• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin-Görümce sorunsalı :((

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
198
35
kızlar kalabalık bi ailenin en son üyesiyim ve 24 yaşındayım.abimle aramız çok iyidir diğer ablalarımlada iyi ama bana karşı herzaman daha şevkatli ilgili olmuştur canım abim...onun düğününde her durumda yanında oldum.abimin mutluluğu için herşeyi yaptım diyebilirim.yengemle ilk tanıştığımızda biraz soğuk hissetmiştim ama abim sevdikten sonra hiçbi sorun yoktu benim için..
Bi gün abimler misafirliğe gelmişler uzun süreli ama sabahtan uyuyana kadar bizde oldukları bi gün; abimin benimle başbaşa konuşup sohbet etmek için yanıma geldiği bi anda,yaklaşık yarım saat kırk dk sonra yengem yanımıza geldi.tabi bizim özel konuşmamız o an kesilmek zorunda kaldı.geldiğinde morali bozuk soğuk bi şekilde abime başım ağrıyor tansiyonum düştü heralde dedi.bende geçmiş olsun dedim tabi ama tavrı çok soğuk onun...sanki biri özellikle görümcelerine mesafeli ol demiş..ben çok sıcak kanlı davrandığım halde ondan bunu göremiyorum.hatta abimin yanında daha samimi davranıyor genelde.
annemse çok iyidir sürekli güzel yemekler yapıp evlerine kadar gönderir.arkalarından tek kelime etmez.bazen anneme keşke senin gibi kayınvalidem olsa derim.bende abimin üzülmemesi için hiçbişey demem asla.ama hissettiğim sizce yengem abimin bana sevgisini kıskanmış olabilirmi ?
abim önceden beni küçük kardeşi diye çok önemsediğini fikirlerime değer verdiğini çok belli etmiştir.sizce abimi çok sevdiği için böyle bişey mümkün olabilirmi...
mesela abim sürekli evine çağırır gel kal çok tatlı bi yeğenimde var.belli çok gidip kalmamı istiyor ama ben yengemden o sıcaklığı göremediğim için hiç gitmiyorum.
sizce nasıl davranmalıyım ?

hiç kimsenin dikkatini çekmiyor heralde böyle konular..aslında ben abimin bu durumu hissedip üzülmesini istemiyorum.yokmudur bu durumu düzeltecek bişey.

Canim sen iyi niyetli olabilirsin ama bence sen de yengenle arana mesafe koy. Ben de gelinim, senin yasinda bir gorumcem var, iyidir de cok, ama bir yerden sonra mesafe koymak gerekiyor diye ben de dusunuyorum. En azindan annesine benden daha yakin, ben gorumceme icimi aciyorum ama yarin en ufak birseyde annesini tutacagindan kesinlikle eminim. Bir de esimin de herseyde annesini, kardesini tutmasindan bana gina geldi, tutmuyorum diyor ama varsa yoksa annesi, kardesi... Bu durum beni kaynanamdan nefret ettirdi, gorumceme de sinir oluyorum ki cok iyi kizdir, ama sorsan o da yengeme ne yaptim ki der, bilmez bendeki hissiyati. Bilmiyorum acaba yengende de var mi boyle bir durum? Amacim kotu yorumlar yapip seni daha da kirmak degil ama mesafe koymak iyidir bak, ne kavga edersiniz, ne kusersiniz boyle olunca. Abini cok seviyorsundur ama o artik evlendi gitti, birak kendi ailesi ile mutlu olsun, seviyorsan onun mutlu olmasi yeter sana. Hic uzme kendini, arka planda neler donuyor, yengen neler hissediyor bilemezsin.

Canim sen iyi niyetli olabilirsin ama bence sen de yengenle arana mesafe koy. Ben de gelinim, senin yasinda bir gorumcem var, iyidir de cok, ama bir yerden sonra mesafe koymak gerekiyor diye ben de dusunuyorum. En azindan annesine benden daha yakin, ben gorumceme icimi aciyorum ama yarin en ufak birseyde annesini tutacagindan kesinlikle eminim. Bir de esimin de herseyde annesini, kardesini tutmasindan bana gina geldi, tutmuyorum diyor ama varsa yoksa annesi, kardesi... Bu durum beni kaynanamdan nefret ettirdi, gorumceme de sinir oluyorum ki cok iyi kizdir, ama sorsan o da yengeme ne yaptim ki der, bilmez bendeki hissiyati. Bilmiyorum acaba yengende de var mi boyle bir durum? Amacim kotu yorumlar yapip seni daha da kirmak degil ama mesafe koymak iyidir bak, ne kavga edersiniz, ne kusersiniz boyle olunca. Abini cok seviyorsundur ama o artik evlendi gitti, birak kendi ailesi ile mutlu olsun, seviyorsan onun mutlu olmasi yeter sana. Hic uzme kendini, arka planda neler donuyor, yengen neler hissediyor bilemezsin.

