• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin mevlüdü

Yeni yeni çıkıyor bu adetler bence bebek doğmadan önce parti, sonrasında parti, mezuniyet kınası, doğum günü partileri, gelin mevlüdü var da var bence kişi kuran okumak istiyorsa açıp okuyabilir yahu illa yemek yedireceksek fakirleri doyuralım sadaka verelim bizde de yok öyle adetler bazıları sosyal alemde resim paylaşılmak için bile yapılıyor :KK53: Benim bildiğim biri öldüğünde kuran okutulur, ev alıp borcunu bitirdiğinde okutulur, bebek doğduktan sonra ilk aylarda okutulur o kadar :süslü:
ev alip borcu bittiğinde mi de okutuyor onu ilk defa duydum:D
valla neler çikiycak başimda
emekli olduğundada okutuyor.:)
abuk cubuk partiler aslinda çok gereksiz yaş partisi dişinda

Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
O nedir "gelin mevludu" ?? Evinizde kuran okutmak istiyorsaniz kendiniz okuyun..şartmı onca insanı eve doldurmak..

Mezuniyet kinasi neymis ya neler duycam daha!!! gelin mevludu degil de bizim oralarda ev gezmesi gibi yapip kuran okuyolar ama evi didik didik geziyolar kadinlar. Yok ceyizinde ne vardi yok yatak odani kim aldi yok taki neler taktilar bence hic gerek yok

Bizlerde de cok çok eskiden varmış ama bende yapmadım. Çok büyütüp kurma kendini.

5 senelik gelin, 2 senelik anneyim.
Ne gelin mevlüdü yaptım ne bebek mevlüdü.
Afilli doğum günlerinden de yapmadım.

Bişeyim de eksilmedi. Evimizde Kuran okutmak için gelin olmamız filan gerekmiyor .
Dert etmeyin.

İyi ki yapmadığım dediğim, her şeyinizin burun kıvrıla kıvrıla incelendiği, bir kulp arandığı hanımlar topluluğunun ev istilasından başka bir şey değildir.
Amacından sapalı çokça yıllar olmuştur, mümkünde yapılmasın.

ev alip borcu bittiğinde mi de okutuyor onu ilk defa duydum:KK70:
valla neler çikiycak başimda
emekli olduğundada okutuyor.:)
abuk cubuk partiler aslinda çok gereksiz yaş partisi dişinda

Evet sanırım şükür kuranı gibi bir şey hayırlı olsun diye midir nedir :KK64:pek anlamam bu işlerden biz aldık borcunu ödüyoruz daha bitmeden kayınvalide okuttu kendi evinde kuranını ne gereksiz bir şey sırf olsun diye yapmak:KK70:Doğum günü parti olarak sanırım 1 yaş yaparım sadece diğerlerini nasip olursa kendi çekirdek ailemizle kutlarız hediyeleşiriz falan yani :KK73:İçten gelirse herkese doğum günü partisi sürprizi yapabilir ben görev dışındakileri sevmiyorum yoksa eşime 30 yaş için parti havasında bir doğum günü yaptım yakın arkadaşları topladım evde mesela :KK75:

İlk kez duyuyorum gelin mevlütü
Ama evde Kuran okunması iyidir
İnsanları çağırıp kısır günü kıvamına gelmedikçe mevlüt okutmayı seviyorum
Bizde eşim okur Cuma geceleri, huzur veriyor insana
Ama onun mevlüdü, bunun mevlüdü adetleri takip etmiyorum

Belki onun ailesi oyle seyler yapmiyordur neden hemen kiziyorsunuz. Bende yapmadim ne olcak yani cocugum olunca yaptim bende..

Hayırlı olsuna gelmedi mi kimse? Benim gelin geldiğim yerde kabul alıyor gelin. Gelinliğini giyip oturuyor her gelen bir borcam ikramlık getiriyor. Görümce yada varsa elti hizmet ediyor. Müzikler oynamalar.. ben böyle bişey bilmiyordum herkesi tek tek ağırladım:KK61:

Bana da yapılacaktı, kaynanam bir sürü kişiyi çağıracak oldu, kalsın istemem dedim.

Ben de çok istemiştim,ama evlendik 3 ay köyde kaynanamlarda kaldık evimde değildik,sonra eve geçtik iş yok para yok okutamadık,sonra işe girdik kavgalar başladı ve ayrıldık.. bazen demiyorum desem yalan olur,okutsam fayda eder miydi ki?

Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
Duymadım bizimde olmadı haliyle çocuğum doğunca ona yaptırıcam Allah kısmet ederse

Ben de çok istemiştim,ama evlendik 3 ay köyde kaynanamlarda kaldık evimde değildik,sonra eve geçtik iş yok para yok okutamadık,sonra işe girdik kavgalar başladı ve ayrıldık.. bazen demiyorum desem yalan olur,okutsam fayda eder miydi ki?
Neden ayrıldığınıza bağlı bence olan olmuş öyle düşünme kadere inanirim olmuyorsa da kader

Back
X