Gelin kızımız

Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen

Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)
Bence iç çamaşırı tarzı birşeyler koymayın isterseniz. Evet böyle bir adet var ama bildiğim kadarıyla iç çamaşırı alınacaksa da gelin adayıyla gidilir onun zevkine göre alınır. Yine de siz bilirsiniz tabi :) size laf atanlara da aldırış etmeyin burda bazı insanlar var sanki silah zoruyla yorum yaptırıyorlar gibi bir durumdalar. Kaba kaba yorumlar en sevmedigim şey.

Bizdede yok öyle adet ama gelini getirirsin çarşıya istedigi begendigi şeyler alınır bedenini zevkini nasıl bilebilirsin varsa yanınada ilave etmek istediginiz koyarsınız

Bohça olarak düşünmedim hediye almak istedim annem de bohçaya koyalım dedi şimdi biraz araştırdım atlet kilot koyuluyormuş koymasam ayıp mı olur mu koysam nasıl olur yani bilemedim. Bohça olayını eleştirecektiniz madem neden cevap yazdınız ben size bohça saçma mı değil mi diye sormadımki. Gerçekten ilginç kişiler var burada
Ic camasiri yerine parfum sal kremler makyaj malzemesi daha şık olur gibi geldi.bilemedim beklenti ne sekilde olur.sehirden sehire adetler farklilik gosteriyor.
Benim bohcama sutyen koymuslardi mesela 75 beden ama ben 80c kullaniyorum.tabii bilmiyorlardi ama riskli diyorum ben.mutluluklar dilerim kardesinize

Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen

Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)
Canım valla burada bohça denince akla iç çamaşırı, havlu, lif, yazma, terlik, patik, gecelik vb eşyalar falan konur.. Hediye almak istersen parfüm idealdir, bence. Yardımcı olduysam ne mutlu bana 😊😊

Atlet iç çamaşırı ayıp bence daha orjinal kişiye özel bir şey yaptır götür

Bana bohça gelmedi..ve ben de kimseye bohça vermedim. Şimdi güleceksiniz ama bohça nasıl bi şey hiç bilmiyorum.

Kimse beni alışverişe götürmedi. Kimse bayramlık almadı. Ben de kimseye bayramlık almadım.

Esimin ailesi uzakta. Kültürleri filan farklı. Ama bohça kültürü sanırım herkeste her yerde var .. eşimin ailesi biraz rahat insanlar...kendileri bi şey almazlar ve yapmazlar. Kimseden de hiçbir şey beklemezler.

Bayramda aramasam hiç söz konusu olmaz.

Kayınvalidemden 1 battaniye ile 2 ince yazlık pike bir de nevresim geldi bana. Battaniye cok güzel. Kullanıyorum.

Kendi annemde de yoktur bohça mantığı.

Yani yapmayanlar var bohça filan. Ama yapsalardı da acayip gelmezdi. Seve seve kabul ederdim 😊 ama içinde ic çamaşırı bulmak sanırım beni de rahatsiz ederdi

Ohh sizin ki daha güzel zaten. Yapmadınız ama biliyosunuz sonuçta. Bilmeyenler var ben ona şaşırdım. Gerçekten boşa yapilan masraf çünkü çok kişinin zevkine uymuyo ve kullanmiyo. Beraber gidip almak daha mantikli ama onuda bi arkadasin dediği gibi sanki alinmasa eşyasız miyiz donsuzmuyuz 😂😂😂 bana yapildi ama çoğunu begenmedim kullanmadim. Begendiklerim de var içinde.
Ben sizin olayi daha cok sevdim. Bizim kandilde niye aramadin bayramda niye gelmedin diye olay cikar valla ☹🙄

kayınvalıdem hıc kulot almadı bır magazaya gırdıgımızde vardı ozel gıyım ay sunlar ne guzelmıs dedı ıpek saten gelın setlerı varya sabahlıklı bır set bak bunlardan alın belkı sımdı sevmezsın ama ılerde lazım olabılır bununda yerı ayrı dedı
aldık ıyıkı almısım :KK70: sımdı en cok onları gıyıyorum :KK70:
Ne hoşmuş kayinvalideniz. Adabiyla soylemis, cok kibarca 🤭 cok hosuma gitti 🤭 Masallah

