Gelinlere eit davranlmamas ?

seli54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.045
487
133
arkadaşlar benim kafama takılan konu şu şu anda aileye 2. gelin geliyor benim kaynanam heq ben eşit davranırım sana ne alındıysa yeni gelecek olana da aynısı alınır bi çöq olsa ortada onu kırar ikiye onu bile eşit qay ederim diyordu (klavyede malum harf basmıyo yerine q koyuyorum) ben de öyle deme belli olmaz belki yeni gelecek olan gelin farklı şeyler ister bişey diyemezsin mecbur kalırsın diyordum yok yok almam ki diyordu ben evlenirken her şeyi en mütevazısından seçmiştim gereksiz şeyleri hiç aldırmamıştım fakat şimdi düğün yaqılıyor ve alınan takıdan tutulan salona kadar eve alınan eşyalara kadar her şey benimkinden kat kat üstün hatta limuzin kiralamaya bile kalktılar normalde kıskanç biri değilim şimdiye kadar etrafımdak insanların maddi varlıkları hakkında yorum bile yamaya gerek görmem ama bu cümleleri kuran bir insanın bu kadar kendisiyle çelişmesi tuhaf değil mi şu an gari geliyor bana açıkçası ayrıca sosyo ekonomik konum olarak hani benden çok üstün bir durumda olsalar diyeceğim ki hani mahcuq olmamak adına haklılar hani konum olarak bizden üstün bi aile her şeyi beğenmez diyeceğim ama eksiği var fazlaları yok benden ve ailemden anlayamadım açıkçası

canım sen ne zman evlendin o zamnın şartları oymuş bu zamnın şartları budur mesela bizdede aynı şeyler olmuş tabi ben bunları sonradan öğrendim (ama bunlar hiç bi zamn benim eltimle aramda sorun yaratmadı) eltim evlendiğinde hiç bişey alınmamış sadece düğünü yapılmış altınları alınmış zaten kaynanamın yanına evlenmişler ama bende allaha şükür herşey eksiksiz yapıldı evim ayrı yapıldı yani ozamnki maddi imkanlar onu gerektiriyomuş benimkinde bunu gerektirdi bide o yönden bak
benim kaynanamda eltime hep sana ne yaptıysam onada o yapılcak demiş ama

canım hiç tatlı canını üzme bazen oluyor böyle şeyler
bende gelin olurken eltine ne yapıldıysa sana o yapılacak dendi amaa nerde sadece takıyı ve gelinliği aldılar geri her bişeyi ailem ve eşim yaptı sağolsunlar.kız mı verdiler oğlan mı aldılar belli olmadı.eltime ise bilmem kaç tane bilezik istemişler bilmem ne eşyalar yapılmış edilmiş ama öyle işte hiç bi zaman kısknmadımda gözümde kalmadı hayalsevgilininde dediği gibi zaman ve şart meselesi
hiç kafana takma daha çoğu hepimizin olsun inşallah opuyorumnanaktan

ooo arkadasım sen yat kalk dua et benim kayınvalidemler ( maddi imkansızlıktan ) 1 çöp koyamadılar evime dier gelineyse halısı perdesi gümüşlüğü alınmış şimdi onunla 3 senedir konusmuolar benlede kendi çocuklarıymısım gibi onun için hiç takma bosver taksam ben takardım benim evimde eşyamda onunkinden kat kat ii allah öle bir yardım edior ki
sende esyalarını zaman gectikce yenilersin bırak hiç takma en güzeli kendi paranla aldıgını kullanmak

selicim hiç takma kafana eskiden şartlar öyleymiş şimdi böyle.....sen gerekeni 1 kere söyle bence sonra bu konuyu açma....en alasını alıyorlarda bu geline senin kadar iyi olacakları ne malum.....
benim k.validemler bana hiçbir şey almadılar.....kızı evleniyordu kızına herşeyi aldılar.......
boşverrrrrr şimdi ne oldu ben mutluyum.....kızı boşandı.......

Ya bu yazdıklarınızı okuyunca ağlamak geldi içimden ozaman dedim ben ne yapayım kayınvalideme küseyimmi kinmi güdeyim yada kayınpederime:sinifsinif:
Bence boşver be canım olan olmuş ne yapıcan artık belki kaynın organize ediyor annesi ne yapsın bu durumda. Tamam haklısın sana eşit olacam bir çubuğu ikiye bölüp paylaştırırım demiş ama ben hayatta kayınvalidemin sözlerini çok da ciddiye almazdım..
Bunları düşünüp kendini üzmeye değmez..a.s.

herkesin nasibi ayrıdır
diyosun ki ben herşeyin en mütavazisini aldırdım
canım oda istediğini aldırmış
hem eşyaları uzun süre kullandığımız için biraz iyisini aldırmakta fayda var
tabi durumları müsade ediyorsa
yani diğer türlü zorlamamak gerek

kizlar yaptiginiz yorumlarla gercekten cok iyi sizlerle gurur duyuyorum opuyorumnanaktan

bencede maddiyati bosvereceksin artik yani demek istedigim esyalar yeni olmasin az olsun ama sen kocanla mutlumusun bu önemli gerisi hersey bos canim kendini yipratmaya degmez.

