• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin/görümce miyiz kız kardeş mi?

Gelin hanım bencil ,sizden laf koparıyor samimiyeti gerçek değil,senin gelin olmanıda görücez ne demek bariz gözünün içine bakarak sana beddua ediyor,benim de bir akraba vardı aile büyükleri arasında sorun olunca kendi kızları bakalım ne olacak diye yüzüme konuşurlardı,çok şükür halinden memnunum ama böyle art niyetli insanları görüyorum sürünüyorlar,böylelerin iki yakası bir araya gelemez maalesef ,bari abiniz bunun nefsinden çekmese,dünya onun olsa mutlu olmayacak derecede tatminsiz insanlarla doldu ortalık,maalesef saygı tamah kalmamış,aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış gelin hanıma bunu söyleyin bidahakine dizide kullanmasına müsade etmeyin ,ve konu başlığına cevap gelin görümcesiniz kardeş değil
Biz hep 4 yıl boyunca gelin/görümce değiliz kardeşiz dedik.sırlarımızı paylaştık,dert ortağı olduk ama bu yaşananlar iyice uzaklaştırdı.belki de bu uzaklık en iyisi.

Seni de görücez dedikten sonra,aşkolsun beddua mı ediyorsun dedim.kesinlikle hayır sen benim kardeşimsin dedi.benim de ufak kız kardeşim var ben ona bunu diyemem,kalbimden bile geçmez.
Sanki ailemdeki parayı ben tutuyorum,özellikle harcatmıyorum.ay nasıl olacak bu işler artık bilemiyorum :(

Ay hiç böyle hayal etmemiş tatlı şey. 4 yıldır aile ortadaymış ona göre kursaymış hayallerini de üzülmeseymiş. Yada madem zengin bi aileye sahip bütçenizin karşılayamadıklarını kendi alsaymış ileride müşterek olacakları hayatlarına. Bence sen olabildiğince dışında dur konuların. Çünkü ben olsam sadece anneme hoşnutsuzluğunu söylediği için delirirdim. Kim bilir ne kadar üzülüp dert ediyodur kadın. Sinir oluyorum şu evlilik prosedürlerine de zaten.
İlk bu durumlar yaşandığında o kadar sinirlendim o kadar üzüldüm ki yüzünü dahi görmek istemedim.elimi eteğimi çekip ne yaparsa yapsın düğüne giderim,abimin yanında olurum tüm süreçte dedim.sonra belki strestendir onu da anlayayım dedim.işin içinden çıkamıyorum,net olmak varken,saygılı olmak varken niye bunları yapıyor;ben bunların karşılığında nasıl davranmalıyım İnan'ın bilmiyorum :(

Dile geldi mi kardeşimsin diceksin tabiki düşman değil aile olacaksınız. Ancak gelin birazcık laf peşinde, bilmiyor ki kendine yapar o ayrı, ama sen kimseye tek kelime etme bence. Hiç dikkat etmedim bilmiyorum ki demek en iyisi.

Hayal ederken bunca senedr gelin geleceği aileyi düşünerek hayal etseymiş.

Senin de hakkında hayırlısı umarım en güzeli olur da görür o da

Ben de onun açısından yaklaştım olaylara,yardımcı olayım dedim.annemler ile iyi olsunlar dedim ama ne yapsam olmadı Mutlu edemedim ben onu.

dediğim gibi işte stres olmuştur o da ilk kez evleniyor malum sen yine de anlamaya çalış elinden geldiğince onun penceresinden bak

İlk bu durumlar yaşandığında o kadar sinirlendim o kadar üzüldüm ki yüzünü dahi görmek istemedim.elimi eteğimi çekip ne yaparsa yapsın düğüne giderim,abimin yanında olurum tüm süreçte dedim.sonra belki strestendir onu da anlayayım dedim.işin içinden çıkamıyorum,net olmak varken,saygılı olmak varken niye bunları yapıyor;ben bunların karşılığında nasıl davranmalıyım İnan'ın bilmiyorum :KK43:

Mutlaka şahit olmuşsundur insanların en çok böyle zamanlarda olan anlaşmazlıklar sonunda çirkinleştiklerine. O yüzden sen sadece ailenin bütçesine göre yapmayı planladıkları size düşen(!) kısımlarında yanlarında ol abinin mutlu gününde onunla beraber mutluluğunu paylaş yeter. Ne kadar çok içlerinde olursan o kadar laf duyar tatsızlıklara şahit olur boşuna sıkılırsın. Seni aramamasını sağla geçiştir vs. Bugüne kadar kardeş gibiymişsiniz tamam da şuan hareketlerini tanıyamadığın bi insana dönüşmüş sana tavsiyem sırlarım dediklerini de paylaşma kendisiyle. Aralarında çıkan en ufak tartışmada seni malzeme etmesin. Çok önyargılı bi cümle gibi görünse de bu söylediklerim, tecrübeyle sabittir :)

Dile geldi mi kardeşimsin diceksin tabiki düşman değil aile olacaksınız. Ancak gelin birazcık laf peşinde, bilmiyor ki kendine yapar o ayrı, ama sen kimseye tek kelime etme bence. Hiç dikkat etmedim bilmiyorum ki demek en iyisi.

Hayal ederken bunca senedr gelin geleceği aileyi düşünerek hayal etseymiş.

Senin de hakkında hayırlısı umarım en güzeli olur da görür o da
Kendimi çekeceğim,mesafeli olmak en iyisi derlerdi hakikaten öyleymiş.ben de abimin eşiyle böyle olmayı hayal etmezdim,hayat işte :)

Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur,herkes mutlu olur.
Teşekkür ederim tavsiye ve dilekleriniz için :)

Mutlaka şahit olmuşsundur insanların en çok böyle zamanlarda olan anlaşmazlıklar sonunda çirkinleştiklerine. O yüzden sen sadece ailenin bütçesine göre yapmayı planladıkları size düşen(!) kısımlarında yanlarında ol abinin mutlu gününde onunla beraber mutluluğunu paylaş yeter. Ne kadar çok içlerinde olursan o kadar laf duyar tatsızlıklara şahit olur boşuna sıkılırsın. Seni aramamasını sağla geçiştir vs. Bugüne kadar kardeş gibiymişsiniz tamam da şuan hareketlerini tanıyamadığın bi insana dönüşmüş sana tavsiyem sırlarım dediklerini de paylaşma kendisiyle. Aralarında çıkan en ufak tartışmada seni malzeme etmesin. Çok önyargılı bi cümle gibi görünse de bu söylediklerim, tecrübeyle sabittir :)
İstesem de anlatamam zaten,o sıcaklık samimiyet gitti.toparlanır belki ama zamana ve aramızdaki ilişkilere bağlı.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.ben de bundan sonra bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum :)

bu söylenir mi? düşündüyse bile içinde kalsın :oha: ya valla iyi gelinler görgüsüz ailelere, görgüsüz gelinler de iyi ailelere düşüyo bunu anladım artık.
Açık açık söyledi,hem abime hem annem.biz üzüldük ama dedik ki demek ki kendisi gösterişli şeyler istiyor,d biz de alamıyoruz;napalım insanlara nasıl görünmek istiyorsa öyle görünsün :(

İlk konu; hiçbişey içine istediği gibi olmuyorsa ya evlenmeyecek ya da yardım edecek maddi durumu iyiymiş hayatta müşterek evlenmek kolay iş değil

2.konu;
Kibar dillede olsa ağzından laf alıyor ve abine söylüyor hadi abine söylemese bi nebze dicem ama sendem duyduklarını abine söylemesi enayi yerine koymasıdır

3.konu;
Kastettiği, sende evlenirken stres olacaksın, istediğin olmadığında sende kızacaksın demek istemiş.

