gelmelerini istemiyorum :(

avensis

hayat arkadaşım eşimmm
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
375
0
26
İstanbul
kızlar günaydın...eşyalarımızı almaya gıdecegiz yarın inegöle ..
görümcemlerinde alacagı masa falan varmıs kayınpeder aradı hep bırlıkte gıdelım esyalarınıza da bakarız dedi..ama ben onların gelmesini istemıyorum ...nişanlımla birlikte gıtmek ıstıyorum...
sorunum gelıp onu alma bunu al demelerı degıl,nısanlım hangısını ıstersen onu al kımseye aldırıs etme dedi ama
ben sımdıden görmelerini istemıyorum,ev yerlesınce görsunler ıstıyorum..
sızce yanlısmı bu ?

e yanii,biraz ayıp olur...empati kurmanı tavsiye ederim...o özel günü çocuklarıyla paylaşmak istiyorlar...karışmayacaklar dediğin için böyle rahat konuşuyorum...inan bana eğer gelmeselerdi daha çok üzülürdün,bizi takmıyorlar kimsesizler gibi gidip kendimiz aldık diye

gelmek istemeleri gayet doğal hiç takılma bence,

oraya gidince de gönlünce kafana göre istediğini al ,

ben giderken de benim ailem ve eşimin ailesi de gelmişti ve bazı konularda da iyi olmuştu aslında ,

istediğim bi kumaşın hiç kullanışlı olmadığını söylemişti kv dediğini dinlemiştim sonradan araştırdım cidden de dediği gibi alan pişman

bazı konularda yardımcı olup fikir vermeleri güzel, tabiki diretmedikleri takdirde

canım babası gelsınde ..
kayınvalıde ıle gorumce olmasa daha ıyı olur sonucta
ben aldıgım bırseyın hemen gorunmesını sevmem sanırım yanlıs dusunuyorum

Bence yeni evlenecek gençleri en az 1 sene her işlerinde yalnız göndermeliler. Hevestir bu sonuçta sevdiğin adamla başbaşa şımararak gülerek eğlenerek yaşayacağın sayılı anlardandır bunlar. Yanında aile büyüklerinin gelmesıne hiç gerek yok bence hele de görümcenin gelmesine hiç mi hiç gerek yok. Alacağı varsa başka zaman kendı gitsin. Zaten siz gelmelerini isteseniz kendiniz davet ederdiniz emrivaki ile kendilerini götürtmeleri hoş değil.

Biz a dan z ye herşeyimize eşimle başbaşa baktık beğendik düşündük tartıştık eledik dokuduk ve sonunda kendı kararlarımızı aldık ve bu durumdan da çok memnunum. Tabi biz aldığımız herşeyi hendimiz ödedik taksit yapıp bu yuzden de kımse gelme durumunda olamazdı. Sizin aileler ödeyecekse o yuzden gelmek istiyorlar sanırım. Siz ödeyecekseniz müstakbel eşine deki bunlar 1 kere yaşanacak şeyler ömürde ve ben seninle başbaşa olmaktan daha çok zevk alırdım geri döndüğümde keşke demek istemıyorum senınle başbaşa daha raht mutlu olurum. Ailenle başka zaman başka yerlere beraber gidelim kırılmasınlar ama eşya bakmaya yalnız olalım de.

Tabı o da arada kalacağı için başta kabul etmeyecek belki kavga bile edeceksiniz. Hangi taraf baskın çıkarsa onun dediği olacak. Ya da hiç karıştırmayıp cümbür cemaat gideceksiniz.

Özel günü çocuklarıyla paylaşmak diye birşey yoktur. Bunlar iki eşin başbaşa yaparsa daha mutlu, rahat olacağı şeylerdir.

En sevmediğim şey emrivakidir çıldırırım yapacağım varsa da bahane bulurum kendim de gitmem gerekirse.

canım haklısın sonucta benden bılgılıler bu konuda
ama esyalarım supriz olsun merak etsınler ne bılıyım bırseylerın buyusu bozulur dıye dusunuyorum..
dıretemezler cunku eşim bana sen o koltugu kendın alacaksın oturacaksın ıstedıgını al kımseyle aynı seyı begenmek zorunda degılsın dedı
esıme de sadece baban gelse olmazmı dedım
bana sımdı nasıl soylenır sız gelmeyın bız gıdecegız dıye dedı
o da haklı
kaldım oyle

canım babası gelsınde ..
kayınvalıde ıle gorumce olmasa daha ıyı olur sonucta
ben aldıgım bırseyın hemen gorunmesını sevmem sanırım yanlıs dusunuyorum

evt birazcık yanlış bu şekilde düşünüyor olabilirsin ama dile dökersen tepki çekersin ,

hiç boşuna skıntı yaşanmasın az kalmış düşününe de , hiç bunları düşünme ne desende gelicekler,

sen ne istediğine karar vermeye çalış

aslında bızım de planımız oydu..
oyle de yapacaktık
ama bulundgumuz yerde pek çesıt yok..o yuzden oraya gıderız demısler...
planda yapılmıs artık bılmıyorum ınsallah bır aksılık cıkarda gelmezler

