Gelinler arası kavgada görümce nerde durmalı

Anladım, sanırım abiniz pasif biri olduğu için biraz daha müsamaha gösteriyorlar, bazı aileler sessiz veya daha pasif olan çocuğunu daha fazla idare etme yoluna gider, diğer çocukları hakkını savunabiliyor diye de onlara daha farklı yaklaşırlar.
Aileniz yumuşak mizaçlıysa bu huylarını değiştiremezsiniz, bugün abinizle anne babanız için tartışsanız dahi değişen bir şey olmaz, aileniz yine abinize yengenize aynı şekilde davranacaktır, siz abinizle küsersiniz ama ben eminim kardeşler arası küslük de onları üzeceğinden sizi barıştırmak için ellerinden geleni yapacaklardır, hem büyük olduğundan hem de idare edilen kişi olduğu için abinizi alttan alıp barışmak için adımı sizin atmanızı söyleyeceklerdir.

Aileniz gibi idare eden taraf olmanız istenirse bunu yapabilecek misiniz peki?

Velhasıl bana göre dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyorum, bence hiç karışmayın onlar bu şekilde yaşamaya alışmış çünkü, bu yaştan sonra ne abiniz değişir ne aileniz, ta ki anne babanız kendileri yeter artık diyene kadar da dışarıdan müdahalelerin hiçbir faydası olmaz.

Aynen dediğiniz gibi abim sessiz ve durumu daha kötü diye annem babam onu üstün tutuyor bir de annem abime hep daha düşkündü şimdi bir de acıma duygusu eklendi bence ekonomik olarak , diğer abim küçük yaşta İstanbul’a gidip kendine hayat kurdu ben kendi çabalarımla krediyle okuyup öğretmen oldum fakat annemin gözde çocuğu onu üzen abim ve torunları , güçlü çocuklarını önemsemiyor , babamın emeklilik kredisini tek başıma ödedim iki abimin de umrunda olmadı şimdi babama sorsak varını yoğunu abime verir aslında ailemin bana kambur olmaktan başka faydası olmamış böyle yazınca malesef ki karakter meselesi silip atamıyorum daha onlar için çabalıyorum çünkü kötü insanlar değiller adil olamıyorlar sadece

Son düzenleme:
Ya şaka gibi ama öyle cidden evi paylaşamıyorlar ikisi de misafir aslında benim ve diğer yengemin kendi evimiz var bu olay çıkaran yıllardır İstanbul’dan ev almaya çalışıyor ama maddi durumundan dolayı alamıyor herhalde aşağılık sendromuna falan mı girdi buradaki evi fazla sahiplenmiş burası benim moduna girmiş ben böyle düşünmeye başladım artık annemlere ellerindeki parayla traktör aldıkları için küsmüştü parayı kendine bekliyor kısaca oradan ev alamadıkça köydeki evi sahipleniyor

Bence siz biraz da ailenize gönül koymuşsunuz. Bazı ailelerde oluyor o gözde çocuk. Bence de aralarına girmeyin küçük çocuk değiller. Emin olun yenge sizi bahane edip falan gelmezse siz suçlu olursunuz. Ayrıca bir ay olayı çok değişik geldi bana insan bu kadar kalabalık kendi ailesiyle kalsa sorun yaşar.

Evet klasik Anadolu kafası yazın yengemler çocuklarla gelip bir ay kalıyor kışlığını vs hazırlayıp gidiyor abimler gelse de bir hafta kalıyor maksimum eltiler de güç savaşına giriyor işte , aileme kırgınım Tabi şu an onlara ebeveynlik yapıyor gibi hissediyorum tam tersi olması gerekirken

kardeşler ve gelinler arasında durduğunuz yer çok ideal, duruşunuzu kesinlikle bozmayın..
ama anne babanızın haksızlık yaptığını düşünüyorsanız sadece onlarla bu konuyu konuşabilirsiniz.

Her ailede olmasa bile çoğunlukla maalesef evin bir çocuğu daha çok kayırılır, anne babanızın tutumundan anlamıştım bunu ama sizin yazdıklarınızla netlik kazandı.
Elbette ailenizi silip atmayın, gerçekten sizi yıkacak bir şey yaşanmadığı müddetçe anne babaya yüz çevirilmez ama abileriniz arasında yaşanan çatışmalarla, abilerinizin anne babanızla yaşadığı restleşmelere de karışmayın.

