• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin-Görümce sorunsalı :((

Ama burda bence sorun annenden kaynaklanıyor. Yapmasın mesela zor bişey değil bu kimse kimseye sipariş gibi yemek yapmak zorunda değilki. Diğer şekildede cevap verdim siz bence yengenizi aileden görmüyosunuz bak mesela diyosunki abim mutluysa bende mutluyumdur. Yani o kadın mutlu değilsede banane diyosunuz. Eğerki kimse annene yemek yap demiyosa ve annen buna rağmen yapıyosada yengen aynen benim gibi ee yapmasın o zaman ben yap demiyorumki diyodur.

malesef beklentileri var.ben soğuk mesafeli dururum ama herkes bana karşı düşünceli davransın gibilerinden..
yengemi aileye dahil etmemek gibi bi durum yok.gerçekte görseniz yürürken koluna girer sanki kızkardeş gibi sohbetler ederim yakınlık gösteririm.misafiri gelse yardıma giderim.ne biliyim yabancı görsem bunları yaparmıyım. öyle değil. yengemde genel anlamda bi soğukluk var. mesela babamın maddi durumu iyi sayılır ve benimle ablama para denk olunca sözü vardı araba alayım diye.öyle kaldı ve biz çok araba yol sıkıntıları çektiğimiz halde babama bunu hatırlatmaz onun yıllarını emeğini bildiğimiz için baba bana araba al demeyiz.sonuçta bu babamın isteği.geçende yengem anneme babaya söyliyim bi miktar para biriktiriyim (bu en fazla 4-5 milyar) bana otomatik vites bi araba alsın..benimle ablamın yanında bunu demesi sizcede ayıp değilmi.bizde ablamla sustuk.bişey demedik.olsa zaten babam önce kızlarına almış olmazmıydıki zaten onun bi aciliyetide yok.bilmiyorum kötü düşünmek istemiyorumda.bakalım artık.umarım bu soğukluk geçer.

sonra büyük ablamla konuştum.meğer o benden daha fazla düşünüyormuş.çok soğuk dedi bize karşı bilerek mesafeli duruyor hep.ama ablamda hiçbi şekilde ona yansıtmıyor bu durumu.sadece tanıdıkça soğuyorum ondan dedi bana.
yani tabiki gelinlerde sıkıntı yaşıyordur ona hiçbi sözüm yok ama hiçbişey yapmadığınız halde hatta fazlasıyla iyi olmaya çalıştığnz halde gelinin özellikle mesafe koyma çabası nedendir..?
abime şu durumdan dolayı sizin evde kalamam rahat etmiyorum diyemem her defasında bi bahane buluyorum.ve abim bu duruma üzülüyor sanki onun evine gidip kalmak istemiyormuşum gibi..
acaba ne biliyim yengeme hediye falan alsam( en son doğum gününü kutlamıştık ) falan ilerleme olurmuki

Arka planda neler hissediyor hic bilemezsin ki. Ben en cok esimin kardesine olan derin askindan dolayi sogudum, esim beni hep kiz kardesi ile kiyaslardi, kardesim gibi bir kizla evlenmek isterdim derdi surekli. Bu laflar, tavirlar soguttu beni. Gorumceme soyledim, abin sana cok hayranmis, senin gibi biriyle evlenmek istermis hatta dedim, kiz cok sasirdi, dunyadan haberi yokmus. Belki abinin de boyle tavirlar, laflari vardir, biliyor musun?

Bu arada sen ne kadar dusunceli bir kizsin ya, benim gorumce de iyidir de hani zarari yoktur, ben soguk dursam umrunda olmaz, o da soguk durur, dogumgunumu kutlayayim, hediyeler alayim dusuncesi yoktur hic, abisininkini kutlar, hediye alir, bana yoktur yani, hem ben de onunkini kutlayip, hediye almama ragmen. Canim benim bu kadar uzme kendini ya, iyi duygularini, sevgini kendi ailene sakla.

Son düzenleme:
Valla ben sorunu çözdüm. Siz yengenize karşı ön yargılısınız oda siz karşı. Ablanla bile konuşuyormuşsunuz mesela. Annenin yaptığı yemeklere sinirleniyosun eğerki tek başına abine yapsa hiç bişey demezdin. Tabiki karısı yemeği o yapıcakta diyebilirsin ona bişey demem. Eminim yengeni dinlesek o da bir sürü şey söyler. Siz mesafeye devam edin bence eğerki samimi olursanız herşey daha kötü olur gibime geliyo

