• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin gorumceyi kiskanir mi hic ???

Madem öyle evlenirken ayrı ev şartı koşacaktı. .
Bu zamanda tek bir kişinin çalışması ile hem kira hemde evin geçimi ne yazıkki olmuyor. . Eğer kendine güveniyorsa girsin çalışsın bir işte
birikim yapıp geçsinler kendi evlerine. .
Elbetteki hergün gitmiyorsunuz diye babanız siz geldiğinizde sevdiğiniz şeyleri alacaktır.
Gelininizin isteklerinide kocası karşılamak zorundadır. .
Ayrıca oraya gittiğinizde mutlaka yardımda bulunuyorsunuz. . Gelininiz sırf bahane olsun diye bunları ortaya atmış. .

Şahsen yerinizde olsam, bir sonraki gidişimde imkanı varsa çalışıp bir işe girmesini öneririm. . En azından evin stresinden uzaklaşır hemde birikim yapmada kolaylık olacağını söylerim. . Yine iyiniyetimle onun sevdiği bir şeyi alır öyle giderim evine . Madem ufak tefek alınanlara takılıyor buda onu mutlu etmeye yetecektir.

Hep konusuyoruz burada.gelinler olarak dert yaniyoruz.

ancakk..

ben bir gorumceyimde ayni zamanda.
Abim ve esi babamlarla oturuyor.
bastan beri sikinti etti birlikte oturma konusunu.
her zaman da ilk destekcisi oldum Allah biliyor.

Kendim ister miyim k.v ile oturmak diye dusundum ve hep bu kizin hakli oldgunu evindeoturmak istemesi kadar dogal bi hakki olmadgni dedimmm durdum annemlere.

Iki bucuk yillk evliler.
Babamin bir arsasi vardi orayi muteahhite verdi daire karsiligi.
muteahhit batti insaat kaldi sonra birsuru alavere dalavere neyse simdi baska biri aldi orayi neticede bitecek sonunda.
(Abimin geliri baska bir evde kirada oturacak kadar iyi degil)
Kizcagizin en guzel gunleri oyle gecti diye uzuluyorum bende..neyse biz gecen hafta iki gun ust uste annemlerde kaldik ablamla.

ablamin da bi kizi var 11 yasinda cingozun teki.
Bzm gelinin telini almis oyun oynuyor.mesajlarini karistrmis gitmis ablama dems ablam da okumus birguzel.

Mesajlarda abime dert yaniyormus.baban ozellikle kizlari geldimi gidip alisveris yapiyor
ben o gun sunu sunu istedigimde almamsti simdi bi kus sutu eksik.
ben kendimi bu eve ait hissetmiyorum.
neden hala beraber oturuyoruz..
iki gundur burdalar ve ben cok yoruluyorum.
Ve daha bisuru bizden yana yakinmalar..

kesinlikle yegenimin ve ablamin yaptiginin dogru oldugunu soemiyorum
yeterince empati kurdum ona karsi.
ben olsam daha kotu kizardim bnm mesajlarim okunsa kiyameti koparirdim dye.
bunun yanlisligni tartsmiyorum bile
ama sonucta bir sekilde gelinimizin dusunceleri bize ulasmis oldu ve bn nasil eskisi gbi olabilirim bilmiyorum..

babamin evine gidemeyecek miyim.?

merhaba cnm çok iyi niyetlisin sen galiba yacnm gelin önce haddini bilsin orası bizim evimiz babamızın anamızın evi allah allah bitanede bizde var. okadar belliediyorki yani sen kimsin ya ancak kocana naz yaparsın git anananaz yap kimin evinden kimi kovuyosun ksra bakma ama abin alsın gitsin karısını ya anlamıyorum bu gelinler kendilerini bu evin kızımı sanıyolar yok öyle bişey gelinliğinizi bilin ya bu ne hadsizlik. ben de evliyim kv deme nekadar msafeliyim ya misafir gibi yemk yemeye çekinirim deninki kendini iyice aşmış bide sişzi istemiyor çeksin gitsin ozaman alsın kocasını bu evin kızlerı biiz onlarda bizizm anamız bizim babamız bizi sevcekler tabi kıskanmak ne haddine ya valla bu gelinler çok hadsizlesti sendeinadına git ye iç o kimmiş ya bukadarıda yuzsuzluk of sinirlendim gelinler düşün yakamızdan........

Hep konusuyoruz burada.gelinler olarak dert yaniyoruz.

ancakk..

ben bir gorumceyimde ayni zamanda.
bastan beri sikinti etti birlikte oturma konusunu.
her zaman da ilk destekcisi oldum Allah biliyor.