Tüm mesajlarımda yazdığım gibi abilerinizin birbiriyle ve ebeveynleriyle olan anlaşmazlıkta resti çekip eşit davranacak olan kişiler anne babanız, onlar bir taraf giderken diğer tarafın kalmasına izin verip hayırdır neyin kavgasını yapıyorsunuz bu ev bizim, üst katta da hepiniz eşit paya sahipsiniz, benim malımın kavgasını yapmak size mi düştü demiyorlarsa, abiniz anne babanıza göz dağı vermek adına yalandan çekip gittiğinde, ki yalandan diyorum zira abiniz anne babasının ona zaafı olduğunu biliyor ve bunu kullanıyor, abiniz gittiğinde anne babanız geline hadi kızım sen de topla çoluğu çocuğu eşinin yanına dön, bir daha geldiğinizde de üst kat kavgası duymak istemiyorum, biz daha sağız ölmedik nedir bu alıp veremediğiniz demiyorlarsa yapacak bir şey yok.

Abinizle yengeniz çok güzel plan yapmış, ailenizin onlara düşkünlüğünü kullanıyorlar, özür dilerim ama olan bu, herkes giderken biz buradayız, biz sizin hakikatli çocuklarınız, üst katı bize verin mesajı veriyorlar, aileniz de bu duruma sessiz kalıyor.

Şahsen 3 çocuğum olsa ikisi benim malım üzerinden kavga etseler hepsini evden yollarım, mal benim mülk benim size geldiğinizde kullanma hakkı verdim, ya hakkınızı adabıyla kullanın ya da üst kata kilidi vuruyorum hiçbiriniz kalamazsınız derdim, bir daha ki sefere süngüleri düşmüş vaziyette gelirlerdi.

İçeriği okumadım başlığa istinaden yazarsam tarafların kim olduğunun benim için önemi olmazdı. Haklı kimse onun tarafında olurdum

Herkesin ağzı dili var üzülen haklı olan susmasın versin ağzının payını sizlik bi şey yok.
Ha ben annemin babamın huzurunu bozanın alnını karışlarım kim olursa olsun ama annemin kıymetlisi laf söylemez diyorsunuz. Suçlu siz olursunuz böyle bi durumda zaten sizle görüşmezler herkes bal kaymak olur. Yesinler birbirlerini yani izleyin siz :)

Size tavsiyem hiiiç karişmayın. Zira anneniz sorunlu abi yengeui tutuyormuş. Ne yaparsaniz yapin haksız çıkan taraf siz olursunuz. Türk ailesinde mi var anlamadım her ailede baya fitneci asalak bir erkek birey ki bu genelde abidir olur ve ana baba çogi zaman kiz kardeslerden bir ya da bir kaçı bu asalağa tapar. Siz ne kadar kanıtla delille gelin ikna bile etseniz sonra anne babanız gelir ve derki sizin yuzunuzden onlarla aram acıldı aglarla4. Yakınım.bizzat yaşadi.

Sizi de diğer yenge dolduruyor belli ona da deyinki canim haklisin ama ben karişamam anne babamla kotü olurum bana anlatma bunları elimden gelen olmadigı gibi çok da uzüluyorum

Evet aklın yolu bir ben de sizin gibi rest çekip hizaya getirirdim diyorum ama demek ki büyük yengemde şeytan tüyü var yapıyor yapıyor annem gene onu seviyor şimdi giderken biletine kadar alıyor sanki acizler gibi öyle bir algı yaratmış ki bizimkilerin üstünde yaptıklarını sineye çekip her seferinde affediliyor abimi de dolduran yengem malesef cidden erkekler bazı konularda dolduruşa gelebiliyor bire bin katan bir eş olunca da kendi ailene Bile düşman kesiliyorsun demek ki allah ıslah etsin demekten başka şey kalmıyor

Evet cidden abimin evlat olarak sevilecek bir tarafını göremiyorum eşinin eteği altında kendi kararını bile veremeyen biridir. Yani ağzı laf yapsa tatlı dilli vs olsa hadi anlayacağım annemleri yıl içinde hiç aramaz sormaz buraya gelince sömürür ev almak için traktörünü satmasını bekliyor babamdan yani nerden baksam fiyasko hadi banane bunlardan diyorum annemler kendilerini ezdirmeseler umrumda değil ama kaç yaşına gelmişler açsınlar gözlerini
Diğer yengem doldurmuyor aslında bana kimse birşey anlatmıyordu ben evdeki gerilimi farkedince ısrarla sordum zaten diğer yengem anlatmak istemedi üzülme boşver dedi dolmuş da değilim aslında olan şeyler bunlar malesef fazlası var azı yok

Evet bugün gitti olaylı yenge tüm hafta küs kaldı surat yaptı bugün gidecek ya babama biletini aldırmış anneme erzakları kolileri hazırlatmış ve canciğer olmuşlar gene şaka gibi

Onlar da goruyorlardir da ses cikarmiyorlardir.

valla ailenize üzülmekte haklısınız ama aradaki dengeyi onlar sağlamalı. sağlayamıyorlarsa yapacak bir şey yok. siz kötü olduğunuzla kalırsınız. karışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…