• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin gorumceyi kiskanir mi hic ???

myHos06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
245
41
48
35
Ankara
Hep konusuyoruz burada.gelinler olarak dert yaniyoruz.

ancakk..

ben bir gorumceyimde ayni zamanda.
Abim ve esi babamlarla oturuyor.
bastan beri sikinti etti birlikte oturma konusunu.
her zaman da ilk destekcisi oldum Allah biliyor.

Kendim ister miyim k.v ile oturmak diye dusundum ve hep bu kizin hakli oldgunu evindeoturmak istemesi kadar dogal bi hakki olmadgni dedimmm durdum annemlere.

Iki bucuk yillk evliler.
Babamin bir arsasi vardi orayi muteahhite verdi daire karsiligi.
muteahhit batti insaat kaldi sonra birsuru alavere dalavere neyse simdi baska biri aldi orayi neticede bitecek sonunda.
(Abimin geliri baska bir evde kirada oturacak kadar iyi degil)
Kizcagizin en guzel gunleri oyle gecti diye uzuluyorum bende..neyse biz gecen hafta iki gun ust uste annemlerde kaldik ablamla.

ablamin da bi kizi var 11 yasinda cingozun teki.
Bzm gelinin telini almis oyun oynuyor.mesajlarini karistrmis gitmis ablama dems ablam da okumus birguzel.

Mesajlarda abime dert yaniyormus.baban ozellikle kizlari geldimi gidip alisveris yapiyor
ben o gun sunu sunu istedigimde almamsti simdi bi kus sutu eksik.
ben kendimi bu eve ait hissetmiyorum.
neden hala beraber oturuyoruz..
iki gundur burdalar ve ben cok yoruluyorum.
Ve daha bisuru bizden yana yakinmalar..

kesinlikle yegenimin ve ablamin yaptiginin dogru oldugunu soemiyorum
yeterince empati kurdum ona karsi.
ben olsam daha kotu kizardim bnm mesajlarim okunsa kiyameti koparirdim dye.
bunun yanlisligni tartsmiyorum bile
ama sonucta bir sekilde gelinimizin dusunceleri bize ulasmis oldu ve bn nasil eskisi gbi olabilirim bilmiyorum..

babamin evine gidemeyecek miyim.?

Oraya gittiğinizde gelinden çok hizmet bekler misiniz.
Yani siz sofrayı hazırlamak toplamak vs yapıyor musunuz
Ya da anneniz günlük işleri hep kıza yüklüyor olabilir mi

ancakk..

Kendim ister miyim k.v ile oturmak diye dusundum ve hep bu kizin hakli oldgunu evindeoturmak istemesi kadar dogal bi hakki olmadgni dedimmm durdum annemlere.

Iki bucuk yillk evliler.
muteahhit batti insaat kaldi sonra birsuru alavere dalavere neyse simdi baska biri aldi orayi neticede bitecek sonunda.
Kizcagizin en guzel gunleri oyle gecti diye uzuluyorum bende..neyse biz gecen hafta iki gun ust uste annemlerde kaldik ablamla.

Bzm gelinin telini almis oyun oynuyor.mesajlarini karistrmis gitmis ablama dems ablam da okumus birguzel.

Mesajlarda abime dert yaniyormus.baban ozellikle kizlari geldimi gidip alisveris yapiyor

ama sonucta bir sekilde gelinimizin dusunceleri bize ulasmis oldu ve bn nasil eskisi gbi olabilirim bilmiyorum..

tabiki gidebileceksiniz, aslında yengenizin sizle yine bir ilgisi yok bence, sadece aynı evde oturmak istemedği için abinizin kafasını çelmek istemiştir diye düşünüyorum. Kendinizde aynı evde oturmak istemediğinizden bahsetmişsiniz kendisne ait özel bir alanı olmadığı ve sizlerin gelmesi ile işleri biraz daha arttığı için yakınmış olabilir, siz ailecek berabersiniz oda öyle yada böyle yanlız hissetmiş olabilir.

Olumlu düşünmek istiyorum :1::1:

Haklı olarak sinirleri bozulmuştur, zor bir hayat yaşıyor.
Ama böyle zor olacağını bile bile kabul etmedi mi beraber yaşamayı, ne bekliyordu ki?

