Gelseler dert, gelmeseler dert, kararsız kaldım..

Tinny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
163
1
0
İstanbul
Merhaba kızlar, önceki konumdan hatırlayanlarınız vardır belki beni.

Yeni evliyim, ailem evlendikten sonra evime hiç gelmedi. Yarın gelmek istiyorlar. Ama eşim ve ailesi ile bu aralar gerçekten çok kötü gidiyor. Ve ben tatsızlık çıkmasından aileminde üzülmesini istemiyorum. Elbette her durumda sahip çıkarlar bir şey olsa kol kanat germeye hazırlar.

Ama eşimin ailesi aşırı tartışmacı, evlenmeden önce maalesef kendi yörelerinden, örf ve adetlerinden birini istiyorlardı, beni de hiç istemediler, yeri geldi aileme hakaret ettiler yeri geldi usturupsuz davrandılar, yeri geldi eşimin yanında aileme hakaret ettiler, eşimde sesini çıkartmaz. Üstelik A desem B olarak anlayıp, 1 e 1000 katılıp, sebepsiz sağa sola, aileme bile kötülerler. Maalesef ailemde özellikle annem çok saf, kırılgan ve tartışmadan uzak duran medeni insanlar, üstelik onlar gibi de hazır cevap değiller. E böyle oluncada eşimin ailesi de patavatsızlıklara devam eden insanlar.

Kararsızım... Ailemi arayıp yarın müsait olmadığımı mı belirtsem yoksa tüm bu risklere rağmen buyur mu etsem bilemiyorum. Keşke yarın gelebilcek, olası şok konuşmalar durumunda hazır cevap olabilcek bir iki akrabam daha olsaydı ama maalesef yok.. Offf çok daraldım :2:

Durumu kestiremiyorum ki, eşimin ailesi gelmez diye düşünüyorum ama beni bile ne zaman görseler nefes almadan boğulcak gibi tartışır sevgili kayınvalidem beni konuşturmamak için.
Ailemi görüp bana çıkabilme ihtimalleri var yada apartmanda görüp tartışma off ki ne off :2:

aileni geri çevirme bana kalırsa şimdi müsait deilim dedin bi dahaki sefere gelmek istediklerinde ne diyeceksin ?ömür boyu bu korkuyla mı yaşayacaksın onların terbiyesizlikleri yüzünden ailen hiç gelmeyecek mi

Müsait değilim lafını hiç sevmem.Ve karşındaki ailen.Buna çok alınabilirler.Sen öyle düşünmesende ailen eşinin tarafını az çok tanımıştır ve densiz olduklarınıda biliyodur merak etme yani sen.Ayrıca bir ömür bu korkuyla geçermi???

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar, aynen dediğiniz gibi gelmelerinin doğru olucağına karar verdim

Kusura bakmayın ama anneniz için çok üzüldüm.Eşiniz her durumda annesini bu kadar savunurken siz annenize hakaret edenlerle hala aynı çatı altında yaşayıp yüzyüze bakıyorsunuz.Bu kadar mı seviyorsunuz eşinizi evetse nasıl başarıyorsunuz bunu?

sizi doğuran, büyüten, bu yaşınıza getiren anneniz ve babanız bu kadar değersiz olmamalı sizin için. evlendiğinizden beri hiç gelmemişler ilk defa gelecekler ve siz gelmeyin müsait değilim demeyi düşünmüşsünüz. Kusura bakmayın ama sizin yerinizde olsam o aileyle 1 dk bile yaşamam.......

Aileniz geliyor diye kayınvaldenizde mi gelmek zorunda, tabi ki ailenizi ağırlayacaksınız.
Kayınvalideniz de bir zahmet gelmesinler aileniz yanınızdayken, madem tartışma çıkacak, ne işleri var siz de.
Bu konuda da gerekeni siz yapmalısınız, gerekirse eve almamalısınız.
Siz ne güne duruyorsunuz, ağzı laf yapan bir iki akrabada gelse keşke demişsiniz.
Ben evime ailemi çağıramayacağım, çağırdığımda kayınvalidem kavga çıkaracak, valla o kayınvalideye ağzıma geleni sayarım kusura bakmasın.
Ailemle anlaşamayabilirler bunlar olabilir ama o zaman oturur oturduğu yerde onu çağıran yok zaten, müdahele etmeye de hakkı yok.

Aılene musaıt olmadıgını soyleme elbettekı gelsınler hatta karsı tarafta bı aılenın oldugunu kabul etmelı boylece,ertelesen nereye kadar ertelıceksın .eger olacak bısey varsa en yakın zamanda olsun bu kadar dert etme. Yarın obur gun hastalıgın olacak dogumun olacak mecbur yanayana gelecekler. Bunlarıda erteleyemezsın ya...

niye bukadar ezdiriyorsunuz hem kendinizi hem ailenizi,siz sustukça onlar edepsizliklerini iyice ellerine almış gidiyorlar ya,bu insanları en başından anlayamadınızmıki

Back
X