Sizin daha önceki konunuzda (nasıl öğretebilirim her misafirle k.valideyi çağırmayacağımı) yazdığınız yazıları okudum, siz k.validenizin size yakın oturmasından, size sık gelmesinden, her misafir geldiğinde çağrılmak istenmesinden, sizin sık gitmenizden yakınmışsınız. mesafe koymak , eşinizin ailesiyle göbek bağını çözmek istemenizden, annenizin size rahat gelememesinden ve daha birsürü şey yazmışsınız. hatta küçük görümcenin sizi arayıp sorgulamasından bahsetmişsiniz, siz bu yazdıklarınızı gözden geçirdikten sonra bir de yengenizin yaşadıklarını gözden geçirebilir misiniz? yengem abime yakınmışta yakınmış yazmışsınız, siz bir arada oturmadan yakınmışsınız da yakınmışsınız, yengeniz nasıl yakınmasın.(yakın oturmayı bırak, sık sık gidip gelmeyi bırak, her misafirde çağrılmayı bırak yengeniz k.Validesiyle aynı evde oturuyor, aynı evde yaşıyor. mesafe koyamayıp, göbek bağını çözemiyor. Hatta görümcesi bırak kendisini aramayı, telefonunu bile karıştırıyor, ailesi rahatlıkla gelebiliyor mu?) empati kurmaya çalışıyorum demişsiniz; ama bence kuramamışsınız. Anneniz kötü k. Validedir demek istemiyorum, yanlış anlamayın. Belki dört dörtlük çok iyi biridir. Hepimizin anneleri bizlere göre çok iyidir, melektir; ama gelinler bizimle aynı düşüncelere sahip olmayabilirler. Şartlar bir arada oturmayı gerektirmiştir; fakat yengenizin yaşadıkları hiçte kolay değil, hatta çok zor bir durum, çok anlayışlı olup yengenize destek olmanızı tavsiye ederim, siz annenize gittiğinizde, hiçbir iş yaptırmayın yengenize, hizmeti siz yapın, yengeniz dinlensin. Sizin sıkıntılarınızı küçümsemiyorum; size göre de büyük sıkıntılardır muhakkak ; sadece iki konuyu karşılaştırıp yazdıklarınızı okudum, belki daha iyi empati kurabilirsiniz.