Kendim ister miyim k.v ile oturmak diye dusundum ve hep bu kizin hakli oldgunu evindeoturmak istemesi kadar dogal bi hakki olmadgni dedimmm durdum annemlere.

Iki bucuk yillk evliler.
muteahhit batti insaat kaldi sonra birsuru alavere dalavere neyse simdi baska biri aldi orayi neticede bitecek sonunda.
(Abimin geliri baska bir evde kirada oturacak kadar iyi degil)
Kizcagizin en guzel gunleri oyle gecti diye uzuluyorum bende..neyse biz gecen hafta iki gun ust uste annemlerde kaldik ablamla.

ablamin da bi kizi var 11 yasinda cingozun teki.
Bzm gelinin telini almis oyun oynuyor.mesajlarini karistrmis gitmis ablama dems ablam da okumus birguzel.

Mesajlarda abime dert yaniyormus.baban ozellikle kizlari geldimi gidip alisveris yapiyor
ben kendimi bu eve ait hissetmiyorum.
neden hala beraber oturuyoruz..
iki gundur burdalar ve ben cok yoruluyorum.

kesinlikle yegenimin ve ablamin yaptiginin dogru oldugunu soemiyorum
ben olsam daha kotu kizardim bnm mesajlarim okunsa kiyameti koparirdim dye.
bunun yanlisligni tartsmiyorum bile
ama sonucta bir sekilde gelinimizin dusunceleri bize ulasmis oldu ve bn nasil eskisi gbi olabilirim bilmiyorum..

babamin evine gidemeyecek miyim.?

Tabi ki gideceksiniz ama evde anne babadan baska iki kişi daha yasıyorsa ve orası onların da eviyse misafir gibi gidip döneceksiniz. İki gün kalmak nedir? Kaldı ki kadın kocasına sizi cekiştirebilir, hepimiz yapıyoruz bunu. Ortada alınganlık yapılmayacak bir mevzu yoksa bile alınabilir, ayrı oturmak istedigi icin hersey gözüne batabilir.

Ablanızın ve yegeneninizin yaptığını konuşmak bile istemiyorum, yenge güvenip telefonunu vermiş; hadi cocuk okumuş annensi de harika bir örnek olup yedi düvele anlatmış.

Ay ben bu lafa bitiyorum,
Annemin/babamin evine gidemiyecekmiyim?
Tek babanin evi cunku orasi degil mi? Baskasi yasamiyor orada?allahallah!!
Ortada bir kiskanclik goremedim,kiskanilmiyorsunuz .
Ve bu anlattiginiz gibi bir gorumceyseniz tebrik ediyorum
kalmadi sizin gibi empati yapabilen,karsindakini dusunen
Gercekten bu yönünüz cok iyi.
Sevgiler..

Bence ortada kiskanclik yok, hatta sizinle ilgili bir sorun da yok. Gelininizin derdi kayinvalide ve kayinpederle yasamak. Kim olsa istemez, bir muddet sonra sinirleri bozulur. Bir de misafir geldi mi evin icinde isleri cogalinca hepten dolmustur. Ama bu gelininizin ve abinin sorunu. Maddi durumlari yoksa yengen de calissin o zaman. Abin daha fazla calissin, vs. Daha kendi yaginda bile kavrulamayacak, ana babayla yasayacak insanlarin evlilik neyine? Ben de buna kiziyorum iste. Guzel degil tabi esinin ailesiyle yasamak. Isterse melek olsunlar. Ev ev ustune olmuyor iste. Birinin misafirini, degerlisini oteki cekemiyor. Ayni ev icinde iki aile oldu mu boyle. Ne diye kabul etmis ki kiz birlikte yasamayi... :44:

Orasi tabii ki annenizin babanizin evi, sizin eviniz. Istediginiz zaman gidip istediginiz kadar kalicaksiniz. Ben acikcasi o evin abin ve gelinin de evi oldugunu dusunmuyorum. Yani bir cift evi olarak onlarin evleri degil. Benim gozumde onlar maddi durumlari olmadigi icin anneye babaya siginmis bir cift. Ev annenin babanindir bana gore. Cok agirlarina gidiyorsa calissinlar, ayri evlerine ciksinlar. Her evli cift ailesiyle mi yasiyor?