Ha ev yerleşince ha mağazada ne farkeder ki? Nişanlınızı da üzmeyin böyle basit seyler icin.

canım bende senin gibi yaptım ne kendi aileme nede nişanlımın ailesine ev eşyalarımdan tut gelinliğime kadar hiç birşey sormadım da göstermedimde evi yerleştirken gördüler.
gelinliğimi daha hiçbiri görmedi bile eve kendi evime götürdüm.
yani seni anlıyorum ama sorun yaşamadan halletmelisin bu konuyu.

bende ev eşyalarımı almak üzereyim
allahtan nişanlımın ailesi de kendi ailem de uzakta
nişanlın aslında destek olmuş sana
istediğini beğen al kimseyi dinleme demiş de
hani içini karartmak gibi olmasın ama
kv şunu beğendim bunu al dese
sende beğenmedim ben başka beğendim desen
bi gerginlik mutlaka olucaktır
istediğini alırsın tabi ama
inş kv niye benim beğendiğimi almadın falan demez ileride
zor şeyler bunlar yaa
allah hepimizin yardımcısı olsun
sana hak veriyorum sonuna kadar
nişanlınla yalnız olmak istemen çok normal
o sizin eviniz olacak başkalarının değil

tepki çekerim zaten orası kesin..
açık açıkta soylenmez ama..
bızımde planımız o degildi ama suprız oldu bu da bıze
az kaldı evet su stresleri bır atlatsaydık

ne güzel uzakta olmanız.

maalesef bızım oyle br sansımız olmadı

Ha ev yerleşince ha mağazada ne farkeder ki? Nişanlınızı da üzmeyin böyle basit seyler icin.

bu da farklı bır bakış açısı evet
hanı orda gormedıler eve yerlesırken ya da yerlestıkten sonra ıllaki görecekler
gelmeyın de dıyemem ben ..
şaşırdım kaldım

Ben senin düşündüğün gibi görmelerini istemediğimden değil de herşeye karışacakları için gelmelerini istemezdim. Yok o güzel değil bunu alın, yok bu daha kaliteli bunu alın, yok bu daha ucuz pahalısını ne yapacaksınız vır vır vır dır dır dır. Sanane arkadaş ev benim değil mi ? Kendi evimi kurarken de istediğimi alamayacaksam sizin bana dayadığınız evde oturacaksam ne anlamı var yani.

Baş ağrıtır, en güzel alışverişinizi kabusa çevirir, gerek yok. Nişanlını ikna et, karışmayacaklar dese de karışacaklar. Karışmadan duramazlar.

canım ben bu konuda bıraz gıcıgım nişanlımda bunu bilir,
onlarda o cesaret yok zaten karışmak gibi
ben o açıdan düşünmedım...benım derdım onceden gorecek olmaları

Mobilyaları ev yerleşmeden önce görecek olmalarından çok, birlikte gitmenin sorun olabileceğini düşünürdüm ben, ne olursa olsun sadece nişanlımla gidip almak isterim. Bilirsiniz her kafadan bir ses çıkar kimisi beğendiğinizi beğenmez, kimisi fiyat yönünden eleştirir. Belki bunların hiç biri olmadan siz kasarsınız kendinizi, çekinirsiniz fiyatsal yönden acaba tuzlu bulurlar mı diye düşünürsünüz vs. vs. Boşuna gerginlik ve huzursuzluk. Bunlar da mobilyaların ev yerleştikten sonra mı? Önce mi? görülmüş olmasından daha önemli şeyler maalesef..

Son düzenleme:

illaki oyle düşünecekler..bazen bana bile begendıgım eşyalar pahalı geliyor ne yalan soyleyeyeım
ama onların ilk gelinden (eltımden) çıtaları yüksek ,benımkı gözlerine batmaz...(dıye dusunuyorum)
sonucta onlar gelsede gelmesede bız begendıgımızı alacagız.

Eşin haklı arkadaşım.. Gelsinler boler şimdiden yanlış anlaşılma.. Eşin söylese bile sana kırılırlar bu bir.. Hiç unutulmaz ilerde önüne sürülür bu hadise bu 2, hepimiz yaşadık bunları bizde de geldiler cümbüş cemaat bu 3, keşke bu kadarla kalsa evlendikten sonraki taleplerini gör sen birde, en iyisi adamakıllı tepkilerini seni daha fazla üzme ihtimalleri olan durumlara sakla bu da 4, evlen bi kaç ay geçsin o zaman anlarsın ne demek istediğini..

bizdede kv,kp,görümcem,görümcemin kocası,kendi annem cümbür cemaat gitmiştik.beni oraya formalite icabı getirdiler.benim beğendiğim mobilyayı değil kayınvalidemin beğendiği eşya alındı.bütün eşyalar onun zevkine göre alındı.eşime beyaz mobilyayı beğendim diyorum kayınvalidem ordan atladı.oğlum kahve rengi al çizilirse boyata bilirsin.ne boyatması kırıldı,çizildi boyanın aynı rengini tutturamıyordu eşim.hepsini attım şimdi kendi zevkime göre döşüyorum. oda arasıra geliyor karışıyor ama yinede istediklerimi aldırdım eşime.dahada alacaklarım var o duymadan görmeden almam lazim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…