Gelin-görümce ne sıklıkla görüşmeli?

Annem sandalye tepesinde elinde plastik tabakla pasta yemeye çalışıyordu, kuzenimin eşi doğumuna 15 gün vardı karnını düşün sandalyede oturdu kız... Koltuklara da komşularını oturtmuşlar bizde evde yaptık ama ben kv ve kp için koltukta yer ayırmıştım ağırlamayla ilgili maalesef.. Teşekkür ederim
Burda ayip etmisler ama kaynana kayinbaba görümce bas kosede agirlanmali gerekirse kizin annesi ablası falan ayakta durur. Bizde herkes8 koltuga oturtuk. Sandalyede ben annem bide samimi arkadasim oturduk. Annem zaten ufak tefek bisey.. o konuda ayip etmis. Bide.plastik tabaga cok sasirdim. Resmen vizyonsuzluk bizim o evde gittiğimiz nisanda 20 cesit yiyecek vardi nerdeyse kaynanam da evini acmisti 4 5 tane caydanlik vardi ve herkes porselen tabakta yedi.

Görümcem yok gerçi görümce olmaya aday birileri vardı da arama mesafe koydum..
Aynen ben de seversem çok severim, sevmezsem hiç merak edip aramam.
Hatta iletişimi bitirdiğim bir adet elti var. Ama öncesinde de 2 haftada 1 belki telefonda konuşurduk.

Fotoğraf konusunda o gün başka yok deyip kestirip atmalıydın. Tersleme ama mesafeli ol..
Onu işleri için şehir dışı yol yapmak da gereksiz bence..
Söylemez olurmuyum, hepsi bu kadar dediğim halde tekrar aradı "yaa pasta fotoğrafları yok mu" diye :işsiz:

Görümceler susacak.
bu devran başka türlü dönmez kızım.
Ben hem gelinim hem görümceyim. görümcemler beni idare eder karşılık vermez. bende kendi gelinimizi aynı şekilde.
sende gelin olcaksın seninde görümcen sana tahammül edip susmasını bilecek.
Yani gelininize susup, görümcenize ağız mı açıyorsunuz?
Bence bu da doğru değil ikili oynamak gibi bi tarafa sakin kalabiliyorken diğer tarafa kalamamak garip olmuyor mu? Görümcem, eltim yok bu arada belki olsaydı sizi anlayabilirdim

Görüşme sıklığı, kişilere ve onların aralarındaki enerjiye göre şekillenir. Bu ayrı bir konuda, şimdi fotoğraf icin siz talip olmuşsunuz, o makinayı bularak, keşke hiç bulaşmasaydınız.
Makine kiralayacaklardı ama yani fotoğrafçısını ayarlamadan kiralayacağım diyebilir mi insan? Biz de vardır çekecek biri diye düşündük hatta ben "kullanmayı bilmiyorum" demiştim o da kardeşim biliyor o çeker demişti. Keşke bulaşmasaymışız dediğiniz gibi

Bana kalsa hiç görüşmek istemiyorum, görümceyim:bicak:

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sussam-olmaz-konussam-gorumce-olacagim.1068615/

Önceki konuma da fikir olsun diye bir göz atabilirsiniz.

Kendisi sürekli benim önce evlenecek olmamı şaka yollu eleştirir(Sizin düğün aramıza giriyor diye :KK11:) Halbuki ben evlenme kararı aldığımda abimle tanışmıyordu bile.

Ramazandan önce sözlendiler abimle, fotoğraf makinesi konusu olmuştu kız kiralamak istedi nişanlım ben ayarlarım dedi, ayarladı.

Konu burada başlıyor bize "kalabalık gelmeyin oturma odası küçük" diyen insanlar uzaktan akrabasından tut komşusuna kadar herkesi çağırmışlar biz 10 kişi onlar 50 kişiydi e doğal olarak fotoğraf çekilebilecek bir ortam yoktu inanın herkes kucak kucağa az geri gidip poz alamıyorsun:skandal:

Bütün akşam nişanlım,ben fotoğrafçı gibi fotoğraf çektik kendi kardeşi, yakın arkadaşları pasta yiyip fotoğraf çektirdi, çok sinirlendim ama abim hatrına renk vermedim. Fotoğrafları da ertesi gün nişanlım, kızın erkek kardeşine mail olarak atacaktı öyle konuştuk.

