Gelinlik Modelleri Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

radika

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.024
4
Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

* Gelinlik modelinizi seçerken fiziğiniz, karakteriniz, düğün mekanı dikkate alınarak uygun tarzı belirlemelisiniz.
*Gelinlik modeli belirlerken damat adayı ile yan yana durduğunuzdaki fiziki görünüm uyumu dikkate almalısınız.
* Gelinlik tarzınızı belirlerken mevsimi de göz önüne alabilirsiniz. Bahar gelinlikleri; cıvıl cıvıl çiçekli, ince kumaşlar, uçuş uçuş tüller, hafif renkli süslemelerden oluşabilir. Yaz gelinlikleri; ince tüllü kumaşlardan, çiçek aksesuarlı, straplez dekolte gelinlikler tercih edebilir. Sonbahar gelinlikleri daha romantik soft bir hava vermeli, dantel ve krem rengi ağırlıklı olabilir. Kış gelinlikleri; kumaş tercihleri saten, tafta, ziberlin, biraz daha ışıltılı ve pırıltılı gelinlik tercih edebilir.
*Gelinlik alırken mümkünse katalogdan model seçerek değil üzerinizde deneyip beğenerek karar vermenizde fayda vardır. Yakın çevreden etkilenmek yerine uzman kişiden fikir almak daha doğru tercih yapmanızı sağlar.


* İnce ve uzun gelinler kat kat volanlı etekler, boydan bütün drapeli ve büstiyerli iki parçalı gelinlik tercih edebilirler.
*Orta ve kısa boy gelinler gelinlikte kabarık olmayan hafif kuyruklu evaze etekler, süslemeli motif seçimlerinde küçük ve uzunlamasına dizaynlar seçmeli.
*Kilosu olan gelin adaylarının gelinliği kulptan açılımlı parçalı ve evaze etekli olmalı. Kesinlikle belden kabarık gelinlik modellerinden kaçınmalılar. Olabildiğince evaze hatları belli etmeyen hafif dökümlü kumaşlarla hatlar gizlenmeli.
* Göğsü dolgun olan gelinler, straplez, açık, dekolte gelinliklerden kaçınmalılar. Süsleme ve aksesuarlarla hafif kruvazelik verilerek göğüsteki belirğin görünüm bölünmeli.
* Göğsü küçük olan gelinlerin, gelinlik tercihi; balenli, göğüs cub'ı sütyen kesimli, göğüste hafif drape, göğüste hafif kabarık aksesuarlar ve büstiyerler tercih edilmeli.
*Gelinlik aksesuar seçiminde fiziğe göre seçim yapmak gerekmiyor. Kilosu olan da çiçek seçebilir zayıf olan da, yalnız dikkat edilmesi gereken husus gelinimizin karakteri ile aksesuarların bütünleşmesi.
* Neşeli sempatik karakterdeki gelin adayı cıvıl cıvıl, uçuk renklerde çiçekler, aksesuarlar, kristaller tercih edilebilir.

* Klasik bir fiziği olduğunu düşünen gelinimiz dantel ağırlıklı gelinlik seçebilir.
* Modern en son trend gelinliği kendine yakın gören gelin adayları, aksesuar olarak gelinliklerinde ötriş, tüy, kelebek, değişik tasarımda tokalar ve asimetrik süslemeleri kendi tarzlarına uygun kullanabilirler.
* Törenin yapılacağı mekanda gelinlik tarzının belirlenmesin de çok önemli.
kalp Havuz başı, kır düğünü, bahçe düğünü gelinleri hafif soft gelinlikler, çiçekler uçuş uçuş etekler volanlar tercih edebilir.
* Balo otel düğünlerinde ışıklar ve gece loşluğunu göz önüne alarak daha ışıltılı daha belirgin çizgileri olan işlemeli dantelli gelinlikler düşünülebilir.
Sade çizgileri olan gelinlikler de bu senenin masum çizgileri arasında. Burada dikkat edilecek en önemli husus gelin başı ve aksesuarlarının çok şık ve tamamlayıcı olması.

