Gelin kızımız

Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen

Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)

Ben de arkadaşlara katılıyorum. Atlet don olayına girmeyin hiç. Bohça yapılacaksa annenler hazırlasın. Senin içinden bir hediye almak geldiyse parfüm, şal alabilirsin. Bohçanın içine katmaz ayrı olarak verirsin. Ayrıca zaten yanlış bilmiyorsam bohça olaylarında gelin kızla alışverişe çıkılır ve onun zevkine göre alışveriş yapılır. Yani sizin içinizden gelen hediye olayını hiç bohça olayına dahil etmeyin derim. Hayırlısı olsun:)

Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin

biz de gelinimize sizin düşündüğünüz gibi çanta , şal, makyaj malzemesi, parfüm vs almıştık ,

annemin diğer aldığı , pijama.sabahlık vs ile bir arada kondu.

Bohçaya İç çamaşırı konması da ayıp değil, çünkü pijama gecelik takımı ile birlikte veriyorlar zaten bunları da çeyiz mağazaları..

Bir de ben şu ; sizin beğendiğinizi gelin beğenmek zorunda mı diyenleri anlamıyorum
Neticede, ikinci el eşyasını paketleyip vermiyor hiç kimse , özellikle kıyafetlerin paketine değiştirme kartı konuyor , beğenmezse bedeni uymazsa gelin hanım değiştirebilir..

Ayrıca hediye , içten gelen bir güzelliktir , kayınailesinin aldığını beğenmeyen, giymeyecek olan; götürür kullanacak birisine hediye eder ,

Kendi beğendiklerini gider alır , kimse engel olmuyor ..
her şeyi dert ediyorlar bu devirde insanlar.

20-30 yıl sonra bizim çocuklarımız bu işlere kalkışınca biz neler neler yaşayacağız kim bilir

Ayrıca , ananelerimizi, gelenek göreneklerimizi yaşatmak çok güzel ,böyle güzelliklerin unutulup gitmesi daha üzücü olurdu.. iyi ki annelerimiz bohça, çeyiz olayını hala yapıyorlar .. değerini bilmek dileğiyle ..

İç çamaşırı koymak Abes bence Şal bluz vs uygun.

Sosyal medyadan tanışmadan körü bşy yok artık.
Gayet uygun bu devirde.

Açıkçası ben hiç tanimadigim görümce adayımın bana iç çamaşırı almasını istemezdim.
Siz bohça olayına karışmayın onu anneniz halletsin.
Siz ayrıca koton mango gibi bi markadan bi kıyafet alın içine değişim kartı da koyarsınız begenmezse olmazsa değiştirir.
Çok abartmaniza da gerek yok ufak bi kazak pantolon vs.yeterli.

Demode/ çağdışı oldupunuzu düşünebilir külot katkısıyla. Çanta, cüzdan, parfüm, terlik gibi şeyler bakabilirsiniz

Sizin ayrica bir hediye almaniza gerek yok zaten bohca gidecekmis. Ille alayim diyorsaniz saat, taki, veya kiyafet olabilir ic camasiri yerine

Burda yazan evli arkadaşlar size bohçada hiç atlet külot gelmedimi :( bu adet bi bizdemi var.
Konu sahibi anladığım kadarıyla sen hediye almak istemişsin ama anneniz görümcedende bohça gitmesi gerekir demiş.
Aslında bu bohça olaylarında gelinle alışverişe çıkılır ve o ne begenirse o alınır bildiğim kadarıyla.
Ama siz yinede içinizden ne geliyorsa onu koyun sonuçta aldıgınız kazağıda beğenmeyebilir, Parfümde belki onun beğendi bi koku değildir. Beğenmezse ya değiştirir yada biyere hediye götürür. Külot sütyende olabilir bence. Hediye adı üstünde..
Dipnot: bohçada gelen hiçbi donu giymedim :KK43:

Maalesef atlet külot sütyen koyuluyor hala bohça adı altında. Bence çok gereksiz e saçma. İlla gelenek olarak yapılıyorsa el işi yazma, havlu patik yelek ya da mağazadan alınan kazak, gömlek , çanta vs şeyler alınması daha doğru olur. Amaç hediyeyse hediye. Gidip de kayınvalidem gibi simli simli dantelli mantelli şeyleri bohçaya koyup götürmeyin.