işte sorunda burda zaten 2 yıldan fazla oldu yengeme karşı en ufak kırıcı konuşma olmamıştır.hatta tam tersi düşünceliyimdir biçok konuda.mesafe koymak konusunda ne özeline ne fikirlerine yorumlarına aynı düşünmediğim halde hiçbişey demem.
bazen ben hiçbişey yapmasamda, acaba diyorum zamanında abimin bana sevgisini onun yanında dile getirmesinden rahatsızmı oldu diyorum...anlam veremiyorum bu duruma.

sanırım ben böyle bir konuyu dert edinip düşünmezdim bile..
yorumuma gelince de yenge soğukkanlı olabilir hemen kıskanç diyip hakka girilmemeli.

biri size nasıl davranıyorsa sizin de ona aynı şekilde davranmanızı sorun etmez
o yüzden o mesafe istiyorsa siz de öyle olursunuz.. olur biter..

işte sorunda burda zaten 2 yıldan fazla oldu yengeme karşı en ufak kırıcı konuşma olmamıştır.hatta tam tersi düşünceliyimdir biçok konuda.mesafe koymak konusunda ne özeline ne fikirlerine yorumlarına aynı düşünmediğim halde hiçbişey demem.
bazen ben hiçbişey yapmasamda, acaba diyorum zamanında abimin bana sevgisini onun yanında dile getirmesinden rahatsızmı oldu diyorum...anlam veremiyorum bu duruma.

Cok hassas dusunuyorsun, kendinde suc ariyorsun. Elbette karismamissindir, cok iyi davranmissindir, abla kardes gibi olmak istemissindir eminim. Ama iste vardir kendince kafasinda kurdugu birseyler. Ya da hicbirsey yoktur, o anki psikoljisi oyledir, sen ince dusundugun icin yanlis anlamissindir. Kendini uzme, abini cok seviyorsun diye yengeni de cok sevmeye sartlandirma kendini, sen de mesafeli dur.

Aslında sorun hep buradan kaynaklanıyor. Abin artık evli ve onun kendine ait küçük bir ailesi var. Mesela sen abimin bana olan sevgisini mi kıskandı, özel konuşmamız bölündü diyosun. Abin seni tabiki çok seviyodur ama her kadın kıskanır. Belkide abin sana gösterdiği ilgiyi ona göstermiyordur belki onun hiç bir derdini 35-40 dk dinlememiştir ve bu insanın çok gücüne gider. Ayrıca sıkılmışta olabilir sonuçta annen, baban, kardeşlerin ona ne kadar yakın olsada kocasının ailesi. Sen abinin evine gidip kalabilirsinde yengen buna hiç bir şey söyleyemezki. Çok samimi olmana gerek yok ne o seni sevmek zorunda ne de sen onu sadece birbirinize saygı duymak zorundasınız. O yüzden hiç takma kıskanıyo olsa bile bence gayet normaldir.

sonra büyük ablamla konuştum.meğer o benden daha fazla düşünüyormuş.çok soğuk dedi bize karşı bilerek mesafeli duruyor hep.ama ablamda hiçbi şekilde ona yansıtmıyor bu durumu.sadece tanıdıkça soğuyorum ondan dedi bana.
yani tabiki gelinlerde sıkıntı yaşıyordur ona hiçbi sözüm yok ama hiçbişey yapmadığınız halde hatta fazlasıyla iyi olmaya çalıştığnz halde gelinin özellikle mesafe koyma çabası nedendir..?
abime şu durumdan dolayı sizin evde kalamam rahat etmiyorum diyemem her defasında bi bahane buluyorum.ve abim bu duruma üzülüyor sanki onun evine gidip kalmak istemiyormuşum gibi..
acaba ne biliyim yengeme hediye falan alsam( en son doğum gününü kutlamıştık ) falan ilerleme olurmuki

30-40 dk ne konustunuz o kadar be bacim.?
Karisida sikilmistir gelmistir.
Belki de basi agridigi dogruydu
bilemeyiz
fesat dusunmeyin hemen.

