Gelişim geriliği olan kızım için dua istiyorum hepinizden...

Amiiiiin rabbim dua eden tüm arkadaşlardan razı olsun ne muradınız varsa rabbim versin.yer gök duayla ayakta duruyor benim kızım iyileşecek inşallah

AYETEL KÜRSİ HAKKINDA RESÜL-U EKREM (SAV) NELER DEDİ?

-Geceleyin inmiş olan bu Ayet-i Kerimeyi, Efendimiz (SAV), Zeyd'i (RA) çağırarak yazdırmıştır.

-Ayet-el Kûrsi indiğinde, dünyadaki bütün putlar ve krallar yere düşmüş ve başlarındaki taçları yuvarlanmıştır.

-Şeytanlar birbirleriyle çarpışarak kaçıp, iblis'in yanına toplanmışlar ve ona bu karışıklığı haber vermişlerdir.

-Peygamber Efendimiz'in(SAV) Ayet-el Kûrsi'de bulunan "Yâ Hayyu - Yâ Kayyumu", "Hayy ve Kayyum olan ALLAH'ım Senin Rahmetinle yardım istiyorum" buyurarak (üzüntü ve keder anında) ettiği duadır. İsm-i Azâm olduğu da rivayet edilmekle beraber, Ariflerin Sultanı Beyazıd-ı Bistami (RA) "Bu ismin belli bir tarifi yoktur, lâkin sen kalbini herşeyden boşaltıp, onu ALLAH'ın C.C. Vahdaniyyetine teslim ederek istediğin İsimle zikret" buyurmaktadır.

-Ayet-el Kûrsi'de bulunan Esma-i İlahiye hiçbir Ayet-i Kerimede yoktur. Çünkü bu Ayet-i Kerime'de, bazısı açık, bazısı gizli olmak üzere onyedi yerde ALLAH'u Teâlâ'nın İsmi geçmektedir.

-Yatmadan okuyana ALLAH'u Teâlâ tarafından bir koruma verilir, sabaha kadar hiçbir şeytan yaklaşamaz.

-Yâ RasulULLAH (SAV) Kur'ân-ı Kerimin hangi Sûresi(derece bakımından) daha büyüktür? Diye soran Sahabe'ye(RA), "İhlâs Sûresi" buyurdu. O Sahabe(RA) "Kur'ân-ı Kerimde hangi Ayet(Fazilet bakımından) daha üstündür." diye sorunca, Peygamber Efendimiz(SAV) "Ayet-el Kûrsi'dir" buyurdu. (Darimi)

-Ayet-el Kûrsi'yi okuyan kimse yedi kalenin içine girmiş gibi muhafaza edilir. Ayet-el Kûrsi, Kur'ân-ı Kerimin dörtte biridir.

-Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "İlim sana olsun ey Eba Münzir, Canım Kabza-i Kudretinde olan ALLAH'a C.C. yemin ederim ki, muhakkak Ayet-el Kûrsi'nin bir dili ve ikide dudağı vardır ki, Arş'ın direğinin yanında Melik-i (Müteâl olan ALLAH'u Teâlâ Hazretlerini) takdis eder(O'na Tazimde bulunur.)" (Ebû Dâvud, Ahmed İbni Hambel)

-Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Her kim, her farz namazın arkasından Ayet-el Kûrsi'yi okursa, Cennete girmekten onu ancak ölüm men eder.Her kim onu yatacağı zaman okursa, ALLAH'u Teâlâ ona kendi evi, komşusunun evi ve etraftaki evler hakkında güvence verir." (Beyhâki)

-Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Bakara Sûresinde bir Ayet vardır ki Kur'ân Ayetlerinin Efendisidir. Şeytan olan herhangi bir evde okunursa (şeytan) o evden çıkar. (O Ayet) Ayet-el Kûrsi'dir." (Beyhâki)

-Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Her kim farz namazın arkasında Ayet-el Kûrsi'yi okursa, diğer namaza kadar ALLAH'ın C.C. zimmetinde olur." (Heysemi)

-Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Her kim Ayet-el Kûrsi'yi ve Bakara Sûresinin sonunu sıkıntılı(kederli) anında okursa ALLAH C.C. ona yardım eder" (Suyuti, Dürrül Mensûr)

-(şeytan, cinler v.s. şerli yaratıkların şerrinden ve anne yada çocuğuna zarar vermelerinden yada öldürmelerinden korunmaları için) Doğum yapacak kadının, Ayet-el Kûrsi, A'raf 54. Ayeti sonuna kadar, Felâk ve Nâs Sûrelerini okuyarak ALLAH'u Teâlâ'ya sığındırılması gerekir(Hadis-i Şerifle bildirilmiştir).

-Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Sen Ayet-el Kûrsi'den neredesin? O herhangi bir yemek veya katık üzerine okunursa mutlaka ALLAH C.C. o yemek ve katığın bereketini çoğaltır." (Suyuti)

-Efendimiz(SAV) Sûre-i Bakaranın sonunu(Amener Rasûlü) ve Ayet-el Kûrsi'yi okuduğu zaman gülerdi ve "Onlar Arş'ın altındaki, Rahman'ın (Teâlâ) hazinesindendir." buyururdu. (Suyuti)

-Seleme İbni Kays(RA) "ALLAH'u Teâlâ, ne Tevratta, ne İncil'de, nede Zebur'da Ayet'el Kûrsi'den daha büyük bir Ayet indirmedi." (Suyuti)

-Ayet-el Kûrsi, cinlere karşı kendisinden yardım alınacak duaların en büyüğüdür. Ayet-el Kûrsi'nin insandan şeytanları kovmakta çok tesirli olduğunu söylemişler, ayrıca saralı kişiye, şeytanın kendisine yardım ettiği sahir(büyücü), kâhin, falcı, nefis ve şehvet ehli, zulüm ve gazab erbabı üzerine sadakatle okunulduğunda onların şeytanlarını etkisiz hale getirmekte de büyük gücü olduğunu denemişlerdir. Ancak sadakatle okunması şartı koşulmuştur.

-Herhangi bir muradın hasıl olması için Ayet-el Kûrsi 313 kere okunduğunda, dünya ve Ahiret hakkındaki o istek ALLAH'ın C.C. izniyle hasıl olur(ne bir eksik ve ne bir fazla okunmamalıdır bu sayıların adedi çok önemlidir).

-Cin musallat olan çocuğa 18 kere Ayet-el Kûrsi okunursa BİİZNİLLAH şifa bulur.

-Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.

-Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur.

-Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır.

-Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir.

-Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi'yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.

AYETEL KÜRSİ'Yİ NE ZAMAN OKUMAK GEREKİR?

Sabahları AYET'EL KÜRSİ 'Yİ okumak :

Sabahleyin yatağından kalkıp abdest alarak 1 veya 3 kere Ayetel kürsi'yi okuyan kimse o gün akşama kadar şeytan ve ve insan şerrinden emin ve mahfuz olur. Akşam namazından sonra okuyan kimse sabaha kadar Cenab-ı Vacibü'l -Vucud hazretlerinin hıfz-u semedanisinde bulunur.

AYET'EL-KÜRSİ'Yİ cuma günü okumanın fazileti :

Cuma günü sabah namazından evvel abdest alıp tenha bir mahalde kıbleye karşı diz üzerine oturup 313 defa Ayet'el- kürsiyi okuduktan sonra "Ya Rabbe'l- Aziym! bu ayet-i kerime hürmetine, 313 ehl-i bedir ve 313 ehsab-ı Talut hürmetine muradımı ihsan buyur" diye dua eden kimsenin maksat ve meramı hasıl olur biiznillahi teala.

AYET'EL-KÜRSİ'Yİ gece okumanın fazileti :

Ayet'el-kürsi'nin harfleri 170 tir, gece yarısında tenha bir yerde oturup kıbleye mütevec-cihen 170 defa ayet'el-kürsiyi okuduktan sonra Cenab-ı Allah'dan her hangi bir muradının hasıl olmasını talep ve niyaz eden kimseye Hak Teala ve Tekaddes Hazretleri dilediği, isdediği şeyi o kimseye lutfundan ve kereminden ihsan buyurur.

