Genç kızı olup sorun yaşayanlar

Merhaba,benim 20 yaşında bir kızım var.Sürekli benimle ve babasıyla tartışıyor.Hiç sevgi ve saygı göstermiyor.Babası ve ben şimdiye kadar onun her isteğini yapan ebeveynleriz.Evde hiç ama hiç bir işe yardımcı olmuyor.Elinden telefonu düşürmüyor.Sadece bir isteği olduğu zaman örneğin para ,gelip tatlı bir dille konuşuyor.Çok çok üzüyor bizi.Onunla artık zaman geçirmek benim için bir işkence oldu.Çok bencil,sürekli evde bağırıyor,kardeşine hakaretler ediyor.Genç kızı olup aynı sorunları yaşayan var mı?Genç kız iken annesine ve babasına bu şekilde davranıp sonra normale dönen var mı?Ne yapmalıyım?Çok yıprandım,kendimi çaresiz hissediyorum.
18 yaşında bir erkekte bende var . Tüm gün evde bilgisayar başında . Babası ve ben uzun çalışma saatlerine sahibiz. Daha sabah girdik birbirimize. Odasını toplamaz yediğini kaldırmaz bulaşıklar olduğu gibi tezgahta çıldırdım kaç defa güzellikle anlattım yok bildiğini okuyor. SiZinki gibi istediği bir şey olursa canım cicim balım . Ama işine gelmez ise bizden kötüsü yok . Babasına yazmış sizi hayatımda istemiyorum diye çok ağır ve üzücü . Dilerim bir süreçtir bu dilerim geçer . Çünkü Tanrı şahidim eve gelesin yok geri geri gidiyor ayaklarım . En kötüsüde ben tatlı saygılı yavrumu çok özledim :(

Her istediğimi yapan ailem vardı ama böyle olmadım. Olsam bile 20 yaşta düzelmiştim artık. Boyle seyleri cocuklar ergenlikteyken yapar 20 yas cok degil mi? Kizinizin bi derdi mi var acaba tum gun telde baskalarina anlatiyor ya da sizden cok mu cekiniyor sizle konusmak yerine teldekilerle zaman geciriyor?

Merhaba,benim 20 yaşında bir kızım var.Sürekli benimle ve babasıyla tartışıyor.Hiç sevgi ve saygı göstermiyor.Babası ve ben şimdiye kadar onun her isteğini yapan ebeveynleriz.Evde hiç ama hiç bir işe yardımcı olmuyor.Elinden telefonu düşürmüyor.Sadece bir isteği olduğu zaman örneğin para ,gelip tatlı bir dille konuşuyor.Çok çok üzüyor bizi.Onunla artık zaman geçirmek benim için bir işkence oldu.Çok bencil,sürekli evde bağırıyor,kardeşine hakaretler ediyor.Genç kızı olup aynı sorunları yaşayan var mı?Genç kız iken annesine ve babasına bu şekilde davranıp sonra normale dönen var mı?Ne yapmalıyım?Çok yıprandım,kendimi çaresiz hissediyorum.
hiç mi kimseden duymadınız en büyük yanlışın bu olduğunu

benim de var 16 yaşında kızım bizim evde kitap hariç her şeyin sınırı var
hiç bir istediği anında olmaz maaşı tatili zamanını bekler vs
odasına kirlisine giyeceğine hiç karışmam
kirliyi getirmezse yıkanmaz odayı toplamazsa çöplükte yaşar eşyasına sahip çıkmazsa yenisini bi altı ay göremez
benimle tartışabilir ama bağıramaz değil 20 90 yaşında bile olsa
çünkü öyle öğrettim
ha hiç mi sapıtmıyor evet telefonu elinden bırakmadan üç gün odasını toplamıyor o zaman da telefonu üç gün görmüyor
napacak yani size bağırınca konuşmasanız telefonu elinden bırakmayınca elinden alsanız sizi mi dövecek
bunların bi üst modeli amerikada ebeveyn öldürüyor önüne geçilmezse

İstediği her şeyi alarak yaparak şımartmışsınız en büyük hata bu yokluğu da öğrenmeli çocuklar saygıyı da..
Bi saç kurutma makinesi için iki sene beklediğimi biliyorum ahh:KK61:
Umarım düzelir..

