• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin almada evi görmek istemek

Merhaba arkadaşlar ailem memleketimden uzakta başka bi şehirde yaşıyor bense işim dolayısı ile farklı bi şehirdeyim ( nişanlım ve aileside bu şehirde ) yakında evleniyorum gelin alma işini kendi oturacağım evden yapmak istedim ailemde kabul etti şuan ve ilerde eşimle oturacağım evden beni almaya gelecekler kapının önünde 1 saat eğlence olacak şimdi sorun şu ki kayınvalidem eve bakmak isterlerse gibi bişey söyledi bende böyle bi şey olmayacak sadece gelin alma olacak dedim oda şehir dışından kardeşleri vs akrabaları bakayım derlerse merak ederler ben bişey diyemem nasıl olacak vs diyor.Ben böyle bişeyi kesinlikle istemiyorum bana çok anlamsız geliyor başka birinin evine bakmak hayatımda tanıştığım insanlar değil gelip evime neden bakıyorlar birde evde eşyalar tam değil hem yetişmedi hem maddi anlamda sıkıştık düğünden sonra alıcaz bi çok şeyimizi.Birde şöyle bi ayrıntı var benim ailem kalabalık bi aile şehir dışından gelip bende kalacaklar yani ev inanılmaz kalabalık olacak belki de odalar vs müsait olmaz zaten.Eşyanın eksik olması konusunu da kv me anlatıyorum eşyaya mı bakacaklar sanki diyor ya ben gerçekten anlamıyorum bu Merak neden ?
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Yorumlara cevaben;
Arkadaşlar bu evde yaşanıyor zaten sıfır bi ev değil biz zaten beraber yaşıyoruz nişanlımla eşyayı evi sakındığımız bi durum değil.Hani el değmemiş eşyalar sıfır değil benim bekarlıktan kalmada var yenide aldık ama eksikler var o yüzden yoksa yeni ev bizimkiler giriyor onlar aman giremez demiyorum ben.erkek tarafının bakacağı tarzda süslü gelin evlerinden değil
Niye senin aile tarafin eski yeni karışık eşyalı evde kalırken sorun olmuyorsa başkaları ogun girip çıkınca hoşunuza gitmiyor 🙄 ben olsam takilmazdim ogun takilmazdim böyle biseye. Ki çok olsa bence on parmagi geçmeyecek kişi çıkıp bakar iki dk. Gelin almaya gelenler okadar insan hurra arabalardan inip eve çıkacağını ben sanmıyorum. Okadar uzun süren biseyde değil gelin almasi

Ben açıklıyorum
Çünkü asıl ev eksiklerinizi görüp sonra hediye almışlar 💯
Borcam alacak bi şey bulamadım hediyesi
Ya da al bunu naparsan yap, hediye almamış demesinler hediyesi de diyebiliriz 😂
Bana eşimin teyzesi pazardan alınma eli yüzü dağılmış bir maşa getirmişti.
Kendi dedi pazardan aldım mağazadakilere para vermeye kıyamadım diye :)
Yıllarca sakladım bakıp bakıp gülmüştüm tek ev hediyem diye :)

Merhaba arkadaşlar ailem memleketimden uzakta başka bi şehirde yaşıyor bense işim dolayısı ile farklı bi şehirdeyim ( nişanlım ve aileside bu şehirde ) yakında evleniyorum gelin alma işini kendi oturacağım evden yapmak istedim ailemde kabul etti şuan ve ilerde eşimle oturacağım evden beni almaya gelecekler kapının önünde 1 saat eğlence olacak şimdi sorun şu ki kayınvalidem eve bakmak isterlerse gibi bişey söyledi bende böyle bi şey olmayacak sadece gelin alma olacak dedim oda şehir dışından kardeşleri vs akrabaları bakayım derlerse merak ederler ben bişey diyemem nasıl olacak vs diyor.Ben böyle bişeyi kesinlikle istemiyorum bana çok anlamsız geliyor başka birinin evine bakmak hayatımda tanıştığım insanlar değil gelip evime neden bakıyorlar birde evde eşyalar tam değil hem yetişmedi hem maddi anlamda sıkıştık düğünden sonra alıcaz bi çok şeyimizi.Birde şöyle bi ayrıntı var benim ailem kalabalık bi aile şehir dışından gelip bende kalacaklar yani ev inanılmaz kalabalık olacak belki de odalar vs müsait olmaz zaten.Eşyanın eksik olması konusunu da kv me anlatıyorum eşyaya mı bakacaklar sanki diyor ya ben gerçekten anlamıyorum bu Merak neden ?