30-40 dk aile içinde özel bi konuydu ve yengem abimin sırf bunun için yanıma geldiğini biliyordu.en fazla yarım saattir aslında.ben üzgün olduğum için süre o kadar uzunda olmayabilir.
yengemin sıkılıp gelme durumu yok çünkü öncesinde abim zaten onların yanındaydı uzun süre

sonra büyük ablamla konuştum.meğer o benden daha fazla düşünüyormuş.çok soğuk dedi bize karşı bilerek mesafeli duruyor hep.ama ablamda hiçbi şekilde ona yansıtmıyor bu durumu.sadece tanıdıkça soğuyorum ondan dedi bana.
yani tabiki gelinlerde sıkıntı yaşıyordur ona hiçbi sözüm yok ama hiçbişey yapmadığınız halde hatta fazlasıyla iyi olmaya çalıştığnz halde gelinin özellikle mesafe koyma çabası nedendir..?
abime şu durumdan dolayı sizin evde kalamam rahat etmiyorum diyemem her defasında bi bahane buluyorum.ve abim bu duruma üzülüyor sanki onun evine gidip kalmak istemiyormuşum gibi..
acaba ne biliyim yengeme hediye falan alsam( en son doğum gününü kutlamıştık ) falan ilerleme olurmuki

En guzel hediye
aile icinde dedikodusunu yapmamaniz,sirf kocasinin ailesisiniz diye her olaya karismamaniz olur
emin ol.

30-40 dk aile içinde özel bi konuydu ve yengem abimin sırf bunun için yanıma geldiğini biliyordu.en fazla yarım saattir aslında.ben üzgün olduğum için süre o kadar uzunda olmayabilir.
yengemin sıkılıp gelme durumu yok çünkü öncesinde abim zaten onların yanındaydı uzun süre

Bak sorun çıktı zaten aile içinde özel bi konuydu diyosun yani siz zaten yengeni aileden görmüyosun sonucu çıkartırım ben burdan. Hadi başbaşa konuşmak istemişsinizdir tamam ama o gelince konuyu bitirmek bence yengen açısından kötü bi durumdur belkide farkında olmadan başka şeylerde vardır. sizin için söylemiyorum ama her zaman gelinlere göre görümce suçlu, görümcelere göre gelinler ne yazıkki bu böyle.

Aile icinde bir konu diyorsun
o kadinda sizin ailenizden
abinizin esi otesi yok
siz onu benimseyememisken
onun size sicak davranmasini hiccc beklemeyin.
Ayrica burasi gorumceleri sevmeyen
gelinler yeri
bnm gibi dusunen coktur;)

Bak sorun çıktı zaten aile içinde özel bi konuydu diyosun yani siz zaten yengeni aileden görmüyosun sonucu çıkartırım ben burdan. Hadi başbaşa konuşmak istemişsinizdir tamam ama o gelince konuyu bitirmek bence yengen açısından kötü bi durumdur belkide farkında olmadan başka şeylerde vardır. sizin için söylemiyorum ama her zaman gelinlere göre görümce suçlu, görümcelere göre gelinler ne yazıkki bu böyle.

Kalbimizmi bir?ayni seyi yazmisiz:)
Aileden gormuyorlar,hissettiriyorlardir da kesin,ablasiyla dedikodusunu yapiyorlar yok sicak degil vs vs
nasil sicak olsun.

Aslında sorun hep buradan kaynaklanıyor. Abin artık evli ve onun kendine ait küçük bir ailesi var. Mesela sen abimin bana olan sevgisini mi kıskandı, özel konuşmamız bölündü diyosun. Abin seni tabiki çok seviyodur ama her kadın kıskanır. Belkide abin sana gösterdiği ilgiyi ona göstermiyordur belki onun hiç bir derdini 35-40 dk dinlememiştir ve bu insanın çok gücüne gider. Ayrıca sıkılmışta olabilir sonuçta annen, baban, kardeşlerin ona ne kadar yakın olsada kocasının ailesi. Sen abinin evine gidip kalabilirsinde yengen buna hiç bir şey söyleyemezki. Çok samimi olmana gerek yok ne o seni sevmek zorunda ne de sen onu sadece birbirinize saygı duymak zorundasınız. O yüzden hiç takma kıskanıyo olsa bile bence gayet normaldir.

abimin hem iyi bi eş hem iyi bi abi olduğunu düşünüyorum.aslında birazda annemin son zamanlarda oonlar için çok yorulduğunu düşünüyorum.sitemim var.annem haftanın en az 3 günü yemek gönderir sipariş yapar gibi.sonra zaten bizede gelirler.sakın yanlış anlamayın ama ben gelmelerini çok istiyorum.abim bu durumdan mutluysa bende mutluyumdur.ama annem akşama kadra yemek hazırlar biz aynen mutfakta.ablamında sınavları var yardım edemiyosa yengemin misafir gibi davranıp yapılacak bişey varmı demesi...annem ısrarla yok yok kızım deyince geri durması...sonra gecede kızım dizlerim ağrıyor demesi canımı sıkıyor.benim okulum dersanem derken akşamları görüyorum sadece annemleri.zaten yaşlılar..
iyiliğe karşı duyarsız olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Kalbimizmi bir?ayni seyi yazmisiz:)
Aileden gormuyorlar,hissettiriyorlardir da kesin,ablasiyla dedikodusunu yapiyorlar yok sicak degil vs vs
nasil sicak olsun.

