gelinler görümceler - ev kavgası ne yapmalıyım

Mallar k.pederden mi kaldı acaba? Belki en baştan beri k.validenin üzerindeydi. O zaman çocuklara bir saksı toprak bile vermez isterse :)

heh valla ne güzel söylediniz bende oyle diyorum bazen :) kayınvalidem satsın hepsini kimseye vermesin bisey benim icin sorun degilde elticağızım kendi haline yansın

Aslında elti hakediyor ama kadın vicdanlı demekki ,eltideki cesarete de bak Allah korusun böylelerinden.Sanki kazanmış çabalamışta malı sahibine vermiyor..Alacaksın eline böylelerini ..

malları kayınvalidem kayınpederle birlikte yapmıslar kayınpeder daha sağ yanı tabi canım istese hic bisey vermezde iste :)

Ay bi de ikisi de sağ! Ben k.peder vefat etti sanmıştım, Allah gecinden versin tabi ama insanlar yaşarken mal paylaşımını doğru bulmuyorum. O mallar o insanların kefen parası sayılır, az ya da çok. Annem hep der, biz elden ayaktan düşünce evlerden birine bizi oturtun, diğerinin kirasıyla da bize bir bakıcı tutun, damat gelin yükü olmayalım diye.

üzgünüm ama objektif olmalıyım.eltiniz evlendiğinden beri kayınvalidenizle kalıyormuş anladığım kadarıyla.kayınvalide ile yaşamak her gelin için zordur tersi de nadirdir.eltinizinde artık yorulduğunu düşünürsek biraz hak vermemiz gerekmez mi bence o evi bahane edip kayınvalideden kurtulmak istiyor.sonuçta ortada 3 evlat ve 3 gayrimülk var kadıncağız da paylaşım yapmış 3 kardeş birlik olup anneye gerekirse sırayla bakılırsa mal mülk tartışması olmaz kimseye ağır gelmez.kabul etmiyorlarsa o zaman kayınvalideniz bütün malları satmalı dilediği gibi yeniden paylaştırmalı herkes sonucuna katlanmalı...

K.valideden kurtulmak ayrı, k.valideye kendi malından pay vermemek ayrı bence.

evet eltim evlendiginden beri kayınvalidemlerle bir oturuyor ve bunu evlenirken ölünceye kadar oturur bakarım diyerek kabul etmisti ben etmezdim yapamam çünkü saygısızlık asla yapmam ama bir evde insan yeri geliyo esini bile cekemiyor kaldıramam yani acıkcası onun haricinde bunalmıs olabilir evi bu yonde bahane edebilir ama o zaman kayınvalideminde hakkını göz etmesi gerekir adil olmak gerekir tamam biz sadece o bunaldığını düsünerek evlerinizi ayırın o zaman dedik ki bizim durduk yerde düzenimiz bozulacak genede tamam dedik ama buna rağmen diyorsaki anneye babaya bisey yok o zaman kzarım zaten dün dedim ama kayınvalidemlere hak verilmiyecekse ben evden cıkmıyorum dedim

Mallar k.pederden mi kaldı acaba? Belki en baştan beri k.validenin üzerindeydi. O zaman çocuklara bir saksı toprak bile vermez isterse :)

Eğer öyle ise mallar kayınvalidenin üzerine ise ben o kayınvalidenin yerinde olayım dediğiniz gibi bir saksı toprak bile vermem bu ne bencilliktir yaa. Ayıptır her şeyden önce. Ama konuşana değil, konuşturana bakmak lazım, o elti olacak şahıs bu lafı eşinden aldığı cesaretle söylüyor bence. Yani iş kayında bitiyor. Burada hep annelerinin kuzusu erkekleri okuyoruz ama işte böyle karılarının kuzucukları da var hayatta değilmi? Olabilir efendim eşinle annen anlaşamıyordur ayrılmak en doğal hakkınızdır ama annenin elindeki evin parasını alıp da ne hali varsa görsün diye düşünmek ve eşine de bu konuda böyle rahat ve bencilce konuşma fırsatı vermek hayırsız evlatlığın önde gidenidir.

Benim kafama takılan işin başka bir boyutu, baştan konuşulmuş evler oğlanlara, arsa kıza diye. Niye kıza arsa veriliyor, ne demek bu şimdi kız evlat değilmi. İşte böyle çıkartır rabbim, sen en başında kıza arsa, oğlanlara ev dersen elin kızı da gelir sana senin evlerinden pay vermek istemez, yani aslında kayınvalide de pek masum değil. Alacağı ders var bu olayda tabi ders alacak kapasitesi var ise.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

Hayret yaa kayınpeder sağ imiş, pesss adamlar yaşarken mallarının paylaşımı derdine düşen evlatlara bakın.

Evet, eltinin eşi pek pısırıkmış. Ben bugüne dek eşimin ailesinin ne gelirini bilirim ne giderini ne mallarını mülkünü. Eşim de benim ailemin birşeyini bilmez. Bizi ilgilendirmez çünkü. Allah uzun ömür versin, sağlık versin de gerisi önemsiz.

Bölüşülmek istenen gayrimenkuller sağ olan kayınvalide ve kayınpedere aitse, değil eltinizin, eşinizin, kayınbiraderinizin ve görümcenizin bile kanunen hiçbir yaptırım hakkı bulunmamakta.

Evler ve arsa satılsa, elde edilecek gelir kayınvalide ve kayınpederinizindir. İsterlerse bölüştürürler, istemezlerse bölüştürmezler, satın alanlar evlerin,arsanın parasını direk kayınvalide ve kayınpederinizin eline teslim edecek, zaten satışta evler ve arsa kimin üstüneyse onlar hazır bulunur, siz, eltiniz veya kayınvalidenizin çocukları eğer k.valideniz şifaen çağırırsa gidebilirsiniz, hal böyleyken eltiniz hayal dünyasında sanırım.

