye alelacele arabayı sattırıp parayı yüzüme çarpacağından eminim.
valla misafir geliyolar size. erkek tarafı diye bişey yok.sizdeyken bütün masrafları siz karşılamalısınız.
hem mal vermiyolar ya kız evlendiriyolar. sanki adama bir iyilik ediyorlar mantığından vazgeçmek lazım.
kızı erkeği yok tüm yükümlülükler ortaktır.
amaaa ailenizin nakit parası yoksa ben arabayı sattırmayın, bunu teklif dahi etmeyin derim. ne de olsa sizi bu yaşa onlar getirdi onlar okuttu, meslek sahibi etti.
düğününüz için araba satsınlar demek hoş değil. kendinizi biraz daha sıkacaksınız anlaşılan. belki kredi filan çekersiniz....

Yeni ev kuracaklara böyle sorunlar çıkarıyorlar ya acayip sinir oluyorum. :47:
Keşke herkes kendi gücüyle evini kurabilse de kimseye laf düşmese ama ne yaparsın işte..

Annenin fikri madem böyley o zaman sen de diğer aile bireyleriyle konuş. Onlardan mantıklı yaklaşımlar belki

Annem bizim evin otoritesidir, o ne derse o olur, babam da ne düşünürse düşünsün annem "olmayacak" diyorsa olmaz o...

Annen öz mü merak ettim ? Seninle altınların pazarlığını mı yapıyor ? Bu nasıl bir annelik duygusu. Hem para al hem yardım etme hem altınları iste. Tövbe bismillah :53::53::53::53::53::53::53::53::53:

Altın niye aileninmiş düğünü onlar mı yaptı? Ki yapsalar bile altınlar gençlerindir Allahım daha neler okuycam şurda.

Kardeşlerim bile sen üveysin galiba diye dalga geçiyorlar benimle. Yİne annemden azarı işiten ben oluyorum bunların aklına sen soktun diye :9: Annemler ne düğünü, en fazla yapacakları 2 bilezik takmak olur kanımca...

bence de söyleme...Sizde en azından yatak odası, fırın, süpürge, mutfak eşyaları filan al ki sonra hiçbirşey almadın öylece geldin diyemesin sana kimse. Başın dik olur senin olduğu kadar benimde hakkım var herşeyde diyebilirsin. Genelde bu konular geçer düğünden sonra kim ne aldı ne yaptı vs. diye.

Bu arada bizim şöyle bir durumumuz olacak, kayınvalidelerin evi kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılıyor. 1 senede yapılacakmış. Bu sürede beraber oturcaz onların ev yapılana kadar çünkü müteahhitin verdiği kira parasını bize peşinat olarak verdiler. Ama onların da yazlıkları var ve nisan ayında falan gidip ekim-kasım gibi geliyorlar evlerine. 1 sene onların eşyaları duracak evde sonra biz alacağız,şu an alınacak sadece yatak odası var aslında. Gerisini zaten evlendikten sonra ailemden isteyecek değilim, o sne içerisinde yavaş yavaş tamamlar depoda bekletiriz ama 1 tek yatak odası ve 3 nevresimi de bana aldırmaya kalkışmalarına çok bozuluyorum. Hatta erkek arkadaşım dedi ki, ailene zor olacaksa bizim tanıdığımız bir usta var, çok güzel dolaplar falan yapıyor. Yatak odasını biz çizeriz o 1.5-2 bin gibi bir fiyata yapar, elden de taksitlendiririz. Daha ne yapabiliriz bilmiyorum gerçekten...

Aynen... Herkes biraz elini taşın altına koymalı...

bizim karşı tarafta da tık yok malesef, herşey eşimle bana kaldı Allah hepimizin yardımcısı olsun aile desteği olmazsa çok zor bu işler.

yapıcak bşy yok allah yardımcımız olsun ben yine kendimi toparlicam üzülmicem dik durucam ve nişanımı güzel geçiricem altınlarımıda alıcam bende duracak düğündede nişanlım alır borçları öderiz ve herşey mükemmel olmak zorunda değil eksikelrimizide daha sonra tamamlarız inş

Back
X