Mümkün olduğunca işlere yardım etmeye çalışın.
Bir de abla-kardeş daha çok muhabbet ediyorsanız kendini dışlanmış hissetmiş olabilir.

Ailenizle beraber kaldigi icin orasi onunda evi aslinda, ama biyandanda aslinda onun evi degil cünkü o giden gelene karisamiyor ve sizde babamin evine gidemiycekmiyim diYorsunuz... Ne güzel onu anlamaya calisiyorsunuz ama bence yeterince anliyamazsiniz, cünkü bu durumu yasayan o... Belki normalde hic umrunda olmiyacagi seyleri bile artik cok abartiyordur, hersey gözüne batiyordur cünkü böyle yasamaktan mutsuz, hos tabii ondada hata var böyle biseyi bastan kabul etmekle hata yapmis... Zaten yakinda ayriracaksa evini ve size büyük bi saygisizligi olmadiysa, biraz görmezden gelin derim... Bana bunalmanin sonucunda yazilan seyler gibi geldi, arti abinizi ikna etmek icin olan cirpinislari...
Ev ev üstüne olmaz, keske daha cabuk bi cözüm bulunsa yoksa yok yere küslük olacak gibi...

Bir seyi merak ediyorum.herkes gelin hanim icin diyor ki orasi onun da evi.Tabi ki onun da evi.Ama önden önce sizin ebevyenlerinizin ve sizlerin evi.Abinizin ayri oturmaya durumu yokmus.Insanlar bile bile bu durumlari kabullenip neden sonra sikayet ederler.Madem memnun degiller ona göre davranip ayri oturacaklardi.Yok bu mümkün degilse bu kadar sizlanmaya haklari yok bence.Herkes kendinden sorumludur kimse kimseye bakmak zorunda degil.bir insan evlilik karari alabiliyorsa sonuc larina da katlanmak zorunda.

Eğer yanlış anlamadıysam, yeğeniniz mesajları annesine gösterdi ve o da ne kadar ayıp diye kızına kızmak yerine kendisi de bir güzel okudu. Bunun yanlış olduğunu kabul etmişsiniz o konuda yorum yapılmaması için ama bence bu olayın en önemli kısmı. Kesinlikle es geçilemez. Mesajları bile okunuyorsa o evde hiçbir özeli olamaz bu kadının diye geçti benim aklımdan.

En baştan kabul etmiş birlikte yaşamayı diye herkesin bu kadının kişisel alanına girmesi mi gerekiyor? Aynı evde yaşamakla bu gibi durumları da mı kabul etmiş oluyor?

Sana birşey söyleyeyim mi;yiğenin telefonu kurcalayıp,annesine göstermesi,onun sana göstermesi durumu bile gelinin şikayetlenip evden gitmek istemesini haklı gösterecek bir sebep.
Bir düşün bakalım,sizler eşlerinize hiç mi görümcelerinizi şikayet etmiyorsunuz,hiç mi kayınpederden dert yanmıyorsunuz.Hatta annen hiç mi gelini kötülemedi,ablan veya sen hiç mi hakkında olumsuz birşey söylemedin.
İnsan hiç mi kocasıyla dertleşemeyecek.O an sinirlendi yazdı diyelim.Sen geline nasıl davranacağını bırakta,ablanla yiğene tavrını koy bence.

bence yazdığı şeyler bıkmanın usanmanın sonucunda yazılmış şeyler
açıkçası hiç aklıma kötü birşey gelmedi
sizinle hiçbir ilgisi yok bence
tabiki gideceksiniz babanızın evine..
gittiğinizde sofraya veya başka şeylere yardım ediyor musunuz?
bence hiç bunları görmemiş duymamış gibi davranın...

