Gelin gidin

Benim actigim dert ne sizin dediginiz basortu derdi ne!
O basortuyu kendi kafaniza kapatin nasil bunalirsiniz degilmi. Ben evladimi dusunuyorum.

Bu arada cok zor gunumde olmayan kv hic gelip gitmemis yanima dogumdan sonra. Suan gelip oglumu gorup sevmek ve karismak istiyor.
Bundan sonra bende isime geldigi gibi hareket etmeye dusunuyorum.

Dogumdan sonra cok sogudum kadindan. Siz diyorsunuz ki yazik falan kadina. Hic kimseye yazik falan degil.
Ben cvp vermeme hakkımı kullanıyorum. Bebeginizi sağlıkla büyütün. ...

Burda konu aciyosaniz gelecek olumlu olumsuz yorumlara açık olmalısınız. Benim anlatmak istediğim; başörtüsü pis bunu dünya iyisi kayinvalideye soyliceginize gelip burda dedikodu yapıyorsunuz hem de kocaman bi iticilikle. Bilenmissiniz zavalli kadına eminim o örtü temiz olsa bu kez ayyy deterjan kokan şeyi bebegime örttu diye biton laf kalabalığı yapacaksınız. .

Anneniz olsa Ayy cahil cahil vs diye yorum yapar mısınız? ? Ve annenizden bu kadar sikayetciyken. ..bilemedim şimdi ...bana cahil dicenize bi dönün kendinize bakın. ..

Kokmus kokmamis. Bir basortu bir cocugun ustune kafasina atilmaz. Anlatabildim mi?
Annem bunu yapsa aynisini derim.

Siz benim kv mi taniyormusunuz ki dedikodu olsun?

Kvde kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Yaşlılar fazlasıyla dikkatsiz olabiliyor ya da amaan bir şey olmaz diyorlar çoğu insan gibi. Şuna alışmalısın ki kimse bebeğini senin kadar düşünmeyecek. Onların bir şey olmaz dediği şey zamanı gelince çocuğunu hasta bile edecek. Bu yüzden kendi annene de kv de pirim verme hiçbir konuda. Lohusa sendromuyla her şey gözünüze daha rahatsz edici de geliyor( tecrübeyle sabittir). Eşinizle konuşun gitmek istemediğinizi anlatın. Bir süre uzak durun kvden, o da sizden uzak dursun. 1 ay torununu görmezse çatlamaz.

Allah'ım ben bu kafaları hakkaten anlamıcam ya.. Bir babanne bit anneanne bir dede torununu sevemeyecekse sıkın kafasına gitisn ya.. Bu ne ya.. Kadın başörtüsünü örtüyorsa sana göre kokuyorsa alırsın güzelce bebeğin yüzünden dersin ki" anne bunu örtmeyelim yakar incesi var bende onu örtcem" dersin.. Yastığını yüksek mi koyuyo anne bu daha uygun dersin olur biter.. Ama sizin sıkıntınız bence bunlar değil.. Siz kadına baya baya takmışsınız.. Doğumdan sonra sevmiyorum diyorsun.. Kadın torununu sevmesin mi? Yok sevmesin.. Alın çocuklarınızı fanuslara yerleştirin.. Babaanne anneanne dede sevgisinden mahrum büyük bilim adamları olsunlar..! Cahilmiş.. Cahillik öyle olmuyor.. Cahillik işte tam da sizin yaptığınız gibi oluyor.. Kimisi kendi anasını istemez, kimi kayınvalidesini kadın ona bişe yapmadığı halde istemez.. Noluyo yahu? Gökten zembille mi indi bu insanlar.?

