Gelinlik

Maasi 1500 tl civari. Istedigim gelinlikde 1500-2000
Düşündüğün rakamlar normal çok pahalı değil.500 lira 1000 lira fark içinde içine sinmeyen bir şey giyme. Belli ki ucuzda olsa pahalıda olsa bu tür konulara önem vermiyor.Ucuzundan halledelim bitsin gitsin der gibi.

Qmelisa
Nisanlimin evini ailesiyle birlikte aldi. Simdi kardesine ev almak icin para biriktiriyorlar. Eve mutfak icin mobilya aldilar bir kac gun once. Daha cok sey alinacak ben bizi dusunerek soyluyorum diyor. Baktigim gelinlikler 1500-2000 oda 1000 tl civari istiyor. Arada pek bi fark yok yani. Bu zamana kadar nisanlimi zora sokacak hic bir sey yapmadim yada istemedim. Simdi dugunde istedigim gibi gelinlik giymek istedim ama onun dusuncesine gore onu anlamiyorum
cnm beğendiğin gelinliğin modelini bana atabilirmisin gelinlik imalatcısıyız biz bi bakayım istersen

Nisanlimla konusurken su fiyata gelinlik gordum dedim. Pahali oldugunu dusunuyor. Daha ucuz bir seyler bak olmazsa onu alirsin dedi. Gelinligime kendim bakacaktim. Simdi galiba kayinvalidemle gidecegiz. Kayinvalidem istedigim gelinliye birsey demedi o boyle deseydi bu kadar dokunmazdi bana. Nisanlimin benle para mevzusu yapmasi coz zoruma gitti. Zaten ondan hic bir zaman birsey istemedim sadece istedigim gibi gelinlik giymek istiyorum. Kac defa evleniyoruzki. Annen birsey demedi ama dedim. O mu soyleyecek bazi seyleri sen anlamalisin diyor. Bende sana guzel damatlik alicagiz diyorum. Kendinizi zora sokmayin ben kendimde ala bilirim diyor ben seni anliyorum ama sen anlamiyorsun diyor.:110:
Sorun çözülmüş aslım da ;)
Nişanlın damatlığı kendim alırım demiş.
Sizde en iyisinden alacağınız damatlık parasını nişanlınızın gelinlik bütçesine ekleyip istediğiniz gelinliği alın.
Ben işk evlendiğim de bundan 20 yıl önce Çağteks Gelinlikten Fransız güpürleriyle işlenmiş şahane bir gelinlik diktirmiştim hatta satın aldırmıştım.O zamanın parasıyla 400 milyon şimdi nerdeyse 10 bin lira değerin de bir gelinlik.
Sonuç?
Boşandım ve gelinliği kızıma saklamıştım kızım "ben giymem" dedi Gelinlik çöpte.
Yani saçma ve gerkesiz bir alış veriş.
Nişanlınızın para konusu yapıp yapmadığını zaruri yani ihtiyaç duyulan bir eşya için yaparsa işte o zaman oturup düşünün derim.
Tamam gelinlik bir defa giyiliyor ama bir defa giyiletn bir şey için bunca para çokta elzem yani gerekli değil kanımca.
Mutluluk ve Huzur Gelinlikte değil kardeşim.

Nişanlın kusura bakmasında piyasadan haberi yok sanırım 1000 tlye abiye satmıyorlar artık ne gelinliği sayıklıyor??

K.ç ıslanmadan balık tutulmaz maddi olarak hazır değilse dalmasaydı bu işlere hiç biraz daha bekleseydiniz.

1000 TL lik gelinliğe mi pahalı demiş, yoksa 1000 TL lik mi bul demiş ben anlamadım. eğer 1000 TL lik beendiğin gelinlikse hiç durmayın alın ama eğer ki 1000 TL bul diyorsa kusura bakmasın da öyle bir şey yok.

bence bundaki en güzel çözüm gelinlikçilere birlikte gidin çünkü piyasayı bilmiyor ve 1000 TL ye bulunur sanıyor. Geçen yıl benim bir arkadaşım 2 bin liraya gelinlik aldı, çok uyguna buldu demiştim de nişanlıma oda "2 bin uygun mu" diye ağzı açık kalmıştı garibimin :KK48: sonra kendi kardeşi evlendi de anladı neyin ne olduğunu :KK51:

Hazır gelinlikçilerde 1000 gibi bir rakama gelinlik olduğunu görmedim.
Benimde beğendiğim gelinlik 2500 lira idi. Bana pahalı ve gereksiz geldi.
Modelin aynısının fotoğrafını çekip,diktirdim.
Hem de tam 1000 liraya. Gerçekten sonuca bayılmıştım.
iyi ki de paramızı çar çur etmemişim.
Allah da yardım etti tabi ki,hamdolsun.

Belki değerlendirdiğinde maliyet düşük 3-5 top kumaş bilmem kaç metre dantel milyarları dökmeye değmez diyorsun kendi kendine gereksiz gibi düşünüyorsun ama piyasada bir ürün maliyeti 1 tl bile olsa sektör bunu 100 tlden pazarlıyorsa kimse piyasayı düşürmek istemiyor ve bu fiyattan devam ediyor.

