Sizinde bazen sasirdiginiz oluyor mu?

Sonuç; hiçbir şey diyen insanın fesatlığından korkarım ben... eğitim,emek hiçbir zaman zayi olmaz ama bunu herkes anlamaz o ayrı... kadının el emeğini kırmışsınız hatta söylememişsiniz bile kendileri görmüş yine laf etmemişler. Siz dua edin iyi insanlarmış fenasına düşseydiniz görürdünüz.
Yo yo hayır şöyle durumu net yazmadım zaten bir kenarı kirikti biz dikkat ediyorduk ben öyle biri degilim sadece kapağını açtım vidasindan çıktı. Hatta dedim de abla o yapılır vidaları çıktı dedim. tamm dediler zaten benim öyle kötü bir niyetim yok zaten yani bir konu açtım yardırdiniz yani neyse 😃😃

Birisi konu açarken artik annemgil, babamgil vb. hitaplardan dolayi konuyu az cok tahmin ettiğim için okumuyorum.
Derdiniz bu mu diye soruyorum sadece.
Annemgiller kaynimgiller bu hangi yörenin şivesi merak ediyorum bu hitap tarzi ile konuşulanlar genelde bomboş mevzulara takılıp konu açıyorlar cunku

İnsanlar benim sınırlarıma girmediğş sürece hadlerini aşmadıkları sürece sorun yok .Kat kat fazlasını yaşıyorum benim yerimde olsan demek ki kafayı yersin.Bu tarz şeyler umrumda değil yeter ki bana müdahale edilmesin.Annem yaşında görümcem var aşırı müdahaleci.Kayınvalidelik yapmaya çalışıyor.Saygımdan bişey demiyorum ama bi gün patlama noktasına gelmekten korkuyorum.
Allah yardımcın olsun 🤲

Üff ne yorucu ve ben merkezci birisiniz. Kardeşiniz sizi böyle övce çok mutlu olursunuz eminim ki. Kadının hem el emeğini kırmışsınız hem azıcık kardeşi tarafından övülmesinden rahatsız olmuşsunuz. Kadın zaten annesi ile ilgileniyor tüm zamanında muhtemelen sosyal hayatı az, içinde yaşadığı bir sürü sıkıntı var. Kız kardeşi de onu övmüş, mutlu etmek istemiş. İnsanlar birileri tarafından takdir edilmek, yaptığı şeylerin değerli olduğunu duymak ister. Kardeşi de sağolsun bunu yapmış. Bu kadar da kötü niyetli olmayın. Rabbim beni sizin gibi insanlardan da uzak etsin inşallah. Çünkü fesatsınız. Yüzüne gülüp içten içe o kişiyi yeriyorsunuz. Pes!
Ayyy ne diyorsunuz ya valla şoktayım.. Bunu benim ailemden biri yapsa onlar rahatsız olurdu ya da şöyle diyim bunun tersini desem belki yine elestirilirdim. Ben sana birşey diyim mi onun gezdiği yerleri doğru düzgün ben gitmedim ya kıskanmam asla banane yani ama bilmiyorum ama ben bu kadar ovulmeyi istemem yani bazı şeyleri kanıtlamaya gerek yok ki benim istediğim bir kanıt yok bende çok kursa gittim ben şahsen anlatmam yani ben onun gibi bir anne baba elinde zenginlik içinde büyümedim onun gibi de sürekli alışveriş yapan biri de değilim e yani..? Anneye bakıp yoruluyor ise yorulabilir keşke benim annemde onun annesi gibi olsaydı da bende yorulsaydim. Kıymet bilmesi lazım annesi Melek gibi bir kadın

Ayyy ne diyorsunuz ya valla şoktayım.. Bunu benim ailemden biri yapsa onlar rahatsız olurdu ya da şöyle diyim bunun tersini desem belki yine elestirilirdim. Ben sana birşey diyim mi onun gezdiği yerleri doğru düzgün ben gitmedim ya kıskanmam asla banane yani ama bilmiyorum ama ben bu kadar ovulmeyi istemem yani bazı şeyleri kanıtlamaya gerek yok ki benim istediğim bir kanıt yok bende çok kursa gittim ben şahsen anlatmam yani ben onun gibi bir anne baba elinde zenginlik içinde büyümedim onun gibi de sürekli alışveriş yapan biri de değilim e yani..? Anneye bakıp yoruluyor ise yorulabilir keşke benim annemde onun annesi gibi olsaydı da bende yorulsaydim. Kıymet bilmesi lazım annesi Melek gibi bir kadın
Resmen kıskanıyorsun!
Birbirine değer veren insanlara gelin gitmişsin. Ne güzel kayınvaliden de melek gibiymiş. Hatta size ev bile açmışlar.
Ne diye fesatlanıyorsun ki?

Şu yorumu okuyan biri hiç kıskanmadığınızı (!) şıp diye anlar.