yenge değil siz yengeye karşı önyargılısınız
konuyu bu şekilde açsaydınız keşke daha anlaşılırdı ne oldugu:ssz:
evde 2 kız var ikisi de büyük ama yengeden iş beklemek ayrı bir tuhaflık bana göre.
sınavlarınızın vs arkasına sıgınmaya gerek yok:34: 2 kız hiç mi mola vermiyorsunuz da yaşlı anneniz her işi yapıp akşam dizleri ağrıyor mesela?
bence siz artniyetinizi düzeltip de bakın yengeye.
ha zaten karşılık beklenerek yapılan iyilik de iyilik değildir benim nezdimde :6:

siz ne kadar yanlış okuyorsunuz ya allah aşkına..iş beklemekte nedir? öyle bi durum asla yok.derslerin arkasına sığındığımızı nerden biliyosun? ablamda bende asla geri durmayız iş konusunda.bize geldiklerindede bi dk oturmam sürekli ayaktayımdır.ama onun yabancı misafir gibi davranması bence tuhaf olan.

Arka planda neler hissediyor hic bilemezsin ki. Ben en cok esimin kardesine olan derin askindan dolayi sogudum, esim beni hep kiz kardesi ile kiyaslardi, kardesim gibi bir kizla evlenmek isterdim derdi surekli. Bu laflar, tavirlar soguttu beni. Gorumceme soyledim, abin sana cok hayranmis, senin gibi biriyle evlenmek istermis hatta dedim, kiz cok sasirdi, dunyadan haberi yokmus. Belki abinin de boyle tavirlar, laflari vardir, biliyor musun?

Sizin esiniz hic normal degilmis.

malesef beklentileri var.ben soğuk mesafeli dururum ama herkes bana karşı düşünceli davransın gibilerinden..
yengemi aileye dahil etmemek gibi bi durum yok.gerçekte görseniz yürürken koluna girer sanki kızkardeş gibi sohbetler ederim yakınlık gösteririm.misafiri gelse yardıma giderim.ne biliyim yabancı görsem bunları yaparmıyım. öyle değil. yengemde genel anlamda bi soğukluk var. mesela babamın maddi durumu iyi sayılır ve benimle ablama para denk olunca sözü vardı araba alayım diye.öyle kaldı ve biz çok araba yol sıkıntıları çektiğimiz halde babama bunu hatırlatmaz onun yıllarını emeğini bildiğimiz için baba bana araba al demeyiz.sonuçta bu babamın isteği.geçende yengem anneme babaya söyliyim bi miktar para biriktiriyim (bu en fazla 4-5 milyar) bana otomatik vites bi araba alsın..benimle ablamın yanında bunu demesi sizcede ayıp değilmi.bizde ablamla sustuk.bişey demedik.olsa zaten babam önce kızlarına almış olmazmıydıki zaten onun bi aciliyetide yok.bilmiyorum kötü düşünmek istemiyorumda.bakalım artık.umarım bu soğukluk geçer.

Bence sen yengen hakkında gerçekten kötü düşünmek istiyorsun. Seni yargılamak kötülemek için söylemiyorum bunu ama ne var babam bana araba alsın dediyse. Ki bence böyle birşeye hakkı yok ama onu o düşünsün. Belki de babandan o samimiyeti gördüğü için öyle bir şey söyleyebiliyodur. Sen söylememişsin ama o söylemişse o onun sorunu senin değil. Çok fazla düşünme düşündükçe nefret edersin yengenden belki o da senin düşündüğün gibi bir sürü şey düşünüyodur. Mesela evde 2 tane kız var bütün işi bana yıkma düşüncesindeler bende oturuyorum yapmıyorum yapsınlar banane diyodur mesela. Araba konusunda babam alsa önce kendi kızlarına almaz mı diyosun ya mesela o da ben niye yardım ediyim kayınvalideme önce kendi kızları yardım etsin diyodur bilemezsin.

Bu araba konusunda haklisiniz bakin.

Biz bisey yapmioruz cok vericiyiz ama o minnet duymuyo.nankorluk ediyo gibi kaba bi tabir cikardim bu konunun ozunden.farketmeden verdiginiz zararlari erkek tarafi hic bi zaman gormez.ayni seyin kendine yapildigini dusun kapi kapanio icerde bi ozel gorusme.baska zaman yokmu gorusme yapacak.ayrica suda gercekki surekli ana kiz arasinda bir muhasebe doner.bana gore gorumce anasinin ortagi.ic ice olmak zorunda degilsinizki.yemekler falan..sonrada anlatisun bjnu yaptik sunu yaptik..yapmayin.muhtac degil kimse gelin istiomu acaba bu yorucu ve gereksiz ilgiyi.ama sor yok biz iyiz.cok sey varda iste ammaaann...

siz ne kadar yanlış okuyorsunuz ya allah aşkına..iş beklemekte nedir? öyle bi durum asla yok.derslerin arkasına sığındığımızı nerden biliyosun? ablamda bende asla geri durmayız iş konusunda.bize geldiklerindede bi dk oturmam sürekli ayaktayımdır.ama onun yabancı misafir gibi davranması bence tuhaf olan.