Yorumlara cevaben;
Arkadaşlar bu evde yaşanıyor zaten sıfır bi ev değil biz zaten beraber yaşıyoruz nişanlımla eşyayı evi sakındığımız bi durum değil.Hani el değmemiş eşyalar sıfır değil benim bekarlıktan kalmada var yenide aldık ama eksikler var o yüzden yoksa yeni ev bizimkiler giriyor onlar aman giremez demiyorum ben.erkek tarafının bakacağı tarzda süslü gelin evlerinden değil
Ama bakmzk ister ler ve kayinvaliden cok zorda kalır

Arkadaşlar bu evde yaşanıyor zaten sıfır bi ev değil biz zaten beraber yaşıyoruz nişanlımla eşyayı evi sakındığımız bi durum değil.Hani el değmemiş eşyalar sıfır değil benim bekarşlıktan kalmada var yenide aldık ama eksikler var o yüzden yoksa yeni ev bizimkiler giriyor onlar aman giremez demiyorum ben.erkek tarafının bakacağı tarzda süslü gelin evlerinden değil

Yukarıda bir yorumumda yazdım

Bizim de vardı aynı böyle Evimiz

Tüm sülalem şehir dışından geldi

Keza kv o şehirde ama onun misafirler de şehir dışından geldi

Kimse eve gelmedi kendi sülalem otel ayarladı, kuaför vs ben organize ettim

Kv evinde ağırladı bir kısmını, kendi mahallesinde kuaför ayarladı

Herkes gidip düğünde buluştu akşam da dağıldı

Kimse de ev diyemedi zira kv daha önce hiç gelmemişti bile, annemler de (sadece anne baba) uğrayıp ellerindekini bıraktı

Çözüm basit, ailenize kalacak yer ayarlayın

Virüs var, ister istemez ev kirlenir bu nedenle ev görme yapamayacağız denip herkes aşağıda buluşsun

Ya da sesinizi çıkarmayın gelip baksınlar

Ben sevmem bu tarz adetleri ama kendi ailem kalırken bakıp çıkacak iki üç akrabaya da hayır diyemezdim.

Daha da çok sevmediğim şey ise bu süreçlerde tarafların bazı adetleri göz ardı edip bazılarını ısrarla beklemesi oluyor. Örneğin gelin alma dediğiniz olayın da ev gezmesinden farkı yok bana göre. Birini alıp diğerini almamak neden?

Kendi aileniz gelip o evde kalacaksa obur tarafa hayır girmeyin eve demek ayıp olmaz mı? Benim evden çıkasım esimin ailesinin evinden oldu çünkü kendi akrabalarım ve esimin akrabaları eve girsin istemedim. Sorun çözüldü. Kendi evinizden degol oradan.yaparsaniz kimse evinizi görmez eksiklerle. Biz evi 5 ayda topladık. Sonra da insanları çağırdık yemeğe aldık.

Gelin almada ev gezildiğini de ilk defa duyuyorum. Zaten yeni evli evi de neden gezilir nesi gezilir hiç anlamam. Çok değişik hobileri var bizim milletin.

Gelin almada ev gezildiğini de ilk defa duyuyorum. Zaten yeni evli evi de neden gezilir nesi gezilir hiç anlamam. Çok değişik hobileri var bizim milletin.
Hiç değilse eskisi gibi çeyiz serme kalmadı, o faslı da hatırlayanlar vardır mutlaka, ev gezmek ne ki

Yorumlara cevaben;
Gelin almaya gelmişler neden gelip eve baksınlar ki asla izin vermezdim yani ben vermedim de uzakta akrabaları varmış varsa var yani erken gelselermis onlarda senin yerinde olsam asla izin vermem yani

Back
X