• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin-Görümce sorunsalı :((

bir sey dikkatimi cekti.Bir abiyle kardes basbasa konusamazlar mi?Birisi evlendiginde esinin mali mi olur?Onun disinda kimseyle özel konusamaz mi?
Cok sasiriyorum bunca kisinin bunu savunmasina.
Kizcagiz abisiyle yarim saat konusuyor diye herkes kiza yüklenmis.
Sevgili konusahibi bence siz mesafe koyun yengenizle.Isine geldigi zaman iyi olan cikarci insanlardan uzak durmak en iyisi.
Ben de böyle birisini tanimistim.Kayinpederinin aldigi sonradan tüm tadilatlarini üstlendigi evde oturup, her parasi olmadigindan esinin ailesinden borc alan bu gelin hanim sürekli sikayet ederdi.Bu anlattigim sadece bir örnek yanlis anlamayin sizin yengenizle karsilastirmiyorum.
Ama dikkatimi ceken bir sey var.Burada sözkonusu yengeler olunca dört bir taraftan savunma yazilari geliyor.Niyeyse bu hep tek tarafli oluyor.

Hem gelin,hem görümce olarak söylüyorum.Konu sahibi gelinin mesafesinden yakınıp,
abisiyle "AİLE İÇİ" mesele yüzünden özel konuştuk deyipte,sonra gelin neden bizden gibi davranmıyor derse yadırganır yorum yazanalr tarafından.Herkes herkesle özel konuşur.Ama eşimle ben bir aileyiz.Ben onun yarısıyım o da benim.Aynı durum abimle eşi için de geçerli.İnsanın özeli varsa ve bunu yengesinden saklıyorsa,göze de sokmamalı.Abisiyle başka zaman özel konuşabilir.İnatlaşır gibi,misafir gittiğim evde,kocamı odaya alacak konuşacakta konuşacak.Alınırım,gücenirim.Benim bilmemem gereken ne olabilir derim.Ya da oturmaya geldik ne diye böyle bir saygısızlık yapıyor derim,benim hakkımda mı konuşuyor derim.Ve hiçbir insan evladı tanımam kocasına ne konuştunuz diye sormasın.Kocam bana kalkıp özel,senin bilmemen gereken birşey dese,evimde huzurum ve güven duygum yıkılır.Gelin yapı olarak soğuk olabilir.Herkesin huyu farklı.Mesafe koyuyor olabilir.Fazla samimiyetten doğar herşey.Hem evlerine yemek gönderecekler,hem onunlafını edecek.Varsa sorun annesi gönderme.zGelin kayınpederden araba isteyecekmiş.Varsa sorun baba konuşur.Bnece kayınvalide ve kayınpeder gelini çok seviyor ve sorun burdan kaynaklanıyor.oksa abimle yengem huzurlu ve mutlu olsun,bize hakareti küfrü olmasın canları sağolsun.Bunu ne diye sorun yapayım ki?

Hem gelin,hem görümce olarak söylüyorum.Konu sahibi gelinin mesafesinden yakınıp,
abisiyle "AİLE İÇİ" mesele yüzünden özel konuştuk deyipte,sonra gelin neden bizden gibi davranmıyor derse yadırganır yorum yazanalr tarafından.Herkes herkesle özel konuşur.Ama eşimle ben bir aileyiz.Ben onun yarısıyım o da benim.Aynı durum abimle eşi için de geçerli.İnsanın özeli varsa ve bunu yengesinden saklıyorsa,göze de sokmamalı.Abisiyle başka zaman özel konuşabilir.İnatlaşır gibi,misafir gittiğim evde,kocamı odaya alacak konuşacakta konuşacak.Alınırım,gücenirim.Benim bilmemem gereken ne olabilir derim.Ya da oturmaya geldik ne diye böyle bir saygısızlık yapıyor derim,benim hakkımda mı konuşuyor derim.Ve hiçbir insan evladı tanımam kocasına ne konuştunuz diye sormasın.Kocam bana kalkıp özel,senin bilmemen gereken birşey dese,evimde huzurum ve güven duygum yıkılır.Gelin yapı olarak soğuk olabilir.Herkesin huyu farklı.Mesafe koyuyor olabilir.Fazla samimiyetten doğar herşey.Hem evlerine yemek gönderecekler,hem onunlafını edecek.Varsa sorun annesi gönderme.zGelin kayınpederden araba isteyecekmiş.Varsa sorun baba konuşur.Bnece kayınvalide ve kayınpeder gelini çok seviyor ve sorun burdan kaynaklanıyor.oksa abimle yengem huzurlu ve mutlu olsun,bize hakareti küfrü olmasın canları sağolsun.Bunu ne diye sorun yapayım ki?

