Genç Kadın Tam 6 Yıl Boyunca Saçlarını Yıkamadı

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.735
54.917
Genç Kadın Tam 6 Yıl Boyunca Saçlarını Yıkamadı
08 Nisan 2015 Çarşamba 14:33
ABD'li genç kadın tam 6 yıl boyunca saçlarını yıkamadı ve bu deneyimini bir dergiye anlattı. Kadın, 6 yılın sonunda saçlarının çok sağlıklı bir hale geldiğini söyledi.
genc-kadin-tam-6-yil-boyunca-saclarini-yikamadi-7169609_x_7553_o.jpg

New York'ta yaşayan genç bir kadın tam 6 yıl boyunca saçlarını yıkamadı ve bu deneyimini Seventeen isimli dergiye anlattı. "İlk 6 hafta saçlarım iğrençti ve kimseye göstermek istemiyordum" diyen Sarah Theeboom daha sonra saçlarının çok sağlıklı bir hale kavuştuğunu belirtti.

ŞAMPUAN KULLANMADI

No-poo yani şampuansız isimli hareket şampuandan vazgeçerek, saçların kendi kendisini temizleyebileceğini ve çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşacağını savunuyor. "Şampuansız" yaşamaya başlayan insanlar deneyimlerini fotoğraflı olarak da internetten paylaşıyorlar.

genc-kadin-tam-6-yil-boyunca-saclarini-yikamadi-7169609_6138_m.jpg

6 HAFTA SÜREKLİ SAÇ BANDIYLA GEZDİM

Sarah Theeboom, sampuansız süreci ise şöyle anlattı; "Bir kız arkadaşıma saçlarının neden bu kadar harika olduğunu sordum. Çok parlak ve sağlıklı görünüyordu. O da sırrının saçlarını şampuanla yıkamamak olduğunu söyledi. Ardından ben de denemeye karar verdim. İlk 3 hafta saçlarım iğrenç duruyordu. Sonraki 3 hafta sürekli saç bandı kullandım. Ancak sonrasında saçlarım gerçekten de daha sağlıklı olmaya başladı. Erkek arkadaşımın da bu fikre pek sıcak baktığını söyleyemem. Ancak daha sonra saçım gerçekten harika görünmeye başladı."

genc-kadin-tam-6-yil-boyunca-saclarini-yikamadi-7169609_5371_m.jpg

Şampuanın yine de saç için o kadar korkunç olmadığını düşünen genç kadın, "Hâlâ saçlarımın iyi ve kötü zamanları oluyor. Ancak saçlarım hiç olmadığı kadar sağlıklı" dedi.

http://www.haberler.com/genc-kadin-tam-6-yil-boyunca-saclarini-yikamadi-7169609-haberi/

Sadece şampuan mı kullanmamış yoksa su bile değirmemiş mi, orasını tam çözemedim yav. Aksi halde saç kendini nasıl temizler hayret bişiy. Tamam çokta sağlıkli görünmüyor ama o kadar yıkanmamaya karşı çokta beter durmuyor, yok yok mutlaka başka bir şeyle temizliyordur bence ya..

Hıımm tekrar okudum, şampuansız yıkıyorlarmış.. kokar o saç, ayrıca hiçte farklı görunmüyor hatta seyrek bile...

@HayyaL sekerim bunlar harika sac gormemis su senin sirla su dergiye bir roportaj verde bari bukizi okuyanlar pis pis gezmesin saclarimiz saglikli olacak diye:KK70:Bide foto at da saç gorsunlerr:nazar:

Yabancı kaynaktan yazıyı aktaran ; çarpıcı olması için haber başlığını "Genç Kadın Tam 6 Yıl Boyunca Saçlarını Yıkamadı" olarak seçmiş.

Olayın aslı saçlarını şampuanla yıkamaması. No poo akımını benimsemiş. No poo akımında saç temizliği için su , karbonatlı su ve elma sirkesi kullanılıyor.

he cok harika valla kıskandım

keşke yıkayaymış kel gibi kalmış garibim, kafaya yapışmış bütün saçlar :KK53:

ayrıca 6 yıl saç yıkamamaya hiç şaşırmadım, bu forum 10 gün hiç yıkanmayıp bunu normal görenleri de gördü :KK53:
Off ofice im ne hatırlatıyosun ya böggg bide ne var yani diyodu :KK53:

1- bu fotolar 6 yıl öncekı halı sanırım yoksa haber patlar !
2-suyla mı yıkanmamıs sabunlamı yıkanamıs !
bu haberı yazan arkadassss yazdıktan sonra dönüp okumadınmı ???

Bir yıldan uzun süredir saçlarıma şampuan, sabun türevi şeyler değmedi. Bu pis geziyorum anlamına gelmiyor tabi ki.
Sabun ve şampuanların içinde sülfat, paraben, silikon gibi saçımıza zararı olan maddeler var. Bir de kıvırcık saçlıysanız bu maddeler saçınızın sağlıklı yapısını daha çok bozuyor. Sülfatsız şampuan diye satılan şeylerin de içinde başka öaddeler var, o da çözüm değil yani.
Benim bulduğum çözüm saç kremiyle saçlarımı temizlemek oldu. Bu da no poo akımının bir parçası aslında. Tabi ki her saç kremiyle bu işi yapamıyoruz. Ülkemizde var mı bilmiyorum ama yurt dışından getirttiğim (marka vermek doğru olmaz sanırım) temizleyici saç kremleriyle temizliyorum saçımı. Kabaran, tüy tüy olan saçlarım yerine artık mükemmel buklelerim var :KK66:

1- bu fotolar 6 yıl öncekı halı sanırım yoksa haber patlar !
2-suyla mı yıkanmamıs sabunlamı yıkanamıs !
bu haberı yazan arkadassss yazdıktan sonra dönüp okumadınmı ???
Bana mi dedinIz biliyorum ama :KK58: sonuçta ben yazmadım :KK48:okuduğum haberi paylaştım sadece Anladığım kadarı ile sadece su.

X