gelinler görümceler - ev kavgası ne yapmalıyım

kembet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
92
1
86
İstanbul
merhaba ne yapacam ben akıl verin bana 8 yıllık evliyim evlenicegim zaman esimin ailesi oturdukları evi bize verdiler kendilerine ev aldılar 2 ay oncesine kadar kaynanamın cocuklar yüzünden laf sokmaları haric büyük ir sorunumuz yoktu (calıtığım icin cocuklara annem bakıyor ve kaynana beğenmiyor tabi bakılmasını sankı kendi daha iyi bakıyor ya ) neyse bu cocuklarla ilgili sorun apayrı zaten ben agızlarının payını veririm her sekilde benim sıkıntım 3 sene once kaynım evlendi ve kaynanamlarla bir yasıyorlar bir gün kaynımla görümcem kavga ediyor ve görümcem evlerden hak istiyor bunun üzerine eltimde kaynanamdan ayrı oturmak istiyor ve evlerin kardeslere bölünmesini istiyorlarmıs ve tabiki bizim oturdugumuz evide hic hesapta yokken satılıga cıkaralım bölüstürelim diyorlar e bu evi bize vermistiniz bu ev hani bizimdi deyincede e napalım falan filan laf kalabalığı yapıyolar ay ne yapmam lazım bilmiyorum çok sinirliyim ev esiminde üstüne degildiki ne yapmalıyım akıl verin valla çan çan öten ben durdu aklım

evine sahip çık diyecm ama haksızlığada krşıyım şayet aile sadece size bir ev aldı diğer çocuklara almadı ise onlarında hakkı var.

ama onlarda evlat ve hak isterler sende haklısın tabi en iyisi aile büyüklerinin iyi bi karara varması

ya su sekilde oturdugumuz evi bize kaynımın oturduğu evi onlara görümcemede bir arsa vermislerdi. simdiden pay etmislerdi zaten bastan söylemislerdi bende kardeslerin hakkı olması gerektigini düsünüyorum ama bastan paylasılmıstı zaten herkese verilmisti simdi kaynım ayrılmak isteyince annesinin yanından film koptu

hııı anladım paylaşılmış şeyleri baştan paylaşıyolar bu yanlış tabi durum böyleyse eşn tavrını koysun

Paylaşım adil bir paylaşım değilse hak istemeleri normal. Madem öyle herşey satılsın, maddi olarak paylaşılsın eşit olarak.

Paylaşım adil bir paylaşım değilse hak istemeleri normal. Madem öyle herşey satılsın, maddi olarak paylaşılsın eşit olarak.

bencede haklısın adil degildi en basından ama konusulmus ve kabullenilmisti bende hepsi satılsın ve eşit pay edilsin dedim en son insallah oyle olur tabi birde kaynanamın hakkı var onuda vermek istiyorum ben ama eltim karsı tabi az para olacak o zaman obür türlüde benim yanıma gelebilirler ay ne biliyim en basında söyleselerdi kızmazdım sonradan çıkınca sinirleniyorum

önceden kabul ederler de insanlar yaşadıkça daha paragöz oldukları için sonradan açılmıştır gözleri.madem öyle baştan konuş de mi sonradan olması sinir bozucu ,işler karışmış.bu süre zarfında size tavsiyem hanımefendiliğiniz bozmadan bu işten çıkmaya çalışın,tabi hakkınızı da alarak.para işeri zordur ortalık karışır ama o insanlar bir ömür boyu yüzyüze bakacağınızı unutmayın.hatta siz hiç yüzgöz olmayın eşiniz muhattap olsun sadece ailesiyle.tabi siz yönledirmeyi yaparsınız zaten perde arkasından.yakın zamanda ben de bu tarz bir durumdan geçtiğim için size sabırlar diliyorum.

bence bu konuda eltin ve sen geri planda kalmalısınız.neticede mallar kardeşlere ait ve öncelikle onları ilgilendirir.
elbette eşinle fikirlerini paylaşabilirsin ama diğerleriyle bu konuda tartışmaya girme bence
umarım adil ve eşit olan neyse o şekilde bölüşülür

Son düzenleme:

Kayınvalide o malları kazanırken eltin yoktu sanırım yada babasının evinden getirmedi değil mi ,ne saçma ya kayınvalideye kendi malını vermiyor görgüsüz..

