Genç kızı olup sorun yaşayanlar

Merhaba,benim 20 yaşında bir kızım var.Sürekli benimle ve babasıyla tartışıyor.Hiç sevgi ve saygı göstermiyor.Babası ve ben şimdiye kadar onun her isteğini yapan ebeveynleriz.Evde hiç ama hiç bir işe yardımcı olmuyor.Elinden telefonu düşürmüyor.Sadece bir isteği olduğu zaman örneğin para ,gelip tatlı bir dille konuşuyor.Çok çok üzüyor bizi.Onunla artık zaman geçirmek benim için bir işkence oldu.Çok bencil,sürekli evde bağırıyor,kardeşine hakaretler ediyor.Genç kızı olup aynı sorunları yaşayan var mı?Genç kız iken annesine ve babasına bu şekilde davranıp sonra normale dönen var mı?Ne yapmalıyım?Çok yıprandım,kendimi çaresiz hissediyorum.

Her istediğini yaptığınız için olmuş böyle. Erkek kardeşim de böyle bir insan oldu 25 yaşında hala aynı

20 yaş ergenlik için çok geç değil mi? Ergenlik değil de bencillik. İnşallah düzelir. Okul durumu falan nasıl. Arkadsş ilişkileri nasıl?

Kadin çözüm istemis Stunel mutunel sormuyor ne boş yorumlar var ya kafayi takmissiniz bazi üyelere galiba..
Hanimefendi her istedigini aldiniz mi zamaninda hic kural koymadiniz mi onu merak ediyorum ben. 4Yasinda kizim her dedigi alinmaz catlasa da aglasa da hayir dersem hayirdir .Evlat yetistirmek zor ama küçük yasta kural koymak sart.
Ben evlenirse ve cok destek olursaniz yine duzelmez diye dusunuyorum.Cevrede evlenen kizlar oluyor anne cocuga bakar anne yemegini yapar anne kocanla tatile git ver cocugu der boyle yaparsaniz ölünce anlar kiymetinizi.Sorumluluk verin azaltin yardimi anlasin gec kalmayin oturun konusun önce sebebini bilsin.

takipteyim. konuyu yazılanları okuyunca kalbim sıkıştı fenalardayım. benim kızımda böyle mi olucak:cry:yaş 4,5 ama küçük bir ergen. ben kural koyuyorum, sınırlar çiziyorum babası olacak odun herşeye evet herşeye evet. çok zor bir imtihan. ne eş olabiliyoruz nede ebeveyn:KK43: ahhh işte olmasam da şöyle doya doya bi ağlasam....

Mesajini görünce yazmadan edemedim kızım 7 yaşında ama iflahimi kesiyor desem çok garantici sürekli iki adim sonrayi düşünen tutturuk çok inatçı tam bir koç burcu bazen kafami duvarlara vurasım geliyor bilmiyorum ilerde ne olur.
Bir de oglum var 3 yaşında evlere şenlik bir çocuk beni tüketmiş durumda o kadar hırçın o kadar ağlayan huysuz bir çocuk bilmiyorum mereye gitsem rezil olmadan dönmüyoruz.Simdi bir haftadir tuvalet eğitiminde gözümun icine baka baka çişini yerlere yapiyor ya da gece kalkip bir saat ağlıyor bilmiyorum antalya da işinin ehli bir pedogog bulursam gotureyim diye düşünüyorum böyle artik takatim kalmadi sen göturdun mu peki kizini
Allah yardımcımız olsun, insallah kirmadan dokmeden duzeltebiliriz.4 yaş civari 2, 3 kez götürdüm. Büyük bir sorun görmediler bana tavsiyeler verdiler,kardeş kiskancligiyla alakalı ve güvenli bağlamayla alakalı konuştular. Bir de bir tanesi kizimla tek konustuktan sonra,kendini sizinle es görüyor,lider ruhunu koreltmeden bunun önüne geçmelisiniz, sizi yonetmesin demişti.