Yani elinizden geleni yapıyorsanız sizde sorun yok demektir. Herşey masallardaki gibi olsun istiyorsa abinizle değil zengin biriyle evlenecekti bu kendi seçimi kendi seçimi için kimseyi suçlayamaz

Büyüyünce başbakan olcam.
düğünle ilgili geleneklerin hepsini yıkıcam

Hayır kusura bakmayın ama bu ne yahu 150 gram kuku, sanki altından.
Ayyyhhh kız alıyorlarrrrr tabiki istediğimi yapacaklar zihniyetini bitireceğim.

Sanki Shangai prensesi

Oy verin bana.

Aile ve kadından sorumlu bakan olaraktan oyum sana beybisi

sizin ağzınızdan laf almaya çalışıyor
fazla yüz vermeyin.. mesafe iyidir

size yine bişey sorduğunda "bilmiyorum duymadım çok merak ediyorsan abime sor" diyin geçiştirin

merhabalar,
Kafamı karıştıran bir mevzu var.
Ben 30 yaşındayım,abim 33.abimin 4 yıllık bir ilişkisi var,geçen ay nişanlandılar,baharda düğünümüz var.
Nişanlısı benimle yaşıt,ilişkinin başından beri tanışıyoruz ve çok iyi anlaştık bu zamanda,arkadaş gibiydik.

Ancak son dönemlerde yaşananlardan dolayı gönlümde bir soğukluk meydana geldi.olayları kısaca anlatıp dışarıdaki bir göz olarak yorum yapmanızı rica ediyorum sizden.

Annem babam memur emeklisi,maddi durumumuzu az çok tahmin edebilirsiniz.gelinimizin Ailesi zengin,kendisi hep bolluk içinde büyümüş.
düğün,gelinlik,eşya vs. alımında ayırdığımız bütçeyi kendisine söyledik,o ölçüde oluyor her şey.ama alınan her şeyde "hiç gönlüme göre olmuyor,ben hiç böyle hayal etmemiştim." Tarzı cümleler söylüyor.hem anneme,hem abime hem bana.bizi tanıyor,ailemizin durumunu biliyor,ellerinden geleni yaptıklarını biliyor üstüne böyle şeyler söyleyip annemleri üzmesine gerçekten üzülüyorum,sinirleniyorum.

İkinci konu,diyelim abim ile kavga ettiler,annemin alışverişte keyfi kaçık olduğunu fark etti ya da düşündü.o akşam beni arıyor nasılsın diye,sonra konu annelere ya da abime geliyor.ne yaptı ne dedi benim hakkımda ne konuştunuz?gibi sorular soruyor.yalan söylemiyorum,ama onu incitecek mevzuları kibar bi dille aktarmaya çalışıyorum.sonrasinda abim bana kızıyor,neden sen böyle böyle dedin diye.beni her aradığında ağzımdan laf almak istiyor gibi geliyor :KK43: vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama .

Üçüncü konu,hoşuna gitmeyen her olayda benim için "senin evliliğini de görücez bakalım" diyor.beddua değil ama sanki benim için de istediğim şeyler olmasın istiyor gibi hissediyorum.benim de beş yıllık bi ilişikim var,abimlerin mürvetinden sonra ailem ile tanıştırmayı düşünüyorum.

Kafama takılan beni üzen konular bunlar hanımlar,objektif yorumlara ihtiyacım var,üzülüyorum,soğuyorum,nasıl davranacağımı bilemiyorum :KK43:

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
kızkardeşiz yanılsamasına düşme sakın.
ilerleyen zamanlarda daha çok canınız sıkılacak.
gelininiz sinyalleri vermeye başlamış çoktannn.
orta karar biraz mesafeli bir ilişki moduna geçin.
aralarındaki hiçbir mevzuya asla karışma.
yorum yapma.
evde olanları anlatma.
vs.
vs.
işin özü az konuş:))

beni ilgilendirmez siz abimle aranızda halledin iyi günler veya iyi akşamlar diyip kapat telefonu bu ne ya sanki laf taşıyıcı mısınız sizde her seferinde sizi arıyor.

