• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım…

Gayette fabrikada çalıştığını kafana takıyorsun, haksız da değilsin denk değilsiniz ama senin suçun bile bile nişanlandın. Evde her yük sana kalacak parasal,temizlik,yemek zaten adamın yüzünü zor görecen. Çok oluru yok bu ilişkinin ya da daha düzenli bir iş bulacak.

Vallahi sonuna kadar okuyamadım bu kadar tahammül seviyeniz yoksa niye ayrılmayı düşünmüyorsunuz? Adam çalışıyor yan gelip yatan bir tip de olabilirdi ki geleceğiniz için çalıştığı belli ya da tam tersi siz fabrikada çalışıp onun mesleği iyi olabilirdi aynı şeyleri sizin için düşünse ne hissederdiniz? Bir yerde anlaşılır en başında aynı seviye işiniz olsa sonradan çıkıp fabrikada çalışsa bir nebze haklısınız denebilir hani sonradan değişmemiş ki
Ne güzel ailenizle vakit geçiriyor yani kısıtlayan bir hödük değil benim ailem benim ailem de demiyor gelip aranıza karışmış çok ilginç geldi bu kadar tahammülünüz olmaması birazcık düşünün de çocuk boşa çalışmamış olsun 7 gün bilmem kaç saat

Gayette fabrikada çalıştığını kafana takıyorsun, haksız da değilsin denk değilsiniz ama senin suçun bile bile nişanlandın. Evde her yük sana kalacak parasal,temizlik,yemek zaten adamın yüzünü zor görecen. Çok oluru yok bu ilişkinin ya da daha düzenli bir iş bulacak.
Bu tür konularda hep şu olur . Konuyu açarlar adamı başta gömerler. Bizler de adam hakkında olmaz vs diye yorumlar yaparız . Sonra konu sahibi hoppp gelir gömdüğü adamı göklere çıkarır bizleri suçlar. 🙈Bu konuda da aynısı olacak . İzleyin görün.

İlle de kaynanama gitmeliyim mutlaka ziyaret etmeliyim in ardında yeni gelin gezmesi mi var. Koluma boynuma takayım, kaynanam da beni kapı kapı akrabalara götürsün göstersin mi istiyorsunuz? Kılık kıyafeti ne biçim, parfüm bile sıkmıyor ama olsun yeter ki evleneyim kafasıyla evleniyorsanız boşanmanız sürpriz olmasın. Başka işe geçmiyor bulamıyorsa demek ki eğitimi yetersiz diploması uzmanlığı yok. Bir çok üyenin babası fabrika işçisi, bunda hiç sorun yok, alınteriyle kazanılan maaş bana göre kutsal. Sorun sizin beklentilerinize uymaması. Amcanızdan kuzenlerinizden bile utanıyorsunuz. Yarın öğretmen grubunda sosyalleşirken onlardan da utanacaksınız. Çocuk gibi azarlamaya yapmayacaksın gelmeyeceksin diye kızmaya ne hakkınız var? Anneniz çağırmış gel demiş, fikrinizi bile önemsememiş sormamış ama siz adama kızıyorsunuz.

Adamı rahat bırakın, kendine statüsüne denk biriyle evlensin mutlu olsun.

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?

Onu bilemiyorum ama seninle olmaz, Seninle yaşlanılmaz...

Çocuğa yazık..

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Sevmeden evlendiğin için böyle hissediyorsun. Neden evlilik kararı aldın ki?

Ooo vardiya ile çalışıyor vakti yok hep böyle olacak yorgun olacak adam atanıp memurmu olacak .Daha evlenmeden sizde mı kalıyor annenize akilmi veriyor siz nakış biçki dikiş öğretmeni falan misiniz .

Ben anlamadım siz madem bol tatilli bir işte çalışıyorsunuz şimdiden alışın yalnız tatil yapmaya ne olacaktı fabrikadan yaz tatili için izinmi alacak

İlle de kaynanama gitmeliyim mutlaka ziyaret etmeliyim in ardında yeni gelin gezmesi mi var. Koluma boynuma takayım, kaynanam da beni kapı kapı akrabalara götürsün göstersin mi istiyorsunuz? Kılık kıyafeti ne biçim, parfüm bile sıkmıyor ama olsun yeter ki evleneyim kafasıyla evleniyorsanız boşanmanız sürpriz olmasın. Başka işe geçmiyor bulamıyorsa demek ki eğitimi yetersiz diploması uzmanlığı yok. Bir çok üyenin babası fabrika işçisi, bunda hiç sorun yok, alınteriyle kazanılan maaş bana göre kutsal. Sorun sizin beklentilerinize uymaması. Amcanızdan kuzenlerinizden bile utanıyorsunuz. Yarın öğretmen grubunda sosyalleşirken onlardan da utanacaksınız. Çocuk gibi azarlamaya yapmayacaksın gelmeyeceksin diye kızmaya ne hakkınız var? Anneniz çağırmış gel demiş, fikrinizi bile önemsememiş sormamış ama siz adama kızıyorsunuz.

Adamı rahat bırakın, kendine statüsüne denk biriyle evlensin mutlu olsun.
Statü farkı için açılmış bir konu gibi geçti bana aklım almıyor insan böylesine eleştirdiği biriyle niye evlenmek falan ister uyumsuzluk nirvana .Öğretmen değil diye düşünüyorum fikrim bu bilemem genede .Öğretmen olsa bunu öngörür.

