gelmeyen zam

gibigibi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
103
Patronla zam için konuşacağım benımle aynı işi yapan ve maaşından memnun olmayan bir arkadaş var sizce patronla tekmi konuşmalıyım arkadaşla birliktemi konuşmalıyızz. hangisi daha etkili olur?

9 yıldır aynı işyerindeyim statik proje teknikeriyim bunun yanında hakediş mimari çizim detaylandırmalar photoshop plan boyama yanı başka firmalarda 4 kişinin ayrı yaptığı işin hepsini yapabiliyorum. 9 yılda 5 kere zam anca oldu. müdürümüze söylüyoruz o patrona söylüyor oda kafa sallıyormus. asıl sinir bozucu olay 4 tane tekniker alındı başka başka zamanlarda hepside benimle aynı maaşla başladı sonra işi bilmedikleri ortaya çıktı çıkarıldılar. ya 9 yıllık elemanla yeni elemana nasıl aynı maaşı verirsin benim 10 da birimi bilmiyor. böyle şeymi olur. yüzüne karşı bunları anlatıcam evime aşırı yakın diye burdayım arabayla 2 dk

bunları sakince belirtmen gerekir bu yüzden tek başına konuş

geçen yıl zam almadık birde çalıştığım şirkette zam patronların keyfıne gore oluyor mart nısan mayıs bellı degıl

Bakın insanlarla konuşurken asabi yüksek ses tonu kullanırsanız onlarda sinirlenir ve gergınleşir ortam..
Ama kapıyı çalar müsaitlerse bi konu hakkında konuşmak istediğinizi belirtip;
> Ben maaş durumumdan memnun değilim bu konu hakkında konuşmak istiyorum
> 9 yıllık bilgi birikimimin karşılıgınmın bu olduğunu düşünmüyorum
> ayrıca 4 tane tekniker aldınız ve onları benımle aynı maaşla başlattınız siz eğer onlarıun benim yerimi doldurbailceğini düşünüyorsanız bende hayatımı buna göre planlamak istiyorum diybilrsiniz..

yazınızdan anladığım kadarıyla elleri biraz size mahkum..kozunuzu iyi kullanır ve kendidnen emin ve açıklayacı konuşursanız zam alısınız..alamazsanız iş yeri değiştirin..başka bir firmayla görüşebilirsiniz..

Patronla zam için konuşacağım benımle aynı işi yapan ve maaşından memnun olmayan bir arkadaş var sizce patronla tekmi konuşmalıyım arkadaşla birliktemi konuşmalıyızz. hangisi daha etkili olur?

Tek. Arkadaşınla da bu para mevzuları çok konuşma derim. Patronların en sinir olduğu tipler ben şualar alıyorum, o bu kadar alıyor diyenlerdir.

Tek konuş

9 yilda siz hic terfi almadiniz mi?
Bizde kidemli tekniker olunuyor mesela.

Bilmiyorum ama yilda 1 zam zorunlu degil mi? Ocaktan ocaga biz performans notu yerlerde olana bile yapiyoruz zam.

Yoksa 20 yil veya 1 gun farketmez. Yerinde saymis gozuyle bakilir ve ikisine de ayni maas verilir. Yanlis anlamayin yerinizde saydiniz demiyorum. Ama farkli bir seviyedeyseniz bunu bir unvanla pekistirmeye calisin oncelikle. Oncelik bu olsun
Zam zaten gelir.

Kesinlikle tek konuş benzer bir konuda dili yanmış biri olarak söylüyorum.

tabi ki tek başına konuşacaksın daha neler birlikte mi iş görüşmesine girdiniz...
sakın öyle birşey yapmayın..

yok performans da yok kıdem de yok .. zaten 9 yıldır kımın ne ıs yaptıgı bellı 9 yılda en az 20 teknıker geldı gıttı derken 2 kişi 9 ve 10 yıllık olmak uzere burdayız. hepte teknık yapının dumankayanın yada alısverıs merkezlerının projelerını yaptık. yanı onlar cok ıyı bılıyorlar kımın ne ıs yaptıgını nasıl yaptıgını.

ya bu arada asla maaşınızı söylemeyin çalışma arkadaşınıza , ne biliyorsunuz birbirinize maaş dökümünüzü mü gösteriyorsunuz? belki siz 2 alırken o 4 alıyor ama size 1,5 alıyorum diye ağlıyor.

yok yok 2 teknıkerde aynı alıyoruz. ama yenı gelenlerde ya bızle baslıyor sırketın prensıbıymıs tum teknıkerler aynı alırmıs:) ıyıde 1 gunluk teknıkerle 9 yıllık teknıker aynı alırmı bence ayıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…