Allah'ım ben bu kafaları hakkaten anlamıcam ya.. Bir babanne bit anneanne bir dede torununu sevemeyecekse sıkın kafasına gitisn ya.. Bu ne ya.. Kadın başörtüsünü örtüyorsa sana göre kokuyorsa alırsın güzelce bebeğin yüzünden dersin ki" anne bunu örtmeyelim yakar incesi var bende onu örtcem" dersin.. Yastığını yüksek mi koyuyo anne bu daha uygun dersin olur biter.. Ama sizin sıkıntınız bence bunlar değil.. Siz kadına baya baya takmışsınız.. Doğumdan sonra sevmiyorum diyorsun.. Kadın torununu sevmesin mi? Yok sevmesin.. Alın çocuklarınızı fanuslara yerleştirin.. Babaanne anneanne dede sevgisinden mahrum büyük bilim adamları olsunlar..! Cahilmiş.. Cahillik öyle olmuyor.. Cahillik işte tam da sizin yaptığınız gibi oluyor.. Kimisi kendi anasını istemez, kimi kayınvalidesini kadın ona bişe yapmadığı halde istemez.. Noluyo yahu? Gökten zembille mi indi bu insanlar.?
Biz büyükler torunlarını hiç sevmesin demedik annelik yapmaya kalkmasınlar dedik.Gelinleri üvey anne taşıyıcı anne olarak görüp, çocuğu kendileri doğurmuş gibi davranıyorlar dedik.Mesela benim kaynana.Anne onu yapma çocuğa diyorum inadına yapıyor. Sanki biz karnımızda kvnin cocugunu taşıdık aylarca,çocuk üzerinde bizim hiç bir söz hakkımız olsun istemiyorlar.Mesela benim kayınbabam bana diyor ki bu çocuk sana anne demicek,senin yüzüne bakmicak,seni unutcak,hep bana gelcek,sende arkasından öyle bakcan kalcan diyerek beni hüngür hüngür ağlattı,resmen oğlumu benden kıskanıyorlar,bende oğlum bana anne demicekse bir daha çocuk mocuk dogurmucam dedim.Bu dedelik babannelik değil,bu resmen çocuğu öz annesinden yani gelinden kiskanma durumu, biz bu abartıya karşıyız

Biz büyükler torunlarını hiç sevmesin demedik annelik yapmaya kalkmasınlar dedik.Gelinleri üvey anne taşıyıcı anne olarak görüp, çocuğu kendileri doğurmuş gibi davranıyorlar dedik.Mesela benim kaynana.Anne onu yapma çocuğa diyorum inadına yapıyor. Sanki biz karnımızda kvnin cocugunu taşıdık aylarca,çocuk üzerinde bizim hiç bir söz hakkımız olsun istemiyorlar.Mesela benim kayınbabam bana diyor ki bu çocuk sana anne demicek,senin yüzüne bakmicak,seni unutcak,hep bana gelcek,sende arkasından öyle bakcan kalcan diyerek beni hüngür hüngür ağlattı,resmen oğlumu benden kıskanıyorlar,bende oğlum bana anne demicekse bir daha çocuk mocuk dogurmucam dedim.Bu dedelik babannelik değil,bu resmen çocuğu öz annesinden yani gelinden kiskanma durumu, biz bu abartıya karşıyız
Sizin konunuzu biliyorum açmıştınız sanırım böyle bir konu ve ben de size destek olmuştum.. Ben kayınbalide ya da anne olsun farketmez gözünün üstünde kaşın var dese batan insanlara sinir oluyorum.. Sizinkiler gibi olanlara karşıyım..

Doğum yapali az bi zaman olmuş zaten duyguların psikolojin biraz yıpranmış olabilir şu an için gitmek istemeyebilirsin ama konuşmalarından anladigim kadariyla sen bencillik yapiyosun kadınin ne zararı var ki sana olsa eminim burda uzun uzun anlatirdin yazık günah boylr düşüncede olan insanlar bence ailesi olmayan yurttan çıkmış insanlarla evlensin kimseyi ailesinden etmesin durduk yerde ve senin de oğlun var bu düşündüklerini sende yasabilirsin sende kaynana olacaksın günün birinde

Sizin konunuzu biliyorum açmıştınız sanırım böyle bir konu ve ben de size destek olmuştum.. Ben kayınbalide ya da anne olsun farketmez gözünün üstünde kaşın var dese batan insanlara sinir oluyorum.. Sizinkiler gibi olanlara karşıyım..
Anladım,ama sizin mesajinizı görünce kendi yaşadıklarımı yazma gereği duydum, daha bu yazdıklarım 10nda biri.Oğlum 22 aylık hala oğlum konusunda kaynanam ve kayinbabamdan çok çekiyorum,yeri geliyor eşim uyarıyor ama yine laftan anlamiyorlar,mesafe koysamda kayınbabam eşime ve bana haber vermeden ansızın çat kapı geliyor torun görmeye,beni uyurken ya da banyoda yakalıyor ve kapı 2 saniye geç açılsa beni azarlıyor geç açtım diye,açmasam eşimi işten çağırıp kavga çıkartır.Yani tamam torunda bu kadar abartı fazla.Allah benim gibi gelinlerin yardımcısı olsun Amin.