Statü farkı için açılmış bir konu gibi geçti bana aklım almıyor insan böylesine eleştirdiği biriyle niye evlenmek falan ister uyumsuzluk nirvana .Öğretmen değil diye düşünüyorum fikrim bu bilemem genede .Öğretmen olsa bunu öngörür.
Statü farkı yok bence . Israrla kaynanasına gitmek isteyen vizyonlu kadın hiç görmedim . Aynı tip ailelere sahipler. Tek fark biri öğretmen olmuş diğeri işçi . Öyle olmasa senelerdir sevgili kalamazlardı .

Zorla nişanlanmadıysanız eğer bu davranışlar neden? Adamı anneniz çağırmış doğal olarak o da gelirim demiş ne var bunda? Gelirim dese ayrı dert gelmem dese ayrı dert. İlk gün beraber geçirirsiniz sonraki gün kv’nize gidersiniz bunda büyütecek adama gelmeyeceksin diyecek ne var? Çok üzüldüm nişanlınıza gerçekten. Ben de nişanlıyım, yeri geldi nişanlım iki işte çalıştı görüşemediğimiz zamanlar oldu, yeri geldi iş bulamadı 2-3 ay işsiz kaldı. Şu anda sizin nişanlınız gibi o da fabrikada çalışıyor. Ne sızlandım, ne sizin gibi ezikledim nişanlımı aksine çöp toplasa gurur duyarım çünkü alın teriyle kazanıyor parasını. Gerçekten çok ayıp yaptığınız. Adam helalinden para kazanıyor çalmıyor çırpmıyor ki fabrikalarda genellikle pazar günü tatil, muhtemelen düğün masrafları için bu kadar yoğun tempodadır. Bence siz zaten uyumlu değilsiniz ama burda tek problem sizsiniz bu kişiyi sevdiğinizi düşünmüyorum diğer türlü nişanlınızın işi hakkında yorum yapanların ağzına lafı tıkayıp sevdiğiniz kişinin arkasında dururdunuz giydiği iş kıyafetine bile takılıyorsunuz pes.

Gelmesi gitmesi, kıyafeti, gezmemesi, izni herşey bahane.
Adamla denk değiliz ben milletin lafına takılıyorum dersen amenna, gidip kimsenin kalbini kırmanın anlamı yok, ayrılır gider dengini bulursun olur biter.
Sana hiç hak veremedim, baştan düşünecektin, ya da düşünüyorsan harekete geçeceksin, hıncını çıkaracak yer arama.

Alla alla şimdi ben size gelicem tartışması yapıyorsunuz evlenince ben ailenin evine gelmek istemiyorum tartışması yapacaksınız
Gelmesinden neden rabatsizsiniz anlamadım ben olsam çok mutlu olurdum

Eril enerjinizde yüksek görünüyor. Evlilik zor olur sizinle. Nişanınızın oturup düşünmesi lazim

Eril enerjinizde yüksek görünüyor. Evlilik zor olur sizinle. Nişanınızın oturup düşünmesi lazim

Nişanlısı evlilikten Keşke vazgeçse..

Bununla evlenmek için boşuna gece-gündüz çalışıyor..

Daha adama değer vermiyor ne evliliği..

Adam asla mutlu olamayacak konu sahibi adamı sevmiyor sevse nişanlısının her şeyi gözüne harika görünürdü.

Nişanlısına kibirle yaklaşıyor.

Yazmamış ama zorla mı evlendiriyorlar acaba?

Statü farkı yok bence . Israrla kaynanasına gitmek isteyen vizyonlu kadın hiç görmedim . Aynı tip ailelere sahipler. Tek fark biri öğretmen olmuş diğeri işçi . Öyle olmasa senelerdir sevgili kalamazlardı .
Herşeyin eleştiriyor belki zaman içinde farklılaştılar bilemem artık

Fabrikada çalışan bir tanidigim var pazar günü bile çalışıyor vardiyalı karısı söylenirdi hatta bütün tartismalari adamın özellikle pazar günü bile ise gitmesi fazla para için o da

Daha vaktiniz varken oturun düşünün

Ayrıca adama gelme diyicene annene mi çağırma desen
Nasıl yani açıkçası benim aklım almıyor bir insan hiç dinlenmeden çalışabilir ve bunu yazık yani belki de çok mecbur kaldığı için kabul ediyor insanlar ama yani böyle bırakın aile yaşantısının kalmamasını kendimize dair bir hayatınız bile kalmaz

Nasıl yani açıkçası benim aklım almıyor bir insan hiç dinlenmeden çalışabilir ve bunu yazık yani belki de çok mecbur kaldığı için kabul ediyor insanlar ama yani böyle bırakın aile yaşantısının kalmamasını kendimize dair bir hayatınız bile kalmaz

İnsanların geldiği nokta bu işte

Calisanda zor geçiniyor bu devirde artık

Konu sahibinin nişanlısı belki de öğretmen nişanlısının karşısında para sıkıntısı cekmemek için canını dişine takmış

Son düzenleme:
ailen karşı çıkmadı mı bu evliliğe ?

Back
X