işte bu yorumunuzla da doğru okuduğumu yine anladım.
evde 2 yetişkin kız varken annenizin iş yapmaktan dizleri agrıması üzücü.
hem beklentimiz yok diyip hem oturması tuhaf diyorsunuz ben anlamadım bu çelişkileri:ssz:

Bence sen yengen hakkında gerçekten kötü düşünmek istiyorsun. Seni yargılamak kötülemek için söylemiyorum bunu ama ne var babam bana araba alsın dediyse. Ki bence böyle birşeye hakkı yok ama onu o düşünsün. Belki de babandan o samimiyeti gördüğü için öyle bir şey söyleyebiliyodur. Sen söylememişsin ama o söylemişse o onun sorunu senin değil. Çok fazla düşünme düşündükçe nefret edersin yengenden belki o da senin düşündüğün gibi bir sürü şey düşünüyodur. Mesela evde 2 tane kız var bütün işi bana yıkma düşüncesindeler bende oturuyorum yapmıyorum yapsınlar banane diyodur mesela. Araba konusunda babam alsa önce kendi kızlarına almaz mı diyosun ya mesela o da ben niye yardım ediyim kayınvalideme önce kendi kızları yardım etsin diyodur bilemezsin.

biraz tarafsız bakın lütfen gelin gibi değil.benim yerime koysanız bi..zaten bizden ona karşı en ufak bi tavır trip hiçbişey yokki...bakıyorum ablama gayet sıcakkanlı oda.arkasından konuşma durumumuz hiç olmadı inanın.bu 2.5 yıl içinde sadece bu soğuk olduğunu düşünme fikri.
evde iki tane kız var bütün işleri bana yıkma düşüncesindeler diye düşünemezki...kimse ona şu bardağı al şuraya koy dememiş.ne diyorum ben gerçekten istekli bi şekilde hizmetinide yaparım yengemin.sonuçta yengemdir.mesela bi gezmeye gitsek orda başkalrının yanında daha fazla ilgilenirim.ama yok yok olmuyor bazen..

işte bu yorumunuzla da doğru okuduğumu yine anladım.
evde 2 yetişkin kız varken annenizin iş yapmaktan dizleri agrıması üzücü.
hem beklentimiz yok diyip hem oturması tuhaf diyorsunuz ben anlamadım bu çelişkileri:ssz:

siz kayınvalidenize gidince oturup size servis yapmasını bekiyosunuz heralde...o kadar şey yazdım daha benim ne demek istediğimi anlayamamışsın.gece gece uykun varsa git uyu.uzatma artık. ben gerçek bi tavsiye istiyorum eleştiri değil.

Bu arada sen ne kadar dusunceli bir kizsin ya, benim gorumce de iyidir de hani zarari yoktur, ben soguk dursam umrunda olmaz, o da soguk durur, dogumgunumu kutlayayim, hediyeler alayim dusuncesi yoktur hic, abisininkini kutlar, hediye alir, bana yoktur yani, hem ben de onunkini kutlayip, hediye almama ragmen. Canim benim bu kadar uzme kendini ya, iyi duygularini, sevgini kendi ailene sakla.

Soylemeden edemedim, esiniz ne kadar ilginc bir insanmis... :26: kardesim gibi biriyle evlenmek isterdim lafi cok yakisiksiz olmus bence. Herhangi biri icin; x gibi biriyle evlenmek isterdim dese yine oyle olurdu ama kardes, ne bileyim ya. Bu kadar hayranlik falan cok hos gelmedi bana. Ve bence de gorumcenizden sogumakta haklisiniz bu durumda.

siz kayınvalidenize gidince oturup size servis yapmasını bekiyosunuz heralde...o kadar şey yazdım daha benim ne demek istediğimi anlayamamışsın.gece gece uykun varsa git uyu.uzatma artık. ben gerçek bi tavsiye istiyorum eleştiri değil.
birincisi haddinizi aşmayın kimse babanızın oğlu değil benimle böyle konuşamazsınız.
çelişkili yorum atan sizsiniz üstüne atarlanan da sizsiniz.gören de küfrettim sanır.
terbiyeli olun!
konu açtıysanız herkes sizi pohpohlayacak değil. fesuphanallah..

Son düzenleme:
Heeeh tam kk lık bır konu bir görümceyi araya almış gelinler :)) hem gelinim hem görümceyim 2tanede görümceye sahıbım nereye destek gerekirse haber edin emi :)) Erkeklere bu konularda cok ımrenıyorum hıc kaynım benı kıskanıyormu dıyen bır erkek gordunuzmu :) Biz bayanlar arasında bu cekısme bitmedi bitmezz :))

Sizin esiniz hic normal degilmis.

