• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alışverişi ve kv

Bu soğukluk hep devam edecektir evlensen bile. Eşimin ailesi de aynı böyleydi arayıp sormaz bisey bilmiyoruz derlerdi yersen. Bir çeyrek bile takmadılar. Bende bişey istemedim çarşı takı falan çünkü biz ödücektik sonrasında. Eşim ev peşinatı verdi bizde eşyaları aldık ufak tefek düğün masrafına yardım ettik evlendik. Şimdi kimsenin birşeye karışmaya hakkı yok tek kelime edemiyorlar. Azıcık aşım ağrısız başım ohh 😀
Ya en güzeli,iki insan birbirini sevip anlaşabiliyorsa gerisi teferruat.Mesafeli olmak her zaman iyidir.Ama instagram da ki ciciş gelinlere de özeniyor insan😂.

Siz dolap düzmek için mi nişanlandınız yuva kurmak için mi? Ne saçma, bizimde etrafımız var böyle şey ilk defa duydum. Nişanlıyken bi bohça yapılır bide max bayramlık alınır ki bunlar bile eskide kaldı ne montu ne kışı. Empati kuruyorum erkek kardeşimin nişanlısı bizden mont beklese durumları kötü heralde diye acırdım. Kendinizi acındırmak mı istiyorsunuz? Kadınlar herkese karşı dimdik duruşlu olmalı. 2 yıllık evliyim tavsiyem bu yönde yoksa ileride eşiniz olacak bey ona muhtaç olduğunuzu düşünüp bu yönde davranışlarda bulunur ve eziklenmiş bir evlilik sürersiniz.

Ya en güzeli,iki insan birbirini sevip anlaşabiliyorsa gerisi teferruat.Mesafeli olmak her zaman iyidir.Ama instagram da ki ciciş gelinlere de özeniyor insan😂.
Aynen önemli olan biziz milleti memnun etmek çok zor. Aynı zamanda evlenen komşu kızı vardı. Nişanlısının durumu iyiydi takılar bohçalar hediyeler. Millet kıyaslıyordu o nasıl bu nasıl diye. Tıkadım valla kulaklarımı hiç umurum olmadı millet ödemicekti o borçları :KK12:

Onlar yerine biz utanalim 🙄
Benim kv bana zorla elbise almisti. Utana skla giymistim .
Birde bunlar direk istiyor. Su eksik bu eksik. Su kadar altin olsun konusunu nasil aciyorlar anlamiyorum

Ben şaşıyorum vallahi; ya koca kadınım annem babam hala bebek muamelesi çekerler sağ olsunlar. Eh ben de şımaracaksam onlara şımarıveririm arada. Bekarken çalışıp kendi kazancımla aldıklarımı salla, illa biri bir şey alıverecekse bana, bu kendi anam babam olur yani. Kendi ailem alır, onlar yedirir, giydirir.

Nasıl bir arsızlıksa, elin adamından kadınından üst baş talep ediyorlar. Daha bi de nişanlılar ha, evlenmişler. Şöyle seneleri devirmiş de ilişkileri pekişmiş, kvye şaka yollu nazı geçiyor, onun da geline geçiyor böyle birbirlerinden isteyip alıveriyorlar filan da yok. Daha nişan, daha yeni resmiyette aileler birbirini tanıyor, kızımız "Ay sormadılar bana eksiklerimi, aman da mont alıvermediler" diyor.

Iyyy evlerden ırak. Kınamayayım,oğlum var. Ama kınanır yani şu. Çok ayıp, neresinden baksan pişkinlik bunu talep etmek. Bunların aileleri sorsun damadı arayıp da "Oğlum bi eksiğin var mı?" diye, alıversinler damada kışlık takımlarını bi de. Kukusu var diye özel ilgi bekliyor, dolaplar düzülecek o kuku için.

Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Siz kendi kıyafetinizi alamıyor musunuz?

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
Aylık ihtiyaç ne ya ped mi? Niye her ay bir ihtiyacın var mı diye sorsunlar, niye sürekli bir şey alsınlar?
Hiçbir şey anlamadı ben

Ama bu çok daha mantıklı. Ben her şeyi internetten almıştım eşimle seçmiştik biz de :)

Benim halalarım meraklıdır böyle şeylere. Evi yerleştirmeye yardıma gelmişlerdi direk sordular dedim napacaksınız bakalım olsun diyolar size ne yahu dedim almadın dimi yok dimi falan gaza getiriyorlar güya. Eşimin valizine sakladıydım hepsini bi ona dokunmak gelmedi akıllarına :KK70:
En iyisini yapmışsın, eşinin valizin nasıl dokunacaklar🙈 Ya bu ev yerleştirme çok komik oluyor. Şimdi bizim ev yerleştiriliyor. Alez yokmuş, eşimle almaya gittik. Bir geldik, her şey ortada. Kıyafetler hariç, yemek takımları, bardaklar, tencereler, havlular, ev pazar yeri gibi. Nevrim döndü, dedim siz niye geldiniz😂🤣😂 Öyle duracakmis ortada, sonra ben yerlestirecekmisim. Ben de ateş çıkınca annem, eşime demiş, hadi bir kahve için gelin. Sonra geldik yerleşmiş hersey 🤣😂🤣

Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Damada ailesine üzüldüm siz tamda evlenince evi gereksiz eşya doldurup nişanı düğünü abarti gösterişli yaptiran ve bir sürü borca sokan tiplerdensiniz sanirim, tamda o havayi sezdim rezalet.

