Gelin gezdirme\görme muhabbetleri

greeneyesegs

lütfen çocukları pistten alalım
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
1.347
161
123
arkadaşlar yeni evliyken gelin gezdirme,görme adı altında koca koca kadınlarla hergün başka bi yerde gezme muhabbetleri beni baya bi bıktırmıştı. bazı kayınvalideler gelinlere en güzel cicilerini giydirtip eline koluna boynuna ne kadar altın varsa taktırıp yanlarında gezdirmeye bayılırlar.benimkide öyleydi.fakat ben evlenmeden önce hep yoğun bi şekilde çalıştığım için böyle ev gezmesi kültürüm yoktu.yani en fazla iş çıkışı bi yarım saat arkadaşıma kahve içmeye uğrardım.ayrıca gittiğim insanlarda yaşıtlarım yada kafa dengi olan insanlar hep.
kayınvalideyi memnun etmek ve kırmamak adına mecburen uyum sağlamayı kabul ettim tabi,ve başladık gezmelere.allahım insan 6ay boyunca nerdeyse hergün gidecek kadar akrabayı nerden bulur:53::53:ben pek öyle kokoş kokoş giyinmeyi sevmem genelde rahat ve spor giyimi severim ilk gezmemizde kot pantolon giymiştim.giymez olsaydım.....
ortama bi girdim ki 50 60yaşında kadınlar şıkır şıkır topuklu ayakkabılar kuyumcu dükkanı gibi elde kolda altınlar yanlarındaki gelinleri kızları falan hepsi öyle.ben içeri girince şöyle bi baştan aşağı süzdüler şaşkın şaşkın.ne vardı sanki onlar gibi giyinmek zorundamıyım canım ayrıca ben altın takmaktan nefret ederim. o gün eve gelirken kaynanam sen niye altınlarını takmıyosun niye kot pantolon giydin falanın gelini şöyle giyiniyo sende böyle giyin falan diye beynimi yedi üstüne atlamamak için zor tuttum kendimi.o kadar lafa karşılık ortamda birtane şık insan yoktu hepsi de rüküştü.avrupa yakasındaki makbule kral gibi giyinmişlerdi.o günden sonra ev gezmelerinden nefret ettim üstelik gelmek istemediğimi söylediğim halde kaynanam ısrar ediyo.bende gitmek zorunda kalıyorum ama hiç bi zaman onlar gibi giyinmiyorum tabi herkesin bi tarzı var beğenmiyosa gezdirmesin yanında canıma minnet........

benim kaynanada cok karısır giyimime
niye sunu giymedin niye bunu giymedin
bende spor giymeyi çok severim altın takmaktan nefret ederim
bigün eşimin yanında karıştı neden başına kenarı işlemeli yazma almadın
taze gelinsin dedi
eşimde sağolsun susturdu ne istiyorsa onu giysin karışma sen dedi
benim bişey dememe gerek kalmadı
alıştım artık
bana her zaman gelin gibi giyinmediğimi söyler gelin gibi giyinmek nedemekse anlayamıyorum