Allah yardımcınız olsun , bizde şimdiden 7 yaşındakiyle başetmeye çalışıyoruz , fakat sizinki büyük ve artık birşeylerin farkında olmalı , en baştada anne babaya saygılı olmalı , ama bu zamanda okadar zorki çocuk yetiştirmek , özellikle bu ergenlik dönemleri insanı canından bezdiriyor , bence bir uzmandan yardım alın, zaman çok kötü malesef ,

Bende bunun 12 yaş modeli var. Odasini toplamaz. Her şeyi inada dōker. Ne benden korkar ne babadan. Evin en kucugu şimarttik mi . Evet şimarttik. Psikolaga goturdum .Inatlaşmayin şimdi ergenlikte bunlar normal dedi. Ama benimki hep ayniydi ergenlikle alakasi yok. Kúcúklúgu benim depresyon zamanima denk geldi. Onun için uğrasamadim . Her istedigine evet demek zorunda kaldim. O kúcukken saglikli olsaydim yaptigim hatalari yapmazdim.
Ben de cok doluyum bu konuda. Allah yardimcimiz olsun.
21 yasinda kizim da var . Arkadas gibiyiz .Bana her seyini anlatir.Sizin kizinizin da artik sizinle dertlesme zamani gelmis. Size guvenmesini saglayin .Mesela beraber yuruyuse cikin ve onunla dertlesin. Bu yastaki kizlarin cok problemleri oluyor. Onlari size anlatmasini saglayin. Inatlasmamaya calisin. Ōzellikle baba hic inatlasip tartismasin. Babaya yansitmayin. Babayla yuz goz olursa ilerde buyuk bir meselede babayi da dinlemez.

Kızınız ile aynı yaşlardayım. Ben de ailem ile tartışıyorum ama tamamen saygı ve sevgi sınırları içinde. Kardeslerimle ben de bağırışıyorum ve bazen hakarette ediyoruz ama olayı uzatmiyoruz.
Kızınızı çok el bebek gül bebek büyütmüşsünüz galiba. O da ben yapamam diyip kenara çekiliyordur. Işe her istediğini yapmamakla başlayabilirsiniz. Kendi yaşantısının sorumluluğunu ona yükleyin. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmesini sağlayın. O zaman bu hareketleri yapmayacağını göreceksiniz.

Sevgili çocuğu küçük hanımlar; çocuğa çok korumacı yaklaşınca sonuçlar böyle oluyor. Çocuğunuzun sorumluluk almasına izin verin. Her dediğini yapmayın. Sınırları çizin. Büyüyünce sınırların genişlediğini kendileri görsün.

Merhaba,benim 20 yaşında bir kızım var.Sürekli benimle ve babasıyla tartışıyor.Hiç sevgi ve saygı göstermiyor.Babası ve ben şimdiye kadar onun her isteğini yapan ebeveynleriz.Evde hiç ama hiç bir işe yardımcı olmuyor.Elinden telefonu düşürmüyor.Sadece bir isteği olduğu zaman örneğin para ,gelip tatlı bir dille konuşuyor.Çok çok üzüyor bizi.Onunla artık zaman geçirmek benim için bir işkence oldu.Çok bencil,sürekli evde bağırıyor,kardeşine hakaretler ediyor.Genç kızı olup aynı sorunları yaşayan var mı?Genç kız iken annesine ve babasına bu şekilde davranıp sonra normale dönen var mı?Ne yapmalıyım?Çok yıprandım,kendimi çaresiz hissediyorum.
çocukları biz büyükler bu hale getiriyoruz malesef, yanlış ana baba tutumları..

20 yaşına kadar her istediğini yaptığınız için,
Ona aman o derslerine çalışsın tüm ev işini ben yaparım deyip sorumluluk vermediğiniz için bu halde. Yani o genç kız sizin eseriniz.

