Gelin ayrımcılığı

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
615
771
53
Merhaba kızlar
Daha önce de paylaşmıştım ama özet geçeyim bizim akrabalar ile gelinler grubumuz vardı.eltim ve başka bir gelin benim evimde kavga edince o kız bana eltimin benim arkamdan ne konuştuğu her şeyi döktü. Zaten bundan önce de eltimle aram çok yoktu sebep ne bilmiyordum. Kızın söyledikleri ile bu gelinler grubunun bana anlam veremediğim davranışları çok tutarlı. İşte kv evinde ben hep oturuyormuşum o hep iş yapıyormuş, kv bize köyden 1 poşet sebze veriyormuş ben gittikten sonra al sen torpillisin deyip kayınbabam buna bi poşet daha veriyormuş bunlarla övünüyor yani arkadan.sonra benim kızım toplum içinde huzursuzlandığı zaman bu da biliyor çocuğunu ne getirip duruyor demiş ben ailemden destek görmüyorum bu konuda biliyorlar bunu buna rağmen.bu kız bana dediki hepimiz onun gazına gelip konuştuk ben de konuştum hakkını helal et dedi.daha bir sürü bi şey ben bunu kv söyledim o da nerden çıktı o asla yapmaz o örnek gösterilen bir gelin dedi bana .tabi ortalık karıştı. Kayınbabam bizle konuştu ama bunun yüzünde hiç pişmanlık esamesi yok kusura bakma bile demiyor hem suçlu hem güçlü.Kayınbabam hep bana konuştu aranızı bozmak için yapıyor dedi utanmasa beni özür diletecekler ondan geri adım atmadım tabi .dedim baba bana bunu diyorsanız ona da orda burda eltinizi konuşmayın da deyin ama yok.eltim dedi ki o da senin için böyle böyle dedi ben de nasıl benim hakkımda bu kadar kötü konuşabiliyor senin yanında demekmsen ona o kapıları açtın dedim ama yok kızlar ne kimse ona toz kondurmuyor dediğim ile kaldım. Görüşmeyin dedi kayınbabam . Ne yapmalıyım sizce ? Uzun oldu kusura bakmayın

Aman gorusmeyin kendinize iş mi ariyorsunuz ? Ne gerek var ki . Eltimi insan olarak çok severim ama olsa da olur olmasa da sonuç olarak ...

Ya aslında arkanızdan konuştukları bile o kadar boş ki. Benim hakkımda böyle dedi kodu yapıldığı kulağıma gelse bozulmam bile ya, umurumda olmaz. Boş boş şeyler gerçekten, en fazla "böyle demişsin,çok ayıp" deyip geçseydiniz keşke. Bu kadar büyütmüşsünüz. E kp de demiş, görüşmeyin, daha ne yapsınlar dövsünler mi, tek ayak üstünde mi bekletsinler. Görüşmeyin oldu bitti.

Kayinbaba hakli görüşmeyin.
Ben gidip tartismazdim bile. Tartışmak istesem burada konuşmam gereken kişi de kayinvalide degil eltim olur. Hakkımda atıp tutan oysa ona hesap sorarım.
Belki gerçekten konuşmuştur belki kadın yalan söylüyordur.
İnsanlar arkamızdan konuşur malesef. Ne kadar iyi de olsan konuşan konuşuyor. Tınlamayın, konuşmayın.

E görüşmeyin işte. Ne yapacaksınız başka?

Çok boş cidden çok boş böyle her denilenin duyulanın arkasından nasıl haftalarca can sıkıp aileyi ayağa kaldırıyorsunuz yahu ?

Eltin konusmus mu ortak arkadaşınız geldi sizin evde kavga ettiler döktü saçtı mı çek ikisine de bi çizgi görüşme nie oraya oraya laf dalgalanması yaşıyorsunuz ?

Konuşandan ne farkı var lafı getirenin o helallik istedi eltin kusura bakma demedi die mi bu tantana. Arkandan konuştuktan sonra canı cehenneme napcan onun istediği helallik kendi çıkarı için sanki seni mi düşünüyor . O el , eltin bi yerde aileden bi parça . Eninde sonunda karşılaşacağın ınsan .

Uzatmayın , gorusmeyın ama aile ve akraba arasında deng gelirse de birbirinizi rezil etmeyin Merhaba merhaba bitti .ikili ilişkileri beceremiyorsanız aile ilişkilerine saygı duyacaksınız kaynana kayınbaba ne alaka ki bu konuda adamları katıp karıştırıyorsunuz ?Nie onaylanmayı bekliyorsunuz kayınbabanın görüşme demesine ne gerek var zaten gorüşmemeniz gerekiyor duyduklarınızdan sonra .

can ciğer olmaya gerek yok ama tüm aileyi huzursuz etmeye de gerek yok . bende zamanında eltımle sorun yaşadım kimseyi huzursuz etmedik o olmasın ben olurum ben olmayım o olsun demedik koca aileyi parçalamak yerine eşlerimiz kardeş diyip kapıdan selam aleyküm dedik girdik ne eşlerimizi üzdük ne ailelerinin karşısında hanımları yüzünden adamların başını eğdik .
Gerek yok 3 gun sonra konuşursanız rezilliğinizle kalırsınız sizi rezil edende ilk size laf getiren olur yine arkanızdan konuşan bida konuşur. At mesafeyi verme sırrını dönme sırtını bitir .

Eltinize, kayınvalidenize, kayınvbabanıza gidip arkamdan böyle böyle konuşulmuş diyip ortaya mı döktünüz gerçekten?

Akıllılar savaşmadan kazanır. Mesafe koymanız yeterli olurdu bence. Böyle insanlar eninde sonunda karakterinin kurbanı oluyor, siz de asilliğinizle rahat ederdiniz.

Gelinler grubu ne Allah aşkına

Mecburkaldım herkes bana soğuk yapıyordu sebebini bilmiyordum .Bi ortama girsem kimse benle konuşmak istemiyordu anlamıyordum yalnızlaşmıştım . Dediğiniz gibi yapsam bak etlisine adım atmıyor şöyle böyle daha neler uydururdu. Zaten milletede ben ona hep yaklaşıyorum o bana mesafe koyuyor ben onun yüzünden çok ağladım diyormuş

Ne yapmanız gerektiğini kayınbabanız söylemiş işte neden ikna olmadınız?
Ayrıca gelinler grubu nedir ya, saçma sapan bomboş işler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…