Bazi adetler zamanin sartlarina uygun olarak cikar ve uygulanir , zaman degistikce de o adetlerin bir manasi kalmaz
Cok eskiden kiyafet , don , ic camasiri bulmak ve almsk cok zormus o yuzden yeni evlenen insanlara bohca yapilir icine konurmus , yani o bohca zaten belki de bir tanr iki tane donu olan geline gidermis
Artik zaman farkli , bu bahsedilenlerin hepsi cok kolay bulunan seyler , hediyelesmek guzeldir , ama artik icine don koymak ayip , yrni evleneceklerin daha cok isine yarayacak ya da sevecegi manevi degeri olan seyler hediye etmek gerekir

Yardimlasmak , hediyelesmek gibi guzel adetleri devam ettirmek guzeldir ama herrsey de adet gelenek diyr devam ettirilmez
Evet zaten ben de aksi bir şey iddia etmiyorum

Fakat Hediyeleşeceğiniz insan , size bohça yapıyor ve istiyor da olabilir . “Küçük yer”lerin insanları hala bu işleri sürdürüyor , hatta gelininin damadının geniş ailesine bohça yapan insanlarımız bile mevcut gördüğüm kadarıyla

Ayıp olan nedir inanın anlayamadım , çok çok güzel mağazalarda, gecelik sabahlıkla beraber iç kıyafetler de takım halinde veriliyor ve insanlar bunu kendisi seçiyor ,
Pazardan pazen don alıp koyacak olsak evet , ayıp yakışık almaz olabilirdi

kayınvalideler de gönlünden kopmuş bir hediye olarak bu takımları götürmüş oluyor . Yeni nesil bunu kabul etmese de büyüklerimiz için bunlar önemli birer adet. Ve yapmak istiyorlar . Neden ben bunu beğenecek miyim bakalım diye bir söylemle kalplerini kıralım, beğenmezsek atarız benim söylemek istediğim bu

Bizler kayınvalide olurken yapmayız yüksek ihtimalle . O nedenle şu anda yaşlılarımızın yaptıkları , ananelerimizi , atalarından gördüklerini yapmaları bana sevimli ve güzel geliyor .

iyi de arkadaş hediye alacağım diyor, annesi de bohçaya koyarız diyip don-atlette karar kılıyorlar. tamam bohça yapılırken içine iç çamaşırı konmasında sıkıntı yok da bunu hediye olarak ben aldım demek bence hoş değil. niyet hediye ise bunların dışında yaşına uygun, hoşuna gidecek birşey alınması daha iyi.
ben şu şekilde algıladım ; çeyiz için gerekli görülen eşyalar konu sahibinin annesi alacak. Görümcenin aldıkları da onların üzerine ilave edilecek..
Bunda bir mahsur görmüyorum.
Bohça denen şeyde zaten gecelik pijamanın yanısıra kıyafet ayakkabı şal vs de konuyor
Normalde bana da kimse bohça yapmadı fakat yazın biz de gelin aldığımız için işin iç yüzünü görmüş oldum . Köy gibi küçük yerlerdeki insanlar buna çok önem veriyor, kız evi bize de yapmayın demişti lakin biz de bu konudaki arkadaş gibi yaptık. Ben y.dışında yaşıyorum buradan gelinimize parfüm makyaj malzemesi, çanta vs almıştım , annemle de diğer tüm hediyeleri seçtik , gelinimizin annesi kardeşlerine de hediyeler koyduk .
hepsini bir orta boy bavulla götürüp Nişan günü kız evine hediye ettik . Çok sevindiler
Beğenilmeme ve beden uymama sıkıntısına karşın değiştirme kartları da kondu
Bohçayı boşalttıktan sonra kızın annesi bohçaları bahçesine astı . Adetleri böyleymiş
Bize birşey getirmeyin demişti , getirmesek belki üzülecekti.

