- 15 Mart 2017
- 932
- 1.436
- 113
Ben yıkarım onu temiz kokar donuAtlet kulottan baska ne okuduk... bu kimin donuu gorumcemin donuu diye bi video vardi o geldi aklima![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yıkarım onu temiz kokar donuAtlet kulottan baska ne okuduk... bu kimin donuu gorumcemin donuu diye bi video vardi o geldi aklima![]()
Bence iç çamaşırı tarzı birşeyler koymayın isterseniz. Evet böyle bir adet var ama bildiğim kadarıyla iç çamaşırı alınacaksa da gelin adayıyla gidilir onun zevkine göre alınır. Yine de siz bilirsiniz tabi :) size laf atanlara da aldırış etmeyin burda bazı insanlar var sanki silah zoruyla yorum yaptırıyorlar gibi bir durumdalar. Kaba kaba yorumlar en sevmedigim şey.Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen
Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)
Ic camasiri yerine parfum sal kremler makyaj malzemesi daha şık olur gibi geldi.bilemedim beklenti ne sekilde olur.sehirden sehire adetler farklilik gosteriyor.Bohça olarak düşünmedim hediye almak istedim annem de bohçaya koyalım dedi şimdi biraz araştırdım atlet kilot koyuluyormuş koymasam ayıp mı olur mu koysam nasıl olur yani bilemedim. Bohça olayını eleştirecektiniz madem neden cevap yazdınız ben size bohça saçma mı değil mi diye sormadımki. Gerçekten ilginç kişiler var burada
Canım valla burada bohça denince akla iç çamaşırı, havlu, lif, yazma, terlik, patik, gecelik vb eşyalar falan konur.. Hediye almak istersen parfüm idealdir, bence. Yardımcı olduysam ne mutlu banaMerhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen
Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)
Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Bana bohça gelmedi..ve ben de kimseye bohça vermedim. Şimdi güleceksiniz ama bohça nasıl bi şey hiç bilmiyorum.
Kimse beni alışverişe götürmedi. Kimse bayramlık almadı. Ben de kimseye bayramlık almadım.
Esimin ailesi uzakta. Kültürleri filan farklı. Ama bohça kültürü sanırım herkeste her yerde var .. eşimin ailesi biraz rahat insanlar...kendileri bi şey almazlar ve yapmazlar. Kimseden de hiçbir şey beklemezler.
Bayramda aramasam hiç söz konusu olmaz.
Kayınvalidemden 1 battaniye ile 2 ince yazlık pike bir de nevresim geldi bana. Battaniye cok güzel. Kullanıyorum.
Kendi annemde de yoktur bohça mantığı.
Yani yapmayanlar var bohça filan. Ama yapsalardı da acayip gelmezdi. Seve seve kabul ederdimama içinde ic çamaşırı bulmak sanırım beni de rahatsiz ederdi
Ne hoşmuş kayinvalideniz. Adabiyla soylemis, cok kibarcakayınvalıdem hıc kulot almadı bır magazaya gırdıgımızde vardı ozel gıyım ay sunlar ne guzelmıs dedı ıpek saten gelın setlerı varya sabahlıklı bır set bak bunlardan alın belkı sımdı sevmezsın ama ılerde lazım olabılır bununda yerı ayrı dedı
aldık ıyıkı almısımsımdı en cok onları gıyıyorum
![]()
Evet zaten ben de aksi bir şey iddia etmiyorumBazi adetler zamanin sartlarina uygun olarak cikar ve uygulanir , zaman degistikce de o adetlerin bir manasi kalmaz
Cok eskiden kiyafet , don , ic camasiri bulmak ve almsk cok zormus o yuzden yeni evlenen insanlara bohca yapilir icine konurmus , yani o bohca zaten belki de bir tanr iki tane donu olan geline gidermis
Artik zaman farkli , bu bahsedilenlerin hepsi cok kolay bulunan seyler , hediyelesmek guzeldir , ama artik icine don koymak ayip , yrni evleneceklerin daha cok isine yarayacak ya da sevecegi manevi degeri olan seyler hediye etmek gerekir
Yardimlasmak , hediyelesmek gibi guzel adetleri devam ettirmek guzeldir ama herrsey de adet gelenek diyr devam ettirilmez
ben şu şekilde algıladım ; çeyiz için gerekli görülen eşyalar konu sahibinin annesi alacak. Görümcenin aldıkları da onların üzerine ilave edilecek..iyi de arkadaş hediye alacağım diyor, annesi de bohçaya koyarız diyip don-atlette karar kılıyorlar. tamam bohça yapılırken içine iç çamaşırı konmasında sıkıntı yok da bunu hediye olarak ben aldım demek bence hoş değil. niyet hediye ise bunların dışında yaşına uygun, hoşuna gidecek birşey alınması daha iyi.
Bana da nisanda bohca getirmistiler. İçinde iç çamaşırı çanta falan yoktu. Olanları yazayim. Pijama, gecelik,terlik, patik, lif, parfüm, tarak, ayna, bide nisanda giyeceğim elbise vardı.Bohça olarak düşünmedim hediye almak istedim annem de bohçaya koyalım dedi şimdi biraz araştırdım atlet kilot koyuluyormuş koymasam ayıp mı olur mu koysam nasıl olur yani bilemedim. Bohça olayını eleştirecektiniz madem neden cevap yazdınız ben size bohça saçma mı değil mi diye sormadımki. Gerçekten ilginç kişiler var burada
Aklet kulot yerine sutyen takımı koyunMerhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Bohça alışverişi oluyor zaten gelinde gidiyor yani istemeyende istemiyorum boşa masraf diyebiliyor bir mecburiyeti yok :)))Ben bir Türkle sozleniyor olsaydim bu bohça olayına çok uyuz olurdum. Nerden bilecek karşımdaki benim ne sevdiğimi ne sevmediğimi. Mecbur musunuz bu adeti yerine getirmeye? Bilmedigim için soruyorum
Iyiymiş o zaman, ciddiye alıp tek açıklayan sensin, teşekkür ederimBohça alışverişi oluyor zaten gelinde gidiyor yani istemeyende istemiyorum boşa masraf diyebiliyor bir mecburiyeti yok :)))
bence bohça olarak düşünmezsek güzel bir hediye hoş olur.Ama alacağınız şeyler kaliteli olsun,yok param yetmez diyorsan hiç alma bence.Atlet kilot olarak değil de çok şık ve kaliteli sütyen kilot takımlar var,kutulu.Onlardan güzel bir tane al,çok fantezi olmasın.Bide avmden alırsan değiştirme kartı da olur isterse kendisi değiştirebilir böyleye ince düşünmüş olursun dayatma gibi olmaz.Ben de yapmadım bana da yapmadılar ama ben hediye almak istedim annem de bohçaya koyalım dedi o yüzden atlet kilotta koyuluyormuş ben daha farklı şeyler düşünmüştüm şal kıyafet parfüm çanta gibi ufak bir hediye paketi.