Her dediğini yapıp simartinca böyle oluyor 20 yaşında koca insan olmuş artık ne ergenligi falan karakteri öyle oturmuş onun yapacak birşey yok biraz disiplin vermeniz lazım tabi o da bu yaştan sonra olur mu bilmem

Bende 2 tane var bu modellerden. Karakterleri çok zıt ama telefon pc ve odalarından çıkmama konusunda aynılar. İş temizlik yapmazlar söyleyince homurdanırlar. Babaları Bi su bile istemez şımardılar hep.
Genelde evlenince normal insana dönüşüyorlarmış bu modeller :) Gülsemmi ağlasammı

Benim eşimi tarif etmişsiniz. Annesine oğlun evi süpürdü ben toz aldım dediğimde gözleri dolmuştu 😂 bir sebep olmasına gerek yok bazen sadece içindengelir yemek yapar. Sofraya yardım eder her öğün. Temizlik çok güzel yapar. Çamaşır asar toplarız. Bebeğimize bakar ben uyurum sabahları. Annesi şok oluyor gördükçe. “Ananın evinde kola şişelerini koridora fırlatırdın şimdi temizlik mi yapıyorsun aferin bak ananın yapamadığını karın yaptı” der her zaman 😂 hayatı boyunca ağzına sürmediği yemekleri bazen yiyor. En çok buna seviniyor ailesi. Oğlunuz da muhtemelen böyle olur. Eziyetini siz çekersiniz, sefasını elin kızı sürer 😂

Allah iyi insanlarlar karşılaştırsın evlatlarımızı. 🙏🏻

Bence ben de 14 yıl sonra aynı böyle konu açacağım,kızım küçük ama aynen böyle. 😔
Benimle hep tartışıyor,zor ikna oluyor,güzel mantıklı açıklamalar yapmama rağmen aksi için kafa tutuyor,benden korkmuyor cekinmiyor. Sürekli ağlıyorum bu sınav mi nedir bilmiyorum 😔
Siz küçükken şu şu hataları yapmış olabilirim vs.dusunuyor musunuz? Benim konunuza katkim olamadı ama kızınızın ergenliği bitmiş de kişiliği bu şekilde oturmuş gibi geldi. Belki siz eskiye dönüp bana tavsiye verebilirsiniz 😔
Mesajini görünce yazmadan edemedim kızım 7 yaşında ama iflahimi kesiyor desem çok garantici sürekli iki adim sonrayi düşünen tutturuk çok inatçı tam bir koç burcu bazen kafami duvarlara vurasım geliyor bilmiyorum ilerde ne olur.
Bir de oglum var 3 yaşında evlere şenlik bir çocuk beni tüketmiş durumda o kadar hırçın o kadar ağlayan huysuz bir çocuk bilmiyorum mereye gitsem rezil olmadan dönmüyoruz.Simdi bir haftadir tuvalet eğitiminde gözümun icine baka baka çişini yerlere yapiyor ya da gece kalkip bir saat ağlıyor bilmiyorum antalya da işinin ehli bir pedogog bulursam gotureyim diye düşünüyorum böyle artik takatim kalmadi sen göturdun mu peki kizini

Benim eşimi tarif etmişsiniz. Annesine oğlun evi süpürdü ben toz aldım dediğimde gözleri dolmuştu 😂 bir sebep olmasına gerek yok bazen sadece içindengelir yemek yapar. Sofraya yardım eder her öğün. Temizlik çok güzel yapar. Çamaşır asar toplarız. Bebeğimize bakar ben uyurum sabahları. Annesi şok oluyor gördükçe. “Ananın evinde kola şişelerini koridora fırlatırdın şimdi temizlik mi yapıyorsun aferin bak ananın yapamadığını karın yaptı” der her zaman 😂 hayatı boyunca ağzına sürmediği yemekleri bazen yiyor. En çok buna seviniyor ailesi. Oğlunuz da muhtemelen böyle olur. Eziyetini siz çekersiniz, sefasını elin kızı sürer 😂

Allah iyi insanlarlar karşılaştırsın evlatlarımızı. 🙏🏻
ne anladım evde ben çektikten sonra evinde de adam olsun kendi hayatında da