Valla bir kaynana kayinpeder acisindan düşünmek gerekir aynı evi paslasma konusunu.. Onlarda tam rahat edecekleri vakitte hala biseylere yetme cabasi icindeler.. Tabi gelinlerde genc onlarda yalnız kalmak ister ama karsı tarafta bu yaştan sonra rahat etmek ister onlarda kisitlaniyordur evin içinde.. Bu durumu kabul edip aynı eve cikildiysa empati kurarak yaşanmali..Gelininizde kötü niyet olmayabilir belki bunu da siz gittiğinizde ki tavirlarindan anlarsiniz.. Eğer iyi niyetli bir bayansa en az 2 hafta da bir en azından 1 gün anne ve babaniz sizde kalsin onlarda karı koca rahat etsin bir gün evde yalniz kalarak..iki tarafa da zor bir durum Allah kazançlarına bereket versin..

Benimde dayimin esi , Anneannemle beraber otururdu..
Ve bizler oraya gittigimizda hos hoslanmazdi bu durumdan
Sonunda bunu dillede getirdi..

Yani aslinda orasi onunda evi , ama bu demek degilki siz babanizin evine gitmeyeceksiniz..
Tabiki gideceksiniz , sonucta orasi sizin babanizin evi.
Kizida biraz anlamak gerekiyir , sizinde dediginiz gibi onunda
Kendi evi olmasini istiyor . Belkide bu yuzden oyle tepki vermis
Belkide kotu niyetle soylememistir..
Sizin yerinizde olsam. Bosverirdim. Cahilligine verirdim.

hani bazen yazanlar oluyo ya. görümcem eşimle sarılıyo öpüyo yok bilmem ne. kıskanıyo gelinlerde bu durumu.

şimdi benim yaşadığımı nalatayım.

bizimkiler çok birbirine düşkün değil hiç sıkı fıkı görmemiştim daha önce. yeni evliydi bigün bütün kardeşler mutfakta kv orda. görümcem benle yaşıt. ya yer yok falan dedi. oturdu eşimin kucağına yaslandı omzuna eşim saçını okşuyo görümcemin öpüylar birbirlerini. o sırad sohbet gırla gülüşüyolar. okadar hoşuma gittiki o haller,

ama daha sonrasında heleki eşimle aramın kötü olduğu anlarda eşime sarılıp öpüp koluna girip bana birr piss bakışını yakaladım bbelliydi kıskandırmak için olduğu kıskanmadım ama tavrına sinir oldum.

temizlik olayına gelince kv ye gideriz yemek hazırlanırken yardım ederim görümce oturur yemek yer ayy midem başım dder oturur bulaşık yıkarım. görümceme gideriz sabahına kv elime bi bez yada bişey tutturur yada hadi bulaşıkları yıka der yıkarım. yada evi temizletir. bana gelirler bikerede görmedimki kv desinki kalk kızım cikom sofayı topladı sende bulaşık yıkayıver. bana kızının evinde söyleyebiliyosa aynısını benim evimde kızına yapmalı. bense artık kızı varsa evde elimi hiçbirşeye sürmüyorum. bayada dokunuyo alıştılar çünkü eski tempoya.laf falan sokuşturur görümce 1. posta bulaşığı ben yıkadım bunlarda sen yıka der. annene yapıyosun ele değil niye hesap tutuyosunki 2 postada yıkarsın 5 postada diyorum.

bunun adı kıskanmak değil kullanıldığının farkına varıp ayıkmak. onu bir anne doğruduysa benide bir anne doğurdu. ona alınan bana alınsın demeye hakkım yok. ama benden istenen iş ondanda istenmeli. yada kv kızına yada oğluna meyve istermisin derse dönüp banada istermisin diye sormalı. aksi taktirde sap gibi hissediyo insan kendini.

mesela babanız eve alışverişmi yaptı kızları için gelinini arayı sen bişey istermisin diye sormalıydı ki o gelinde babanızı kp gibi öylesine bir sıfata sıkıştırmayıp baba yerine koysun.

ee içimizde bunlar birikiyo birikiyo sonuçta eşimize anlatıyoruz kimi eş hak veriyo kimisi eşine pöğğkürüyo. siz gelininizin ne hissettiğini birgün yinede siz yaşamayın inşallah size yapıldığı zaman anlarsınız.

benim kp örnek verecek olursak benim çok sevdiğim bir yemiş vardır onlarda olduğum zaman al çikom sen seversin sana aldım der. görümce kıskanır açıkçada söyler. ama bende kendisine sorarım canın ne yemek siyo ne yapayım diye döktürürüm sofraya dolma sarar götürürüm. bak şimdi içimden geldi ben seveceği bişi düşünüyi kp ime. kv yeeee deeee hiiiiiiiiiiiçççççççççç bişiiiiiiiiiiiiiiiiii :)))))

Eğer yanlış anlamadıysam, yeğeniniz mesajları annesine gösterdi ve o da ne kadar ayıp diye kızına kızmak yerine kendisi de bir güzel okudu. Bunun yanlış olduğunu kabul etmişsiniz o konuda yorum yapılmaması için ama bence bu olayın en önemli kısmı. Kesinlikle es geçilemez. Mesajları bile okunuyorsa o evde hiçbir özeli olamaz bu kadının diye geçti benim aklımdan.
En baştan kabul etmiş birlikte yaşamayı diye herkesin bu kadının kişisel alanına girmesi mi gerekiyor? Aynı evde yaşamakla bu gibi durumları da mı kabul etmiş oluyor?