Kucucuk bebegin kafasinin altina kocaman yastik koymalar. Yatagini yapiyorum yok orda yatmasin. Maxicoside yatsin. Orda halbuki belli agrir diye yapiyorum yatagini koltuga.
Ustune kendi kokmus basortununu atiyor cocugumun ustune karanlik olsun diye uyusun diye. Kendim bile bunalmistim aldim cektim o sicakta.
Alistirmak istemiyorum ikide bir gelin gidin msjari atmasina. Bizim kendi isteyimizle gidelim istiyorum kendi anneme yaptigimiz gibi. Yoksa anneme haksizlik olur oda gormuyor torununu her hafta
Ne bicim birisiniz!!! Esinize ve ailesine acidim. Kv yaptigi bariz bir kotuluk olmamasina ragmen nasil tabirler bunlar. Kvsi dunyasini zindan edenler dahi sizin gibi bahsetmiyordur. Utandim sizin adiniza

Turkiye de gelin olmak zor be guzelim. Erkek analari ogullarini evlendirdikten sonra, oglunun evden ayrilip yeni bir hayat kurdugunu ve yeni bir ailesi oldugunu hazmedemeyip hep ogluslarini avcunun icindeymis gibi tutmak istiyorlar. Kiz cocuklari da baba evinde ki baskidan anne-baba otoriterliginden zaten payini alip sikilmislar. Evlenip ozgur bir birey olmak istiyorlarken bu erkek analarida herseye karismakta kendilerine hak goruyor. Maalesef. :110:

Aynen tamda bunu anlatmaya calisiyorum. Ben oraya giderkene cocugumun yerini yapiyorum koltuya yatsin rahat diye. Kadin kalkiyor orda yatmazsin burda yatsin. Karismazsin benim dogurduguma. Ben ne diyorsam o olmali cocugumla ilgili. Bunu annemede aynisini diyorum. cunku oraya gidiyorum oyle anneme gidiyorum boyle. Ben bunalim gecirdim nerdeyse sutum le ilgili. Mama vermistim kadin misafirlerimin yaninda cocugumun migdesi bozuldu diye soylenip durdu! refluxu var cunku kusup duruyo mamayla ilgisi bile yoktu

Kizlar skildim artik ya su kaynanadan.
Iyi davraniyorlar bana ama sevmiyorum sevemedim kadini ya ben, dogumdan sonra iyice sogudum kadindan zaten. Hic yardimi falan dokunmadi. Yapayanlizdim. Daima esime msj atar gelin diye. Suan 8 haftalik oglum var bu gelin bize msjlari fazlalasti iyice ya! yok oglumu ozlemisler falan. Kendi anneme haftada 2 kez gidemiyorum. Ayda bir gidiyorum. Ustune esimde diyor gidelim falan. Ben artik daima gitmek istemedigimi biraz belli ettim. Hep erteliyorum. Yakindada acik acik soylemek istiyorum ki yeter artik ben bile abartmiyorum. Yanlis mi yaparim acaba? Yada inadima bende anneme gidicem haftada 4 gunu anlasin oda
Kizlar skildim artik ya su kaynanadan.
Iyi davraniyorlar bana ama sevmiyorum sevemedim kadini ya ben, dogumdan sonra iyice sogudum kadindan zaten. Hic yardimi falan dokunmadi. Yapayanlizdim. Daima esime msj atar gelin diye. Suan 8 haftalik oglum var bu gelin bize msjlari fazlalasti iyice ya! yok oglumu ozlemisler falan. Kendi anneme haftada 2 kez gidemiyorum. Ayda bir gidiyorum. Ustune esimde diyor gidelim falan. Ben artik daima gitmek istemedigimi biraz belli ettim. Hep erteliyorum. Yakindada acik acik soylemek istiyorum ki yeter artik ben bile abartmiyorum. Yanlis mi yaparim acaba? Yada inadima bende anneme gidicem haftada 4 gunu anlasin oda
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama sana abla tavsiyesinde bulunayım siz bir aile oldunuz artık beğen beğen me ama eşin ağaç kavugundan çıkmadı sevmeye çalış ailesini çünkü eşinle evli olduğun müddetçe muatap olacaksın yüz göz olmadan hiç degilse SAYGI duymaya çalış çünkü bu senin mutluluğunu Sağlar içini rahat tutar pozitif ol bazı şeyleri görme yoksa hayat zorlaşır sana empati kur senin annen sana ne ise eşinede o unutma

Back
X