Nişanlım…

ymrymr98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-13
Puanlar
1
Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?

Yai evladim anlamiyorum hic mi bakmadan gittin nisanlandin .. gezmeyi eglenmeyi seven biriyim diyorsun o zaman 7/24 saat calisan adamla neden evleniyorsun? Adam eve gelmeyecek diyorsun, senin duzenli belirli saatleri olan isin var, ne yapacaksin vardiyali claisan adami??

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Evlenme diyeceğim çok seviyorum çok emek verdim şu bu diyeceksiniz, o yüzden mümkünse nikahı erteleyin bari.

Nişanlanırken adamın vardiyalı çalıştığı belli. Sizin çok izniniz olacak onun olmayacak. Bu elbette sorun olacak bir şey. Bilerek bir yola girmişsiniz. İşleriniz ve izinleriniz uyumsuz. Sorun yaşanır elbette.
Size gelmesinde sorun yok. Herkes bayramda eş ailesi yerine kendi ailesinde olmak ister. Bunu istememenizi anlamadım. Asıl sorun adamın yedi gün vardiyalı çalışan işçi olması aslında. Başka şeylerden patlıyor asıl rahatsızlığınızı söyleyemiyorsunuz.
Eğer aranızda kariyer farkı gözünüze gelecekse (ki normal bencede asıl sorun bu) evlilik yoluna girmeyecektiniz.
İyi düşünmeden bir yola girmişsiniz

Nişanlanırken adamın vardiyalı çalıştığı belli. Sizin çok izniniz olacak onun olmayacak. Bu elbette sorun olacak bir şey. Bilerek bir yola girmişsiniz. İşleriniz ve izinleriniz uyumsuz. Sorun yaşanır elbette.
Size gelmesinde sorun yok. Herkes bayramda eş ailesi yerine kendi ailesinde olmak ister. Bunu istememenizi anlamadım. Asıl sorun adamın yedi gün vardiyalı çalışan işçi olması aslında. Başka şeylerden patlıyor asıl rahatsızlığınızı söyleyemiyorsunuz.
Eğer aranızda kariyer farkı gözünüze gelecekse (ki normal bencede asıl sorun bu) evlilik yoluna girmeyecektiniz.
İyi düşünmeden bir yola girmişsiniz

En dogru yorum %10000

Yürümez bu evlilik davul bile dengi dengine demişler simdiden adamın giyinisi bile batıyor ikinci evre maaş yarısı olur
Bende anlamıyorum bunu. Aman evleneyim de nasıl olursa olsun diyor kadınlar herhalde. Atanmış bir öğretmenken işsiz adamla sevgili olmuş, adamın belli ki eğitimi de yok fabrikada işçi. Arada denklik yok.
Kadın yazın 2 ay tatil yapacak ev bekleyecek adam çalışacak. Sömestr olacak adam yine işte kadın tek başına evde evi bekleyecek. Bu uyumsuzluğu görmeyip adamın annesine hürmet göstermesi sık gelmesini sorun ediyor.
Asıl sorun adamın işi

Fabrikada çalışan bir tanidigim var pazar günü bile çalışıyor vardiyalı karısı söylenirdi hatta bütün tartismalari adamın özellikle pazar günü bile ise gitmesi fazla para için o da

Daha vaktiniz varken oturun düşünün

Ayrıca adama gelme diyicene annene mi çağırma desen

Neden nişanlanıp evlendiğinizi anlamadım?

Bu kişiyi kendinize denk görmüyorsunuz. Evinize girip çıkmasından rahatsızsınız. Ee görüşemiyorsunuz bundan rahatsızsınız. Evlilik sürecine neden girdiniz?

Adamı anneniz çağırmış, o da gelirim demiş neyin patlaması bu? Ayrıca zengin kız fakir oğlan muhabetine doğru evriliyor bu konu, ye kürküm ye taraftarı olan amca ve kuzenleriniz yüzünden evleneceğiniz adamdan şimdiden utanmaya başlamışsanız o iş yürümez, iş bir şekilde değiştirilir, daha esnek zamanları da olur, fakat akraba zihniyeti ve o zihniyete kulak tıkamayan karakter değişmez.

7 gün çalışma sebebi mesai almasıdır. Yoksa mutlaka bir izin günü olurdu.
Gezmeyi, tozmayı, güzel giyinip yaşamayı seviyorsanız, ona göre biriyle yola çıkacaksınız.
Evleneceğiniz insan birçok yönden buna uygun değil.

Nişanlıyken her gün eve gelen adamı ben de istemem. Kadın, erkek fark etmez insanın bir ağırlığı olmalı. Kendi ailesine uğraşmamak için mi gitmek istemiyor? Tamam evlendikten sonra çok gidip gelme beklentisi olmayacaksa güzel olabilir ama her şeyin fazlası zarar bence. Daha nişanlıyken kendi ailesini yok sayıp nişanlısının ailesinin evinden çıkmayan kızlar ne kadar iticiyse sizin tabloda o kadar itici.

7 gün çalışma diye bir şey iş kanununda yoktur fazla mesai mi yapıyor nişanlınız acaba evlencem diye? Çok uyumsuz geldiniz bana daha evlenmeden böyle şeyler yaşıyorsanız evlenşnce daha fazlasını yaşarsınız

Bu kadar eleştireceğiniz ve uyumsuz olduğunuz adamla evlenmeyin.
Daha iyisini bulamadınız mı?
Yok seviyorum dersiniz kesin. Seviyor olsanız eve üniformasıyla gelmesi gözünüze batmaz. Daha mantıklı sorular sorardınız. İş hayatımız, sosyal yaşantımız uyacak mı? Evliliğimizde sıkıntı yaşar mıyız diye. Bunları sorsanız cevap yine evlenmeyin olurdu. Bir öğretmen olarak çok boş vaktiniz olacak. O vaktileri beraber geçiremeyeceksiniz.

Aşk karın doyurmuyor yavrucuğum. Aşkı, sevdayı bir kenara bırakıp biraz da hayatın gerçekleriyle yüzleşin.

Statü farkı şimdi sorun olmasa bile ileride en büyük sorununuz olacak. Daha evlenmeden çalışma saatleri, giyimi-kuşamı sorun olmaya başlamış.
Boşanmak istemiyorsanız eğer, evlenmemelisiniz 👍🏻

Nişanlınızın eğitim durumu düğünden önce mi öğrendiniz?

Adamın işsizmiş holding müdür olmayacagı belliydi, eski işide bellidir. İşinden bile rahatsızsanız. Siz bile kılık kıyafetinden rahatsızsanız kuzenler/ yengeler her şeyi der.

Adam 7/24 çalışıyor ne yapsın düğün var. Tamam haklısınız ama adam kahveye, gezmeye gitmiyor. Ne yapmasını bekliyorsunus? Düğün öncesi masraf , inşallah zamanla düzelir. Hep böyle devam etmeye zaten bünye dayanmaz. Belki vardiyadan fazla para almak için yapıyor.

Düğün eğlencesi dediğiniz ne damat yoksa düğün eğlencesi ne alaka ben hiç anlamadım.

Ayrıca kayınvalideye gitme hevesinizi de anlayabilmiş değilim açıkçası.

Back
X