Söz bitti nişanlımla gece döndük(başka bir şehirde yaşıyoruz) daha yoldayken saat 3 gibi kız bana mesaj attı fotoğrafları atarmısın diye :oha:

Hadi dedim heves etmiştir eve girer girmez üzerimi değişmeden fotoğrafları attım veeee gelen mesajlar "canım benim akrabalarımla olan fotoğraflarım yok, kuzenimle fotoğrafım yok acaba nişanlın kendi telefonundan mı çekti onları atsana, e fotoğraflar yok makine bozuk galiba, x halamla fotoğrafım yok,pastanın şu taraftan fotosu yok" :KK57::KK57: Bunu bir beş kere tekrarladı olabilir dedim kestirip attım çünkü sanki kasten atmıyormuşum ve ben,nişanlım fotoğraf çekmeye mecburmuşuz gibi davranması sinirimi bozdu bir teşekkür bile etmedi halbuki saçından çiçeğine kadar hepsi için beni çağırdı hepsinde de yardım için şehir dışından kalktım gittim abim için.
Ramazanın ilk günü iftara 10 dk kala aradı, iftar yapıcam sofra kuruyorum dedim zaten canım burnuma gelmiş bana hala fotoğraf soruyor, aramıyorsun diye sitem ediyor yine güzel güzel konuştum ama hakikaten tahammül edemiyorum artık ezan okundu hala laf anlatıyor bana iftar yapacak ağız tadı bırakmadı yemin ederim ezan okundu oruç açıcam demesem hala konuşacak.

Ben birini sevince canım yapıp sevmeyince buz olduğumdan dolayı ve arada abim olduğu için bu kıza nasıl davranmalıyım kestiremiyorum.

Bana kalsa hiiiç aramam ama göze batar mı? Hani durduk yere küs gibi de davranmak istemiyorum çünkü abimi çok seviyorum. Siz gelin-görümce ilişkinizi nasıl ayarlıyorsunuz ne sıklıkla görüşürsünüz?
Hatali siZsiniz uzerinize neden vazife aldiniz ki ?Makine ayarla fotograf cek bla bla gereksiz soz onlarin nisan onlarin birakin kendileri halletsinler abi abi demissinizde abiye yapilabilecek en iyi niyet ve yardim geline saygili ama mesafeli tutun olur bence

fazla samimiyet ilerde hem inlarda hem sizde sikinti cikarabilir anlattiginiz kiz biraz israrci olsuncu bir tip boyle yapilarda icli disli samimiyet sikinti dogurabiliyor

Keske hediyenizle o sozde artik istemede varsa cicek cikolatanizla gidip bir kosede oturup hatira fotografini ceken degilen cekilen taraf olup pastayi yiyip limonatayi icin nisanlinizla gulusup gelseydiniz elbet onlar 50 kisiden bir tane bulurlardi foto cektirecek

Vicik vicikligi sevmem
fotogfaf konusunda siz haksizsiniz hem atilmissiniz biz hallederiz diye hemde yaptiginiz yorumlara bakin yok mecburmuymusuz yok tum gun fotograf cektik
Eee zaten fotograf isini ustlenmissiniz o ne kadar cek dediyse okadar cekicektiniz sonucta hergun olmuyor onun icin bu durumda yapamiycaksaniz ustlenmiycektiniz
Yada yapincada olani bu ne usteliyorsun gibisinden geline atarlanmiycaksiniz
O yine iyi bir dille soylemis soylenmemis bile
ben olmaz belki yapamiyorsan beni niye bloke ettin diye soylenirdim bile yani

