Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Kedicikk061

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.677
4.277
83
Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem

Tamamen saçmalık. Gelinle damadın olur altın. Bize çok yakın Koçhisar sakın böyle bişeye göz yummayın. Oralarda ve bizde düğündeki altınlar gelin ve damata ait olur. Takılan para düğünü erkek tarafı yaptığı için ona verilebilir. Kesim verilir demiyorum. Yani aileler hepsi gelin ve damat alabilir diyebilir. Sizin ailenizde alamaz kızın aileside. Saçmalık!

Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi?
Eeeee normal.
Burada çok okuduk erkek ailesinin gelinin boynundan kopara kopara topladığı altınları.
Ne yapsınlar korkuyordur insanlar kızlarının üzülmesinden,yıpranmasından.
Kız da erkek tarafı alacağına benim anam babam alsın diye göz yumuyordur,bence...

Çocukların hakkı olanı almaları normal mi?
Nikah tan önce niye söylemedi. İşi garantiye alıp dökülmüş. Öyle şey mi olur. Düğün erkek tarafinindir. Ben erkek ailesinin almasına bile karşıyım. Kız erkeğin hakkıdır o para.

Eeeee normal.
Burada çok okuduk erkek ailesinin gelinin boynundan kopara kopara topladığı altınları.
Ne yapsınlar korkuyordur insanlar kızlarının üzülmesinden,yıpranmasından.
Kız da erkek tarafı alacağına benim anam babam alsın diye göz yumuyordur,bence...

Iste o erkek ailelerinin yaptigi ne kadar sacma ise bu da o kadar sacma. Birini elestirip birine normal demek olmaz. Hic bir seyin cozumu bu degil.

Bu arada koçhisar dediğin ankara ilçesi olan şereflikoçhisar ise böyle bir adet yok o tarflarda ,annem ankarali bir cok arkadasim ankarali hic birinde duymadim böyle adet

Back
X