Şu yorumunuzla kıskandığınızı çok iyi anladım mesela :) Kaldı ki ben kıskanç olduğunuzu söylememiştim, fesatsınız demiştim. Kadının gezdiği yerler, ailesinin zenginliği sizi alakadar etmez. Siz ve aileniz birbirinizi övmüyorsunuz, birbirinizin başarılı ve iyi olduğu yanları söylemiyorsunuz diye başkaları da öyle davranacak diye bir kural yok. Keşke zamanında birileri de sizi övseydi de bu kadar başkalarını kıskanmasaydınız. Başkasının sizi övüp takdir etmesi kötü veya ayıp bir şey değil önce bunu idrak edin. Kadın kendi kendini övmemiş, başkası onu takdir edip övmüş.
Anneye bakıp yorulmaktan bahsetmişsiniz. Hayat bu belli olmaz, bakarsınız o melek gibi anneye sizinde bakacağınız zamanlar gelir. O zaman sizde kıymet bilirsiniz umarım :)

Şu yorumu okuyan biri hiç kıskanmadığınızı (!) şıp diye anlar.
Konu sahibine üzüldüm aslında, anne babayla büyümemiş, boşanmış bir ailenin çocuğu, anne bırakıp gitmiş muhtemelen çünkü sessiz sefa’yı dedesi büyütmüş, baba bir anne ayrı abisi bir de anne baba aynı kızkardeşi varmış ama hiçbirinin birbiriyle sağlıklı bir ilişkisi yok.
Anne şefkati nedir bilememiş, kardeş sevgisiyle büyütülmemiş, abi babayı kötülüyor anladığım kadarıyla, baba hem eski eşini hem sessiz sefa dışındaki çocuklarını.

Böyle büyüyünce, birbirini seven sevgisini de birbirlerine ne kadar marifetli olduğunu söyleyerek dile getiren kardeşleri anlamaması normal, bunu övme olarak görüyor.

Ben ortada övme göremedim mesela, bana göre övme değil, benim de kardeşim var bir araya geldiğimizde yemek ne kadar güzel olmuş boynuz kulağı geçti diye bir başlıyorum, seninle gurur duyuyorum hem anneliği hem çalışma ve okuma hayatını bir arada yürüttün gibi sözler sarf ediyorum, bunu bulunduğumuz ortamda kim olursa olsun söylerim çünkü gurur duyuyorum, sevgimi dile getirme şekillerimden biri de ona başardığı veya yaptığı şeyler üzerinden iltifat etmektir, bu bir övme midir bilemedim 🤷‍♀️

Şu yorumunuzla kıskandığınızı çok iyi anladım mesela :) Kaldı ki ben kıskanç olduğunuzu söylememiştim, fesatsınız demiştim. Kadının gezdiği yerler, ailesinin zenginliği sizi alakadar etmez. Siz ve aileniz birbirinizi övmüyorsunuz, birbirinizin başarılı ve iyi olduğu yanları söylemiyorsunuz diye başkaları da öyle davranacak diye bir kural yok. Keşke zamanında birileri de sizi övseydi de bu kadar başkalarını kıskanmasaydınız. Başkasının sizi övüp takdir etmesi kötü veya ayıp bir şey değil önce bunu idrak edin. Kadın kendi kendini övmemiş, başkası onu takdir edip övmüş.
Anneye bakıp yorulmaktan bahsetmişsiniz. Hayat bu belli olmaz, bakarsınız o melek gibi anneye sizinde bakacağınız zamanlar gelir. O zaman sizde kıymet bilirsiniz umarım :)
Ya valla arkadaşlar icimi kalbimi siz bilemezsiniz ben ne şartlarda büyüdüm bilemezsiniz yüreğim iyi mi kötü mu bilemezsiniz şu yazdigim yazilardan yola çıkarak anca bol keseden yargının dibine girerken beni yerersiniz yemin ederim zerre umrumda değildir insanların maddi durumu ki ben eşim ile gorusruken bile bunu sorgulamadim.. öncelikle bunu bir idrak edin hepiniz.. ben kaç kere kayınvalideme dedim biliyor musunuz annevim gel ben sana bakarım diye sizin ovdugunuz bekar gorumcemin yanında ve bu sözlerim onun hiic hoşuna gitmedi hiç beğenmedi bu durumu eşime de dedim " çok şikayetçi oluyordu zor vs diyordu aşkım gelsin bende kalsın annem bende bu cümleleri duymayayim dedim.. ben yaşlı insanların yanında büyümüş biriyim şimdi size GBT min detayına mi gireyim siz anca bu tarz durumlarda konu açan arkadaşlarımızı iyicee yerin yerin dibine iyice bir sokun sonra da yorum yapin arkadaşlar sadece yanlış hareket vs diye bilirsinizde fesat kıskanç vs cumlelerini demeniz çok saçma ya annem yaşında bir kadını ben niye kiskanayam kardeşim.. Allah daha çok versin derim o kadar.

