Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

burdaki durum altın kızın o istediğine verir değil ki . kızdan önce babası damadın babasına diyor zaten altınlar bizim diye . başta kızın kendi babası kıza ait olduğunu kabul etmemiş ki ? bence kimse karışmayacaktı onlardan ilerde kız isterse kendisi verirdi . ama olayı öyle bir yere taşımış ki babası hepsini alıcaz diyor . yani kızın istemesini bırak , kızı ne kadarını verecek nereden biliyor da hepsi diyor . gerçekçi olalım babasının kabul ettiği gibi borcum var onlar benim dediği gibi kendinin görüyor altınları .

Benim babamın maddi durmumu çok kötüymüş herşeyi annemin tarafı almış. Gelinliğinden düğününe kadar hatta ev bile almışlar bu sebeple altınlardan bi kısım alıp hazır paranın üstüne gelen borcu kapamışlar. Ben hakkıdır dedim böyle bir durum söz konusu olduğu için. Ama kardeşinizin evleneceği kızda bi tuhaflık var baştan ne konuşulduysa odur. Adetleri öyleyse bile -ki öyle bi adet yok. Baştan söyleselermiş. Ailelerin böyle şeylere tamah etmesine çok kızıyorum. Ayrıca kızın nişanlısını böyle bi konuda arada bırakmayada hakkı yok böyle mi hayat arkadaşı olacak.

Back
X