- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Oyuncaklarla oynatıyorum ilgilendiği kadar ama tüm günü dolduracak aktivite bulamıyorum kucağımda gezdirip , kitap okuyorum, konuşuyorum, hareket ettiriyorum ama yine de çok fazla zaman kalıyor oda sıkılıyorBebeğinizi tv den uzak tutun lütfen. Ayına göre oyuncaklar alıp onlarla ilgilenmesini sağlayın. Onunla birlikte oynayın.
Evet çoğu zaman ben uyandiriyorum onu hatta :) ona bile kafam takılıyor çok mu uyuyor bu çocuk diye . Doktorumuz normal buluyor boy kilo ayıyla uyumlu ama etraftan sürekli car car konuşanlar moralini bozuyor üzülüyorum bu arada 4 aylıkken boyu 63 cm di bu ay kontrolüne henüz gitmedikÖğlen 1 e kadar uyuyor mu gerçekten
Benim kız gece 11 de zorla uyurdu sabahın 7 sinde dikerdi bizi ayağa
Maasallah kuzuya. Doktorunuz aylık kontrollerinde gelişimi normal diyorsa bir sorun yoktur. Eğer emin değilsen doktoru degistir canım. Kızının boyu kaç cm bir de tv çok izletmek hele ki karanlıkta hiç izletme.
Evet çoğu zaman ben uyandiriyorum onu hatta :) ona bile kafam takılıyor çok mu uyuyor bu çocuk diye . Doktorumuz normal buluyor boy kilo ayıyla uyumlu ama etraftan sürekli car car konuşanlar moralini bozuyor üzülüyorum
Ek gıdaya bugün başladık elma suyu verdim bir kaç kaşık. Oturtmaya çalışıyorum öyle böyle oturabiliyor . Ama çok fazla ses çıkarmıyor ağu bugu demiyor yani bunu anormal buluyorlar.Ah o konuşanlar bir susmadılar. Benim başımı da yediler valla. Ek gıdaya geçin dedi mi doktorunuz peki. Oturmasi için teşvik et bebisini ben dikdörtgen çamaşır sepetinde destekli oturturdum sonra desteksiz ama gözetimli oturttum. 3 gün de desteksiz oturmayı öğrendi. Ayına uygun eğitici oyuncaklar var onlardan alın bir de bol bol konuşup hikaye masal anlat büyük resimli olsun inceleyin beraber.:)
Peki teşvik ediyor musun canım konuşuyormuşun onunla sohbet et herşeyi anlat. Ağu da der baba anne der herşeyi der zamanı gelince daha 5 aylık bebek yani sen tıka kulağını.Ek gıdaya bugün başladık elma suyu verdim bir kaç kaşık. Oturtmaya çalışıyorum öyle böyle oturabiliyor . Ama çok fazla ses çıkarmıyor ağu bugu demiyor yani bunu anormal buluyorlar.
Cocuklar uykuda büyürler.Evet çoğu zaman ben uyandiriyorum onu hatta :) ona bile kafam takılıyor çok mu uyuyor bu çocuk diye . Doktorumuz normal buluyor boy kilo ayıyla uyumlu ama etraftan sürekli car car konuşanlar moralini bozuyor üzülüyorum bu arada 4 aylıkken boyu 63 cm di bu ay kontrolüne henüz gitmedik
Kitap bile okuyorum artik yani ona konuşacak birşey bulamayıp. Inşallah zamanla hepsini söyleyecek ama sabırsızlanıyoruz birazcıkta galibaPeki teşvik ediyor musun canım konuşuyormuşun onunla sohbet et herşeyi anlat. Ağu da der baba anne der herşeyi der zamanı gelince daha 5 aylık bebek yani sen tıka kulağını.
12 gibi yatip 8 de kalkip öğlen 1 e kadar uyuyor ama daha sonrasında her iki saatte bir besleniyor şuan kilosu 7 200 civarındaGece acıkması lazım ama benimkiler de uyur çok şükür ama gece 3 dedi mi kalkarlardı beslenme için.
Kilosu normal ama uyuyorsa bile sizin kaldırmanız beslemeniz gerekir.12 gibi yatip 8 de kalkip öğlen 1 e kadar uyuyor ama daha sonrasında her iki saatte bir besleniyor şuan kilosu 7 200 civarında
Aynen bende çok arada kalıyorum bir kesimde sakın uyuyan çocuğu uyandırma o kendi acıkır kalkar diyorlar ne yapacağımı şaşırdım valla .Kilosu normal ama uyuyorsa bile sizin kaldırmanız beslemeniz gerekir.
Daha önce ben de doktora sordum gündüz dahi çocuk uzun süre uyursa kadırıp besleyip tekrar uyumasına devam etsin demişti
Aynen bende çok arada kalıyorum bir kesimde sakın uyuyan çocuğu uyandırma o kendi acıkır kalkar diyorlar ne yapacağımı şaşırdım valla .
Kilosu normal ama uyuyorsa bile sizin kaldırmanız beslemeniz gerekir.
Daha önce ben de doktora sordum gündüz dahi çocuk uzun süre uyursa kadırıp besleyip tekrar uyumasına devam etsin demişti
Peki sizce bebeğin gelişimi normal mi ? Yapabildiklerini konumda yazdım. Artı yapabilmesi gereken başka şeyler varmı?Su alem, 4 ay öncesi için dediğin doğru, ama 4 aydan sonra artık bebekler tam gece uykusuna geçebilirler. Bence bebek gayet güzel uyuyor, sadece saati öne çekmelisiniz. 12-1 uykusu çok sağlıklı değil, 9-9 aralığına çekin mesela.
Benim oğlanlar o aylarda akşam 8 de yatıp sabah 6da kalkarlardı. Şuan büyük 4 yaşında, 9da yatıyor kışın.
Peki sizce bebeğin gelişimi normal mi ? Yapabildiklerini konumda yazdım. Artı yapabilmesi gereken başka şeyler varmı?
Evet aslında iyi giyindirdikten sonra her mevsim çıkartılabilir çocuklar . Bu tavsiyenize uyucam:) yorumunuz için teşekkür ederimBence gayet normal. Her bebek farklı, benim sıpalar dönmüyordu bile o ayda. Agu yapmasına da daha birkaç ay var, bazı bebekler elbette erken yapıyorlar bazı şeyleri, millet de onları söylüyor, doktorunuz bişey demediği sürece endişelenmeyin.
Ama sosyalleşmek her yaşta iyidir, çıkartın gexdirin kuzuyy, tüm günü evde geçirmesin. Bazen aktivite olayını abartıyor ebeveynler, çocuğu 4 duvar arasında tutuyor sürekli, o da iyi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?