Yine diyorum 1000 tl ye gönlündeki gelinliği 2016 piyasasında bulman çok çok zor.
He vardır belki ama elde kalmış çok eski yüzüne bile bakılmayan modeller ücra köşelerdeki gelinlikçilerde vardır.

Yoksa çok gezmen lazım.

1000 TL lik gelinliğe mi pahalı demiş, yoksa 1000 TL lik mi bul demiş ben anlamadım. eğer 1000 TL lik beendiğin gelinlikse hiç durmayın alın ama eğer ki 1000 TL bul diyorsa kusura bakmasın da öyle bir şey yok.

bence bundaki en güzel çözüm gelinlikçilere birlikte gidin çünkü piyasayı bilmiyor ve 1000 TL ye bulunur sanıyor. Geçen yıl benim bir arkadaşım 2 bin liraya gelinlik aldı, çok uyguna buldu demiştim de nişanlıma oda "2 bin uygun mu" diye ağzı açık kalmıştı garibimin :KK48: sonra kendi kardeşi evlendi de anladı neyin ne olduğunu :KK51:

:)) Kesinlikle öyle, 2 sene önce nişanımızda nişanlık diktireceğime karar verdiğimde 300-500 liraya hallederiz zannediyordu benim zavallım :)) piyasaya çıktık ilk önce uçuk rakamlarını bildiğim gelinlikçilere soktum onu aldık 4500-6000 arası fiyat benimki şoklarda :)) sonra aklımdaki yere gittik birlikte daha düşük fiyat alacağımı biliyordum 2500 tl dedi bizimki hemen otrdu pazarlık masasına nakit 2000 tlye bağladı işi çıkarkende derin bir ohhh çekti uyguna geldi diye :))

Azıcık işi bilin hatunlar ya :))

:)) Kesinlikle öyle, 2 sene önce nişanımızda nişanlık diktireceğime karar verdiğimde 300-500 liraya hallederiz zannediyordu benim zavallım :)) piyasaya çıktık ilk önce uçuk rakamlarını bildiğim gelinlikçilere soktum onu aldık 4500-6000 arası fiyat benimki şoklarda :)) sonra aklımdaki yere gittik birlikte daha düşük fiyat alacağımı biliyordum 2500 tl dedi bizimki hemen otrdu pazarlık masasına nakit 2000 tlye bağladı işi çıkarkende derin bir ohhh çekti uyguna geldi diye :))

Azıcık işi bilin hatunlar ya :))

kuzenimde aynısını yapmış, 7 binden açmış kapıyı tutturmuş onu alıcam diye sonra 4 bin liralığı beğenince çocuk bedava bulmuş hemen alalım demiş :)) şimdi sen beni kandırdın herkes 2-2,5 a almış gelinliği diyormuş :))

şaka bir yana konu sahibi arkadaşım, 10 bin liraya gelinlik alıp uyguna aldım diyende var, 2 bine pahalı diyende var. maalesef bunlar insanın ekonomik durumu ile ilgili, tabii ki burada herkes kendi hayatından örnekler veriyor kendi bütçesine göre. o yüzden siz insanların ne dediğinden çok kendi bütçenize göre ama en önemlisi içinize sinen bir gelinlik bulmaya çalışın ve dediğim gibi nişanlınızı da mutlaka bir kaç gelinlikçiye götürün ki piyasa hakkında fikri olsun. inanın bilmiyorlar onlara göre bir elbise ve nasıl 1 bin lira olur diyorlar, haklılar da ama maalesef sektör böyle, insanlar evleniyor almak zorundalar diye maliyetleri kim bilir kaçla çarpıyorlar. :işsiz:

kuzenimde aynısını yapmış, 7 binden açmış kapıyı tutturmuş onu alıcam diye sonra 4 bin liralığı beğenince çocuk bedava bulmuş hemen alalım demiş :)) şimdi sen beni kandırdın herkes 2-2,5 a almış gelinliği diyormuş :))

şaka bir yana konu sahibi arkadaşım, 10 bin liraya gelinlik alıp uyguna aldım diyende var, 2 bine pahalı diyende var. maalesef bunlar insanın ekonomik durumu ile ilgili, tabii ki burada herkes kendi hayatından örnekler veriyor kendi bütçesine göre. o yüzden siz insanların ne dediğinden çok kendi bütçenize göre ama en önemlisi içinize sinen bir gelinlik bulmaya çalışın ve dediğim gibi nişanlınızı da mutlaka bir kaç gelinlikçiye götürün ki piyasa hakkında fikri olsun. inanın bilmiyorlar onlara göre bir elbise ve nasıl 1 bin lira olur diyorlar, haklılar da ama maalesef sektör böyle, insanlar evleniyor almak zorundalar diye maliyetleri kim bilir kaçla çarpıyorlar. :işsiz:

Sürekli araştırılan bir piyasa değil insanın başına 1 kez geliyor 1 kez çıkıyorsun düğün alışverişine doğal olarak da birden yüklü geliyor.