bu durumda yapılacak en mantıklı şey malların satılıp paranın eşit bölünmesi.sen ve eltin çok müdahil olmayın kardeşler kendi arasında halletsinler.umarım yüzgöz olmadan bu sorunu çözersiniz.bu arada eltin ne hakla kaynanasına para vermek istemiyor onu da anlamadım kimse bu kadar bencil olmamalı

görümcelerinde o evde hakkı varfakat bastan paylaşım olduysa neden kagıt uzerınde bunu belırginleştirmediniz.
yada madem bastan herşey paylasıldı evı neden uzerınıze almadınız.

laf uçar yazı kalır dıye bosuna dememışler.o soylenen laflar uçmuş oldu.

benımde oyle bır durumum vardı çözdük allahtan.
annemlerin bı evı vardı kırada baştan o ev satılıp abıne ev alıncak dendi.
2 sene kırasını abımler almıştı.
sonra ben dedim 2 kardesız madem o ev 2ye bolunmelı herkes parasını peşinat yapıp ev almalı.
bende ev alıcaktım kaynanmla oturuyorum cunku.
evı ben aldım 2 ye bolundu yarı parasını abıme verdim.
oda o parayla bırıkmişliklerıyle ve altınlarıyla bayaa bı peşinat olmuştu.
rahat rahat ev aldı.
benımde onunda evı olmuş oldu.

valla sende haklısın ama..
miras helaldir..
yapacak bişey yok

Anne baba yaşarken nasıl miras paylaşılır aklım almıyor...Mirasın genel anlamıda bozuldu...herkes kendi çabasıyla mal edinmek yerine kolayına kaçmaya başladı...bakalım biz ne göreceğiz...korkuyorum bu gidişattan(

Eltinin k.validene pay vermek istememe sebebi onların yanında kalması mı? Kişi yaşarken malının paylaşılması acı bir şey ya. Eltinin yaptığı çok yanlış. Sen hiç karışma bence. Herşey satılsın, eşit parası bölüşülsün boşver.

eltim kayınvalidemle bir yasıyo ama ayrılmayı düsünüyor kendine ev olsun istiyo eltim ama kaynanama vermiyecekmis kaynanam artık nerde kalırsa kalsın bende ona kızıyorum o kadın bin bir zorlukla yapmıs evlerini nasıl vermez evet miras hak ama bastan söylediler diye kızgınlığım bizim üstümüze yapmadılar kaynanam yapmam dedi
kaynım eltim ve gorümcemin kavgasından kadın olmeden miras kavgası baslattılar çok kotü bencede

Yanlış anlamayın ama çok çirkin bir tutum bu, kadın yaşarken kadının hakkını vermemek ne demek ya? Tüylerim diken diken oldu. İsterse dünyanın en kötü k.validesi olsun ama yine de mallar o kadının, eltin kim de vermem diyor? Siz hiç karışmayın bu kavgaya, eltiniz sizi kötü beller sonra. Annelerinin hakkını da oğullarıyla kızları savunsun.

Ayrıca tamam miras hak ama yaşayan kişinin malını paylaşmak miras değildir ki. K.valideniz isterse şimdi satar bütün malını mülkünü çatır çatır yer. Eltiniz de öyle bakmakla yetinir.

Ayrıca tamam miras hak ama yaşayan kişinin malını paylaşmak miras değildir ki. K.valideniz isterse şimdi satar bütün malını mülkünü çatır çatır yer. Eltiniz de öyle bakmakla yetinir.

heh valla ne güzel söylediniz bende oyle diyorum bazen :) kayınvalidem satsın hepsini kimseye vermesin bisey benim icin sorun degilde elticağızım kendi haline yansın

Bi kere kanun var nizam var benim bildiğim o iki ev ve bir arsa satıldığı zaman kayınvalidenin hissesi 2 dir. Yani çocuklar 1 hisse, kayınvalideniz 2 hisse hakkına sahiptir.

Ben o kayınvalidenin yerinde olsam satılması için rıza göstermem, eltinde çok ayrılmayı istiyorsa kiraya çıkar görür gününü.

Allahım ne insanlar var yaaa kaynanaya hakkını vermeyecekmiş, hiç Allahtan damı korkmaz bu insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…