*Çok düz tek parça hafif işlemeli bir gelinlik tercih ettiyseniz şık uzun bir duvak ve işlemesi ayni konseptte baş aksesuarı mutlaka beraber kullanılmalı aynı zamanda canlı doğal cıvıl cıvıl gelin el buketi ile masumiyet tamamlanmalı.
* Gelin adaylarına en önemli tavsiyemiz; Hangi gelinlik modelini seçerseniz seçin mutlaka ve mutlaka gelinliğinizi sevmelisiniz bu benim gelinliğim, bu benim tarzım demelisiniz.
O zaman en mutlu en kendinden emin en güzel gelin siz olursunuz.
 
kızlar ben kendi tecrübemi yazayım
asla katalogdan gelinlik seçip giymeden almayın
cünkü katalogda modelın ustunde baska sızın ustunuzde baska duruyor,
tarlatan bıle gelınlıgın modelını farklıymıs gıbı gosterebılıyor beraber kullanacagınız tarlatanı da
dıkkatla secın bırkac cesıdı oluyor cunku
ortadan tek tellı
ustten ve ortadan tellı
etek ucu, ortası ve belı tellı modeller var
gelınlıgınızın kuyrugu varsa satın aldıgınız yer dügünde o kuyruk nasıl toplanır aılenızden bırıne
veya nedimenize ögretsin danstan sonra kuyrugu arkada katlayıp tuttururlar boylece
sürüyerek gezmekten kurtulursunuz
duvagınızı da bileginize şık bir gül ya da cicek motifli bileklikle gecirirler
o da yerlerde sürünmez
gelinlikle yürümeyi de ögretmeleri lazım
bunu ıcın de ayakkabınız mutlaka hazır olmalı
ve satın aldıgınız yere bunu da ogretmelerını rıca edin
o kat kat tüllerin icinde yürümek gercekten cok zor oluyor
 
ben 1 model baktım begendim diktirdim giydim sanırım şanslıyım hayalimdeki gelinliğe diktirerek ulaştıgım için
sizlere tavsiyem moda evlerinin her dediğine tamam demeyin ne istiyorsanız onda diretin ve dikim aşamasında kumaşı dantelleri görmeden dikimi başlatmayın paranın tamamınıda vermeyin ben 1 provayla aldım gelinliğimi ama 5 defa gitmişimdir kontrole
 
InStyle Wedding dergisi, moda sektörünün duayenlerini atölyelerinde 2010 model gelinliklerinin provasını yaparken görüntüledi. ışte yaz gelinlerine fikir verecek en çarpıcı gelinlikler ve tasarımcılardan gelin adaylarına tavsiyeler...


CENGıZ ABAZOĞLU: GELıN ADAYLARI ıSTEM DIŞI KıLO VERıYOR KOLEKSıYON:

Cengiz Abazoğlu’nun 2010 koleksiyonunda geometrik hatlar ön plana çıkıyor. “Bu sezon kumaşlarla ve işlemelerle oyunlar yaratmaya ve kadın bedeninin bence en zarif bölümü olan beli vurgulamaya çalıştım” diyor Abazoğlu.

ınci ve kristallerle bezeli bu gelinlikte, ziberlin kumaş kullanılmış.

GELıNLERE ÖNERıM: 24 yıllık tecrübem sonucunda, gelinlerin düğün haftası mutlaka istem dışı kilo kaybına uğradıklarını gördüm. O nedenle düğünden iki gün önce mutlaka son bir prova yapmalılar ve kesinlikle cilt bakımı yaptırmamalılar.