AYET'EL-KÜRSİ'Yİ yatarken okumanın fazileti :

Rüyasında korkunç şeyler gören kimse, yattığı zaman 3 defa (Euzü billahi mineşşeytanir raciym ) deyip 3 kere Ayel'el-kürsi'yi okusun ve ( Ve La yeudühü hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azıym ) kavl-i şerifine geldiği zaman bunu 3 defa tekrar etsin, sonra yatsın, artık o gece korkunç ve taciz edici şeyler görmez, rahat ve sakin olarak uyur Biiznillahi Teala.

inşallahh!!! çok geçmiş olsun içim yandı gercekten..umarım iyileşir bian önce..son durum ne baska dr.a da götürdünüzmü duru nisa yı?

Allah şifa versin inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Rabbim yardımcınız olsun dualarım sizinle...

canım rabbım sıfa versın ınş ......dr ne dıyo acaba buır rehabılıtasyon merkezınde duzenlı egzersız masajla duzelebılırmı cunku bu tur rahatsızlıklar baya duzelıyo bası tutuyo zamanla ve ayaga kalkabılıyo benımde uçuz kızlarım var bırınde bacaklarında hafıf sp var yanı tam basamıyo kaslarının ghuclenmesı gerek o yuzden rehabılıtasyon merkezıne gıdıyoruz evde hep masaj yapmaya calısıyorum baska sıkıntımız yok ama anne olunca ınsan herseye uzuluyo ıns acıl sıfa tıum bebeklere canım

genetik oldugu icin iyileşirmi iyileşmezmi birşey söylemiyorlar bende fizik tedaviye götürecegim inş Rabbimin izniyle iyileşecek kızım.bende bütün bebeklere ve hastalara şifalar diliyorum

cnm öncelikle çok gecmiş olsun bende inanıyorum yer gök duayla umarım bebeğin biran önce iyileşir burdan bize güzel haberler verirsin rabim kimseyi bebeğiyle sınamasın o hepimizin yavrularını korusun acil şifalar dilerim...

genetik oldugu icin iyileşirmi iyileşmezmi birşey söylemiyorlar bende fizik tedaviye götürecegim inş Rabbimin izniyle iyileşecek kızım.bende bütün bebeklere ve hastalara şifalar diliyorum

selam oncelikle cok uzucu bir durum allah sifa versin insallah bir teshis koyulur ve tedaviye baslanir en kisa zamanda genetik test yapilidimi bebeginizin beslenme ve uyku durumu nasil fizik tedaviyi siz evdede surdurebilirsiniz bebeginiz icin yapacaginiz cok basit ama onun gelisimine katkisi olucak cok sey sizin elinizden gelecektir eminim. benim oglumda prader willi sendromu 2 aylikken ogrenmistik test yaptirdigimiz icin kas gelisimi cok yavas oldugu icin benim oglumda 6 aylikken dik tutmaya baslamisti suan 7 aylik ama hala tek basina oturamiyor ben uzulmuyorum cunku biliyorumki ardindan kosturacagim cok gunler olucak kas gelisimi icin 3 aylliken basladigimiz buyume hormonu ignesi yapiyoruz hergun ogluma siz bence tekrardan birkac doktora daha gidin ben cok ilgileniyorum oglumla terapiye bizde gittik ama suan kendi yasitlarinin yapacagi cogu seyi yaptigi icin (tek basina oturmak harici ) 6 ay sonrasina gelin yeniden dediler ben surekli oynardim dogdukta sonra spor yaptirirdim hareket ettiridim her sabah ona kan aldiklarinda 3 kisi tutuyoruz onu yani bi o kadarda guclu :) allah sifa bekleyen herkese sifa versin insallah vardir mevlamin bi bildigi tasiyamayacagi yuku kununa vermezmis ben sukrediyorum hergun opup kokluyorum yuzlerce defa oglumu yanimda kollarimda oldugu icin ve hep sunu derim beterin beteri var sukurler olsun allah her daim yardimcimiz olsun. umarim kisa zamanda bir gelisme olur ve alirsiniz sonucu en azindan teshisi koyarlar.

