• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genç yaşta ev sahibi olanlar??

birikim hesabı açarsam her ay 50-100olmadı 500 ay sonu ne kalıyosa eline o parayı o hesaba atarak başlayabilirsin ;)

Ayıptır sorması ne kadar birikti 2.5 sene sonunda:KK57:

12,500 TL falandı opel corsa aldık dandik
sonra tabi kazık yedik araba fena hasarlıydı sattık yenisini aldık.

Ev konusuna da yazayım 10 yıllık kredi çektik 1 yıl yapılandırdık 5,5 yıl ödememiz kaldı.
yani ev kredisi ödüyoruz aynı zamanda

bankalardaki bireysel emekliliklerden de yaptırabilirsiniz
zorunlu para biriktirme her ay 100 tl yatır 10 sene sonunda çek güzel birikim oluyor..

3,5 yıldır var 6000 TL param olmuş mesela

ayyy ne akıllı kadınlar var yaaa..super seyler ogrenıyorum ..şu bozukluk olayını cok okuyorum burda...demekkı cıdden dogru.ben resmen sehır efsanesı sanıyodum:eek:

Bir ara eşim bu kızımın kumbsrası diye bir kutuya atıyordu sürekli 1 ay sonunda hatıflamıyorum ana bata bşrşktirdi gitti sltın aldı ce bozuklukları biriktirmek çok eğlenceli :KK73:

1. güne girin ( kendinizi zora sokmayacak bir paraya ) . size gelen parayı atın bankada dursun ellemeyin mesela diyelim 12 kişilik güne girdiniz aydan aya 100 tl size 1.200 tl geliyor.
2.kumbara yapın ( bakkaldan marketten artan 5-10 krş artan ne varsa atın içine dolunca o parayıda atın bankaya.
3.harcamalarınızı düzenleyin ama boğazınızdan kısmayın (abur cubur hariç )
böyle böyle birikir zaten

Girin borca gitsin ya nolcak, ödenir bir şekilde. Öbür türlü para biriktirmeyle olacak iş degil bu. Yani kazancınız yüksek olsa neyse de...

Şimdilik idareten ev de almayın bence hiç sonra hiç degiştiremezsiniz. Ev kötü olursa ya da içine sinmezse hem senin hem ailenin morali bozulur. Ev güzelse ailenin morali bence daha iyi olur. Borca girip düzgün bir tane içinize sinenlerden alın bence.

ayyy ne akıllı kadınlar var yaaa..super seyler ogrenıyorum ..şu bozukluk olayını cok okuyorum burda...demekkı cıdden dogru.ben resmen sehır efsanesı sanıyodum:eek:
ay çok güldüm canım yaaa
sen çok yaşa emi :KK48::KK48:
o bozukluklarla ben yıllardır ne altınlar yaptım bilsen
bak geçen ay kumbarayı açmayı ertelemiştim, iki ayda nerdeyse yarım altın çıktı
tabi biraz üzerine ilave ettim
bu ay da küçük altın çıkacak gibi, yani umudum çok:KK48:
ama 2 TL atıcam diye tabana kuvvet oğluşumla hep market market gezdik
e cefa olmadan sefa sürülmüyor derler:anneadayı:

hihihi kafam karıştı :KK53:
zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.
Para olarak bileyimiz yoktu canım altinlari kariştirmadik biz hiç.halada kariştirmiyoruz:-)para yok diye ortada dolananlardanız.eşim çok tutumludur,ben. Mesela o altınlara güvenirşm o hep yoksayar.elimizde be kadar para varsa tüm varliğimiz o kadar görür.bende her ay arabamızın taksıtını yatırrken .400 se taksıt 500 miş gibi davranıp geri kalanı döviz yapıyorum iyi birikim oluyor

teker teker cevaplamaya calışayım o halde canım ..

toplam 100 bınlerı var..50 si daha ellerıne gecmedı...bi yer satılcak ınş ordan alırlarsa kısmet.yoksa beklemeye devam.
aylık 1 mılyar kıra verıyorlar
babam yenı emeklı calısmıyor.
erkek kardesımle eve gıren para 4000 ama dıger erkek kardesım tam baş belası oldugu ıcın onun okul masrafı diğer kız kardesımın okul masrafı derken 2000 tl ye evı dondurmeye calısıyorlar..

beylıkduzu cok degerlenıyor canım.nakıtım olsa gozum kapalı alırım..aılem anadolu yakasında oturuyor..15 yıllık bınaların satılık 3+1 daıresı 250- 350 bın arası.ımkansız ordan alamazlar.. !!!
Canım ben 3-4 ay öncesine kadar innovia sitesinde oturuyordum.kızımın rqhatsızlıgından dolayı kiraya verip ailemle aynı binada ev aldım.kızım inşallah iyleşince geri dönücem cok memnundum siteden ben cok seviyordum.sessiz sakın havuz var apor salonu var ramazanda yaz başinda yaz sonunda partiler var.yaza merhaba partısı yaptılar bu sene ainan akçil fln çıktı eğlenceli bi yer.evleride güzel m2 kücük ama hiç anlamıyoraun yapımı iyi mimarisi güzel kolon fln yok ortqlıkta.ben inşaatinida görmüstüm cok yakın oturdugum için 30 m temeli var otopark fln hariç

Seninle ayni kafa yapisina sahip esim sayesinde ilk bebegim 6 aylikti ev aldik 6 senedir oduyoruz kismetse 7 ay kaldi bitirecegiz. Arada 2. Evlat da dogdu.