Bizim ailede de benim kardeşim böyleydi ve bir düzelme yok şimdilik o kadar söyleyeyim. Bütün gün bilgisayar başında takılır, canı sıkılınca uyur vs. Üniversiteyi böyle bitirdi odası pislikten geçilmezdi.
Neden böyle olduğunu da söyleyeyim. Annemle babamın yüzünden. Hiç burnu sürtülmedi yere bu hareketlerinin bir sonucuyla karşılaşmadı. Sizde her istediğini yaptıysanız o yüzden sizinki de böyle olmuştur. Geçmiş olsun diyeyim size başka ne denir bilmiyorum.

Üniversiteyi sizle aynı yerde mi okuyor? Keşke başka şehre gönderseydiniz o zaman düzelirdi. Birde aşk acısı falan çekiyor olabilir sevdiği biri hayatına girince azalır bu haller o yaşlarda insanın tek derdi o oluyor çünkü

Merhabalar. Kızınız ergen değil kocaman birey olmuş artık, kişilik ve karakteri tamda bu yaşlarda oturuyor zaten. Küçükken çok fazla şımartılmaktan her istediğinin anında yapılmasından ve pışpışlanılmasından kaynaklı olabilir, ama sizin kabahatli olduğunuz iletişimden kaynaklı da olabilir. Eğer sürekli yargılıyor bir işi beceremediğini sürekli telefonla oynadığını, problemli sorunlu bir kişilik olduğunu dikte edip tartışma çıkarıyorsanız evladınızı böyle kazanamazsınız. Bahsettiğim şeyleri benim ailem söylüyor, bende aynı şekilde kızınız gibi davranıyorum. O kadar derin mevzular ki ailenizin arasındaki meseleleri burda kimse bilemez eminim kızınızın haklı olduğu durumlarda vardır bunları da ancak kendiniz konuşarak halledebilirsiniz biliyorsunuz...

Ben hep şöyle düşünüyorum. Demişsiniz ya şimdiye kadar hep istediğini yaptık. Yani onu siz öyle yetiştirdiniz. Her istediğini yapmışsanız eline iş vermemişseniz o da haliyle şimdi de sizin yapmanızı bekliyor. Mesela size bağırdığında ona kızmak yerine alttan almışsanız tepkisiz kalmışsanız ana baba korkusu oluşmamış onda. Şimdi görüyorum el kadar çocuklar anne babasına bağırabiliyor. Ebeveynlerin sesi bile çıkmıyor bu durum karşısında. Çok yanlış

Bu arada bende 20 li yaşlara kadar annemle hiç anlaşamadım. Şimdi onun için dünyayı yakarım. Ama annem öyle pamuklara sararak yetiştirmedi. Hatta beni sevmediğini düşünürdüm hep. Babam desen otoriter zaten

Aslında şu bencillik olayını da yaşadım. Abim beni sürekli aşağılarken para lazım olduğunda canım kardeşim diye yanıma gelirdi. Sizin kızında huyu bu sanırım

Bir de şu agresiflik konusunda tv nin internetin rolü büyük. Biz hep dizilerde anne babasına bağıran sürekli kavga eden tipleri izlemedik mi? İnternet zaten almış başını gitmiş. Bunlardan da uzak tutmaya çalışın

Siz yine de bırakmayın. Düzeltmeye çalışın. Mutlaka meyvesini verecektir. Allah’a dua edin. Sarılasım geldi size

Kızınız tatilde mi? Okuyor mu? Keşke yaz tatili icin calişsa bir yerde.Bizim bu yasadigimiz bölgedeki tüm üni ögrencileri erkek_ kız calisiyor yazlari.ihtiyaci olsun olmasin.Insanin kendi ihtiyaclarini karsilamasi icin kendi parasini kazanmayi ögrenmesi kadar güzel bir şey yok.Hep ver ver nereye kadar.Değişmez Sonuc böyle oluyor maalesef .Kızınız kurumsal magazalara başvursun sezonluk bir sürü ögrenci calisiyor.nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama hic bir sey yapmayarak bu durumdan kurtulamazsıniz net!

Yaşına göre hareketleri normal değil bence. Psikologa götürmelisiniz

Back
X