Ona ailenizin her dedigini iletmeniz için size ne teklifinde bulunuyorda anlatıyorsunuz ki.
Yaşınızda baya var. Böyle bir duruma kendinizi düşürecek kadar kücüktede değilsiniz.
Suclu sizsiniz. Diğer konulara hiç girmiyorum.
Herkesi herkes memnun edemez.

hane içinizde olup biteni eşiniz dahil olsa aktarmamanız gerekirken sizin abinizin nişanlısına anlatmanız abinizin işine karışmanız olur ki gönül işlerine dış etkenlerin karışmasına karşıyım
abiniz kızmakta haklı çünkü lise çocuğu gibi hareket ediyorsunuz
nişanlısına laf taşımanız çok yanlışşş
bol içinde ki insana ne yaparsan fazlasını ister ki kız size bile bile gelin oluyor bu yüzden ilk konuyu takmayın
3.konu da da sevgilinizden bahsetmeyin

birde kız çok da bana göre masum gelmedi
hane içinde olup biten hane içinde kalır kol kırılır yer içinde kalır

Ona ailenizin her dedigini iletmeniz için size ne teklifinde bulunuyorda anlatıyorsunuz ki.
Yaşınızda baya var. Böyle bir duruma kendinizi düşürecek kadar kücüktede değilsiniz.
Suclu sizsiniz. Diğer konulara hiç girmiyorum.
Herkesi herkes memnun edemez.
Ailemin her dediğini iletmiyorum canım,teklif derken neyi kast ettiniz anlamadım ama şöyle anlatayım annem ile aralarında ufak bir münakaşa geçiyor diyelim.akşamına arıyor,"neden öyle düşünüyor annem benim hakkımda?" Tarzı sorular soruyor.böyle durumlarda çoğu olayı yanlış anlamış oluyor ya da abartıyor.o yanlış anlaşılmaları düzeltmek için annem sana onu kastetmedi gibi açıklamalarda bulunuyorum.annemi korumaya çalışıyorum aslında çünkü iş onun anladığı durumda kalsa aillem ile ilişkisi şu an daha farklı bir boyutta olurdu.
Arayıp bak senin arkandan bunlar konuşuldu tarzı bişe konuşma geçmedi,geçmez de zaten.
Evet kızkardeşim gibi bildim,"gelin" olarak hissetmesin diye uğraştım ama her zaman önceliktim ailem oldu

hane içinizde olup biteni eşiniz dahil olsa aktarmamanız gerekirken sizin abinizin nişanlısına anlatmanız abinizin işine karışmanız olur ki gönül işlerine dış etkenlerin karışmasına karşıyım
abiniz kızmakta haklı çünkü lise çocuğu gibi hareket ediyorsunuz
nişanlısına laf taşımanız çok yanlışşş
bol içinde ki insana ne yaparsan fazlasını ister ki kız size bile bile gelin oluyor bu yüzden ilk konuyu takmayın
3.konu da da sevgilinizden bahsetmeyin

birde kız çok da bana göre masum gelmedi
hane içinde olup biten hane içinde kalır kol kırılır yer içinde kalır

Aile içindekini aktarmak şöyle oluyor.diyelim annem ile aralarında ufak bir münakaşa oldu.akşamaına beni arayıp soruyor "neden öyle düşünüyor annen benim hakkımda?"diye.annemi ya yanlış anlamış oluyor ya da abartıyor.bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek için ben "annem onu kast etmedi"tarzında açıklamalarda bulunuyorum.eğer bunu yapmasaydım ailem ile ilişkiler şu an çok farklı boyut olurdu.annemi korumak için yapıyordum aslında;yoksa aile içinde bak şu konuşuldu bak şu denildi tarzı bir aktarımım olmadı.
Bi tek bu tarz yanlış anlaşılmaları düzeltmek amacıyla anlattıklarım vardı yoksa kendi özelimizi bilmez

Back
X