Burada çok zaman okuyoruz. K.valide, k.peder melek olsa aynı evde oturulmaz diye. Yengeniz zaten istemeyerek te olsa mecburen ailenizle oturuyor. Siz ne kadar empati kurmaya çalışsanız da yengenizin duygularını anlayamazsınız. Yeğeniniz küçük olduğu için diyelim yaptı bir şımarıklık telefonu karıştırdı, ablanızın veya sizin çok yanlış bir şey yaptığını söyleyip telefonu hiç karıştırmadan gelininize vermeliydiniz. Sadece bu durum bile çok can sıkıcı, neden özelini merak edip karıştırıyorsunuz ki, ailenizle beraber kalmayı istemediğinden yapılan en ufak bir şey bile yengenize çok farklı görülebilir, babanız gerçekten de kızları geldiği için alışverişe özenmiş olabilir ve gayet doğaldır bu durum. Babanız gelinini seviyorsa da, kızlarının yeri tabi ki farklıdır. Babanızın evi tabi ki gideceksiniz; ama gittiğinizde her hizmeti v.s.. yengenizden bekler, sohbet muhabbet dışlarsanız bu durumdan tabi ki hoşnut olmaz; ama gittiğinizde her hizmeti kendiniz yapıp hatta yengenizi de otutturup (biz yokken zaten yoruluyorsun deyip) ona da hizmet edip muhabbetlerde hiç ayırmazsanız bence sorun olmamalı. Gelinlerden de, görümcelerini kıskananlar vardır muhakkak ; ama sizin yazdıklarınızdan gelininizin sizi kıskandığı sonucuna varılamaz.

Neden buraya geliyolar gelmesinler de yazmış mı?
Yoksa diğer yazdıklarında size karşı bi art niyet görmedim.
Kendi sıkıntısından dem vumuş daha çok.

ben kötü bi niyet göremedim açıkcası.kendinizi onun yerine koyun siz uzun zaman görmediğiniz ailenize ablanıza kavuşup mutlu oluyorsunuz ama o zaten özel hayatı olmayan evde dışardan sizi izliyor.biz hep birlikte annemlerde toplanırsak gelinimiz ayrı evinde oturuyor bu arada o sıkılmasın diye hep onla ilgilenmeye çalışırım asla ablamla ikili muhabbete girmeyiz sonuçta bizim muhabbetimize uzak konuştuğumz olayların tümünü bilmiyor.birde ablam yiğenimle bize gelince ben bile bazen sıkılyorum sürekli yemek getir götür çocuğun istekleri falan derken yoruluyo insan.bence hak verin kardeşiniz gibi görürseniz anlarsınız.zaten sizde olumlu yaklaşmaya çalışmışsınız unutun gitsin.size karşı değilde eşine yansıtma şekli diye düşünüyorum.

size hizmet ettiği için yoruluyor olabilir.
onun dışında gençtir yani istediklerinin alınmasını ister eğer kendine alınmayıp da size alıyorsa babanız sürekli içerlemiş olabilir.
ama neden hala burdalar demesi hoş değil.

Son düzenleme:

ancakk..

Iki bucuk yillk evliler.

Burada bu olayı yaşamış olmanıza rağmen anlatım ve ifade tarzınınızdan bile belli görümcelik yapmadığınız. Allah herkese sizin gibi görümce nasip etsin. Ablanızı bilemem tabi, sizin için konuşuyorum.

Ben gelinizin yerinde olsam, dediği gibi bir durum olsa dahi, sizin tavırlarınızı göz önünde bulundurup asla bunun lafını etmezdim.
Bence çok ayıp etmiş..Siz görümcelik değil kardeşlik yapıyorsunuz, ama o tam bir gelinmiş..

Babanız geline bakmak zorunda değil
Oğlunun durumu iyi dğeil diye beraber yaşıyorlar
Her gün herşey olmayabilir bi evde ama siz misafir gibi olduğunuzdan özen gösterilmesi doğal
Siz de eşinizle beraber babanıza yerleşseniz babanız size de hergün özenemez
Gelininiz ayrı eve çıkmak isterken sizi bahane göstermiş bence
Çalışsın kendi alsın ne istiyosa ya da kendi eşinden istesin, kayınpederden birşey istemeye utanır insan bu almadı diye şikayet ediyo.

Son düzenleme:
Muhtemelen bu ara abinizi sürekli ayrı eve çıkma konusunda dürtüyordur belki de doğal olarak .