Şimdiden bu hesaplari yapıyorsanız vay hallerine :olamaz:

Nişanlıyken paketim bitmişti. Eşimin yanında idim, tl atayım hemen sana dedi kendimi ne kadar kötü hissetmiştim. Yemeğe çıkarken bile yemeği o ödese bende mutlkaka bi tatlı vs bişey ısmarlardım. Bilmiyorum bana çok itici geliyor böyle şeyler param varsa alırım yoksa almam. Ne münasebet

Kendimde alıyorum ama şuan çalışmıyorum sınırlı oluyor alcaklarım bide insan özeniyor etrafından görünce

Zahmet olacak ama çalışabilirsiniz böylelikle sırtınıza giyeceğiniz montu da kayınvalideden beklememiş olursunuz. Evlenmeden kayınvalideden evlenince kocadan ne güzel hayat. Hep birileri mi bakacak size, özendiriniz şey bu mu?

Erkek anneleri not alın:
1. Geline nişan alışverişinde 10 yıllık yazlık ve kışlık tüm ihtiyaçları karşılancak
2.Geline ev, araba, kilosunca altın yapılacak
3. Ev düğünden önce gelinin zevkine göre a-z ye döşenecek
4. Düğün cırağan sarayında yapılacak, malum prenses alıcaksınız ne öyle fakir gibi düğün salonu falan
5. Nişanlıyken hergün aranıp hal hatır bir eksiği varmı diye sorulacak- evlenince asla aranmayacak. Evlerine hele hiç gidilmeyecek. Mümkün mertebe şehir hata ülke terkedilecek. En iyisi düğünün ertesi ölmek hata.

Aynen önemli olan biziz milleti memnun etmek çok zor. Aynı zamanda evlenen komşu kızı vardı. Nişanlısının durumu iyiydi takılar bohçalar hediyeler. Millet kıyaslıyordu o nasıl bu nasıl diye. Tıkadım valla kulaklarımı hiç umurum olmadı millet ödemicekti o borçları :KK12:
Bizim gibi cahil toplumlarda oluyor böyle şeyler.Bazı kızlar pahalı şeyler aldırınca daha değerli hissediyor sanırım kendilerini.Bu zamanla midik yarışına dönüyor ve borç batağında evlilik yapan mutsuz ama mutlu görünen çiftler ürüyor habire.

Erkek anneleri not alın:
1. Geline nişan alışverişinde 10 yıllık yazlık ve kışlık tüm ihtiyaçları karşılancak
2.Geline ev, araba, kilosunca altın yapılacak
3. Ev düğünden önce gelinin zevkine göre a-z ye döşenecek
4. Düğün cırağan sarayında yapılacak, malum prenses alıcaksınız ne öyle fakir gibi düğün salonu falan
5. Nişanlıyken hergün aranıp hal hatır bir eksiği varmı diye sorulacak- evlenince asla aranmayacak. Evlerine hele hiç gidilmeyecek. Mümkün mertebe şehir hata ülke terkedilecek. En iyisi düğünün ertesi ölmek hata.
2 oğlum var demeyin şöyle şeyler :olamaz:

Geleneksel ıvır zıvırlar yapılmayınca eksilmezsiniz.
Oturup dert edecek bir şey değil bence.
Hatta bence bu kıyafet mevzusu hakaret gibi bir şey bana göre.
Ne münasebet benim kıyafetlerimi eş adayının ailesi alsın.

Bugün giydiğini alırlar, yarın neyi aldığına karışırlar, ertesi gün seni kukla isterler.
Ne istediğinize dikkat edin. Gelenekler öyle masum değil yani.
İşinize geldiği kısmı almayın 😏

Niye kayınvalideniz size mont kıyafet falan alsın yahu açıkta mısınız hiç mi birşeyiniz yok ne münasebet yani nişan alışverişi yapılır tamam sürekli birşey almak donatmak zorunda değil ki ne bu beklenti?siz nişanlınızı sevdiğiniz için evlenmiyor musunuz amaç beraber yuva kurmak değil mi kaynanan ne alaka maddi şeyler beklemek başkasıyla kıyaslamak mutsuzluk getirir zaten nişan alışverişinde kaç kıyafet alacaksınız ki bu zamanda bu pahalılıkta bir de

Back
X