sonuna kadar katılıyorum

Canım senin erkek arkadaşın var mı bilmiyorum. Ama o ay abi-kardeş konuşsunlar dertleşsinler diye düşünmezzz. Genelde hep böyledir çünkü bu. Yüksek ihtimal siz o sırada konuşurken amannn ne kadar uzun sürdü ya ne derdi var bu kadar diye düşünüyodur. Dediğim gibi ne siz onun düşündüğü gibi düşünürsünüz ne de o. Ama o senin abin. Sen yengeni yengen seni sevmek zorunda değil sadece saygı duymak zorundasınız. Ve bence abinin evinede gidebilirsin sonuçta orası yengenin evi değil sadece.
E peki gelin hanmın böyle düşünmesi yanlış değil mi
Herkes yengeyi savunmuş şöyle düşünür böyle düşünür demiş e peki haksız değil mi bu kadın:44:
Kimse kusura bakmasın benimde erkek arkadaşımın kız kardeşi var ve benimde abim var...
Yengemle herşeyimi paylaşmak zorunda değilim kaldı ki abimle paylaştığım bir sıkıntımı amaannn ne konuştu bunlar bukadar diyip dan diye odaya giripte olaya karıştırtmamm...
Olay gerçekten konu sahibinin abisiyle özel bir durumunu paylaşmak ise bana göre gelin hanımın düşünceleri son derece yanlışşş
Benim sevgiliminde kız kardeşi abisiyle pekala özelini anlatabilir konuşabilirler dertleşebilirler..
Benim bu konuda takılacağım konu eşime karşı kıskançlığım olmazz
aksine içime dert olur ben görümceme hiç samimi olamamışmıyım ki kız benimle paylaşmıyor diye

ailevi bir sorun demişsinz yengeniz aileden değilmi

illaki yengenizin duymasını istemiyorsanız telefonda yada yengenzn olmadığı bir ortamda konuşabilirdinz

benm eşim kardeşiyle yarım saat özel mesele konuşacak ben aileden değilmişim gibi davranacak benmde tansiyonum düşerdi herhalde erkek kardeş olsanız neyse hadi erkek meselesidir benm duymamam gerekn bişeydir dersinzde sizinki abes olmuş biraz insan abisiyle tabiki konuşur abisini sever ama yengesinin gözüne sokmadan

mesafeli davransın boşveer samimi olup ilerde kötü olmaktansa mesafeli durmak daha iyidir keşke bende en baştan mesafeli dursaydımda şimdi 2 düşman olmasaydık

Bana uzulmene gerek yok canim ben cok mutluyum ..bence sen kendi haline uzul guzelim... ama seni de anlıyorum ben. . Hayatinda seni seven bi erkek yok ve yengenin abin tarafından bu kadar sevilmesi seni gerçekten rahatsız ediyor olmali......kiskanmani normal buluyorum ben..... ama abin bi secim yaparsa bu secim yengen olacaktir eminim.....

Neyse cokta yazip seni uzmeyeyim

Sonucta gercek degismeyecek..
Daha fazla senle yazisip ta muhatap olamayacagim gerçekten ... hayal dunyanda yasamaya devam et sen.....

haset duygusu nasılda kaplamış heryerinizi...aman sizde çok mutlu olun.no problem :)

Toplum olarak her bi seyin icinde olmak istiyoruz. Herkes her sirrini herkesle paylasmak zorunda deyil. Kardeslerim bazi seyleri bana soylemez mesela ben herseyi agzimdan kaciriyorum diye. Ben hic alinmam. Sonucta bilmem gereken bir seyse zaten soylerler. Herseyi bilmek zorunda deyilim, herkes beni sevmek zorunda deyil herkes yakin olmak zorunda deyil. Bunlar kabulum. Ama mesela esimin ailesi bu konusa asiriya kactigi icin huzursuz oluyorum. Mesela bariz bir sorun var ortada, bilinmemesi imkansiz, ama onlar guya benden sakliyolar. Sonucta ben gelinim diye. Tamam herseyi soylemek zorunda deyiller ama bu sakladiklari sey oladar ortada ki sacma oluyor sanki hic bir aey yokmus gibi davranmak. Kendimi sanki bizans entrikalarinda yasiyormusum gibi hissediyorum ve ister istemez soguyorum.