Bide heves yapmis herhalde hemen sosyal medyaya koymak istemiş tir. Ama sıkboğaz da edilmez ki kardesim. Foto foto diye iftar accaksinuz zaten. Aman bosverin sizde hevesine heyecanina verin..
Gece yarısı oradan çıkıp 2 saatlik yola çıktık, ona rağmen yolda istedi diye attım hemen eve girince, fotoğraflar bu kadar da dedim. Ona rağmen tekrar aradı ramazanın ilk günü fotoğraf istemek için. Ne teşekkür etti, ne hâl hatır inşallah hevesindendir o_O

Vicik vicikligi sevmem
fotogfaf konusunda siz haksizsiniz hem atilmissiniz biz hallederiz diye hemde yaptiginiz yorumlara bakin yok mecburmuymusuz yok tum gun fotograf cektik
Eee zaten fotograf isini ustlenmissiniz o ne kadar cek dediyse okadar cekicektiniz sonucta hergun olmuyor onun icin bu durumda yapamiycaksaniz ustlenmiycektiniz
Yada yapincada olani bu ne usteliyorsun gibisinden geline atarlanmiycaksiniz
O yine iyi bir dille soylemis soylenmemis bile
ben olmaz belki yapamiyorsan beni niye bloke ettin diye soylenirdim bile yani
Oturuyorduk hepimiz "X yerde prof. makine varmış 200 tl ye kiralayacağım onu" dedi maddi olarak da sıkıntıda olduklarını yüzük parasını veremeyeceklerini söylemişti hatta. Nişanlımda varken kimse masrafa girmesin diye "makine lazımsa ben getiririm kullanırsınız dedi" hatta arkasından ben kullanamıyorum söyleyeyim dedim kız da erkek kardeşim çeker o biliyor dedi. Erkek kardeşinin çektiği 10 poz o da biz.

İnanın sizin şuan atarlandığınız kadar atarlanmadım:işsiz:

Hatali siZsiniz uzerinize neden vazife aldiniz ki ?Makine ayarla fotograf cek bla bla gereksiz soz onlarin nisan onlarin birakin kendileri halletsinler abi abi demissinizde abiye yapilabilecek en iyi niyet ve yardim geline saygili ama mesafeli tutun olur bence

fazla samimiyet ilerde hem inlarda hem sizde sikinti cikarabilir anlattiginiz kiz biraz israrci olsuncu bir tip boyle yapilarda icli disli samimiyet sikinti dogurabiliyor

Keske hediyenizle o sozde artik istemede varsa cicek cikolatanizla gidip bir kosede oturup hatira fotografini ceken degilen cekilen taraf olup pastayi yiyip limonatayi icin nisanlinizla gulusup gelseydiniz elbet onlar 50 kisiden bir tane bulurlardi foto cektirecek
Erkek kardeşi sigara içmekten makineyi almadı önceden konuşulduğunda o çekecekti ben kullanmayı bilmiyorum demiştim çünkü, fotoğraf çekilecek olan herkes nişanlımın kolunu tutuyordu bi ara bizi de çekermisin diye. Erkek kardeş ortada yok kimseyi tanımıyoruz diyemedik yani "sen çekermisin?" diye. Çünkü kızın bir tane arkadaşı vardı sadece o da çocuğuyla ilgileniyordu.

Keşke, abimin sözünden hiiiçbir şey anlamadım

Makine kiralayacaklardı ama yani fotoğrafçısını ayarlamadan kiralayacağım diyebilir mi insan? Biz de vardır çekecek biri diye düşündük hatta ben "kullanmayı bilmiyorum" demiştim o da kardeşim biliyor o çeker demişti. Keşke bulaşmasaymışız dediğiniz gibi

Öğrenmiş oldunuz, biraz kötü tecrübeyle. Abiniz icin bir seylere katlanıp da nişanlınızı kullandırtmayın, bundan sonra da karışmayın hiç

Oturuyorduk hepimiz "X yerde prof. makine varmış 200 tl ye kiralayacağım onu" dedi maddi olarak da sıkıntıda olduklarını yüzük parasını veremeyeceklerini söylemişti hatta. Nişanlımda varken kimse masrafa girmesin diye "makine lazımsa ben getiririm kullanırsınız dedi" hatta arkasından ben kullanamıyorum söyleyeyim dedim kız da erkek kardeşim çeker o biliyor dedi. Erkek kardeşinin çektiği 10 poz o da biz.