Siz gelince de eline geçen fırsatı değerlendirmiş , belki biraz eklemiş , abartmış , külkedisi moduna girmiş ve bunaldığını yazmış.

Yani asıl derdi siz değilsiniz , sizin o evde olmanız onun gitme isteğini abinize haklı gösterebilecek bir bahane sadece.

O mesajları okumasanız da bu durumlardan şikayetçi olduğunu biliyordunuz muhtemelen .

Neyse gelelim mesaj konusuna . Yeğen cingözmüş okumuş , gidip anneye iletmiş , anne size belki annenize de ... Birilerinin elinde benim eşimle yazışmalarım dolaşsa tepkim ne olurdu kestiremedim şuan . Siz hata olduğunu kabul ettiğiniz bu durumu onun ağzından çıkanlardan dolayı normalleştirmeyin yine de .Yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi olmasın durum .

Kaldığınız yerden mesajları okumamış gibi devam edin tavsiyem.

Siz onu anlıyorsunuz zaten yaşamadan kimse bilemese de hak veriyorsunuz bu çok önemli, kaldı ki şu durumda siz ne yapabilirsiniz ki? Gelininiz ayrı eve çıkmak istiyor tamam, doğal ama abinizin maddi durumu yeterli değilmiş, kaldı ki bana göre ev geçindirecek bütçeye sahip olmayan kişilerin bu şekilde evlenmesi sağlıklı gelmiyor, yani hata en başında. Kişi bir müddet sonra sıkılacak çünkü, aile hayatı olmayacak, kendine ait bir evi, bir düzeni olmadığı ve anne ve baba' nın diğer çocukları da gelip gideceği için, göze batacak ki çok normal, insan zaman zaman ailesinden bile sıkılabilirken..

Gelininiz kendince abinize içini dökmüş, ablanızın mesajları okuma kısmına gelirsek büyük hata, o telefon da farklı içerikli msj' lar da olabilirdi, karı-koca arasında geçen konuşmalara neden maydonoz olur ki insanlar? Hiç anlamıyorum! Kendini yerine koyup bir düşünsün önce, kayınvalide, görümce vs. telefonunu karıştırıp abi veya kardeşinin mesajlarını okuyor. İnsan mesaj yazarken bile 40 kere düşünücek demek ki, ya da msj kutusunu her ihtimale karşı boşaltacak. Başlığı sanırım kızları gelince kuş sütü eksik cümlesine istinaden yazdınız, öyle birşeyi neden söyleme gereği duymuş anlayamadım? kızısınız tabiki alır yapar, siz her gün 7/24 orda olmadığınızdan göze batmamalı bence, özenilmesi gayet normal nasıl ki bir yere her gün gittiğiniz de kek, pasta, börekle karşılanmayacaksanız, her gün sofra' da o şekilde donatılamayabilir yanii.. :ssz:

Son düzenleme:
aslında sorun siz değilsiniz gelininiz sizi kıskanmıyor yaşadıklarından dolayı dolmuş durumda ve eşiyle paylaşmış bunu bizlerde eşlerimize buna benzer konularda dert yanabiliriz bu çok doğal bu demek değildir ki eltimizi görümcemizi kıskanıyoruz...

Babanız geline bakmak zorunda değil
Oğlunun durumu iyi dğeil diye beraber yaşıyorlar
Her gün herşey olmayabilir bi evde ama siz misafir gibi olduğunuzdan özen gösterilmesi doğal
Siz de eşinizle beraber babanıza yerleşseniz babanız size de hergün özenemez
Gelininiz ayrı eve çıkmak isterken sizi bahane göstermiş bence
Çalışsın kendi alsın ne istiyosa ya da kendi eşinden istesin, kayınpederden birşey istemeye utanır insan bu almadı diye şikayet ediyo.

işin ayrı bir yönü de bu tabi o insanlar evlerini açmışlar kimse kimseye bakmak zorunda değil adam kızlarına yapacak tabi hergün yanında olan kişiye kim hergün özenir ki:26:bahane bulmuş eşini bu şekilde ayrı eve çıkmaya ikna edecek

Back
X