arkadaşlar yeni evliyken gelin gezdirme,görme adı altında koca koca kadınlarla hergün başka bi yerde gezme muhabbetleri beni baya bi bıktırmıştı. bazı kayınvalideler gelinlere en güzel cicilerini giydirtip eline koluna boynuna ne kadar altın varsa taktırıp yanlarında gezdirmeye bayılırlar.benimkide öyleydi.fakat ben evlenmeden önce hep yoğun bi şekilde çalıştığım için böyle ev gezmesi kültürüm yoktu.yani en fazla iş çıkışı bi yarım saat arkadaşıma kahve içmeye uğrardım.ayrıca gittiğim insanlarda yaşıtlarım yada kafa dengi olan insanlar hep.
kayınvalideyi memnun etmek ve kırmamak adına mecburen uyum sağlamayı kabul ettim tabi,ve başladık gezmelere.allahım insan 6ay boyunca nerdeyse hergün gidecek kadar akrabayı nerden bulur:53::53:ben pek öyle kokoş kokoş giyinmeyi sevmem genelde rahat ve spor giyimi severim ilk gezmemizde kot pantolon giymiştim.giymez olsaydım.....
ortama bi girdim ki 50 60yaşında kadınlar şıkır şıkır topuklu ayakkabılar kuyumcu dükkanı gibi elde kolda altınlar yanlarındaki gelinleri kızları falan hepsi öyle.ben içeri girince şöyle bi baştan aşağı süzdüler şaşkın şaşkın.ne vardı sanki onlar gibi giyinmek zorundamıyım canım ayrıca ben altın takmaktan nefret ederim. o gün eve gelirken kaynanam sen niye altınlarını takmıyosun niye kot pantolon giydin falanın gelini şöyle giyiniyo sende böyle giyin falan diye beynimi yedi üstüne atlamamak için zor tuttum kendimi.o kadar lafa karşılık ortamda birtane şık insan yoktu hepsi de rüküştü.avrupa yakasındaki makbule kral gibi giyinmişlerdi.o günden sonra ev gezmelerinden nefret ettim üstelik gelmek istemediğimi söylediğim halde kaynanam ısrar ediyo.bende gitmek zorunda kalıyorum ama hiç bi zaman onlar gibi giyinmiyorum tabi herkesin bi tarzı var beğenmiyosa gezdirmesin yanında canıma minnet........

ay şuna çok güldüm:1::1:, millet gösteriş meraklısı canım, bananeyse milletin kolundaki bilezikten
bence sen bildiğin gibi giyin bildiğin gibi git
bence gittiğine dua etsin
:36:

Artık eskide kaldı böyle kapı kapı dolaşmalar.Gelin gibi giyinip süzülmeler=)Beğenmiyorsa sizi kendi halinize bıraksın diymi ama=)İçinizden geldiği gibi giyinin eşiniz karışmıyorsa boşverin gerisini...

Allaha şükür ben kaynanamın koluna girip kapı kapı gezmeyi kabul etmedim

gelin gibi süzülmeme,klasik giyinmemede gerek kalmadı... :))

bana saçma geliyor ya,eski adetleri hiç sevmiyorum

gelin görme ne harbiden ya, adında hayır yok, maymun görcekler sanki:86::86:

bu konuda kokoşlukta üstüme tanımam :1:
benim yakın çevremde benden daha güzel giyinen tanımıyorum
takıp takıştırmayada bayılırım
kot pantolon sık sık giymem genelde etek elbise tarzı giyerimm:12:
şimdiden çeyizem topuklu pullu terlikler aldım ilerde kayınvalideciğimle gesmelere gittiğimde
takıp takıştırıp giyinip süslenicem inş. :12:

gelin görme ne harbiden ya, adında hayır yok, maymun görcekler sanki:86::86:
evet tabi görmezlerse nesıl dedikodumu yapıcaklar dimi.gelin bahane gösteriş yapma dedikodu şahane...
bu konuda kokoşlukta üstüme tanımam :1:
benim yakın çevremde benden daha güzel giyinen tanımıyorum
takıp takıştırmayada bayılırım
kot pantolon sık sık giymem genelde etek elbise tarzı giyerimm:12:
şimdiden çeyizem topuklu pullu terlikler aldım ilerde kayınvalideciğimle gesmelere gittiğimde
takıp takıştırıp giyinip süslenicem inş. :12:
arkadaşım etek giyme veya elbise giymek kokoşluk değil.veyada aşırı dallı güllü etrafına ışıklar saçan kıyafetler giyinmeylede şık olunmuyo bence.özel bi davete bi düğüne gidiceksem bende kıyafetimi saçımı makyajımı konuştururum.onların şıklık anlayışı makbule kral benimki ajda pekkan....yoksa bende savarowski pırıltılı şeyler severim ama gündüz kullanmam yerine göre kullanırım ve ne bulduysam hepsini takmam