Bir de benim bu konuda takıldığım beğenmem , bana sormadan alınmamalı vs yazanlar
Tabii ki hediyeyi hediye eden kişi beğenir , karşıdaki beğenmediği takdirde kullanmama değiştirme hakkına sahiptir
Bunları yaşlı insanlara söyleyip, kalplerini kırmak bence Doğru değil

Bugün çıktım alışveriş yaptım öncesinde kardeşimle konuştum giyim tarzını bedenini vs. Makyaj yapmıyor dedi o yüzden makyaj malzemesi almadım. Güzel şık pileli bir etek aldım şık bir de hırka aldım şal aldım. Çok güzel paketlemiş kurdeleyle bağlanmış pijama takımları vardı bir tane de ondan aldım. Renkli çizgili askılı atletler vardı bir tane de ondan aldım. Hem atlet hem gündelik olarak giyilebilir evin içinde. İçinde 4 tane kilot olan bir paket aldım o da çok şık bir paketti kapalıydı görünmüyor. El kremi seti aldım pembe metal bir kutuda çok tatlı bir paketti o da :) ince çorap aldım işlemeli havlulardan 1 tane aldım. Bir de parfüm almayı düşünüyorum ona da yarın bakacağım artık:) iki çoçukla bunları zor hallettim. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim :KK36:

Bohça olarak düşünmedim hediye almak istedim annem de bohçaya koyalım dedi şimdi biraz araştırdım atlet kilot koyuluyormuş koymasam ayıp mı olur mu koysam nasıl olur yani bilemedim. Bohça olayını eleştirecektiniz madem neden cevap yazdınız ben size bohça saçma mı değil mi diye sormadımki. Gerçekten ilginç kişiler var burada
Bana da nisanda bohca getirmistiler. İçinde iç çamaşırı çanta falan yoktu. Olanları yazayim. Pijama, gecelik,terlik, patik, lif, parfüm, tarak, ayna, bide nisanda giyeceğim elbise vardı.

Bence de herkesin beğeneceği bir kozmetik sepeti çok şık olur , parfüm makyaj malzemeleri vs . Yada güzel bir kıyafet alın içine de.mutlaka değiştirme kartı köyün ben bütün hediyelerime.degistirme.karti koyarim

Aklet kulot yerine sutyen takımı koyun

Ben bir Türkle sozleniyor olsaydim bu bohça olayına çok uyuz olurdum. Nerden bilecek karşımdaki benim ne sevdiğimi ne sevmediğimi. Mecbur musunuz bu adeti yerine getirmeye? Bilmedigim için soruyorum
Bohça alışverişi oluyor zaten gelinde gidiyor yani istemeyende istemiyorum boşa masraf diyebiliyor bir mecburiyeti yok :)))

Bence hiç bohça mohça işlerine girmeyin, o kendi zevkine göre atletini külodunu alır zaten. Hoş bir hediye alın daha zarif olur. 😊

Ben milletin bana atlet külot almasını istemezdim.

Ben de yapmadım bana da yapmadılar ama ben hediye almak istedim annem de bohçaya koyalım dedi o yüzden atlet kilotta koyuluyormuş ben daha farklı şeyler düşünmüştüm şal kıyafet parfüm çanta gibi ufak bir hediye paketi.
bence bohça olarak düşünmezsek güzel bir hediye hoş olur.Ama alacağınız şeyler kaliteli olsun,yok param yetmez diyorsan hiç alma bence.Atlet kilot olarak değil de çok şık ve kaliteli sütyen kilot takımlar var,kutulu.Onlardan güzel bir tane al,çok fantezi olmasın.Bide avmden alırsan değiştirme kartı da olur isterse kendisi değiştirebilir böyleye ince düşünmüş olursun dayatma gibi olmaz.

Bohça yaptik karşılıklı. Ama asla ic çamaşırı koymadim. Cok gereksiz. Kiz donunu kendi alabilir. Elbise etek bluz, hatta gumus bileklik falan bile olabilir. Neticede hediye. Ama lutfen ic camasiri degil yani

Back
X