İnanın sizin şuan atarlandığınız kadar atarlanmadım:işsiz:

Yüzük parası olmayan insan makina kiralamaz zaten. Sizi mi kekliyorlar acaba

Öğrenmiş oldunuz, biraz kötü tecrübeyle. Abiniz icin bir seylere katlanıp da nişanlınızı kullandırtmayın, bundan sonra da karışmayın hiç
Nişanlım çok gerildi bu konuya ama bir şey demedi abim için ama asla bir daha nişanlımı kullanamazlar, annem de bozuldu bu duruma çünkü

Kv kp görümce üçlüsünün götünün dibinden ayrılmadım eşimin isteği üzerine. Biraz da sabırlıyımdır hiç şikayet etmedim.
Sonra birebirden delirdiler eşimde dahil, her hafta gitmeme rağmen gitmiyorum diye eşimden surat yedim.
Gitmeye devam ettim anlamıyorum ben arkamdan oluyor olan. Ne olduysa hala bilmiyorum.
Sonra dişlerimi çıkarmaya başladım.
Başka olaylarda oldu kandilden kandile gittim. En son kandilde gitmedim hamileyim tansiyonum yüksekti bir kere aramadılar bile. Geçen görümcem aramış yemeğe çağırıyor sıcak kanlı konuşunca şok oldu söyleyeceği şeyleri unuttu.
Anladım ki ölü taklidi yapıp istediğin gibi at koşturacaksın. Direk kavga edersen suçlu olursun kötü olursun. Laf sokma kötü davranma ama istediğin zaman ara istediğin zaman konuş. Boşver.

Ayarlayamıyorum :) bende senin gibi bir dediklerini iki etmezdim. Sonra tepeme çıktılar sürekli dedikodu, kuyumu kazma. Arkamdan konuşma . Kendi işlerini bana yaptırma vs vs. Artık uzak duruyorum . Biri iyidir ama digerlerine göre. Diğer ikisi çok fena, bence fazla samimi olma ya. Her çağırdığında gitme. Sonra önüne geçemiyorsun. Üzülen sen oluyorsun haksızlığa uğradıgında . Başta mesafeli ol, kötü olma ama.. Nerede duracağını hissetsin her zaman.

Bu evlilik işlerinde hep ailenin birisi baskın diğeri pasif oluyor nedense... iki baskın aile bir araya gelince nasıl oluyor acaba :KK49:
Konunuza geline kıyamadım size. Görümcem yok maalesef. Ben de görümce değilim olamayacağım da :halay:
Keşke gelininiz fotoğrafları sorunca “ erkek kardeşin çekmiştir belki ben de bu kadar deseydin”. Bundan sonra bulaşma çok mesafeli dur madem. Abiniz sizden özellikle bişi istemedikçe bişi yapmayın. Aramanıza gerek yok sıkça.

Düğün alışveriş maceranızı merak etmeye başladım :KK12:

Samimiyete gerek yok. Hic sevmem vicik vicikligi. Gorumcem yok sukur...

Bu konuda samimiyeti baslatan bence sizsiniz. Durumu varsa makina kiralasin, yoksa kiralamasin. Yok illa istiyorsa o gelsin sizden rica etsin. Sizde var mi, nasil yapabilirim vesaire...
Once samimiyeti baslatip sonra gorusmek istememek yanlis.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sussam-olmaz-konussam-gorumce-olacagim.1068615/

Kendisi sürekli benim önce evlenecek olmamı şaka yollu eleştirir(Sizin düğün aramıza giriyor diye :KK11:) Halbuki ben evlenme kararı aldığımda abimle tanışmıyordu bile.