ne boş şeyler bunlar işi gücü olmayan kadınlar sırf birbirine hava olsun nispet olsun diye düştükleri duruma bak kendilerini rezil ettikleri yetmiyo bide gelinleri sürüklüyolar töbe yarebbim :86:

benim kaynanada cok karısır giyimime
niye sunu giymedin niye bunu giymedin
bende spor giymeyi çok severim altın takmaktan nefret ederim
bigün eşimin yanında karıştı neden başına kenarı işlemeli yazma almadın
taze gelinsin dedi
eşimde sağolsun susturdu ne istiyorsa onu giysin karışma sen dedi
benim bişey dememe gerek kalmadı
alıştım artık
bana her zaman gelin gibi giyinmediğimi söyler gelin gibi giyinmek nedemekse anlayamıyorum

istediklerini söylesinler.benim tarzım belli,eşimde böyle seviyo demek yeterli:21:

Ya arada gidilirde hep hep saçma 7 aylık evliyim 2 3 kere gittim oda kayınvalidem istediği için değil davet edenleri tanıdığım ve kırılmamaları içindi kimseye göre şekillenemem ben :19:
Bence kot değilde günlük bir elbiseyle gitsen daha şık olur bence:34:

birde bu tür ortamlardaki muhabbetler bellidir.kimin kızı nerede kiminle görülmüş kimin gelini napmış,şimdiki gençler şöyle diye başlayan ve bitmek bilmeyen laf sokuşturmalar.yapmadığımız halde yapıyomuşuz gibi bir sürü nasihat ve eleştiriler vs......ne kadar kaçsamda bu ortamlardan bazen aniden ortasında buluveriyorum kendimi.
görümcemle iyi anlaşırız.geçen akşam aradım gelicem dedim.bi gittimki bütün halalar kaynanamlar falan hepsi orda.bi bahane uydurup gelemiyorum demek için artık çok geçti.oturmak zorunda kaldım.ben hamile olduğum için sürekli bununla ilgili saçma sapan cahilce şeyler söylüyolar.illede normal doğur normal doğurmadan annelik sayılmazmış sancı çekmeden falan.....bir sürü boş boş konuşuyolar.bende takmıyorum artık bu tür lafları sonuçta neyin ne olduğunu biliyorum ve ona göre hareket ediyorum:63::63:

yeni evliyken zank diye çatkapı evini görmeye geldik diyolardı.böyle saçmalık olamaz.sanki müzeye geliyolar.bende sadece salonumu gösteriyodum diğer yerler habersiz geldiğiniz için müsait değil kusura bakmayın diyodum.belki kabalık ediyor olabilirim ama içimden o an öyle geliyodu

bebeğim doğunca bebek görme muhabbetimiz başlıcak.o bitince bebek gezdirme var.ama ben el kadar çocuğu kapı kapı dolaştırmayı asla düşünmüyorum isteyen alınsın isteyen küssün ben bu saçma sapan adetlerle uğraşmayı düşünmüyorum.

birde bu tür ortamlardaki muhabbetler bellidir.kimin kızı nerede kiminle görülmüş kimin gelini napmış,şimdiki gençler şöyle diye başlayan ve bitmek bilmeyen laf sokuşturmalar.yapmadığımız halde yapıyomuşuz gibi bir sürü nasihat ve eleştiriler vs......ne kadar kaçsamda bu ortamlardan bazen aniden ortasında buluveriyorum kendimi.
görümcemle iyi anlaşırız.geçen akşam aradım gelicem dedim.bi gittimki bütün halalar kaynanamlar falan hepsi orda.bi bahane uydurup gelemiyorum demek için artık çok geçti.oturmak zorunda kaldım.ben hamile olduğum için sürekli bununla ilgili saçma sapan cahilce şeyler söylüyolar.illede normal doğur normal doğurmadan annelik sayılmazmış sancı çekmeden falan.....bir sürü boş boş konuşuyolar.bende takmıyorum artık bu tür lafları sonuçta neyin ne olduğunu biliyorum ve ona göre hareket ediyorum:63::63:

Kulak asma kocakarı lafı işte hepsi:63:

bebeğim doğunca bebek görme muhabbetimiz başlıcak.o bitince bebek gezdirme var.ama ben el kadar çocuğu kapı kapı dolaştırmayı asla düşünmüyorum isteyen alınsın isteyen küssün ben bu saçma sapan adetlerle uğraşmayı düşünmüyorum.

