Gemileri yakmak

Şöyle adamları şeyinden sallandıracaksın meydanda...

sizin konuyu nasıl okuyacağım merak ettim

Aslında en başta belliymiş herşey daha ilk tanışma gününde oğlunun seviyorum diye getirdiği kızı ezikleyip ağlatan kadından,bu olayı görmezliklen gelen aman alttan al diyen adamdan ne bekliyorsunuz??? Sonrasında yaşananlar niye sizde şok etkisi yaratıyor anlamadım kaynana bu doğurduğu bu, yani mal belli ürün belli.Zakkum ağacından zeytin vermesini beklemek kadar saçma

Bana yakınlarımın yaptığı şey hep şöyle oldu.
O da annesi. Annesini atamaz ki. İkiniz arasında denge kurmaya çalışıyor.
Sonuçta doğduğu yetiştiği kültür bu, bu ona normal gelir. Her şey zamanla seni ve annesinin yaptıklarını gördükçe çözülecek.
Hala böyle olacağına inanmak istiyorum..

Ben de buna inanarak devam ediyorum emin olun. Benim eşim de bipolar + takıntılı kıskanç + aşağılık kompleksi olan bir anne tarafından büyütülmüş. Benim annem hem kıskanç hem deli diyor buna takmasa başka bir şeye illa takacaktı bunlar yaşanacaktı diyor ama anasına tek bir laf edemiyor.

Boş verrrr eşin de biliyormuş annesinin huyunu. Salla geç

Bizim oralarda derler ki "otu çek köküne bak" istisnalar hariç her çocuk ailesinin devamıdır huy da , davranışta.Bir erkek annesinin yaptığını görüp susuyorsa önceliği annesidir ve annesinin haklı olduğunu düşünüyordur.Zamanla düzelir diyenlere sorun bakalım düzelen ne oluyor??? Ben söyleyim kadın daha çok susup alttan alıyor iradesi eziliyor kocası nereden eserse oraya savruluyor ve dışardan artık herşey düzelmiş gibi görünüyor ...

Kayınvalide delirmiş resmen. Ama eşinizin söylediği de hiç normal değil. Yerinizde olsam ok öyle olsun derdim.

Normalde huyum değildir bugün olay yaşanınca baktım. Sadece o video da değil.
Karın gider ama annen hep yanındadır tarzı bir sürü içerik göndermiş kadın.
başka çocuğu yok mu bu delinin
bir de kocası nerede
uğraşacak kimsesi yok gibi algıladım

İnsan psikolojisine göre yorum yapacağım.
Bizi üzen bir olay yaşandığında eğer kendimizi savunamaz, duygularımızı içimize atarsak belli bir süre sonra bizi üzen o kişiye karşı yoğun bir öfke duyarız. Mesela atıyorum o kişi çok ufak bir hata yapsa bile tepkimiz çok aşırı olur. Aslında bu öfkenin tek sebebi o kişi değil, içimize atıp sessiz kaldığımız için kendimize de öfkeliyiz.
Benim tavsiyem önce içinizdeki öfkeden kurtulmak için kayınvalidenizin haksızlığı karşısında ne hissettiğinizi bir kağıda yazın. Duygularınızı detaylıca yazıp rahatlayın. Sonra da o kişiyle aranıza mesafe koyun. Onun size hissettirdiği olumsuz duyguları içinizde taşımayın çünkü bu duygular bir ateş gibi karşıdakine değil size zarar verir.
Ben de benzer bir durum yaşadığım için ne hissettiğinizi iyi anlıyorum. Yıllarca sessiz kaldım, hep alttan aldım ama şuan o kişinin yüzünü bile görmek istemiyorum. Keşke ilk baştan tepki verseydim de şuanki aşamaya gelmeseydik diyorum.

`