Bence küçük bir altın takı alın. Beğenmezse değiştirebilir / bozdurabilir. Beğenirse takar. Ben kayınvalidemle ilk tanıştığımda bana küçük sade bir altın kolye taktı. Boynumdan hiç çıkarmam, benim için çok anlamlı bir hediye.

Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen

Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)
Bizim tarafta nişan üzeri bohça gidrr iç çamaşırı kıyafet yazma vs ....sözde bişey gidilmiyorki :KK8:

Bence küçük bir altın takı alın. Beğenmezse değiştirebilir / bozdurabilir. Beğenirse takar. Ben kayınvalidemle ilk tanıştığımda bana küçük sade bir altın kolye taktı. Boynumdan hiç çıkarmam, benim için çok anlamlı bir hediye.
Bencede çamaşırdı coraptı şaldı zaten birsürü para tutar onlara verilecek parayla şık sadebir kolye çok hoş ve kalici bir hediye olur

Hediye olarak verirseniz daha hoş olur gibi, aslında atlet kilot en çok ihtiyaç duyulan şeylerden ancak herkesin zevki farklı olabiliyor. Mesela renk takıntısı olabilir yada pamuklu olup olmaması , iç çamaşırının modeli falan gibi. O yüzden iç çamaşırı almayın derim. Bunun yerine deodorant, duş jeli, vücut losyonu ,el kremi, şal gibi daha genel kullanacağı şeyler olabilir . Hem belki utangaç biriyse iç çamaşırından da rahatsız olabilir. Bohça yapmak isterse anneniz birlikte gidip çamaşır sectirebilir kıza, yada kardeşinizle gidip ikisi başbaşa çamaşır gibi özel eşyalarını alabilir.
Atlet don yazma kıyafet taşlı kokoş terlik alınır benimde hoşuma gitmiyor daha bizde zılgıt çalar o kilotları sergilerler
:KK9: Yaşaşın Bissürrü donum oldu artık diyip seviniriz artık😯

Bu arada ben urfalıyım gelinde bizim bohçayı görün sütyenlere kilotlara zılgıt çalarlar üzerine halay çekerler o donların hepsi çıkmak zılgıt çekilmek zorunda yani yoksa olmir Ama Bence Bi takı alınması daha mantıklı :KK8:

Külot, don, iç çamaşırı,çeyiz bohca olayı hala devam ediyor mu ya?

Konu sahibi siz daha yan yana gelip tanısmamıssınız neden hemen hediye yaptırmaya koyuldunuz? Zevkleri, renkleri neler bilmiyorsunuz bence hediyeye bile gerek yok.
Ama yok illa alacağım ayıp olur derseniz kozmetik ürünleri, parfüm vs alabilirsiniz.

Bu arada ben urfalıyım gelinde bizim bohçayı görün sütyenlere kilotlara zılgıt çalarlar üzerine halay çekerler o donların hepsi çıkmak zılgıt çekilmek zorunda yani yoksa olmir Ama Bence Bi takı alınması daha mantıklı :KK8:
yöreden yöreye nasıl degısıyor :)
bende gazıanteplıyım bızımde burda mesela cıftler kendılerı cıkar alısverıs yaparlar veya anlasıyorlarsa gelın kayınvalıde bırlıkte cıkar ben ozel bazı alısverıslere esımle , esımın anlamadıgını dusundugum tekstıl alısverısıne kayınvalıdemle cıkmıstım cunku annemle pek anlasamam kayınvalıdem daha zevklı ,

sonra erkek tarafı o yapılan alısverısı getırır kız tarafına ellerınde bohcalar baklavalar :)
bızler onun adına bohca derız ve ustunde bır ceyrek altın da takılı olur
bohca söz zamanı yapılır

burda bırde nısandan sonra bohca yapılır

erkek tarafı 2 kere getırıyor yanı hedıyelerı

:)

kayınvalıdem hıc kulot almadı bır magazaya gırdıgımızde vardı ozel gıyım ay sunlar ne guzelmıs dedı ıpek saten gelın setlerı varya sabahlıklı bır set bak bunlardan alın belkı sımdı sevmezsın ama ılerde lazım olabılır bununda yerı ayrı dedı
aldık ıyıkı almısım :KK70: sımdı en cok onları gıyıyorum :KK70:

Back
X