allah yardımcınız olsun kendınızıde uzmemeye calısın bebegınız etkılenmesın umarım en yakında zamanda atlatırsınız bu durumu

Rabbim yar ve yardımcınız olsun meleğinize şifalar sizede sabırlar versin.

merhabalar benimde 6 aylık oğlum var doğduğunda45 gün küvezde kaldı emmesi ve yutması yok bir sürü test yapıldı hala sonuç yok ankarada bir profösör bulduk alanında çok iyiymiş bize prader willi olabilir dedi ama biz otesti yaptırdık çıkmadı bu testin başka biryöntemle yapılacağını söyledi pazartesi genetiğe kan yollıcaz inşallah çıkmaz bişey ama hala başını ve gövdesini tutamıyor beslenmesi çok zor hep kaşıkla azar azar deniyorum ALLAH HEPİMİZİN EVLADINA ŞİFA VERSİN

Allah Dert Verip Derman Aratmasın Hiç Bir Kuluna..
Allah Acil Şifalar Versin Canım..
Yavrunu Sana Bağışlasın..

Allah bütün darda kalanlara yardım etsin Rabbim şifalarını versin kimseyi sağlıgından etmesinn....

selamlar oncelikle cok gecmis olsun benimde oglum 7.5 aylik ve prader willi sendromlu beslenme problemiyle ve halsizlik en buyuk belirtiler zaten bebek dogdugunda aglamamasi surekli uyumasi vucudunu kontrol edememesi biz 3 haftalikti oglum test yaptirmistik ve 2 aylikken geldi sonuclar prader willi ama dunyanin sonu degil allah daha kotulerinden korusun 3 aylikti alper buyume hormonuna basladik hergun evde igne yapiyoruz yani 15 16 yasina kadar olmasi lazim oglum cok hareketli ki bu hormonda cok yardim etti zaten oturabiliyor surekli sesler cikariyor agzi kapanmiyo zaten gulmekten ilgi istiyo surekli sanki konusmaya cabalar gibi egitim fizik terapi erken baslamali test sonuclarin ciksin ben sana cok fazla bilgi ve yardim edebilirim bu konuda.bu arada ben ingilterede yasiyorum ve 8 10 tane doktor ve terapisti var oglumla ilgilenen ve burda dernek ve ayni rahatsizligi yasayan ailelerin olusturdugu gruplar var gecen hafta katildik ve gorme sansim oldu diger bebekleri yazarsan bana daha cok bilgi verebilirim yada kimin ihtiyaci varsa allah herkesin evladina saglik versin.

merhabalar sizeden bir ricam olucak mümkünse benim bebeğimin üst tarafı yani gövde kollar ve baş çok hipotonik sanırım sizin yaşadığınız yerde daha çok ilgileniliyor bana kolları başı ve gövdeyi kuvvetlendirecek fizyoterapistin size verdiği hareketlerinizi görüntülü yollayabilirmisiniz nasıl olucak bilmiyorum ama gerçekten çok mutlu olurum

bebeğim pazartesi sünnet olucak inşallah herşey yolunda gider kas biyobsisimizle birlikte yapılacak umarım hiçbirşey çıkmaz çok korkuyorum sonuçtan tabiki genetiğimizi 2 ay sonra alıcaz ALLAHIM güzel haberler gelir bütün sonuçlardan inşallah bebeğimde birşeyler var ama iyileşen birşey olur umarım dua edin lütfen ALLAH bütün bebişlerimizi korusun

Rabbim öncelikle acil şifalar versin. İnşallah sağlığına bir an önce kavuşur. Geçen gün bindiğim bir taksi şöförü kendi kıızndan bahsetti. 3 aylıkken farketmişler. Hergün ilacı varmış alması gereken. Güzel sağlıklı bir kzı. Çok iyi niyetli dedi, hiç kötülük bilmiyor dedi. O yüzden inşallah sizinde çocuğunuza Rabbim acil şifalar verir. İngilterede yaşayan arkadaşın duyarlılığana teşekkürler. Onlarda Marmara hastanesine götürmüşler. Teşhis orda konulmuş.

