• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GELİNLERE SORUM VAR

Canim benimde yakinda dugunum var nisanda bana takilan parayi nisanlim bana vermisti yani gelin odasinda teyzemin cantasina koymustuk gelinin koyabilecegi bi yeri yok sonucta. Dugunde takilanlarla da borçlarımizi ödeyip kalanini da yatırım amacli saclayacagiz. Bizde dugunde takilan takiyi gelin odasinda almaya erkek tarafından biri gelir muhtemelen esimin ablasinin cantasina koyariz. Annemlere vermek aklimin ucundan gecmez bizim oralarda aileler karismaz paraya gelin ve damada verilir. Kendi ailemle salonda vedalasacagim belki teyzem falan gelir bizi gelin evine goturmeye ama anne baba gelmez bizde o yuzden esimin ailesinde durmasi daha mantikli olur herkes gidip ev dagilinca takilaru alır sonra da bankaya koyariz.

düğünü borçla yapan tüm kayıngillerde o altınlar benimmmmm psikolojisi oluyor galiba

Takilanlardan paralari kayinvalidemlere verdim bilezik ceyrekleri ben aldim..bir sorunda yapmadim

Evli bayanlar selam bir şeyi çok merak ediyorum,gelinlerimize soruyorum.

1.Düğünde takılan altınların üstünde herhangi birinin hak iddia etmesi doğru mudur?
2.Kayınvalideniz altınlarınızı isterse ne yaparsınız?
3.Eşinize takılan altınların da size ait olduğunu kibarca nasıl söylersiniz kendisine?
4.Gelin,törenden sonra kocasını alıp gelin odasına gitse her şeyi bir çantaya koyup annesine verse olur mu?Ya da kendi alsa?
5.Damada takılan takıların kendisine ait olduğu iddia eden kayınvalideye ne söylemeli?
6.Gelinin çeyiz,iç çamaşırı alışverişine kayınvalide gelmese olur mu?

Valla abimle eski karısınınki tam düğün gibi değildi ben nikahı izleyip takımı takıp gittim çünkü işim için dönmem gerekiyordu o yüzden prosedürü bilmiyorum.
Gerçi kayınvalidem ben saklicam dese de zaten annem dişlidir biraz kayınvalideme çeyrek bile vermez,verdirmez..Ben de istekli olmazdım zaten :D
Aklıma geldikçe sorularımı yazacağım evli arkadaşlarım yani benim yaşım öyle 22-23 değil evlenme çağındayım o yüzden şimdiden bunları düşünme ya da evlenmiyorsun ki niye merak ediyorsun demeyin lütfen.
Eski gelinimize taktığımız hiçbir şeyde hak iddia etmedik erkek tarafı olarak annem (kayınvalide) ve ben (görümce) hepsini helal ettik.
Annem ''Kızım biz görgüsüz ya da aç gözlü değiliz taktığımız takının hesabını yapmayız ben oğlumu utandıramam böyle görmedik'' demişti hatta.
Allah takılarınızı gözü kalan herkesten korusun :nazar::KK53:
ya ben anlamadım sen adamı mı alacan altın sermayesi için düğün mü yapacan mantık dışı bence relaks ol eşinle görüştüp ortak karar alırsınız gerisine laf düşmez ben öyle yaptım eşimle kimsede karışamadı hepsi bizim çünkü ister ona takılsın ister bana ayrı gayrı olmaz

Back
X