- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
bir sey dikkatimi cekti.Bir abiyle kardes basbasa konusamazlar mi?Birisi evlendiginde esinin mali mi olur?Onun disinda kimseyle özel konusamaz mi?
Cok sasiriyorum bunca kisinin bunu savunmasina.
Kizcagiz abisiyle yarim saat konusuyor diye herkes kiza yüklenmis.
Sevgili konusahibi bence siz mesafe koyun yengenizle.Isine geldigi zaman iyi olan cikarci insanlardan uzak durmak en iyisi.
Ben de böyle birisini tanimistim.Kayinpederinin aldigi sonradan tüm tadilatlarini üstlendigi evde oturup, her parasi olmadigindan esinin ailesinden borc alan bu gelin hanim sürekli sikayet ederdi.Bu anlattigim sadece bir örnek yanlis anlamayin sizin yengenizle karsilastirmiyorum.
Ama dikkatimi ceken bir sey var.Burada sözkonusu yengeler olunca dört bir taraftan savunma yazilari geliyor.Niyeyse bu hep tek tarafli oluyor.
Hem gelin,hem görümce olarak söylüyorum.Konu sahibi gelinin mesafesinden yakınıp,
abisiyle "AİLE İÇİ" mesele yüzünden özel konuştuk deyipte,sonra gelin neden bizden gibi davranmıyor derse yadırganır yorum yazanalr tarafından.Herkes herkesle özel konuşur.Ama eşimle ben bir aileyiz.Ben onun yarısıyım o da benim.Aynı durum abimle eşi için de geçerli.İnsanın özeli varsa ve bunu yengesinden saklıyorsa,göze de sokmamalı.Abisiyle başka zaman özel konuşabilir.İnatlaşır gibi,misafir gittiğim evde,kocamı odaya alacak konuşacakta konuşacak.Alınırım,gücenirim.Benim bilmemem gereken ne olabilir derim.Ya da oturmaya geldik ne diye böyle bir saygısızlık yapıyor derim,benim hakkımda mı konuşuyor derim.Ve hiçbir insan evladı tanımam kocasına ne konuştunuz diye sormasın.Kocam bana kalkıp özel,senin bilmemen gereken birşey dese,evimde huzurum ve güven duygum yıkılır.Gelin yapı olarak soğuk olabilir.Herkesin huyu farklı.Mesafe koyuyor olabilir.Fazla samimiyetten doğar herşey.Hem evlerine yemek gönderecekler,hem onunlafını edecek.Varsa sorun annesi gönderme.zGelin kayınpederden araba isteyecekmiş.Varsa sorun baba konuşur.Bnece kayınvalide ve kayınpeder gelini çok seviyor ve sorun burdan kaynaklanıyor.oksa abimle yengem huzurlu ve mutlu olsun,bize hakareti küfrü olmasın canları sağolsun.Bunu ne diye sorun yapayım ki?