canim benim oncelikle uzuntu ve endiseni anliyorum benim actigim konudan neler hissettigimi yazmistim zaten ordanda bakabilirsin yazdiklarima bu arada sunu hayatinda hic ama hic unutma umut hep var yani olmali muhakkak ve muhakkak. kendini dunyanin en sanssiz ve yalniz insani hissediyorsun belki yada etrafindaki cocuklara bakip neden benim basima geldi diyosun bebegine bakip agliyorsun belkide ama bunlarin hepsi gecicek . tedaviye baslamanin ilk kurali su kabul etmek yok saymamak o zaman daha faydali olursun kuzucuguna . ayrica anne sevgisi bebeginin zekasini yuzde kirk artmasina neden oluyor bunu bildigini sanmiyorum :) yani ilgi sefkat sevgiyle neler yapabilirsin tahmin edemezsin. bebeginin gucsuzlugu icin genetik test yaptirman tabiki iyi olmus ve sana daha oncede soyledim prader willi cikarsa hic ama hic uzulme yani dunya uzerinde tedavisi yok belki ama yardim edebilecek seyler vat mesela bizim yaptigimiz gibi gunluk igne buyume hormonu erken baslamak cok fayda ediyor yani biz baslamamis olsaydik oglum 3 aylikken simdi bu kadar iyi olacagini sanmiyorum . opucuk yapmayi ogrettim ona muck muck yapiyo surekli oyle sevimli olduki 8 aylik oldu dun henuz emeklemiyo kaslari yavasgelisiyor bu rahatsizlik yasayan bebeklerin ama birkac ay geriden gidiyo sadece ki hicbir rahatsizligi olmayan bebeklerdede gorulebiliyor bu geriden gelisim olayi o yuzden problem yok zaten neden sunu yapmiyo bunu yapmiyo diye evhamlanmiyorumda asla yapmiyorum surekli konusuyorum alperle sarkilar soyluyorum kitap okuyorum resimler gosteriyorum . sende bilirsin bebekler yuzleri incelemiyi cok sever ilk ogretmeni sensin o daha cok kucukken ben hergun jimnastik gibi hareketler yaptirirdim bide masaj yapman lazim cok faydali vucut icin alperde cok zor beslenirdi bebekken bi biberon sutu 1.5 saate bitirdigi olurdu surekli yoruldugu icin ememezdi yavrum bende agzina sIKARDIm biberondan sutu oyle icerdi ve ben bunu aylarca yaptim sonra yemege basladik ilk zamanlar 2 hafta yememek icin aglardi simdi alisti normal kahvaltisini yapiyor 2 aydir yemegini meyvesini yogurdu bayila bayila yiyor . siz neden gec kaldiniz test yaptirmak icin hicbir doktor demedimi bi genetik yapalim ne var ne yok cikar diye cok ilginc. kendini yalniz hissetme konusamiyoruz ama burda konusuyormusuz gibi yaz paylas rahat hissettiri bu kendini . Kocaman bi kucak ver bebegine saril seninle oldugu icin yaninda oldugu icin ona . gorusmek uzere canim. guclu ol herzaman.sen annesin unutma.

bu arada sormayi unuttum bebeginde inmemis testis ve kucuk cinsel organ varmi buda bi belirti cunku !!

sağol canım prader wiilli tesrimiz genetik olarak keremin 2 aylıkken yapıldı temiz çıkktı şimdi yeniden istiyorlar yeniden yapılacak daha önceden fhis tekniğiyle bakıldı çıkmadı şimdi metilasyon yöntemi varmış 100/100 sonuç veren onun için gönderdik kanı ankaraya birde sünnetle birlikte kas biyopsisi yapılacal yarın inşallah bişey çıkmaz çok teşekkür ederim duyarlılığın için benim ikinci çocuğum birde kızım var 7 yaşında okula başladı çok zor ikisiyle birlikte ama güçlüğüm ben ilk zamanlar çok ağlıyordum ama şimdi ne çıkarsa çıksın oğlumun benim desteğime ihtiyacı var rabbim hakımmızda hayırlı olanı varsin bebeğimde inmemiş testis ve küçük cinsel organı yok doktorlara sordum normal dediler
seni ve alperi çok öpüyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…