çok doğru tespit. ayrıca bunu yapan görümce tam görümcelik yapacak kişi gibi geliyo bana.

hep konusuyoruz burada.gelinler olarak dert yaniyoruz.

Ancakk..

Ben bir gorumceyimde ayni zamanda.
Bastan beri sikinti etti birlikte oturma konusunu.
Her zaman da ilk destekcisi oldum allah biliyor.

ıki bucuk yillk evliler.
Muteahhit batti insaat kaldi sonra birsuru alavere dalavere neyse simdi baska biri aldi orayi neticede bitecek sonunda.
(abimin geliri baska bir evde kirada oturacak kadar iyi degil)
kizcagizin en guzel gunleri oyle gecti diye uzuluyorum bende..neyse biz gecen hafta iki gun ust uste annemlerde kaldik ablamla.

Ablamin da bi kizi var 11 yasinda cingozun teki.

Ben kendimi bu eve ait hissetmiyorum.
Neden hala beraber oturuyoruz..
Iki gundur burdalar ve ben cok yoruluyorum.

Kesinlikle yegenimin ve ablamin yaptiginin dogru oldugunu soemiyorum
Ben olsam daha kotu kizardim bnm mesajlarim okunsa kiyameti koparirdim dye.
Bunun yanlisligni tartsmiyorum bile

Babamin evine gidemeyecek miyim.?

bunu benim yengem de yaptı ve kendini kapının önünde buldu
gelininiz haklı ama haklı olması sizi haksız duruma düşürmesini gerektirmez

Cnm anladigim kadariyla gelininizi cok iyi anliyorsun ve empati kuruyorsun bu cok guzel birsey seni tebrik ederim. Ancak onunda hakki ayri eve cikmaya ev ev ustune olmuyor maalesef sizi istemediginden degil rahat edemiyordur yorgun dusuyordur anlamak lagzim bunu yasayan bilir. Ilk basta ayni evde yasamayi kabul etmis olabilir istemese bile sadece kardesine olan saygisindan ve sevgisinden dolayi. Ama sonradan olmayacagini farketmistir maalesef insanlar cok gec farkedebiliyor bazi seyleri. Kardesinede ayri ev teklifi sunmasi gayet dogal. Seni kiskanmiyordur bence onunda ona gore sorumluluklari ve ozel hayati var. Ayrica senin yigenin telefonunu karistirmis ve mesajlari ablanin okumamasi lagzimdi neden insanlarin ozelini esiyle paylastigi mesajlari okuyor anlamis degilim.

bana kalırsa bunda garip birşey yok.
aynı eve çok da gönüllü olarak gitmemiş.
kaldı ki öyle bile olsa bu kişisel hayatına müdahele edileceği ya da beklentilerininde buna göre olacağı anlamına gelmez.
yani aynı evdeler diye herşeye olur demesi gerekmiyor.
empati yapıp onun yerine kendini koyduğunda sende hak vermişsin aynı evde yaşama olayına,aynı empatiyi şimdi de yap.
evliliğin en güzel yıllarını eşiyle başbaşa geçiremiyor,bunun verdiği stres eminimki bambaşkadır.
ve bu da illaki bi şekilde yansır(o gördüğünüz mesajlarda olduğu gibi).
çok hoş şeyler değil düşünceleri ama mazur görülebilir tarafı var.
sonuçta kişiliğinize hakaret etmemiş,dedikodunuzu yapmamış.
her insanın alınabileceği şeyler.o da alınmış.
kaldı ki ablanızın yengenizin mesajlarını okuması çok daha büyük bir kusur bana göre.
şu durumda en azından ablanızın tavır alma gibi bir lüksü olamaz.
sizinde yengenizin düşüncelerine takıldığınız kadar ablanızın bu davranışınada takılmanız gerekir.