Sanırım öyle :) Bende gördüğüm gibi sorun zaten belliymiş dedim keşke böyle olmasa işte ne yazık ki farkında olmadan o kadar çok şey yapılıyorki.

abimin hem iyi bi eş hem iyi bi abi olduğunu düşünüyorum.aslında birazda annemin son zamanlarda oonlar için çok yorulduğunu düşünüyorum.sitemim var.annem haftanın en az 3 günü yemek gönderir sipariş yapar gibi.sonra zaten bizede gelirler.sakın yanlış anlamayın ama ben gelmelerini çok istiyorum.abim bu durumdan mutluysa bende mutluyumdur.ama annem akşama kadra yemek hazırlar biz aynen mutfakta.ablamında sınavları var yardım edemiyosa yengemin misafir gibi davranıp yapılacak bişey varmı demesi...annem ısrarla yok yok kızım deyince geri durması...sonra gecede kızım dizlerim ağrıyor demesi canımı sıkıyor.benim okulum dersanem derken akşamları görüyorum sadece annemleri.zaten yaşlılar..

Ama burda bence sorun annenden kaynaklanıyor. Yapmasın mesela zor bişey değil bu kimse kimseye sipariş gibi yemek yapmak zorunda değilki. Diğer şekildede cevap verdim siz bence yengenizi aileden görmüyosunuz bak mesela diyosunki abim mutluysa bende mutluyumdur. Yani o kadın mutlu değilsede banane diyosunuz. Eğerki kimse annene yemek yap demiyosa ve annen buna rağmen yapıyosada yengen aynen benim gibi ee yapmasın o zaman ben yap demiyorumki diyodur.

aile içi derken yanlış anlaşılmasın benimle ilgili bişey yani.yengem abimin o konuyu konuşmak için yanıma geldiğini biliyordu.ama bende üzüldüğüm bi konuyu onun yanında konuşmak istemeyebilirim.
asla dedikodu yok.sadece soğuk olduğunu söyledik bu kadar.
benim anlamadığım yanımıza geldiğinde benim öncesinde üzgün olduğumu bile bile neden ters ters bakıyoki..bende ona rağmen çay yapayım getireyim içermisin...durum bundan ibaret

yenge değil siz yengeye karşı önyargılısınız
konuyu bu şekilde açsaydınız keşke daha anlaşılırdı ne oldugu:ssz:
evde 2 kız var ikisi de büyük ama yengeden iş beklemek ayrı bir tuhaflık bana göre.
sınavlarınızın vs arkasına sıgınmaya gerek yok:34: 2 kız hiç mi mola vermiyorsunuz da yaşlı anneniz her işi yapıp akşam dizleri ağrıyor mesela?
bence siz artniyetinizi düzeltip de bakın yengeye.
ha zaten karşılık beklenerek yapılan iyilik de iyilik değildir benim nezdimde :6:

aile içi derken yanlış anlaşılmasın benimle ilgili bişey yani.yengem abimin o konuyu konuşmak için yanıma geldiğini biliyordu.ama bende üzüldüğüm bi konuyu onun yanında konuşmak istemeyebilirim.
asla dedikodu yok.sadece soğuk olduğunu söyledik bu kadar.
benim anlamadığım yanımıza geldiğinde benim öncesinde üzgün olduğumu bile bile neden ters ters bakıyoki..bende ona rağmen çay yapayım getireyim içermisin...durum bundan ibaret

Canım senin erkek arkadaşın var mı bilmiyorum. Ama o ay abi-kardeş konuşsunlar dertleşsinler diye düşünmezzz. Genelde hep böyledir çünkü bu. Yüksek ihtimal siz o sırada konuşurken amannn ne kadar uzun sürdü ya ne derdi var bu kadar diye düşünüyodur. Dediğim gibi ne siz onun düşündüğü gibi düşünürsünüz ne de o. Ama o senin abin. Sen yengeni yengen seni sevmek zorunda değil sadece saygı duymak zorundasınız. Ve bence abinin evinede gidebilirsin sonuçta orası yengenin evi değil sadece.

Back
X