2 yıldır yetişkin sayılıyor ama siz ona hala çocukmuş gibi davranmışsınız. O da bunu yansıtıyor. Tabii ki ergenlik iniş çıkışları olacak ama her dediğini yapmak iyi bir şey değil. Eğer aynı evde yaşayacaksanız kendi yükünü çekebilmesi lazım. Ev işlerine, bütçesine katkı yapması lazım. Yetişkinler gibi vakit geçirebilmek iyi bir ilişki kurabilmek istiyorsanız bunlar şart bence.

20 yaşına kadar her istediğini yaptığınız için,
Ona aman o derslerine çalışsın tüm ev işini ben yaparım deyip sorumluluk vermediğiniz için bu halde. Yani o genç kız sizin eseriniz.
Aynen. Arkadaşlarıma anneleri sen yeter ki ders çalış işleri ben yaparım derken bana annem önce iş sonra ders derdi. Neden benimde annem diğerleri gibi değil diye düşünürdüm:KK14:

Sonraları arkadaşlarım iş yapmamak için ders bahanesine sığındıklarını söylemişti. Bense işleri anneme yıkmaya kıyamıyordum. Hala da öyleyim. Hoş kıysam da yapmazdı ya neyse:KK53:

sizin suçunuz...şımarık yetiştirmişsiniz..çocukluğundan başlayıp sorumluluk sahibi yapmamışsınız.yaşı da az değil 20...kızınız işini iyi biliyor para istemeye gelince..

problemin kök nedeni mesajınızda zaten: her istediğini yaptık
biz de çocuk ve ergen olduk, paramız olduğu halde yok denerek alınmamış her istediğimiz misal.
şımartmayın bu kadar. yok ve hayır kelimesini öğrensinler. birşeye sahip olmak için çalışmak gerektiğini öğrensinler.

Üniversiteye gittim ilk hayatla mücadelem başladı yaş 18-19 kendimi öğrendim, korumayı öğrendim ağladım, sızladım sonra omzuma aldım 5 litrelik suyu ağlamamaya başladım,çözüm üretmeye başladım. Mezun oldum işe başladım ardından gelen giden burnumu kırmaya başladı küçük olmadığımı, nazlanamayacağımı, işi yapmam gerektiğini öğrendim. Sonra işsiz kaldım eve kapandım ağladım yine iş başvurusuna gittim türlü hakaretler işittim sustum buraya döktüm içimi anneme, babama döktüm. Arkamda olup yön verdiler. Annemin kendi annesi hastalandı koştu evde babamla ikimiz kaldık. İlk aylar hiç dokunmadım yemeğe çünkü annem vardı hep. Sonra girdim mutfağa yemek yapmasını öğrendim. Eğer zorluklarla karşılaşmasaydım hala ergen lafı üstümde kalırdı. Yaş 22 kendime yetebiliyorum. Buraya yazdım umarım bi yardımı dokunur. Kızınızı bırakın hayatı öğrensin

Babası ve ben şimdiye kadar onun her isteğini yapan ebeveynleriz:Bu cumle oldukca onemli.Oncelikle artik her istedigini yapmayin.Biz kizimizla arkadasiz olayina hic girmeyin.Sizler onun arkadasi degil anne babasisiniz.Isteklerinizi sakin bir uslupla anlayacagi kelimelerle ifade edin.Onun sizden ne gibi beklentileri oldugunu sorun.Bazi isteklerinizi neden yapamayacaginizi nedenleriyle anlatin.Yaptirimlatinizda kararli olun.Esinizle tavirlariniz uyum icinde olsun.Bunlari yapatkende surekli basinda olmayin.Ina yalniz kalacagi dusunecegi ortam sunun.Tum arkadaslarini tanimaya calisin.Arkadaslarini evinize davet edin.Ve tekrar ediyorum her istedigini almak ne istiyorsa yapmak iyi bir anne baba oldugumuzu gostermez.Bu durumla biz elimizden geleni yaptik kime cekti bu kiz?Bu soru sorulur hep.Elinizden cok sey gelir.Yukarida saydiklarimdan baslayin bir seyler degisecektir

Back
X