Ramazandan önce sözlendiler abimle, fotoğraf makinesi konusu olmuştu kız "fotoğraf makinesi kiralayacağım 200 tl ymiş" dedi, parasal anlamda da sıkışıklardı kız tarafı abimde baya masraf yapınca nişanlım ben ayarlarım masraf yapmayın dedi, ayarladı AMA FOTOĞRAF ÇEKECEĞİZ DEMEDİK.

Konu burada başlıyor bize "kalabalık gelmeyin oturma odası küçük" diyen insanlar uzaktan akrabasından tut komşusuna kadar herkesi çağırmışlar biz 10 kişi onlar 50 kişiydi e doğal olarak fotoğraf çekilebilecek bir ortam yoktu inanın herkes kucak kucağa az geri gidip poz alamıyorsun:skandal:

Bütün akşam nişanlım,ben fotoğrafçı gibi fotoğraf çektik kendi kardeşi, yakın arkadaşları pasta yiyip fotoğraf çektirdi, çok sinirlendim ama abim hatrına renk vermedim. Fotoğrafları da ertesi gün nişanlım, kızın erkek kardeşine mail olarak atacaktı öyle konuştuk.

Söz bitti nişanlımla gece döndük(başka bir şehirde yaşıyoruz) daha yoldayken saat 3 gibi kız bana mesaj attı fotoğrafları atarmısın diye :oha:

Hadi dedim heves etmiştir eve girer girmez üzerimi değişmeden fotoğrafları attım veeee gelen mesajlar "canım benim akrabalarımla olan fotoğraflarım yok, kuzenimle fotoğrafım yok acaba nişanlın kendi telefonundan mı çekti onları atsana, e fotoğraflar yok makine bozuk galiba, x halamla fotoğrafım yok,pastanın şu taraftan fotosu yok" :KK57::KK57: Bunu bir beş kere tekrarladı olabilir dedim kestirip attım çünkü sanki kasten atmıyormuşum ve ben,nişanlım fotoğraf çekmeye mecburmuşuz gibi davranması sinirimi bozdu bir teşekkür bile etmedi halbuki saçından çiçeğine kadar hepsi için beni çağırdı hepsinde de yardım için şehir dışından kalktım gittim abim için.
Ramazanın ilk günü iftara 10 dk kala aradı, iftar yapıcam sofra kuruyorum dedim zaten canım burnuma gelmiş bana hala fotoğraf soruyor, aramıyorsun diye sitem ediyor yine güzel güzel konuştum ama hakikaten tahammül edemiyorum artık ezan okundu hala laf anlatıyor bana iftar yapacak ağız tadı bırakmadı yemin ederim ezan okundu oruç açıcam demesem hala konuşacak.

Ben birini sevince canım yapıp sevmeyince buz olduğumdan dolayı ve arada abim olduğu için bu kıza nasıl davranmalıyım kestiremiyorum.

Bana kalsa hiiiç aramam ama göze batar mı? Hani durduk yere küs gibi de davranmak istemiyorum çünkü abimi çok seviyorum. Siz gelin-görümce ilişkinizi nasıl ayarlıyorsunuz ne sıklıkla görüşürsünüz?
Kendi gormcemle ozel olarl gorusmyrm cnku ortak bi muhabbetmz yok sessiz sakin. Farklyz. Ama kardesimn esi yani halk tabiri 'gelin' aramiz iyi bi sikintimz yok ama onlada az gorusrm. Cnku hepsine mesafe olark cook cokkk uzagim

Ramazandan önce sözlendiler abimle, fotoğraf makinesi konusu olmuştu kız "fotoğraf makinesi kiralayacağım 200 tl ymiş" dedi, parasal anlamda da sıkışıklardı kız tarafı abimde baya masraf yapınca nişanlım ben ayarlarım masraf yapmayın dedi, ayarladı AMA FOTOĞRAF ÇEKECEĞİZ DEMEDİK.

Bir gelin olarak diyorum ki asla ama asla gorusmemeli gerek de yok zaten gorumce kişisinin varlığı büyük zarar yokluğu şükür:-)

Back
X