Ya valla arkadaşlar icimi kalbimi siz bilemezsiniz ben ne şartlarda büyüdüm bilemezsiniz yüreğim iyi mi kötü mu bilemezsiniz şu yazdigim yazilardan yola çıkarak anca bol keseden yargının dibine girerken beni yerersiniz yemin ederim zerre umrumda değildir insanların maddi durumu ki ben eşim ile gorusruken bile bunu sorgulamadim.. öncelikle bunu bir idrak edin hepiniz.. ben kaç kere kayınvalideme dedim biliyor musunuz annevim gel ben sana bakarım diye sizin ovdugunuz bekar gorumcemin yanında ve bu sözlerim onun hiic hoşuna gitmedi hiç beğenmedi bu durumu eşime de dedim " çok şikayetçi oluyordu zor vs diyordu aşkım gelsin bende kalsın annem bende bu cümleleri duymayayim dedim.. ben yaşlı insanların yanında büyümüş biriyim şimdi size GBT min detayına mi gireyim siz anca bu tarz durumlarda konu açan arkadaşlarımızı iyicee yerin yerin dibine iyice bir sokun sonra da yorum yapin arkadaşlar sadece yanlış hareket vs diye bilirsinizde fesat kıskanç vs cumlelerini demeniz çok saçma ya annem yaşında bir kadını ben niye kiskanayam kardeşim.. Allah daha çok versin derim o kadar.
Zor bir çocukluk geçirmiş olabilirsiniz, anne baba kardeş ilgisi sevgisi görmemiş olabilirsiniz ama bu konuyu değiştirmiyor ki. En fazla bu durumu garipsersiniz geçersiniz. Ama siz görümcenizin övülmesini dert edinip, övmesin diye ne yapabilirim, ne diyebilirim durumuna gelmişsiniz. Kusura bakmayın da bu iyi niyet veya bilmemekten kaynaklı değil. Benimde bir sürü tanıdığım annesiz babasız veya anne baba sevgisi görmemiş, ilgi görmemiş, zor çocukluk geçirmiş insanlar var, başkası övülünce rahatsız olmayı bırakın "çok şanslısın, annen baban senden ne güzel bahsediyorlar, kıymetini bil" deyip geçiyorlar. Kendi anne babam ne ilgi görmüşler ne sevgi ama başkalarının iyi yanlarını söylemekten, onları övmekten geri durmazlar, rahatsız olmazlar. Rahatsız olanı, susturmaya çalışanına denk gelmedim. Bu yüzden de size fesat olduğunuzu düşündüğüm bir yorum yaptım.
Haa derseniz ki "bu normal mi, benim hayatımda yabancı olduğum bir durum bana ters geldi yorumunuz ne" anlarım. Veya "benim çocukluğumda görmediğim bir durum, ailem kardeşlerimle şöyle şöyle bir geçmişimiz vardı bana nispet yapar gibi algılıyorum bu normal mi" ona göre insanlar yorum yapardı. Burada kimse müneccim değil, hayatınızı kimse bilemez, demek istediklerinizi doğru anlatamazsanız da sizi anlayamaz.
Ama benim anladığım kadarıyla siz görümcenizden hiç haz etmiyorsunuz zaten. Olabildiğince görüşmeyin olsun bitsin!

Son düzenleme:
siz de kıymet bilin, o kadın bakmasa belki diğer evlatlar olarak eşinize sıra gelecekti, siz de bundan etkilenecektiniz. evde bekar görümcesi olup k.valide k.peder bakma derdi olmayanlar bence biraz kıymet bilmeli
bizde 3-4 tane böyle durum var. evde bekar 50+ yaş kız var, annelere bebek gibi baktılar bakıyolar (1-2 tanesi yakın öldü) valla yoksa o anneler/babalar hiçbir yere sığamıyor. görüyoruz yani.

onun dışında zaten masada yemek yerken sandıktan doğru konu açılmış
yani o esnada o ortamda mesela ne konuşulsun isterdiniz?

yani budur genelde kadınlar arasında ya ev işi, yemek, havadan sudan konuşulur ya konudan komşudan tanıdıktan dedikodu yapılır (bazıları da sürekli para siyaset vs. konuşur belki herkes aynı fikirde değil, ortam mı gerilsin?)
ne biliyim ben de bazen öyle kadın ortamlarına giriyorum (normal çevrem değil) birlikte mutfakta masada vs iken genelde konular beni çok açmaz ama ne yapıyım?
"hanımlar hadi ortadoğuda barış süreci konuşalım" mi diyelim ne diyelim mesela hı hı diyoruz dinliyoruz, benim yanımda da bazen hiç tanımadığım bi sürü kişiyi çekiştiriyorlar. ben dinliyorum. kimin kızı kaçmış kime çok altın takılmış vs. diye.
akşamki maçı mı konuşsunlar erkekler gibi genelde konular bunlardır çok yakın arkadaş değilsen, iş arkadaşı vs değilsen ortak konun olmayabilir. ortamda konu neyse dinlersin....

laf açılmış, denk gelmiş, kadın da ablasının işini övmüş, o gün okul tercihleri açıklanan gün olsa x hanımın oğlu şu okul kazanmış diye onu övecekti belki...bu da çok sıradan kadının yaptığı da çok sıradan bence.
çok bi şaşılcak bişey göremedim ben.

Back
X