Aslında üç beş yer gezince fiyat kafanda oturuyor bencede nişanlınla gez tek gezme sen orada hata ediyorsun.

Arkadaşlar ben 2013 aralıkta evlendim 1100 tl ye özel dikim gelinlik ve kına kıyafetine ödedim.
Ben turizm bölgesinde yaşıyorum burada gelinlikten tut her şey çok pahalıdır. Bunu buldum ya gözlerim yaşardı.
Ayrıca büyük şehirlerde yaşayanlar daha şanslı diye düşünüyorum..
7 bin 4 bin çok fazla bence nacizane fikrimm

Nisanlimla konusurken su fiyata gelinlik gordum dedim. Pahali oldugunu dusunuyor. Daha ucuz bir seyler bak olmazsa onu alirsin dedi. Gelinligime kendim bakacaktim. Simdi galiba kayinvalidemle gidecegiz. Kayinvalidem istedigim gelinliye birsey demedi o boyle deseydi bu kadar dokunmazdi bana. Nisanlimin benle para mevzusu yapmasi coz zoruma gitti. Zaten ondan hic bir zaman birsey istemedim sadece istedigim gibi gelinlik giymek istiyorum. Kac defa evleniyoruzki. Annen birsey demedi ama dedim. O mu soyleyecek bazi seyleri sen anlamalisin diyor. Bende sana guzel damatlik alicagiz diyorum. Kendinizi zora sokmayin ben kendimde ala bilirim diyor ben seni anliyorum ama sen anlamiyorsun diyor.:110:
Gelinga.com var ikinci el gelinlik satıyor hem güzel markalar var hemde uyguna kız kardeşimin nişan elbisesini oradan almıştık başta biraz tereddüt ettim ama çok memnun kaldık

Hazır gelinlikçilerde 1000 gibi bir rakama gelinlik olduğunu görmedim.
Benimde beğendiğim gelinlik 2500 lira idi. Bana pahalı ve gereksiz geldi.
Modelin aynısının fotoğrafını çekip,diktirdim.
Hem de tam 1000 liraya. Gerçekten sonuca bayılmıştım.
iyi ki de paramızı çar çur etmemişim.
Allah da yardım etti tabi ki,hamdolsun.

var 500 e 700 e 1000 1400e var hemde henna gelinlikte..

geçen sezonun ürünleri. iki bölüm var hepsinde bi taraf yeni sezon diğerleri de eski sezon ve mankene giydirilmiş olanlardan alıyorlar temizliğe yolluyorlar üstünüze göre yapıyorlar ve mis gibi oluyor.
ikinci el falan da değil üstelik..

geçen yıl evlendim gezmediğim yer kalmadı en güzel hazır gelinlikçi hennaydı bence yeni sezonuda eskisi de çok güzeldi ben oradan aldım.
bi bakın isterseniz.

Nisanlimin evini ailesiyle birlikte aldi. Simdi kardesine ev almak icin para biriktiriyorlar. Eve mutfak icin mobilya aldilar bir kac gun once. Daha cok sey alinacak ben bizi dusunerek soyluyorum diyor. Baktigim gelinlikler 1500-2000 oda 1000 tl civari istiyor. Arada pek bi fark yok yani. Bu zamana kadar nisanlimi zora sokacak hic bir sey yapmadim yada istemedim. Simdi dugunde istedigim gibi gelinlik giymek istedim ama onun dusuncesine gore onu anlamiyorum

Iyi de zaten son derece uygun fiyatlı bir gelinlik beğenmişsiniz o kadarınada bir zahmet ses çıkarmasın. Bazı arkadaşlar alt tarafı bir saat giyeceksiniz demiş ama bizler hayatımız onlarca kez gelinlik giymeyeceğiz bu bir kere olan bir şey ve insan en güzeli olsun istiyor. Önemli olan sizin olaya nasıl baktığınız.
Lütfen kıyas gibi algılamayın sadece örnek için bunu yazacağım ; ben de üç hafta sonra evleniyorum ve eşime söylediğim tek şey benim yüzüğüme ve gelinliğime lütfen karışma onun dışında herşeyi en uygun şekilde yaparım oldu. Nitekim bu şekilde de sonuçlandırdık. O benim gönlümün istediğine tek kelime etmedi ben de ev için en uygun fiyatlı eşyaları beğendim ve orta yolu bulduk.
Yani diyeceğim o ki siz de benim gibi o güne ve o gün nasıl olacağınıza fazlasıyla önem veriyorsanız istediğinizi yapın tabii tatlı dille. Eşya mal mülk herşey sonradan olur ama o gün giydiğiniz gelinliği bir daha değiştirme şansınız olmayacak. Önemli olan sizin ne istediğiniz.

Herkes kendi kıyafetini kendi alsın.

Zaten çok da bisey değilmiş, kendiniz alın.

Back
X