yorumlar yine şaşırttı beni :37: yahu abisi evlendi diye kız abisiyle özel konuşamayacak mı, illa yengenin de mi konuşmaya katılması,özelini paylaşması gerekiyor? böyle şey olmaz. yengeye düşen abi ve kardeş arasındaki özele saygı duymaktır. o onun abisi kanı canı, onunla büyümüş onunla yetişmiş, yıllarca aynı evde yaşamış vs. tabii ki onunla konuşacak özel konuları olacaktır. yengesiyle de paylaşmak zorunda mı bunları? kiminle paylaşıp paylaşmayacağı kendi inisyatifindedir. arkadaşım, sen de artık koy mesafeni, yaranacağım diye boşa kendini hırpalama. bu zamana kadar bunca yapılan şeye karşılık hala soğuk karşılık alıyorsan bundan sonra da değişmez muhtemelen. saygı sınırları içerisinde uzaklaş yavaş yavaş. ve hatta hissetsin soğukluğunu. ama saygılı davrandığın için söyleyecek bir şey de bulamasın...

cevabınız için teşekkür ediyorum...burdaki yorumları okuyunca aklıma geldi yengem şu yorumları okusa hayır o öyle kıskanç biri değil der...o kadar yani....
ne diyim herkes kendi açısından bakıyor.

illaki yengenizin duymasını istemiyorsanız telefonda yada yengenzn olmadığı bir ortamda konuşabilirdinz

benm eşim kardeşiyle yarım saat özel mesele konuşacak ben aileden değilmişim gibi davranacak benmde tansiyonum düşerdi herhalde erkek kardeş olsanız neyse hadi erkek meselesidir benm duymamam gerekn bişeydir dersinzde sizinki abes olmuş biraz insan abisiyle tabiki konuşur abisini sever ama yengesinin gözüne sokmadan

mesafeli davransın boşveer samimi olup ilerde kötü olmaktansa mesafeli durmak daha iyidir keşke bende en baştan mesafeli dursaydımda şimdi 2 düşman olmasaydık
kız olunca illede duymanız gereken birşey mi oluyor:44:
erkekse özeli derdi fln olabilir onu sormazsınız merak etmezsiniz gözünüzede sokulmuş olmaz
ama kız olunca göze mi sokulmuş oluyor.. neden böyle ayırdınız ki kardeşleri
erkek kardeşinle ne konuştun dediğinizde ve söyleyemem özel diyince huzurunuz kaçmazda kız olunca mı kaçıyor:44:
bence gelinler görümcelere gıcık olmaya programlı sanki bu dediğinizden bile okadar belli oluyor...

Son düzenleme:

konu aileiçinden ziyade benim özel meselemdi.ailemide ilgilendiren bu bir....ikincisi abimi alıp öyle köşelere çekmek olmadı.abim kendi geldi yahu sadece yarın saat derdimi döker oldum.başka zamanı bekleyecek kadar rahatsız edici bi durum değildiki.
Eşiniz kızkardeşiyle konuştuğu konuyu size anlatmasıda doğru değildir ayrıca.herkesin kendi özeli vardır değilmi??
iyice sıktınız sizde şunu kabullenin eşinizin sizden önce bi ailesi vardı...
onların yeri farklı sizin farklı.neden kıyaslama yapıyorsunuz hiç anlamıyorum hiç............
Kayınpeder ve kayınvalidenin çok sevme durumu malesef yok.abim istediği için saygı duyup sonuna kadar iyiliği yapıyorlar diyelim.
annemde babamda evlerine aynen benim gibi gidemiyorlar..ancak abimin ısrarıyla yemek daveti olunca katılıyorlar.bu kadar....
işin iç yüzünü bilmeden yorum yapmayın allah aşkına..

