Gelin Çiçeği yapay mı, yoksa canlı mı olmalı ?

Gelin buketi ....


  • Ankete Katılan
    2.315

Kazen

Babalar ve Oğulları
Administrator
14 Kasım 2001
21.391
92.142
Gelin Buketi nasıl seçilir ?

Öncelikle gelin çiçeği modellerini inceleyerek zevkinize göre seçiminizi yapmalısınız. Tabii mevsimi de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Bir düğün mekanını tamamlayan detayların başında düğün çiçekleri gelir. Düğün töreninizde kusursuz bir süsleme istiyorsanız gelin el çiçeği ile uyumlu aranjmanlarla mekanı süslemelisiniz.

Gelin çiçeği seçerken öncelik vermeniz gereken; gelinlik modelleri ile uyumlu buketler arasından tercih yapmak olmalıdır. Örneğin; kabarık etekli bir gelinlik giyecekseniz gözyaşı veya sarkık gelin çiçeği yerine doğal çiçeklerle süslenmiş şakayık gelin buketini tercih edebilirsiniz.

Kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken ikinci bir konu düğün temanızdır. Kırmızı detaylarla süslenmiş bir düğün temanız var ise kırmızı güllerden yapılmış bir gelin buketi ve kırmızı düğün çiçekleri ile düğün temanızla uyumu yakalayabilirsiniz.

Son olarak seçiminizi yaparken saç ve makyajınızı da hesaba katmalısınız. Topuz yaptırdığınız saçlarınıza taktığınız toka ve taşlarla uyumlu bir süslemeyi gelin çiçeğinize de uyguladığınızda ne kadar güzel olacağını bir düşünün.
 
Doğallık gibisi var mı
Tabiki canlı çiçek:KK68:
50_muhtesem_gelin_buketi_1.jpg
 
Saklamak bana anlamsız geliyor. O güne ait zaten bir sürü hatıra kalıyor fotoğraflar, nikah şekeri, hatta gelinlik bile. Bence de çiçek gerçek çiçeklerden olmalı.
 
benimki yapaydı. ama canlı gelin çiçeği daha güzel. ama onun da ömrü çok kısa...
 
Çok güzel yapay çiçekler var, ben güzel bi canlı çiçek bulacak yerde yapmadım düğünümü yapay tercih ettim, gayet içime sinmişti
 
  • Beğen
Reactions: G35
Canlı olmalı bence mis gibi kokmalı ferah ferah :)

Saklama kısmına gelince yaklaşık 5 senedir aldığım tüm canlı çiçekleri hiç buketi bozulmadan kurutarak saklayabiliyorum. Gelin buketi de o şekilde saklanabilir tabi ki.
 
Henüz evlenmedim ama gönlümden gecen canli cicek soyle mayis yada eylul dugunune uygun civil civil bir buket :dua::KK51:
 
Canlı çiçek olmalı, özenle seçilmiş mis gibi kokan.. tabi ki çiçekci tarafından fahiş fiyatlara almamak için mumkunse kendiniz yapın

Gelinlikçi yapay çiçek veriyor zaten
 
X