canım bence biraz kıskanmışsın sen kaydirigubbakcemile3 boşver şimdiki zamanın şartları daha farklıdır zemuszemus senin zamanın farklı birde ben hep mütavazı şeyleri seçtim deimşsin yani senin istediklerini almışlar yeni gelinede istediklerini alıyorlar ben eşitsiz bir durum görmedim açıkçası yerimseniben

canım artık olan olmuş,sen bundan sonraya bak,öyle bakarsan kayınvaldemlerde bana en adi şeyleri aldılar pek bişeyde yapmadılar kızına gelince alasını yaptılar..ne yapabiliriz ki,boşver sen eşinle mutlu olmaya bak...

Valla güzel arkadaşım bende evlendiğimde eşimin ailesinden 6 kaşık 6 çataldan başka hiçbir şey görmedim, taktıkları 1 bileziği bile biz aldık ellerine verdik. Kaynım evlenirken yapılanları yazsam buraya sığmaz.
Bunun hesabını ben değil eşim sorduğunda kayınvalidem "ne yapayım yaptırmasını bilememiş benim suçum mu" demiş.
Ama yılların bana öğrettiği tek bir şey var, her şeyden önce sağlık geliyor sonrada huzur, mal mülk malesef ne mutlu olmaya yetiyor nede huzurlu olmaya.
İlahi adalet her zaman tıkır tıkır çalışıyor, bak ben sıfırdan başlayıp bir ev ve bir araba sahibi oldum, ama uğruna paralar akıtılan eltim elinde ne var ne yok yedi bitirdi sıfıra sıfır kaldılar. Allah onlarada versin ama inan bunu dert etme.
Sağlığınız ve huzurunuz yerindeyse gerisi hiiiiiiiiiiiçççç önemli değil.

Canım benım sneın zmanın sartları oymuş bide aklında kalcaktısa sende açcaktın göznu isticektın bnde bunu sunu istiyorum dıycektın.
Senı kendıme çok benzettım oyuzden bukadr açık ve sert yazıyorum.
Bizim dugumzde nikah için yer kıralancak(erkek tarafı kıralıcak) benım safkatlı babam en ucuz yeri kıralatmış kayınpederime :)
biz evminz eşyalrını niaşndan hemnsonra almıştık.yanı aileleralmıştı dugune kadr borc bıtsın dediler.
Erkek taarfı oturma odası salon ,yemek takımı aldıalr masası yanı.
Esyalrımızı alamya gıtıgımzde baktıkkı bızı eşyaalrı magaza sahıbı değiştirmiş.
Tabı herkes sınırlendı ama kımse bısey dıyemedı.
Kayınvaldem esyayı ilk aldıgımzdademiştiki şimdibunları alalım dugune aykın daha guzel bimodel çıakrsadeğiştiri demiştibende kandım aldım.
Bıızm evımzıe geln eşyalr benımbegendıgım eşyalr değil.şimdi uflayıp puflamam bsıeyı değiştirmez ozaman acsaydımda gzöumu bunalrı naprsanız yapın bunalr ebnım eşyalrım değil dseydım dıyorum.
Sende oyle sendne gecmiş artık.yenı gelıne alınanlrkonusnda yorum yapma bence senın onu kıskandıgını dusunurler sadece olan sana olur yıne

EŞımın kardeŞıyle eŞım aarsında da oyle haksızlıklar yaptılarkı.
EŞım sız onalra ayptıgınıbızeyapamdınz dedıĞınde kayınvalıdem kabullenmedı yok aynısını yaptık dedı.en agırıda bıze ev alırken benım takılarım bırıkımım herseyım gıttı 2yılda evımızn borcunu Ödedık.eŞımın kardesıne kayınpeder tık dedı saydı parayıda ev aldı . Bıızm evımız son kat yazın sıcak kısın soguk oluyor hala evımınz eksıgıyle ugrasıyoruz.eŞımın kardesının evının tek bı eksıgı yok dusakabınn su deposu.Şımdı nıye sÖyleneyımkı ozman acsaydımda gÖzumu ben bu evı ıstemıyorum baska evbakalım deseydım vermıyorum altınlarımı deseydım.