Herkes yengeyi savunmuş şöyle düşünür böyle düşünür demiş e peki haksız değil mi bu kadın:44:
Kimse kusura bakmasın benimde erkek arkadaşımın kız kardeşi var ve benimde abim var...
Yengemle herşeyimi paylaşmak zorunda değilim kaldı ki abimle paylaştığım bir sıkıntımı amaannn ne konuştu bunlar bukadar diyip dan diye odaya giripte olaya karıştırtmamm...
Olay gerçekten konu sahibinin abisiyle özel bir durumunu paylaşmak ise bana göre gelin hanımın düşünceleri son derece yanlışşş
Benim sevgiliminde kız kardeşi abisiyle pekala özelini anlatabilir konuşabilirler dertleşebilirler..
aksine içime dert olur ben görümceme hiç samimi olamamışmıyım ki kız benimle paylaşmıyor diye

çok teşekkür ediyorum yorumunuz için...

Benim orda anlatmak istediğim şey çok farklıydı. Konu sahibinin bahsettiği muhabbet aile içinde olan birşeymiş. Bende diyorumki sen yengem soğuk diyosun ama ile içindeki muhabbet bile onunla paylaşılmayıp özel oluyor yani zaten yenge hiç aileden görülmemiş. Ortada hiç bişey yok ama soğuk dediği için bende sana normal gelen bişey ona normal gelmez ona normal gelen bişey sana normal gelmez dedim. Yani yenge veya sen suçlu değilsin düşüncelerin farkılığından kaynaklanıyo demek istedim.

ya durum planlı bişey değildiki...abim zaten saatlerce onların yanındaydı.akşam yemeği hazırladık bi durum oldu benim moralim bozuldu içeri geçtim.acıkmamıştım dedim.abimde gel dedi ama yok deyince başka bişeye moralimin bozulduğunu anlamıştı abimde yengemde.
benim yengeme normalde hiçbi tavrım yokki yanlış anlasın...
sonra onlar yemek yediler.ardından abim benim yanıma geldi canım bi çay koy diye ayaküstü konuşurken yarım saat bile geçmemiştir eminim..o sıra ardından geldi yengem.buda sorun değil benim için.
içeri girince soğuk bi şekilde bana bakması...sanki ne yaptımki....
sonra abime başım ağrıyor deyince geçmiş olsun deyip ona çay servisi yaptım ilgilendim.
bu yapılan yorumlara el insaf diyorum artık el insaf..................

Benim orda anlatmak istediğim şey çok farklıydı. Konu sahibinin bahsettiği muhabbet aile içinde olan birşeymiş. Bende diyorumki sen yengem soğuk diyosun ama ile içindeki muhabbet bile onunla paylaşılmayıp özel oluyor yani zaten yenge hiç aileden görülmemiş. Ortada hiç bişey yok ama soğuk dediği için bende sana normal gelen bişey ona normal gelmez ona normal gelen bişey sana normal gelmez dedim. Yani yenge veya sen suçlu değilsin düşüncelerin farkılığından kaynaklanıyo demek istedim.
Anlıyorum tatlım ama arkadaş zaten sonradan aile içi derken benimle ilgli birşeydi diye açıklık getirmiş olaya
yoksa gerçekten ailece çözülmesi gereken bir sorun ise ve yengeye söylenmemişse hangi gelin olsa zaten huzursuz olur
ama nedense bana yengede pek sütten çıkmış ak kaşık gibi gelmedi.. bilemiyorum yinede
el olmak zor valla bi onu biliyorum:31:

kız olunca illede duymanız gereken birşey mi oluyor:44:
erkekse özeli derdi fln olabilir onu sormazsınız merak etmezsiniz gözünüzede sokulmuş olmaz
ama kız olunca göze mi sokulmuş oluyor.. neden böyle ayırdınız ki kardeşleri
erkek kardeşinle ne konuştun dediğinizde ve söyleyemem özel diyince huzurunuz kaçmazda kız olunca mı kaçıyor:44:
bence gelinler görümcelere gıcık olmaya programlı sanki bu dediğinizden bile okadar belli oluyor...

erkek olunca erkeksel mesele anlamında söyledim kardeşinn erkeksel bir sorunu vardır belki abisini danışack ozamn bir yenge olark onu sormk ayıp olur zaten kadın erkek ayrımı yaptığım için değil ama ayrıca herşeyi bilmek duymak zorudyz demedim ama ailevi mesele özel denirse insan kendini dışlanmış hisseder ozamnda o aileye ait hissetmez kendini yeterince açıklayıcı oldumu herkesin kendi düşüncesi polemiğe gerek yok evet ben görümcemden nefret ediyorum zaten