konunun başında gelininizi anladıgınız yazıyor ama
bence anlamıyorsunuz
siz kv kp otursanız
iki evli kızı birden torunu 2 gün kalsalar sizde
hoşunuza gidermi
ben olsam benim gitmez
siz geldiginiz için ister istemez yemek çay şu bu yorulacak
ben art niyet görmedim
yani kızcagıza eskisi davranmamanız için hiç bir sebep yok

bende gelininizi haksız bulmadım , babanızın evine elbette gideceksiniz fakat gelin o evde yaşadığı için kalmanızdan rahatsızlık duyabilir ki duymakta haksız da değilmiş yeğeniniz özelini yani mesajlarını okumuş okutmuş eğer sizin o mesajları okuduğunuzdan haberi olduysa abinize daha neler söylemiştir kim bilir . yanlış anlamayın siz mesajların okunmuş olmasından rahatsızlık duyduğunuzu belirtmişsiniz ama ablanız bir güzel okumuş bu büyük bir saygısızlık. ayrıca gelininiz kesinlikle kıskançlık yapmamış benim kuzenimin eşi görümcesini gerçek manada kıskanıyor kız kardeşini öpecekse benimle evlenmeseydi bile diyor sohbet etmelerinden rahatsızlık duyuyor ki kız kardeşi evin küçüğü daha yeni evlendi ben konuyu açarken öyle bir şey çıkacak sanmıştım sizin durum yine iyi bile çıktı :1:

Eğer yanlış anlamadıysam, yeğeniniz mesajları annesine gösterdi ve o da ne kadar ayıp diye kızına kızmak yerine kendisi de bir güzel okudu. Bunun yanlış olduğunu kabul etmişsiniz o konuda yorum yapılmaması için ama bence bu olayın en önemli kısmı. Kesinlikle es geçilemez. Mesajları bile okunuyorsa o evde hiçbir özeli olamaz bu kadının diye geçti benim aklımdan.

En baştan kabul etmiş birlikte yaşamayı diye herkesin bu kadının kişisel alanına girmesi mi gerekiyor? Aynı evde yaşamakla bu gibi durumları da mı kabul etmiş oluyor?

Enfes bir bakış açısı.

Ablan yeğenine kızacağına alıp kendisi mi okudu birde... Ne büyük terbiyesizlik yapılmış geline... Belki eşiyle özel şeyler konuştu... Bunu gelin duydu mu?

Artı neden yatılı gitmek durumunda kaldınız ki?

Ve ben gelinin mesajlarında ters bir durum görmedim....

yazıyor ama
bence anlamıyorsunuz
siz kv kp otursanız
iki evli kızı birden torunu 2 gün kalsalar sizde
hoşunuza gidermi
ben olsam benim gitmez
siz geldiginiz için ister istemez yemek çay şu bu yorulacak
ben art niyet görmedim
yani kızcagıza eskisi davranmamanız için hiç bir sebep yok[/QUOTE]

Kendimiz mutfaga girmesek ondan hizmet beklesek dedigi gibi dusunmekte haklisin..
ancak bn gittigim zaman zaten beraber girerim onunla.
inan gelin gbi davranmam iki kiz kardes gbi hazirlariz herzaman.

Oyleki annemin umre ziyaretine gelen gidenlerine bile yardim icin cagrmistr ve seve seve de gitmisimdr..

ablamin ve kizinin yaptigni hic tartisamiyorum bile ne denilse haklisiniz.
ama bnm demk istedgim, bu oyle veya boyle bana ulasti ve gercekten bu dusunceler icinde olmasina sarsildm.

ablamin umrunda bile olmaz cuku gelinimizle cok fazla bir paylasimi olmamistr.
ozel hayatin gizliligi konusundada bana bile yanlislari oldu ablamin uyarmama ragmen
kizi da ayni cizgiden gidiyor dogal olarak.

Ablan yeğenine kızacağına alıp kendisi mi okudu birde... Ne büyük terbiyesizlik yapılmış geline... Belki eşiyle özel şeyler konuştu... Bunu gelin duydu mu?

Artı neden yatılı gitmek durumunda kaldınız ki?

Ve ben gelinin mesajlarında ters bir durum görmedim....

Ablam bulundugumuz yere biraz uzak biyerde.
onbes tatil oldugu icin babamlara geldiler iki gunluk bir hava degisimi ..yegenimin de dede evi baska nerde kalacaklardi ki..

bnm de esim sehir disindaydi ablam gelmsken annem babam abim ablam beraber bir haftasonu gecirelim istedik.
diyorumya bn gelinimizin boyle dusunceler iconde oldgunu bilmiyordum bilsem bukadar sasirip konu acmazdm ztn

Back
X