Yok ya aslinda normal de kardesinin karakterini, kisiligini cok begeniyor, benimkine gore. Yani o cok agirmis, hanim hanimcikmis, ben hafif mesrebmisim(!) vs vs.
Ama zamanla Allah gosteriyor bu laflarinin, kalbimi kirdiklarinin sonucunu.

biraz tarafsız bakın lütfen gelin gibi değil.benim yerime koysanız bi..zaten bizden ona karşı en ufak bi tavır trip hiçbişey yokki...bakıyorum ablama gayet sıcakkanlı oda.arkasından konuşma durumumuz hiç olmadı inanın.bu 2.5 yıl içinde sadece bu soğuk olduğunu düşünme fikri.
evde iki tane kız var bütün işleri bana yıkma düşüncesindeler diye düşünemezki...kimse ona şu bardağı al şuraya koy dememiş.ne diyorum ben gerçekten istekli bi şekilde hizmetinide yaparım yengemin.sonuçta yengemdir.mesela bi gezmeye gitsek orda başkalrının yanında daha fazla ilgilenirim.ama yok yok olmuyor bazen..

Canım ben evli değilim evet erkek arkadaşımın ablası var ama bizim aramız çok iyidir arada ufak atışmalarımız olmuştur ama ben hüngür hüngür ağlarken beni sadece de o dinlemiştir, kimsenin bilmediği sırlarını sadece bana anlatır.. Ama gel bana sor hala bazı hataları vardır benim gözümde unutamadığım. Sana göre normal gelen şeyler ona göre o kadar çok ters geliyordur ki ya da ona göre ters gelen şeyler ona göre normal. Sen ben hiç terslik yapmadım ki dersin ama hiç farketmediğin bir şey yapmışsındır o çok sinirlenmiştir içten içe. Sen iyice bir otur düşün ama kendini onun yerine koyarak düşün belki o zaman biraz hak verebilirsin. Mesela al bardağı koy dememişizdir diyosun belkide öyle bir bakış attın ki hiç bişey söyleme gerek kalmamıştır.

Biz bisey yapmioruz cok vericiyiz ama o minnet duymuyo.nankorluk ediyo gibi kaba bi tabir cikardim bu konunun ozunden.farketmeden verdiginiz zararlari erkek tarafi hic bi zaman gormez.ayni seyin kendine yapildigini dusun kapi kapanio icerde bi ozel gorusme.baska zaman yokmu gorusme yapacak.ayrica suda gercekki surekli ana kiz arasinda bir muhasebe doner.bana gore gorumce anasinin ortagi.ic ice olmak zorunda degilsinizki.yemekler falan..sonrada anlatisun bjnu yaptik sunu yaptik..yapmayin.muhtac degil kimse gelin istiomu acaba bu yorucu ve gereksiz ilgiyi.ama sor yok biz iyiz.cok sey varda iste ammaaann...

yapmayınca annemin ilgisiz olduğunu hissettiriyorlar kadına.beklediğim neden minnet olsunki ya soğuk davranmasın yeter.aslında belkide asıl sorun şu biz tanışma süresinde ailesindende bi iki kişi asık surat olduğunu çok ciddi durduğunu şakayla karışık söylediler.
tabii herkesin bi hali tavrı vardır ama kötü bakışlar neden?

Heeeh tam kk lık bır konu bir görümceyi araya almış gelinler :)) hem gelinim hem görümceyim 2tanede görümceye sahıbım nereye destek gerekirse haber edin emi :)) Erkeklere bu konularda cok ımrenıyorum hıc kaynım benı kıskanıyormu dıyen bır erkek gordunuzmu :) Biz bayanlar arasında bu cekısme bitmedi bitmezz :))

Hahahh gece gece guldurdun beni.
Biz kadinlar boyleyiz degil mi.

Ay çok güldüm yorumuna hele nereye destek gerekirse haber edin emi demene bayıldım :))

birincisi haddinizi aşmayın kimse babanızın oğlu değil benimle böyle konuşamazsınız.
çelişkili yorum atan sizsiniz üstüne atarlanan da sizsiniz.gören de küfrettim sanır.
terbiyeli olun!
konu açtıysanız herkes sizi pohpohlayacak değil. fesuphanallah..

terbiyemden ödün vermiyorum.siz yazdıklarımı okumadan çok önyargılı konuşuyosunuz.farkında bile değilsiniz.benim kuzenlerim kendi gelinlerini dedikodu ettiği zaman bile susturan biriyimdir.sonuçta bende bi gün gelin olucam.iki taraftanda bakamadığımı sanıyorsunuz konuya?

ya asıl sorduğum şu...zaten soğuk duran biriyle anlaşmak için neler yapardınız...

Back
X