ÖZLEM SÜER: EV SAHıPLıĞı YAPMAYI BIRAKIN, EĞLENMEYE BAKIN

KOLEKSıYON: Özlem Süer 2010 Gelinlik Koleksiyonu’nu tasarlarken mitolojideki “Üç Güzel” esfanesinden esinlenmiş. “Afrodit, Hera ve Athena, ‘Trilogy’ isimli koleksiyonumun esin kaynakları oldu. Antik çağlardan beri süregelen güzelliğin sorgulanması kavramından yola çıkılarak geliştirilen bir koleksiyon bu” diyor Süer.

Fransız danteli kullanılan bu gelinliğin göğüs kısmında Swarovski kristallerinden el yapımı süslemelere yer verilmiş. Modelin üzerindeyse duvak yerine Swarovski kristallerinden el yapımı bir saç aksesuarı göze çarpıyor.

GELıNLERE ÖNERıM: Ev sahipliği yapmayı bir kenara bırakıp kendinizi eğlenceye kaptırdığınızda, emin olun en unutulmaz düğünlerden birini yaşıyor ve yaşatıyorsunuz.

DıLEK HANıF: GELıNLıĞıNıZ MUTLAKA KıŞıLıĞıNıZı YANSITMALI

KOLEKSıYON: Dilek Hanif’in 2010 Yaz Couture koleksiyonu “Ottoman Fairytale” başlığı altında toplanmış. “Koleksiyonda 1950’ler kadınının elegansını, Osmanlı zenginliğini ve rafineliğini yansıtmaya çalıştım” diyor Hanif.

En gözde gelinliklerden olan bu parça ,Swarovski taşlarla süslenmiş. Tafta üzerine ince tülle kat kat ince işçilikle kabartılmış etek ve straples kesim gepyerden oluşan gelinlikte, su gibi ışıltılı, zarif bir doku yaratmaya çalışmış tasarımcı.

GELıNLERE ÖNERıM: Ben gelinlik tasarımlarımda kişinin stilinin, benliğinin ön planda olmasına önem veririm. En özel gününüzde, en özel kıyafetinizin sizi en doğru ifade eden şekliyle düşünülerek hazırlanması gerekir.


YABANCI TASARIMCILAR NE DıYOR

CAROLINA HERRERA: KADININ EN ıYı AKSESUVARI, BÜYÜK BıR AYNA
Bir kadının en iyi aksesuvarı büyük bir aynadır. Gelinliğiniz mutlaka kişiliğiniz, bedeniniz ve yaşınızla örtüşmeli, bunu anlayacak en iyi kişi de yine sizsiniz.

BADGLEY MISCHKA: GELıNLıĞıN ıÇıNE SIKILAŞTIRICI PARÇA EKLETıN

ıstediğiniz şekle girebilmek için gelinliğinizin içine sıkılaştırıcı bir parça ekletin.

VERA WANG: ÖZGÜVENLı, COOL VE DAHA GENÇ GÖRÜNMELıSıNıZ

Moda her zaman daha özgüvenli, daha cool ve daha genç görünmekle ilgilidir. Bu gelinlere biraz tuhaf gelebilir ama aynı şey kesinlikle gelinlikler için de geçerlidir.

OSCAR DE LA RENTA: ŞÜPHE DUYUYORSANIZ, “HAYIR” DEYıN

Modada tek bir kuralım vardır: Eğer şüphe duyuyorsanız, “Hayır” deyin.
 
benim yaklaşık 1 sene öncesinden beğendiğim bir model vardı, internette bulmuştum, ne şanstır ki, modaevine gittim denedim ve tahmin ettiğimden de güzel oldu, çok da içime sindi. yalnız kampanya dönemini kaçırmamak için erkenden almıştık, nikahtan önceki gece son kez bir prova yapalım derken doğum kontrol hapı yüzünden göğüs çevresi bölgeden kilo aldığımı ve gelinliğe zor sığdığımı farkettik:roflol: arkası ipliyi Allahtan, teyzem de sağolsun beyaz çıtçıt dikti sorunsuz bi şekilde tamamladık günüopuyorumnanaktan
 
Dolphineebru75 eklediklerin için kızlar sizede yorumlarınız için teşekkürler...a.s.
 
X