Genc yasta ev sahibi oldum ewet cok da guzel oldu.
Ev sahibi olurken de esimle evladimla gezemedim doya doya. Bir kiyafet alacaksam kirk kere dusundum.
Cocuklarimi en iyi sekilde giydiremedim.
Istedigim oyuncaklari bile alamadim.
Olmediler sorun da olmadi belki ama ben cok daraldim.
Esim de oyle.
Bu yil ikisi birden kreste biri 6 biri 3 yas.
Ve aylik 1000 sade krese veriyorum.
Bakacak yakin akraba yok kreslerde bakicilarda buyuyup gidiyorlar.
Tum masraflari ile birlikte.
Cogu zaman uzulmusumdur.
Bu evi alacagimiza zamana biraksaydik diye.
Bir de ikicocukla arabasiz bir yerden bir yere gitmk zulum.

Ben cok zorlandim. Isterim ki insanlar ayni hatayi yapip evlatlarindan eslerinden ce huzurlarindan kisarak ev sahibi olmasinlar.
Biz iki ogretmeniz eve giren aylk 5000 ve cok zorlandik.

Sen ikiz bebek sahibi olacaksin. Gun gelecek 3300de yeymeyecek.
Benim tavsiyem birikim yap ama hayattan cok kismadan.
Sevgiler

selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...:KK57:bu bende bır hırs uyandırdı..:KK58:.suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..

eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..

o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzzEn Büyük KK
Bireysel emeklilik sigortalarını araştırın bence. Tam size yönelik bir birikim olabilir. Paranız yıllar içinde artar hem faiz de değil fonlardan dolayı artıyor. İlk üç yıl çıkamazsınız ama sonra istediğiniz zaman toplu paranızı alabilirsiniz ve alacağınız parayı ev almak için kullanabilirsiniz. Alt limiti 130 tl bende yeni başladım ama üst limit size kalmış yatırdığınız kadar birikir %25 de devlet katkı veriyor havadan yani siz 130 yatırıyorsanız üzerine 30 da devlet yatırıyor 160 tl yatırmış gibi oluyor.

İlk yorumumu yapmak bu konuya kısmetmis :)
Öncelikle ikiz bekliyormussunuz hayırlısıyla kucağınıza almanızı dilerim :nazar:
Ananem gencligindemi yoksa yaşlılıktami zorluk çekmek daha iyidir diye sormustu birgun bana elbette herikisininde zorlukları vardı ama genclikte ne yaptıysan yaptin hayatta
Ananem ve dedem benim bu konudaki rol modellerimdir zorlul cekenler paranın kıymetini daha iyi bilirler
Size tavsiyem altın almanız paranız neye yetiyorsa ceyrekse ceyrek gramsa gram alın ve unutun onlari ben elime gecen parayi bu sekilde degerlendirmeye calisiyorum ve ananeme teslim ediyorum unut bunlari diyor :KK45:
Mutlaka bir kumbaraniz olsun bizim evde annem kimde ne kadar bozuk varsa o kumbaraya koyar ekmek, su gibi ihtiyaçlarımızi karsilar bozuk para olduguna bakmayin birikince çok işinize yarar:KK66:
İstanbulda evlerin fiyatı uçmus resmen siz biraz birikim yapıp sehirdisindan bir ev alabilirsiniz hem paranizi degerlendirecek bir yatırım olur sonra o evde degerlenir onu satıp istanbuldan bir ev alırken pesinat yapabilirsiniz annemin bircok arkadasi bu sekilde yapmıs yatırimlarini.
Ama sizden ricam ev sahibi olucam deyip bebislerin ve kendi yemeginizden kısmamaniz evet birikim yapmak guzel birsey ama hayatta sağlıktan büyük zenginlik yok.
Bende bazen paramı degerlendiririm bazen kardesimi sevindirmek icin birsey alıp o ay kenara koymam
Bence birikimin bir formulu yok o ay eliniz biraz bolsa size mantikli gelen yönde ufak ufak aĺimlar yapin.Ne demisler damlaya damlaya göl olur :)
Sizin çok iyi bir anne olacaģınıza inanıyorum ben ve bu bebisleriniz icin evden paradan mülkten çok daha degerli:KK46:
Sevgiyle kalın...

Back
X