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar anca girebildim nete aslında mesele alınan alınmayandan çok tavır ve davranış meselesi ben eşyaya çok önem vermem onda o var bunda bu var mühim değildir benim için ama kayınvalidemin bu tavır değişikliğinin altında oğlumun doğumundan sonra aramızın bozulması yatıyor bence yani bana gıcık vermek için böyle abartıyor ve aldıklarıyla ban nisbet yaqmaya çalışıyor bunu hareketleriden hissediyorum açıkça ve gerçekten sinir bozucu oluyor ayrıca belki yüz defa asla ayrım yaqmam ne alındıysa o dediği için tuhafıma gidiyor zaten o zamanlar da kendisine böyle konuşma o zaman belli olmaz neyin ne olacağı derdim sonuçta o ozamandı bu bu zaman gerçi biz evlenirlen de maddi durumları gayet iyiydi 5 yıl oldu bu arada ama ben bişey istemeyi sevmediğim için istemedim ne alırlarsa o oldu şu anki aklım olsa gene aynını yaqarım kendi babamdan bile bişey istemeyi sevmem kendim almayı tercih ederim kimseye minnet edemem zaten genelde sonradan yok şunu yatık yok bunu yatık tarzında söyleniyor insana mesela bu kadar abartılı fark olduğu halde daha bir tek cümle kurmadım bu konuyla ilgili ne eşime ne kaynanama muhata bile olmam bi sizle konuşuyorum işte halbuki bana güzelce kızım şu anda daha farklı alıyoruz her şeyi ama gönlün kalmasın şartlar böyle gerektiriyor gibi güzellikle söyleseydi durum çok daha fraklı olurdu ama kaynanam gözüme gözüme sokmaya çalışıyor tam tersine mesela yemek takımı almıştı hem bana hem 2. geline kaç sene önceden ben beğenmediğim halde kaç yıldır kullandım söylesem kıyamet koqardı ama gelin daha nişanın ertesi günü ben o yemek takımını beğenmedim değiştirsinler dedi gitti değiştrdi ben desem afaroz edilirdim resmen

canım bence illaki her geline aynı şeyler alınacak diye bir kaide yok. Herkezin kısmeti sonuçta ama bu gibi durumlarda aman mütavazi olsun ucuzu olsun demiyceksin çatır çatır ne istiyosan aldıracaksın o zaman yaptırdın yaptırdın sonra böyle pişmanlık olacağına herşeyi yaptırmalı insan. Hem gözünde kalmaz hiçbişey. Bende yakın zamanda nişan alışverişine çıktık ne istediysem aldırdım. Biraz ucuzunu aldırarak kimseye yaranılmaz bence.

haklısın insan aynı olmasını istiyo ama bazen yeni gelinin gözü yüksekde oluyo ve daha fazla şeyler istiyo..bu durumdada aile olmaz diyemiyo işte.

evlendin mi mutlu musun gerisi boş
bunları kurcalayıp kafanı takarsan sen üzülürsün kayınvaliden yada yeni gelen gelin değil
ne yazık ki her geline eşit davranılmıyor

canım boşver hiç takma kafanı bynları ben bilmiyorum 2 tane eltim ne alındı alınmadı evlenirken benim evimde avizem yoktu mutfağımda halı yoktu mutfağaıma halı aldığımda kendine aldım zennetti avize aldım ne gerek vardı dendi kızın evlendi avizenisine tutta halı alındı 1 adet fazla alındı ne olur olmazdiye boşver hiç takma kafanı sen istesende istemesende ayrım yapılıyor evinde mutlu olda gerisi boş

ilahi adalete güven arkadasim

cünkü bende ikinci gelen gelinim

eltimi köyden gelin almislar ,aile durumu hic iyi olmayan bir yerden

dügününü bile anasi babasi görememis buraya getirip dukkan gibi bi yerde yapivermisler

taki olarakta üc teneke alip bilezik diye koluna takmislar

ve ben geldim ardindan ikinci gelin olaraktan

istanbulda dogum buyudum okudum

ailemin maddi durumu cok sükür cok iyiydi annem babam is güc sahibi insanlar

bana en iyisinden herseyi yaptilar cunku ailem neyi yaptiysa esitini yaptilar

bileziklerimi aldigimiz gun eltimide getirmisler alisverise ,bana alinanlari gorunce öyle üzüldü ki atti bilegindekilerini cantasina ,disarida gelin kaynana didisiyorlardi

sanirim o zaman bedduasini almistik eltimin (ki kesinlikle ona kinaye hic birsey yapmadim )

ve 3 aylik bir evliligin sonucunda beni cildirttilar herkezden habersiz vatanima kactim bileziklerin cogunu satarak hemde dolandirildim milyarlik bilezikleri cok az bi miktara satmisim :))

iste ILAHI ADALET ARKADASIMM...

SEN RABBiNE Güvenn gerisi boss

Seninkile riyimiş gene benimkiler düğün nişan öncesi bis oğukluk çıkarıp beni dışarıda bıraktılar.Ne aldılar taktılar bi hissettirmediler bile.Ne taktıklarını bilmiyorum.Çoğunluk gelinkız görme bahanesiyle ziyarete gittikleirnde götürmüş olmalılar ki bilemeyecem.

Evlerini aldılar hem de en lüksünden bizimkinin maddi olarak yaklaşık 3 katına.Eşyalar da hep ithal alındı.Ağzımı açmam ne mümkün eşimin söylemesi lazımdı o bile konuşamadı.Hala hep onlara hep onlara...

Back
X