Anlıyorum tatlım ama arkadaş zaten sonradan aile içi derken benimle ilgli birşeydi diye açıklık getirmiş olaya
yoksa gerçekten ailece çözülmesi gereken bir sorun ise ve yengeye söylenmemişse hangi gelin olsa zaten huzursuz olur
ama nedense bana yengede pek sütten çıkmış ak kaşık gibi gelmedi.. bilemiyorum yinede
el olmak zor valla bi onu biliyorum:31:

Canım benim diğer yorumlarıda okursam ben konu sahibine söyledim zaten eğer soğuk davranıyosa boşver takma sevmek zorunda değilsin o da seni öyle saygı duyulsa yeter dedim bence sevgiden çok saygı önemli. Konu sahibi çok iyi niyetli, insanlarla samimi olmayı seven içinde kötülük olsa buraya bunu yazmazdı zaten. Ama yenge hanım soğuk belkide yapısı öyledir bilemeyiz ama ilk konu açıldığında ben o bence ortada birşey yok dediği için aynı şeyleri düşünemezsiniz dedim.

Boşuna dememişler ele karışıcağına yele karış diye :) İnşallah sorun çözülür diyorum ben.

çok teşekkür ediyorum yorumunuz için...
rica ederim canım..
bu arada fesat fesat yorumlar yapılmış
yok kocam kardeşiyle konuşmuyor
kardeşi bana şöyle yaptıda böyle yaptıda ohh arası açıldı abisiyle fln
ne kadar çirkin şeyler bunlar.. hiç kafana takıpta üzülme:31:
evlendik diye anneden kardeşten ayırmak mı lazım
Allah fesat insandan korusun herkesi.. aminn:21:

erkek olunca erkeksel mesele anlamında söyledim kardeşinn erkeksel bir sorunu vardır belki abisini danışack ozamn bir yenge olark onu sormk ayıp olur zaten kadın erkek ayrımı yaptığım için değil ama ayrıca herşeyi bilmek duymak zorudyz demedim ama ailevi mesele özel denirse insan kendini dışlanmış hisseder ozamnda o aileye ait hissetmez kendini yeterince açıklayıcı oldumu herkesin kendi düşüncesi polemiğe gerek yok evet ben görümcemden nefret ediyorum zaten

ama herkesi bir tutmayın patavatsız insanı kıran görümceler vardır elbette.ben öyle değilimki.büyük yengem mesela bana en sevdiğim görümcem sensin demişti bi keresinde.benim huzursuzluk çıkmaması için yapmadığım yoktur.
Ama artık anladım bu yengemin tavrı hali böyle demekki..2.5 yılda tüm çabalar sonuçsuz kalıyorsa yapacak bişey yok.

rica ederim canım..
bu arada fesat fesat yorumlar yapılmış
yok kocam kardeşiyle konuşmuyor
kardeşi bana şöyle yaptıda böyle yaptıda ohh arası açıldı abisiyle fln
ne kadar çirkin şeyler bunlar.. hiç kafana takıpta üzülme:31:
evlendik diye anneden kardeşten ayırmak mı lazım
Allah fesat insandan korusun herkesi.. aminn:21:

amin.inşaAllah...:16:

ya durum planlı bişey değildiki...abim zaten saatlerce onların yanındaydı.akşam yemeği hazırladık bi durum oldu benim moralim bozuldu içeri geçtim.acıkmamıştım dedim.abimde gel dedi ama yok deyince başka bişeye moralimin bozulduğunu anlamıştı abimde yengemde.
benim yengeme normalde hiçbi tavrım yokki yanlış anlasın...
sonra onlar yemek yediler.ardından abim benim yanıma geldi canım bi çay koy diye ayaküstü konuşurken yarım saat bile geçmemiştir eminim..o sıra ardından geldi yengem.buda sorun değil benim için.
içeri girince soğuk bi şekilde bana bakması...sanki ne yaptımki....
sonra abime başım ağrıyor deyince geçmiş olsun deyip ona çay servisi yaptım ilgilendim.
bu yapılan yorumlara el insaf diyorum artık el insaf..................

ama ilk başta anlattığınzda sanki odaya çekilp bir aile sorununu konuşmssnz da yengeyi dışlamışsınz gibi algılanıyr konuyu okuyunca ayrıca iyi niyetinzden ötürü sizi kutlarım benm görümcem bana çok çektirdiği için tüm görümcelerden gözeüm korktu görümceyle ilgili konulara ılımlı bakamaz oldum kusura bakma yanlş anladığım için

Back
X