Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Gelişimi normal mi ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Evet insanları artık dinlememeye özen göstericem bütün hevesim kaçıyor sonra

Gün içinde uyuyor mu?
5 aylık bir bebeğin günde 2 kere uyuması lazım. Uyku saatlerini düzenleseniz ikiniz de rahat edersiniz. Gece çok geç uyuyormuş.
Etrafı değil doktoru dinleyin. Benim kızım da hiç tombul olmadı. Şimdi ince uzun bir kız.
TV madem dikkatini çekiyor açmayın.

Evet gündüz iki kere 1 er en fazla 2 şer saat uyuyor . Evet tv yi az açıyordum zaten ama artık onu da acmiycam

Benim oğlum da 12-12 uyuyordu, buradaki annelerin tavsiyeleri ile gece uyku saatini öne çektim şimdi 10-12 uyuyor şaka gibi sabah arada uyanıp emiyor tabi öğlene kadar. Sizin çocuğunuzun gelişimi de gayet güzel Maşallah. Hiç etrafa bakmayın, onlara kalsa çocukları 40 günlükken ata binip kılıç kuşanmıştır Valla evin içinde durmak çok sıkıntılı, bize yakın park var, bir de anneannemin bahçeli evi var. Havalar çok soğumadığı için bahçede geziyoruz, kedilere bakıyoruz. Açık hava iyi geliyor çocuklara, gündüz uykuları daha verimli oluyor. Aktivite halısı var, orada zaman geçiriyor. Şarkı dinliyoruz, kitap okuyoruz. Kelimelerimiz var, onları gösterip tekrar ediyorum. Yatağına alışsın diye uyanıkken koyuyorum oyuncaklarıyla, biraz orada takılıyor. Aynaya bakıyoruz işte gözdür burundur vs her gün bunları tekrar ediyoruz. Pencereden dışarıya bakıyoruz. Yardım edecek biri varsa banyo yapıyor. Şimdi havalar çok sıcak olmadığı için her gün yaptırmıyorum artık. Masaj yapıyorum, gıdıklıyorum eğleniyoruz. Mutfakta iş yapacağım zaman ana kucağına koyuyorum, öyle de vakit geçiriyoruz.

Oyuncaklarla oynatıyorum ilgilendiği kadar ama tüm günü dolduracak aktivite bulamıyorum kucağımda gezdirip , kitap okuyorum, konuşuyorum, hareket ettiriyorum ama yine de çok fazla zaman kalıyor oda sıkılıyor

Oyun halısı yoksa edinebilirsiniz. Boy ve kilosu gayet iyi bence. Oturtmak için çok acele etmeyin. 6. aydan sonrasını öneriyorlar. Başta destekli olacak şekilde.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi uyku saatini daha öne çekerseniz çok iyi olur.

Sağlıkla büyütün :)

Bütün söylediklerinizi bende yapmaya çalışacağım:) yorumunuz için teşekkür ederim :) işte tv artık açılmayacak bizim evde 5 dakka bile olsa bakmamalı

Tavsiyelerinize uyup uyku saatine o ne çekmeye çalışacağım:) oyun halısı var ama biraz bakınıp hemen dönüyor

Selamlar,
Saglikla buyusun bebeginiz ins.. oncelikle disaridan konusulanlara lutfen kulak asmayin, her cocugun farkli ozellikleri ve farkli gelisimleri vardir.. lutfen kimsenin de cocugunuzu baska cocuklarla kiyaslamasina izin vermeyin.. zaten gelisimsel bir sikintisi olsa doktorunuz size soyleyecektir ki anlattiklarinizla bence harika seyler...
Bebeginizi tv den telefondan uzak tutmanizi oneririm.. onunla surekli konusun, gittiginiz yerleri anlatin, insanlari tanitin, anlamaz diye dusunmeyin :) hatta siz anlatin sonra ona soru sordugunuz da bekleyin, anlasin ki sira onda..
ve bebeginize sarilin, sarilmanin mucizesine inanin :)

Merhabalar;
Sağlıklı bir bebek için 5.ayın sonunda olması gereken ortalama kiloyu 6.500gr bekleriz demişti doktorumuz, buna göre kilosu gayet iyi.
Onun dışında bebeğinizle bol bol konuşun, ben evi temizlerken, yemek yaparken falan ne yaptığımı hep anlatırım. Sık sık masal anlatıp çocuk şarkıları söylerim, kitap okurum. Benim kızım 6 ayını bitirdi maşallah erken konuştu. Ama yine de dediğiniz gibi kıyaslamayın ve kimin ne dediğini dinlemeyin eğer gelişiminde gerilik varsa doktorunuz fark edip uyarır zaten sizi. Ben de doktorumuza her ay kontrole gittiğimde sorarım emeklemiyor, yüz üstü yatmıyor vs diye ve o da her bebek aynı şeyleri yapmak zorunda değil der. Biraz rahat bırakmak lazım sanırım.
Bir de tv izletmek yerine internetten çocuk şarkılarını açıp tv’niz uygunsa görüntüyü tv’ye verip izletebilirsiniz, Baby tv yayınlarını izletebilirsiniz. Diğer yayınları izlemesi için erken diye düşünüyorum. Şarkı söyleyen oyuncaklar da ilgisini çeker bu zamanlarda. Çıngırak, zilli çorap vs tarzı ses yapan oyuncaklarla da gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.
Sevgiler.
#huggiesannesiyim
#sarılmanınmucizesi

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :))) icimi rahatlattiniz her biriniz tesekkurelr :)

Cook teşekkür ederim gerçekten düşünüp düşünüp üzülüyordm ama dediginiz gib8 her çocuğun gelişimi farklı kıyaslamamak lazım bakalım sırasıyla hepsini yapacaklar inşallah :) sizde bebeğinizi sağlıcakla büyültürsünüz ınşallah. Sevgiler :)

Cook teşekkür ederim gerçekten düşünüp düşünüp üzülüyordm ama dediginiz gib8 her çocuğun gelişimi farklı kıyaslamamak lazım bakalım sırasıyla hepsini yapacaklar inşallah :) sizde bebeğinizi sağlıcakla büyültürsünüz ınşallah. Sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…