Son düzenleme:
bence eltiniz bunu söyleyebilir normal karşıladım niyemi burada okadar çok ki kaynanayla yaşamayı kabullenmiş hiç gıkını çıkarmamış sonra ne yapmam lazm ben bakıyorum bnö hakkım değil mi diyen ve herkesin sizin hakkınız isteyin diyende hiç şaşırmadım bu yüzden.... ve eminim siz değil de eltiniz konu açmış olsaydı istesem deseydi herkes isteyin derdi

isterse dünya iyisi olsun yeri geliyor insan eşini çekemezken bence o da bunalmış olabilir ama kaynananızı başından atamıyorsa eğer belki de bundan demiştir...bencede dönüşümlü olarak bakın ve böyle birşey hak talep etmemsini ancak ozaman bukadar ciddi karşı çıkabilirsiniz ama hizmet ettiği kişiden(kişi için) birşeyler beklemesii hiçde anormal değil!!!!!!

Böyle bir olayı bizimkilerde yaptı,kayınpederle kayınvalidenin, bir bahçeli evleri vardı,sattılar o evde büyük oğulları 2,3 sene oturdu,daha önceden kiradaydı,gelirini kayınvalideler alıyordu,sonra büyük oğulları geçimim zor dedi geçti kaldı.Neyse evi sattılar daha önce konuşmuşlardı 2 ev alınacaktı biri kendilerine birinide büyük oğullarına biraz peşinat yapacaklardı,sonra büyük gelinle kavga kıyamet kopunca kayınpeder para vermek istemedi,istediklerinden az bir miktar kopardılar,sonra sinsi küçük oğlan geldi apar topar siz o parayı bana verin ben biraz da kredi çekeyim size iyi bir ev alalım ev benim adıma olsun sizde orda kalın dedi,benim eşimide aradılar biz böyle yapıyoruz ne diyosun dedi,o da ne desin tamam dedi.Sonuçta Büyük abiyle küçük kardeş kalı bıçaklı düşman oldular.Perde arkasında hep eltiler var.Ben bu adaletsiz durum karşısında sadece şunu düşünüyorum,dünyanın hali hiç belli olmaz evi oğlunun üstüne yaptılar, yarın bir gün oğulları o evi alırsa napacaklar, hadi oğlu almadı oğluna bişey olsa gelin dakika beklemez eve el koyar,işte o zaman akılsız başın cezasını çekecekler.Size gelince ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum siz hiç karışmayın,para onların ev onların.Ama şuna da katılmıyorum,baştan öyle konuşulmuştu,diye bişey olamaz ,şimdiden dağılım yanlış zaten sağken yani,ama bir dağılım yapılacaksa adil olmak lazım.

aslında söyle kimse eltime hak vermiyor degil zaten hakkını alsın diyoruz ama kaynanamın hakkını niye alsın kadın kendine gore tek goz odası olsun bari diyoruz kayınvalidemin hakkını verin bari diyoruz o vermek istemiyor. yoksa kimse ona hakkını vermiyor degil eltim kaynanamı hem istemiyor birlikte yasamak hemde hakkını vermek istemiyo sorun orda ben bakamam çünkü evim zaten ufak coluk cocuk bize yetmiyo hem ben bir yapamam aynı evde ama hakkını alsın ister ev alsın ister kirada otursun her türlü maddi manevi destegi yapmaya calısırım elimden geldigince

Ben k.validenin yerinde olsam evlerden birinde otururum, diğerini de kiraya verir, kirasıyla bir bakıcı tutarım. Elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam bu saatten sonra. Eltin de eli elinde kalır öyle. Tamam k.valideyle yaşamak istemeyebilir ama bunun yolu k.validenin malını sattırıp kadını sokağa atmak mıdır? Evini ayırırsın, kiraya çıkarsın, kuru ekmek bile yesen gıkını çıkarmazsın.

kesinlikle size katılıyorum ben fazla karısmamaya calısıyorum zaten yani eltim konusursa konusuyorum yoksa baska bir sekilde konusmam zaten evet sağken dağılım olmaz bunada karsımıyım ama onlar yaptı bu dağılımı ve bunu 7 sülale biliyor benim parada pulda zaten gözüm yok allaha sükür durumumda fena degil ama bastan öyle konusulmustu derken sunu belirtmek istedim beni ailemden isterlerken bu cocugun evi var biz ona ev aldik diye istediler he suda var tabi ailem beni evi var diye vermedi tabiki ama suda bir gerçek su zamanda bir ev iyi bir kriter acıkcası adil olmak konusundada kesinlikle adil olunmalı tabiki

ortada bi adaletsizlik var, fakat mirasın paylaşılması demek evi kalmayan kayınvalidenizede bütün çocuklarının bakacak olması anlamına gelir.egerki kimse ileriyi düşünerek rahatının bozulmasını istemiyorsa bence mallar kayınvalideniz hayattayken bölünmesin.kayınvalideniz kendi evinde kalsın, sizde yaşadığınız ev içinde gerekirse cüzi miktarda olsa kayınvalidenize para verin.mal için kadının düzeni bozulmasın, sonra sizde zarar görürsünüz.

evet dediğiniz gibi olabiir ama bu dediğinize eltim karsı geliyor çünkü bir oturuyorlarla ayrılmak istiyor ve ayrılırkende evi olsun istiyor valla ni biliyim ne oyle istiyor ne böyle istiyor :) sayet ev olmazsa esinden ayrılacağını söyleyip tehdit ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…