Eşin anlayışlı değil mi gitmek istemiyorum falan de:26:

Kulak asma kocakarı lafı işte hepsi:63:

Eşin anlayışlı değil mi gitmek istemiyorum falan de:26:

eşim bana karşı anlayışlıdır ama annesi kırılmasın diye git boşver kulak asma yada cevaplrını ver diyo.ben çok nadir katılıyorum artık zaten ve katıldığımdada gerekeni söylüyorum yada hiç muhabbete katılmıyorum başka şeylerle ilgileniyorum.bu gibi ortamlarda çocuklarla ilgileniyorum veya tv ye bakıyomuş gibi yapıyorum yada mutfağa kaçıyorum.napiyim ..........

başkaları ne düşünürse düşün.
sen fazla fazla gezmişsin bile ben hiç yapmadım. evlendim diye tarzımı değiştiremem . hayatım boyunca süslü taşlı şeylerden nefret ettim , bilezik takmayı sevmediğimden düğünde istemedim bile. düğün dernek olur şık giyinirsin ayrı mesele ama insan kot pantalonda da şık olabilir, üstüne güzel bir bluz şık bir kolye altına babet ya da topuklu sade bir ayakkabı.

bebek de öyle gezdirilmez, çok görmek isteyen olursa da 40ı çıkınca evde mevlüt yaparsın görmek isteyen de uzaktan bakar. ufacık bebekleri mıncık mıncık sevenlere de sinir oluyorum

evet canım bende çok sinir oluyorum öyle herkesin kucağına almasını istemem ben arkadaşlarımın çocuklarını bile korkuyorum kucağıma almaya bi tarafını inciltirim diye millete bakıyorum şapur şupur öpmeler falan mahvediyolar el kadar bebekleri.bilinçsiz insanlar.....
giyim konusunda da kesinlikle benim tarzımı anlatmışsın kot giyiyorum dediysem öyle erkek çocukları gibi de giyinmiyorum tabiki.bence üzerine yakıştırmayı bilmek önemli insan kotlada şık olur:49::128::128:

Böyle seyler varmıymıs hala valla cevremde evlenen insan kalmadıgından dünyadan haberim yokmus benim.. Dügünden sonra bi yemek muhabbeti olur bizde. Evli ciftleri akrabalar yemege alır , sonrada ciftler akrabaları alır bu kadardır yani. Bide bebek dogduktan sonra kırk ucurma vardır oda neyse.. :52:

Böyle seyler varmıymıs hala valla cevremde evlenen insan kalmadıgından dünyadan haberim yokmus benim.. Dügünden sonra bi yemek muhabbeti olur bizde. Evli ciftleri akrabalar yemege alır , sonrada ciftler akrabaları alır bu kadardır yani. Bide bebek dogduktan sonra kırk ucurma vardır oda neyse.. :52:

evde boş boş oturup işe güce yaramayan insanların icatları.........benim akrabalarımda da hiç görmedim böyle şeyler çoğu çalışan insanlar.bir tek pazar günleri evde oluyolar ondada eşiyle çoluğuyla çocuğuyla vakit geçirirler.
eşimin akrabalarında çalışan bayan yok nerdeyse o yüzden böyle boş şeylerle uğraşmaya bayılıyolar.eşimde çalışmamam konusunda çok ısrarlı olduğu için hazır elimdeki işi bıraktım.eşimi çok seviyorum ama iş hayatımı çok özledim:126::126:

Back
X