Gelin mevlüdü

İlk defa duyanlara şaşırıyorum?
Nerede yaşıyorsunuz bacım?
Yeni icat falan da değildir, güzel birşeydir. En azından evinizi görmeye gelen akrabalarınızı ayrı ayrı ağırlamaktansa hepbirlikte ağırlamış olursunuz. Gelenlerin hepside sizin için gelir duasını yapar.

Merak edenlere ithafen, kötü birşey değil korkmayın ;)

Konu sahibi sana gelincede çok geç kalmış sayılmazsın. Yine de yapabilirsin.

Bizimde vardır ama ben uygulamadım. O kadar vay efendim uyarmadınız etmediniz diye tantana edilecek bir durum göremedim, bilakis kayınvalidem başıma ekşise mevlüt diye kızarım, sana mı düştü benim duamın derdi diye.

Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da

Herhangi bir sorun olursa yardımcı olabilrim Bende 3 ay sonra yaptım..

1. si, ilk defa duyuyorum böyle bir şey. Şu zamana kadar duymayarak bir şey kaybettiğimi de düşünmüyorum. Gereksiz adetlerden biriymiş sadece.
2.si, gelin olan siz değil misiniz? Bu kadar meraklıysanız unutmasaydınız yani. 9 ay sonra sizi kimse dürtmedi diye söylenmek cidden ağır işsizlik belirtisi.

Canimm boşver amaaan takılacak mevzu mu yok. Bende yapmadım bebisin olunca onun mevludunu yaparsın

İlk defa duydum gelin mevlüdü. Eğer öyle bir adetiniz varsa, uymak da istiyorsanız yapın gitsin, ne var sinir olacak bunda....

Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
Gelin mevlidi nedir yaa... mevlid suleyman celebinin guzel bir eseridir. bizde evin bereketi olsun diye mevlid ve yasin okunur yeni evde ama gelin mevludu seklinde bir tamlama cok sacma geliyor bana. evinizde dua okunmasi icin illa bir sebebe gerek yok istiyorsaniz cagirin cemaatinizi okutun.

Düğün olduktan sonra gelinin evinde kuran okutulur. bi ay sonra iki ay sonra üzerinden çok zaman geçmeden

kuranın neresinde böyle bir uygulama var?
saçma sapan adetlere takılı talıp neden kendinizi üzüyorsunuz?

kuranın neresinde böyle bir uygulama var?
saçma sapan adetlere takılı talıp neden kendinizi üzüyorsunuz?

Her mevlid de okunan Yasin in bile manasını bilmiyor çoğu insan

Burda amaç Kuran okumaktan ziyade gösterişe kaçıyor

Bırakın böyle garip garip adetleri

Yasininizi okuyun evinizde.
Sürekli yeni icatlar çıkarıyorlar :)

İlk defa duyanlara şaşırıyorum?
Nerede yaşıyorsunuz bacım?
Yeni icat falan da değildir, güzel birşeydir. En azından evinizi görmeye gelen akrabalarınızı ayrı ayrı ağırlamaktansa hepbirlikte ağırlamış olursunuz. Gelenlerin hepside sizin için gelir duasını yapar.

Merak edenlere ithafen, kötü birşey değil korkmayın :KK66:

Konu sahibi sana gelincede çok geç kalmış sayılmazsın. Yine de yapabilirsin.
Bu adet yoresel oldugu icin bilinmiyor. Insanlara uzaydan gelmis muamelesi yapmayalim lutfen. Bende sizlerin duymadigi tuhaf adetlerle evlendim ve uyguladim. Uygulamada korkulcak bisey yok. Insanlar duymamis ve burda her gecen gun degisik seyler duyup sasiriyorlar buda normal.. neyicede Ister yaparsin ister yapmazsin ama yapmamak kayip degil yani.

Back
X